Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 10 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 164

Téma: Dočkáme se starších českých filmů na Blu-Ray, potažmo nějak jinak v HD?

Hybridní zobrazení

1. Nahoru  #1
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2007

Výchozí Dočkáme se starších českých filmů na Blu-Ray, potažmo nějak jinak v HD?

Myslíte si, že se v dohledné době dočkáme starších českých filmů ve vysokém rozlišení?

Na Barrandově je prý nějaký špičkový telecine, co umí HD, myslím si, že by bylo záhodno, aby se pustil co nejdříve do akce. Určitě by to nebyl levný proces, ale mysím si, že kdyby se v trafikách začaly objevovat ty nejlepší české filmy na BD dejme tomu za 300 Kč, tak by o ně mohl být značný zájem a vyplatilo by se to.

Otázkou zůstává, zda jsou k dispozici kvalitní filmové kopie nebo se už na nich tok času. Teď mám na mysli hlavně filmy ze šedesátých let.

Dalším problémem by mohl být formát 4:3, ve kterém je natočena naprostá většina legendárních komedií ze 70. let.

Osobně bych nezůstával pouze u celovečeráků a využil bych toho, že ČST na natáčení seriálů často využívala 35 film a do HD bych převedl i je. Pochopiltelně, "klenoty" jako Žena za pultem či Klement Gottwald bych asi vynechal (Okres na severu, Rodáci či Muž na radnici byly naštěstí natočeny na magnetický záznam...)

2. Nahoru  #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004

Výchozí Re: Dočkáme se starších českých filmů na Blu-Ray, potažmo nějak jinak v HD?

300 Kč je moc. Jsem ochoten platit tolik co ve videopůjčovně. Už vidím ty sběratele, co to zkouknou, zjistí, že opět koupili nesmysl a založí 300Kč do police a po 10-ti letech z obrovské nudy to zkouknou znovu. Koncerty to je jiná.
    Když nemám co dělat, tak pracuji.

3. Nahoru  #3
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí Re: Dočkáme se starších českých filmů na Blu-Ray, potažmo nějak jinak v HD?

Citace Původně odesláno od BOBA Zobrazit příspěvek
    300 Kč je moc...
    Přesně - odhadovat 300 K při zdejší kupní síle, když se v Americe tyhle staré šunky prodávají na BD už i pod 7 dolarů a nahoru ceny u tohoto "sezonního zboží" rozhodně nepoletí, je nesmysl.

Jestli je reálné u DVD na jedno použití max 50 K, pak pro BD je to tak 70-90 K, a ani za to to za nějakých Xlet nikdo nekoupí.
    IF IT AIN'T BROKEN, DON'T FIX IT
    Ignored List: Antonín, Duncan66, quasi, maarkii, ladik1983, KOCOUR65, nuni78, Petr_2010/Petr_3010, jarod72pm, Panasonic650/700

4. Nahoru  #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008

NO .. hlavne to je strasne moc prace scanovat film znova .. pochybujem , ze sa do toho niekto pusti ..

5. Nahoru  #5
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007

niekedy cez Vianoce som zachytil niekde správu, že napr. 3 oriešky pre Popolušku nemci už majú v HD.

Čo si myslím ja, tak to najlepšie sa určite objaví v HD, to novšie už v HD je.

Pokiaľ by pre mňa stará česká klasika ( ja som mladší, tak to pre mňa je Vrchni prchni, Slunce, seno... a pod. ) bola tak kvalitne prevedená do HD, ako mám doma film Utečenec, Top gun a pod., tak som za. Ak by to mal byť ale štýl kvality novinových DVD atráp, tak to nie.
    Naposledy upraveno uživatelem jarino1978: 30-01-2010 v 20:33
    *SAMSUNG 46M86BD+ PS3+ XTREAMER PRO + CANON LEGRIA HF200+ SONY DSC-HX9V + VANTAGE HD 6000 + X TREND ET6500 + AV RECEIVER ONKYO TX-SR 508E + YAMAHA NS SERIES +SW JAMO
    *****IGNORE LIST : PaJaSoft , mmmm., panasonic650/700, joeh*****

6. Nahoru  #6
    Registrace
    Mar 2004

Citace Původně odesláno od jarino1978 Zobrazit příspěvek
    niekedy cez Vianoce som zachytil niekde správu, že napr. 3 oriešky pre Popolušku nemci už majú v HD.

Čo si myslím ja, tak to najlepšie sa určite objaví v HD, to novšie už v HD je.
    Já už tedy ty vánoční programy dávno smazal, ale co si tak pamatuju co tam byly psaný ty pohádky v HD (třeba na EinsFestival a dalších trojkách), tak všechno byl upscaling. Nedělej si zase iluze. Koukni se občas na Arte, co tam jde v HD.

7. Nahoru  #7
    Registrace
    Jul 2007

Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Já už tedy ty vánoční programy dávno smazal, ale co si tak pamatuju co tam byly psaný ty pohádky v HD (třeba na EinsFestival a dalších trojkách), tak všechno byl upscaling. Nedělej si zase iluze. Koukni se občas na Arte, co tam jde v HD.
    myslím, že sa to netýkalo festivalu, to bola informácia z bd fór, ale nemôžem si spomenúť. Alebo to bola taká moja vianočná eufória. Teraz fakt neviem. Skúsim pohľadať.
    Ale ako som písal, pokiaľ by to bolo kvalitne prevedené, obetoval by som zopár eurákov...
    Ale určite nejaký upscaling, to nie...

8. Nahoru  #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009

OT: ...ked sa raz objavi Winnetou v HD ... to len budu (uz terajsi) dochodci slintat....
    Samsung LE40B650, Version: AA03
    SW ENGINE : T-CHELEU-1003.2, MODULE : T-CHL7DEUC-2004.1 patched by SamyGo fimware patcher 0.24 (bigger subtitles, AR Fix V2, Audio Stream Switcher, SamyGO DCA / DTS, PVR+, and more....)
    MICOM : T-CHL7DEUS-1005, SDAL-4.2.27-0190, RFS:25_64_512-26 T-CHL7DEUC

9. Nahoru  #9
    Registrace
    Jul 2007

Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    OT: ...ked sa raz objavi Winnetou v HD ... to len budu (uz terajsi) dochodci slintat....
    a čo takto Angelika ? Ale ak by vyšla v SK dabingu, môžem si byť istý, že by tú slovenskú zhovadilosť nikto nekúpil...

OT : a vlastne teraz keď na tým premýšľam, tak mám väčšiu polovicu z celého bývalého archívu DVD filmečkov CZ/Sk filmečky prevedené do H.264/AVC a uložené na dvoch tera HDD. Stačí mi...
    Naposledy upraveno uživatelem jarino1978: 30-01-2010 v 20:47

10. Nahoru  #10
    Registrace
    Mar 2004

...a uložené na dvoch tera HDD. Stačí mi...
    To bude škody, až kleknou. A to si piš, že kleknou když to budeš nejmíň čekat...

11. Nahoru  #11
    Registrace
    Jul 2007

Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    To bude škody, až kleknou. A to si piš, že kleknou když to budeš nejmíň čekat...
    Archivujem, neboj. Len si už pripadám ako debil, ktorý má plnú skriňu HDD. Každý rok cez vianoce si hovorím, že to budem triediť- mazať, čo sa mi už nepáči, ale ako vždy aj tieto viandy mi prišlo každého filmu ľúto.
    K tomu ešte plný šuflík DVD/BD od dcériného narodenia, k tomu sa ešte hádam pridá aj niekedy synátor a budem spávať na zemi...

12. Nahoru  #12
    Registrace
    Mar 2004

Archivujem, neboj. Len si už pripadám ako debil, ktorý má plnú skriňu HDD. Každý rok cez vianoce si hovorím, že to budem triediť- mazať, čo sa mi už nepáči, ale ako vždy aj tieto viandy mi prišlo každého filmu ľúto.
    K tomu ešte plný šuflík DVD/BD od dcériného narodenia, k tomu sa ešte hádam pridá aj niekedy synátor a budem spávať na zemi...
    No to koukám, že ani nejsi "požárně schizofrenní" - já se sice zásadně nepojišťuji, ale odkládám zálohy na tři různé adresy vzdálené od sebe XX km a vše na kopci (=0 riziko povodní) - teď mě na jedné zklamal mráz a sníh - roztrhal střechu a obleva šla dovnitř (např. do nátiskový tiskárny za čtvrt melounu...), takže ani tak není nic moc jistý...

13. Nahoru  #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004

a čo takto Angelika ? Ale ak by vyšla v SK dabingu, môžem si byť istý, že by tú slovenskú zhovadilosť nikto nekúpil...
    Nepochybně by to vyšlo ve F, CZ a SK jazykové verzi - na ten jeden BR disk se to snad vejde, ne? A navíc i pro distributora je to míň práce...

14. Nahoru  #14
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2009

Vrátím se k původní otázce tématu.
    Podle mě je to věc poptávky, takže, až bude více rozšířena HD mezi lidmi budou se i více přepisovat filmy. Čím více HD zobrazovačů a přehrávačů (ať je to BD, či jiný) tím více se bude prodávat a trh cenu stlačí dolu.
    CD vypalovačku pamatuju za 80tisíc CD-ROM médium za 200Kč, plazma stála od 250 do 500 tisíc a kde jsou dnes...
    Kvalitní přepis je sice drahá záležitost, ale na druhou stranu filmový archiv tak může vytvořit i kvalitní digitální kopii pro archivní účely.

15. Nahoru  #15
    Registrace
    Jul 2007

Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    NO tak hosi .. Zase az tak neodsudzujte ten dabing .. Najdu sa filmy , kde je SK dabing lepsi ako original .. Napada ma trebars Cars .. To je v originale aj v cestine dost velky grc ..
    - ja to otočím takto : poznám zopár filmov ( seriálov ), kde mi viac sedí SK dabing, ako CZ. Ale originál je originál.
    - napr. taký ALF, PRIATELIA - tam mi viac sedí SK dabing, ako CZ
    - ale také rýchlo-perly, ako vidím na TV JOJ, TV MARKIZA - večné kolečko : Vajda, Studenková a spol. A tie výrazy : SK : doriti a pod. ma len vytáčajú...
    - kedysi bola jedna relácia, kde jeden herec nabonzoval na dabingové štúdia, že majú podpísané zmluvy len s určitými vyvolenými a na Vajdu myslím nabonzoval, že za deň stihne nadabovať X desiatok filmov a že je to strašná sranda. To musí byť kvalita. Veď to nakoniec aj poznať.

Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Nepochybně by to vyšlo ve F, CZ a SK jazykové verzi - na ten jeden BR disk se to snad vejde, ne? A navíc i pro distributora je to míň práce...
    - tie posledné novinové DVD majú len 1 zvukovú stopu, naviac sú ako z papiera
    - sú to tie pokakané re-edítie
    - alebo len na Slovensku máme takýto odpad ?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. Kvalita českých programu
    Od Donuts v sekci DVB-C
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 07-04-2009, 22:46
  2. LCD 37" pre starších ľudí do 21 000 Sk-700€
    Od milanides v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-01-2009, 22:14
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-11-2007, 22:06
  4. Bitrate českých a slovenských programů