Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 10 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 146

Téma: Optibox Panthera

1. Nahoru  #1
    Je tu pravidelně Avatar uživatele VlaDamorava
    Registrace
    Feb 2007

Výchozí Optibox Panthera

Zkouším následovníka Optiboxu 8750 (klon Octagon SF918) s novým čipem i firmware, zatím vzhledem ke krátké době od objevení na trhu,mám s Optiboxem Pantera pozitívní zkušenosti. Obraz je kvalitní, trochu dýl trvá přepinání kanálů, to ale vychytá uprava firmware. Umí bez problému nahravat na externi HDD, i překvapivě na Flashku, bez škobrtnutí.

Postrádám Editor settingu, neví někdo o něm?

2. Nahoru  #2
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008

Výchozí Re: Optibox Panthera

jÁ JSEM ho zrovna dneska nainstaloval,ale ještě nemám manuál v češtině tak ještě nemám ochytáno,ale budu rád za každou informaci o tomto přístroji,děkuji.

3. Nahoru  #3
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008

Snad je odezva při přepínání kanálú se mě jeví jako příliš veliká.

4. Nahoru  #4
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008

Chtěl bych se zeptat jak je to s nahráváním na flešku ? múžu načasovat nahrávání a dívat se ne jakýkoliv jiný program ?

5. Nahoru  #5
    Registrace
    Feb 2007

Citace Původně odesláno od HOFAK Zobrazit příspěvek
    Chtěl bych se zeptat jak je to s nahráváním na flešku ? múžu načasovat nahrávání a dívat se ne jakýkoliv jiný program ?
    Zaráží mě tvoje otázka! Vždyť máš přístroj doma! Proč to nezkusíš??

Na jakýkoliv program NEMOŽNÉ, u jednotunerového přístroje! Souběžné nahrávání a dívaní jsem nezkoušel, ale zatím všechny typy přístrojů HD uměly rozkodovat jenom jeden program = při přepnutí se nahrávka sekla. Vyzkouším zítra, ale moc tomu nedávam.
    U SD přístrojů možnost nahrávání a souběžného dívaní (stejná frekvence) je funkční.
    Naposledy upraveno uživatelem VlaDamorava: 28-01-2010 v 19:33

6. Nahoru  #6
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008

Děkuji dej prosím vědět,já nemám ještě český manuál a teprve se ho učím,je to múj první satelit.

7. Nahoru  #7
    Registrace
    Feb 2007

Citace Původně odesláno od HOFAK Zobrazit příspěvek
    Možná jsem špatně pochopil tvůj dotaz?! Samozřejmě, po naprogramování nahrávání, se můžeš dívat na jakýkoliv program. Avšak jen do doby začátku nahravání, resp. asi 4 minuty před, kdy tě přístroj upozorní, že bude kvůli nahrávání přepínat na jiný kanál.

8. Nahoru  #8
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008

Ano to mě zajímalo ,takže zároveň to nejde,v žádném případě ? i kdyby ten trnsporder co mám zadaný v nahrávání, měl stejný číslo ? jako ten co se na něj právě dívám ?

9. Nahoru  #9
    Registrace
    Feb 2007

Výsledky testů nahrávání Optibox Panthera:

Jak bylo uvedeno výše neumí přístroj dekodovat současně 2 kanály, i když jsou na stejné frekvenci.
    HD - nahrávan Eurosport HD a přepnuto na Nova sport HD, nahrávka se po přepnutí SEKNE a obnoví se až po přepnutí zpátky na Eurosport.

SD - Nahrávan ČT1 a přepnuto na ČT2, nahrávka se rovněž SEKNE
    - Nahrávan ČT2 a přepnuto na ČT24 (volný) nahrávka byla BEZ CHYBY

10. Nahoru  #10
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008

Takže shrnuto a podtrženo nahrávat jen to nač se zrovna dívám,anebo nejlépe nahrávat když se nedívám na nic,poněvač bych stejně nemohl přepínat kanály.

11. Nahoru  #11
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008

Ještě bych měl jednu otázku prosím,jak často stahovat a nahrávat aktualizované sw,jde mě o to jestli častým aktualizováním docílím některých neřestí,které mi připadají dost zásadní
    Např.pomalé odezvy při přepínání kanálú a počeštění některých položek v menu
    Děkuji.

12. Nahoru  #12
    Registrace
    Feb 2007

Počet nehraje roli, většinou nový firmware ostraňuje nedostatky starého. Není to však pravidlo. Někdy je starší firmware spolehlivější v některých funkcích, samozřejmě s vědomím jeho chyb!
    Vždy, ale platí = po novém firmware "Tovární nastavení", taky se doporučuje vytvořit si zbrusu nový Setting.

EDIT:
    Pravidelné aktualizace firmware jsou známkou snahy výrobce (nebo různých nadšenců) odstránit největší chyby ve firmware a dosáhnout "ideálního" provozu přijímače.
    Není nic horšího, než vyrobit přístroj a dál nic nedělat!! Tak dopadly značky Humax, po úspěšné řadě 5xxx, u nových přijímačů na to prdí.
    Proto každému před koupí radím, prostudovat názory, příspěvky a jakou má přístroj softwarovou podporu. Až pak kupovat!
    Naposledy upraveno uživatelem VlaDamorava: 09-02-2010 v 22:31

13. Nahoru  #13
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008

Díky za rady a informace,a myslíš,že jsem s tímto satelitem Optibox Panthera udělal dobře ?
    Nicméně to vytváření settingu budu muset ještě nastudovat než se do toho pustím,abych neudělal víc škody jak užitku.

14. Nahoru  #14
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008

Ještě bych se zeptal,právě jsem nainstaloval nový sw ,je nutné prováděy tovární nastavení a opětovné instalování settingu,když po nahrání nového sw,vše jede v pořádku ?

15. Nahoru  #15
    Registrace
    Feb 2007

Minimálně "tovární nastavení" a obnovení zálohy Settingu. Ideálně vytvoření nového Settingu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. Optibox Gekko
    Od vlastvs499 v sekci DVB-S
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 16-02-2013, 08:18
  2. optibox zebra problém
    Od fero71981 v sekci DVB-S
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-02-2012, 20:20
  3. Topfield vs. Ferguson vs. OptiBox
    Od Baldion v sekci DVB-S
    Reakcí: 19