Zdravím všechny, mám připojený LCD televizor Samsung LE40B550 prostřednictvím HDMI kabelu na PC grafickou kartu GF 9500 GT. Obraz je naprosto v pohodě, ale nejde mi zvuk přesto, že mám grafickou kartu propojenou S/PDIF in s výstupem S/PDIF out na základní desce počítače ( MB Asus P5L-MX). Bohužel jsem se s tím trápil celý víkend, ale nepodařilo se mi to rozchodit. Žádné nastavení S/PDIF jsem nenašel ani v Biosu, ani v nastavení zvukové karty.
Podle rad na netu a také na Hotline Samsungu jsem se dozvěděl, že by neměl být problém ponechat HDMI obraz a zvuk propojit kabelem Jack - Jack přímo ze zvukové karty do LCD televize. Zkoušel jsem to několikrát, potom s redukcí Jack - Cinch, ale z televize stále žádný zvuk nejde. Nemáte někdo zkušenosti s tímto problémem nebo nějakou radu ?

Odpovědět citací

To je divné, proto ještě zkusím znovu nainstalovat celou základní desku, jestli není chyba v ovladačích přímo tam... Ještě jsem objevil nějaký upgrade na audio od Mrkvosoftu, tak to zkusím taky. Uvidíme. Pak ještě zbývá BIOS, ale tomu bych se zatím vyhnul, protože jinak všechno chodí OK.