Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 4 z 6 PrvníPrvní 123456 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 85

Téma: PODA TV a PC

1. Nahoru  #46
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí Re: PODA TV a PC

Jednak modernizace rozvodu (myšleno toho rozvodu, který fyzicky vidíš v bytě nebo na chodbě domu) není vůbec potřeba, protože koax. kabel je a ještě dlouhou dobu bude plně dostačující a druhak nechápu proč to vlastně řešíš, když máš tu skvělou a jedinečnou firmu PODA?!

Rozvod mám až za zásuvkou na 4x TV + PC a jelikož je signál na horní hranici, tak není problém s pasivním rozbočením (v opačném případě bych si signál samozřejmě zesílil nějakým Spaunem apod.).

2. Nahoru  #47
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007

Bohužel podu mít nemůžu, ale mám UPC. Jinak by se k UPC nevyjadřoval, jako ty k Podě

3. Nahoru  #48
    Registrace
    Mar 2004

Máš to trochu popletený, ale to se občas stává - já se totiž k PODA vyjádřit můžu: http://www.tvfreak.cz/forum/showpost...8&postcount=16

4. Nahoru  #49
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010

Tak jsem odhlásil UPC a chystám se na PODU. To, co teď předvádí UPC se změnou frekvenčního plánu, mě pořádně nadzvedlo ze židle. Už nechytíme na druhém TV dalších cca 40 programů, ale nějakých cca 15, za ty peníze to je drahé. A druhý settopbox platit nehodlám. U PODY mě to vyjde levněji, stějně všechny programy UPC nevyužijeme. Ty, které sledujeme, jsou i u PODY. Takže asi tak. Mám už od nich internet a jsem maximálně spokojený a každému dealerovi UPC jsem se s nabídkou internetu vysmál. Ve srovnání je PODA určitě před UPC.

5. Nahoru  #50
    Registrace
    Mar 2004

Máš mít TV s DVB-C tunerem a žádný STB nebudeš potřebovat. Jinak si STB můžeš klidně koupit svůj vlastní, v tom ti nikdo nebrání. A připojit si můžeš taky televizorů kolik chceš, klidně 4, žádný problém, za což bych se u PODA nedoplatil.
    Jinak je tragédie, že si PODA na optice neumí udělat skutečně konkurenční nabídku oproti UPC na metalice, protože mít optiku až v bytě, tak není problém ani s GB netem a ne se šušnit s nějakou 80Mbps rychlostí, když UPC má 100Mps
    Naposledy upraveno uživatelem Pitomec: 05-12-2010 v 14:17

6. Nahoru  #51
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010

No nevím z čeho čerpáš, ale UPC má za 599 Fiber 25 s rychlostí 25/1,5 Mb/s, kdežto PODA má za 500,- rychlost 40/10 Mb/s. Tady je UPC v mínusu. Dále nevidím žádný rozumný důvod investovat do svého STB, a podle propočtů bude PODA levnější. Dále bych PODĚ dal plusové body za přístup ke svým zákazníkům, což se s UPC vůbec nedá srovnat. Doufám, že časem PODA rozšíří nabídku programů. UPC taky nezačínalo s nabídkou jakou mají teď.

7. Nahoru  #52
    Registrace
    Mar 2004

Citace Původně odesláno od marasnik Zobrazit příspěvek
    No nevím z čeho čerpáš, ale UPC má za 599 Fiber 25 s rychlostí 25/1,5 Mb/s, kdežto PODA má za 500,- rychlost 40/10 Mb/s. Tady je UPC v mínusu. Dále nevidím žádný rozumný důvod investovat do svého STB, a podle propočtů bude PODA levnější. Dále bych PODĚ dal plusové body za přístup ke svým zákazníkům, což se s UPC vůbec nedá srovnat. Doufám, že časem PODA rozšíří nabídku programů. UPC taky nezačínalo s nabídkou jakou mají teď.
    UPC má net 100/10 na metalice a PODA má 80/20 na optice.
    A ten blábol o investici do vlastního STB snad ani nemá smysl komentovat, protože u UPC si ho můžu koupit jednorázově (nebo stačí CAM, když má člověk novější TV, která má DVB-C tuner), zatímco u PODA musím vzít nějaký jejich šrot a ještě za něho každý měsíc cálovat prachy
    Další věc je dostupnost služeb, kdy ta slavná PODA nabízí připojení FIBER na pár místech - oproti UPC, které pokrývá prakticky celou republiku.
    A mimochodem PODA už je na trhu dost dlouho, takže to rozhodně nejsou žádní začátečníci, kterým se dá omluvit ta mizerná nabídka...

8. Nahoru  #53
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010

Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    UPC má net 100/10 na metalice a PODA má 80/20 na optice.
    A ten blábol o investici do vlastního STB snad ani nemá smysl komentovat, protože u UPC si ho můžu koupit jednorázově (nebo stačí CAM, když má člověk novější TV, která má DVB-C tuner), zatímco u PODA musím vzít nějaký jejich šrot a ještě za něho každý měsíc cálovat prachy
    Další věc je dostupnost služeb, kdy ta slavná PODA nabízí připojení FIBER na pár místech - oproti UPC, které pokrývá prakticky celou republiku.
    A mimochodem PODA už je na trhu dost dlouho, takže to rozhodně nejsou žádní začátečníci, kterým se dá omluvit ta mizerná nabídka...
    Mohli bychom polemizovat do soudného dne (21.12.2012), ale to nic nezmění na tom, že od těch vydřiduchů UPC prchám. Mimochodem ten upload je ubohý. Když připočítám prachy za ten šrot, tak i přes to je to levnější u PODY než u UPC. Takže mi to vůbec vadit nebude. Možná se za čas vyrojí nějaká nová nabídka. Howgh

9. Nahoru  #54
    Registrace
    Mar 2004

Upload bohatě stačí, rozhodující je download. Takže PODA nemá šanci a jak jsem už psal, tak je naprostá tragédie, že mají takto mizernou rychlost na optice, která umožňuje rychlosti mnohem vyšší (minimálně symetrickou rychlost, když už ne rovnou download v řádech stovek MB nebo GB rychlost). O zlodějně u TV, kde se platí za každý STB bez možnosti mít svůj vlastní, se ani nebavit - to prohrává PODA na celé čáře.

10. Nahoru  #55
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010

Upload bohatě stačí, rozhodující je download. Takže PODA nemá šanci a jak jsem už psal, tak je naprostá tragédie, že mají takto mizernou rychlost na optice, která umožňuje rychlosti mnohem vyšší (minimálně symetrickou rychlost, když už ne rovnou download v řádech stovek MB nebo GB rychlost). O zlodějně u TV, kde se platí za každý STB bez možnosti mít svůj vlastní, se ani nebavit - to prohrává PODA na celé čáře.
    Panebože, už jsem se nechtěl vyjadřovat, ale názor, že upload bohatě stačí mě teda nenechá neodpovědět. Tento názor zastávají všichni trotli - dealeři z UPC, které zajímá jenom download. Ale na to, abych poslal zálohu na server nebo fotky do fotolabu, případně jsem nucen uploadovat velké soubory kolegům (pracovní), tak to bych u UPC stráv neskutečně času a nervů. To je demagogie mamlasů, kteří pouze stahují, která je podporována UPC. Měl jsem už hodně rozhovorů s dealery, ale co to je za týpky, to je maras. Za každý STB se platí i u UPC, takže jsou to také zloději (s tím souhlasím). Spočítej si, kolik tě stojí pronájem a kolik bys zaplatil hotově. Vždyť ještě nedávno chtěli ti vydřiduši z UPC 5000,- za ten základní STB (pokud se třeba poškodil). Kolik to stojí v eshopu? Nějak se mi to nechce hledat. Pokud do 1000,-, tak bych o tom možná uvažoval.

11. Nahoru  #56
    Registrace
    Mar 2004

Kolik ti PODA platí za ty žvásty? A jestli chceš argumentovat uploadem, tak si k tomu vyber třeba Netbox, který má 100/100, ale rozhodně ne PODA, kde je 80/20, takže upload taktéž o ničem, pokud jde někomu hlavně o toto.

A u UPC platíš za STB, pokud si ho od nich chceš pronajmout. Pokud ne, tak ti znovu opakuju, že si můžeš pořídit svůj vlastní za jednorázovou cenu (http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ka...-sd-zapper.htm) nebo stačí koupit CAM (http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca...icrypt-cxv.htm), když máš TV s DVB-C tunerem (což jsou prakticky všechny nový) - narozdíl od PODA, kde žádnou takovou možnost nemáš a musíš jenom platit za pronájem.

12. Nahoru  #57
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004

Za každý STB se platí i u UPC
    To by jsi jim křivdil. Ne za všechny se platí.

13. Nahoru  #58
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010

Kolik ti PODA platí za ty žvásty? A jestli chceš argumentovat uploadem, tak si k tomu vyber třeba Netbox, který má 100/100, ale rozhodně ne PODA, kde je 80/20, takže upload taktéž o ničem, pokud jde někomu hlavně o toto.

A u UPC platíš za STB, pokud si ho od nich chceš pronajmout. Pokud ne, tak ti znovu opakuju, že si můžeš pořídit svůj vlastní za jednorázovou cenu (http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ka...-sd-zapper.htm) nebo stačí koupit CAM (http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca...icrypt-cxv.htm), když máš TV s DVB-C tunerem (což jsou prakticky všechny nový) - narozdíl od PODA, kde žádnou takovou možnost nemáš a musíš jenom platit za pronájem.
    PODA mi nic neplatí (škoda), jsem jenom jejich budoucí zákazník v oblasti TV. A ani UPC mi nic neplatí a tam jsem zase skoro bývalý zákazník. Kdybych bydlel v oblasti netboxu, určitě jej mám. Bohužel nemám s ním zkušenosti, takže se nemůžu vyjádřit. Jinak ty odkazy jsou mi k ničemu, jelikož mou hranici 1000,- Kč oba převyšují. Nemá cenu ztrácet čas marnou diskuzí, kdy každý asi budeme hájit svoje řešení. Jo a nejvíc mě baví akce pro nové zákazníky na třeba 4 měsíce. To si můžou strčit do ....

14. Nahoru  #59
    Registrace
    Mar 2004

Mě ale nějaká tvoje imaginární hranice 1000Kč vůbec nezajímá, protože za tyto prachy nepořídíš ani slušný STB pro FTA DVB-T, natož pro DVB-S nebo DVB-C, o IPTV nemluvě. To je jenom jakýsi tvůj nesmysl, kterým se snažíš cosi dokázat

A UPC má obvykle akci tím způsobem, že to za ty prachy máš napořád. Alespoň koho znám, ten platí jenom 1/2 nebo max. 2/3 z uváděné ceny v ceníku. A to taky není tak špatná věc.

Abych nezapomněl - u PODA je rychlost 80/20 jenom v případě samostatného netu. Pokud je to spolu s TV, tak je rychlost netu max. 50/10, tj. oproti UPC download poloviční a upload (kterým ses tady tak vehementně oháněl) je úplně stejný Programová nabídka TV je pak u PODA poloviční oproti UPC, s naprostou absencí prémiových kanálů typu HBO, Cinemax.

15. Nahoru  #60
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010

Mě ale nějaká tvoje imaginární hranice 1000Kč vůbec nezajímá, protože za tyto prachy nepořídíš ani slušný STB pro FTA DVB-T, natož pro DVB-S nebo DVB-C, o IPTV nemluvě. To je jenom jakýsi tvůj nesmysl, kterým se snažíš cosi dokázat

A UPC má obvykle akci tím způsobem, že to za ty prachy máš napořád. Alespoň koho znám, ten platí jenom 1/2 nebo max. 2/3 z uváděné ceny v ceníku. A to taky není tak špatná věc.

Abych nezapomněl - u PODA je rychlost 80/20 jenom v případě samostatného netu. Pokud je to spolu s TV, tak je rychlost netu max. 50/10, tj. oproti UPC download poloviční a upload (kterým ses tady tak vehementně oháněl) je úplně stejný Programová nabídka TV je pak u PODA poloviční oproti UPC, s naprostou absencí prémiových kanálů typu HBO, Cinemax.
    Tak to kecáš, že má akci napořád. Alespoň jsem se s tím ještě nesetkal, a to jsem jejich zákazníkem. Uvidíme jestli se ozvou, když jsem podal výpověď smlouvy. A s tou rychlostí u UPC to je fakt super, protože jsem se díval na balíček TV a internetu a u UPC je neuvěřitelná rychlost 25/1,5 Mb/s. Takže těch 50/10 Mb/s je úplně pohádkových. Jo a stojí to ve verzi strater 699 u UPC a u PODY 610 s ohodně lepšími parametry. Za tu cenu je tam těch programů u UPC 30 a u PODY 35. Jinak opravdu má UPC větší výběr programů, ale za nekřesťanské peníze. Vzhledem k tomu, že je krize, všichni nás krmí pohádkami, že je třeba šetřit, tak nevidím důvod cpát peníze zbytečně do chřtánu UPC.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. UPC nebo PODA ?
    Od Swep v sekci DVB-C
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 06-11-2011, 09:56

Pravidla přispívání