Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Video z kamery do PC

1. Nahoru  #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009

Výchozí Video z kamery do PC

Ahoj.
    Mohl by jste mi někdo poradit, jak dostat video z kamery JVC Compakt VHS GR-FX16E do PC, jestli to nějak jde... Má jen výstupní konektor 1 audio a 1 video ( žádný S-Video ) a pak je tam
    nějaký kabelový adaptér.
    Někde jsem tu našla odkaz na
    http://www.computer.cz/?CatID=18843068

Pomohlo by něco z toho? Nebo

http://www.compos.cz/dazzle-dvd-reco...d_d107085.html

http://www.photostar.cz/objects/1074...oid=1057012250

Většina má ale zdířky na S-video a na audio 2. Šlo by to i na tu mojí? Mohl by někdo poradit, co by bylo nejlepší? Díky.

2. Nahoru  #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007

Výchozí Re: Video z kamery do PC

osobně bych šel do toho Dazzle, na obou posledních odkazech by měl být RCA (cinch) vstup pro video, takže bych žádný větší problém neviděl

3. Nahoru  #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009

Super. Dík za odpověď.

4. Nahoru  #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004

Ty převodníky jsou do MPEGu, což není moc ideální (hlavně pro event. následnou editaci), radši vzít něco do DV a pokud toho není moc, tak si to nechat převést od někoho kdo A/D převodníkem do DV formátu disponuje.

5. Nahoru  #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009

Jde mi hlavně o to, abych si mohla nějaké to domácí video vypálit na DVD a moc toho asi nebude, takže myslím, že by mi mohla stačit ta první varianta...
    Chtěla jsem, aby šlo to video i třeba nějak upravit...vystříhnout místa a tak. Byla jsem nakloněná tomu Dazzle, jenže tam nevidím, že by bylo napsáno, že by se to dalo, takže asi
    http://www.computer.cz/DetailPage.as...CatId=18843068 ?
    Takže že mám u kamery jen jeden ten konektor u audio a v těch převodnících jsou dva by mi nemělo dělat problém? Jen šupnu podle barvy...? Asi je to dost hloupá otázka... tak se omlouvám. Jen se chci ujistit, protože s tím nemám absolutně žádnou zkušenost.

6. Nahoru  #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2004

Lianne - neuvadis, jestli se zabyvas strihem videa, pokud ano -SD, HD, v jakem programu, ci tato zalezitost je pro tebe jednorazova.
    1. Pokud strihas, pak nejlepsi volba je prevod analogu do DV.avi, ktere upravis v jakemkoliv
    strihovem softu. (Nepredpokladam totiz, ze zaznamy v kamere budou natolik profi, ze nebude nutny zasah).
    2. Pokud je to pro tebe jednorazova zalezitost, tak asi nejaky A/D prevodnik - nevim, proc Pavel tempx2 preferuje zrovna Dazzle, kdyz u nej neuvadeji nic konkretniho - specifikace vystupniho formatu, atd. - mozna ho k doporuceni vede osobni zkusenost, ale pro me ten popis jsou jen obecne prndy stylu "bila je belejsi"......
    3. Ja prevadim A/D pomoci DV kamery. Nastala situace, kdy jsem z VHS potreboval nagrabovat video v Secam (tehdy byla kamera v PAL imunni), pouzil jsem PCI kartu Leadtek WinFast VC100 XP za cca 400,- Kc a tou jsem prevedl do DV.avi, a nasledne upravil ve strizne. Je treba zduraznit, ze zvuk jde pres zvukovou kartu, takze dojde k rozhozeni synchronu mezi videem a audiem (zvukova a video karta jsou rizeny internimi krystaly, jejichz kmitocty nejsou shodne - viz prispevky na TV Freak), takze je nutne provest korekci pred finalizaci.
    4. Tebou uvadeny WinFast USB dongle, je zrejme neco podobneho tomu, co jsem pouzil ja.

7. Nahoru  #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004

Citace Původně odesláno od Lianne Zobrazit příspěvek
    Jde mi hlavně o to, abych si mohla nějaké to domácí video vypálit na DVD a moc toho asi nebude, takže myslím, že by mi mohla stačit ta první varianta...
    Chtěla jsem, aby šlo to video i třeba nějak upravit...vystříhnout místa a tak. Byla jsem nakloněná tomu Dazzle, jenže tam nevidím, že by bylo napsáno, že by se to dalo, takže asi
    http://www.computer.cz/DetailPage.as...CatId=18843068 ?
    Takže že mám u kamery jen jeden ten konektor u audio a v těch převodnících jsou dva by mi nemělo dělat problém? Jen šupnu podle barvy...? Asi je to dost hloupá otázka... tak se omlouvám. Jen se chci ujistit, protože s tím nemám absolutně žádnou zkušenost.
    To je pak lepší pořídit stolní DVD rekordér, nahrát to na něm, nahrávku naimportovat do PC a v programu Womble MPEG Video Wizard upravit a vyrobit DVD-Video.

8. Nahoru  #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2004

Pitomec: Dobra, jednoducha volba. Asi cesta nejmensiho odporu. Souhlas!!

9. Nahoru  #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009

Díky za rady. Promyslím to a něco z toho vyberu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. Videokamery: Video u IP kamery
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-08-2011, 18:09
  2. Video z kamery do PC
    Od skuziv v sekci Videokamery
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 16-02-2011, 12:56
  3. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 18-08-2008, 14:26
  4. Připojení video kamery k pc