Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Philips 32PFL5403D/12 (a jiné) a zapnutí 8-day EPG - VYŘEŠENO

rkindl (1)|7.4.2009 18:41
Nedávno jsem se stal majitelem LCD TV Philips 32PFL5403D/12. To jistě není důvod proč o tom psát, ale narazil jsem na zajímavý problém, který se mi podařilo vyřešit a tak se chci podělit.

Samozřejmě se jedná o jeden z nejlevnějších modelů (kupoval jsem to jako druhou televizi) a tak jsem neměl přehnaná očekávání co se týká bohatosti dostupných funkcí. Nicméně jednu jsem očekával a to 8 denní průvodce vysílanými pořady (8-day EPG). Byl jsem si jistý, že daný model tuto funkci má. Nicméně po instalaci TV EPG fungovalo jen v režimu Now/Next (tj. zobrazovalo jen právě vysílaný pořad a příští pořad). Šel jsem si tedy přečíst manuál. V něm se píše toto:

Existují dva ty py funkce EPG, pro aktuální a nejblíže následující pořady a pro sedm či osm dnů. Typ pro aktuální a nejblíže následující pořady je k dispozici vždy, typ pro sedm či osm dnů je k dispozici pouze v některých zemích.

V tu chvíli mi bylo jasné, že Česká republika není některá země, což byl dost podraz (přitom u nás se 8 denní EPG vysílá). Hledal jsem tedy dál. Google mlčel (zavalen milionem obchodních nabídek daného modelu televize). Uchýlil jsem se tedy na stránky Philips podpory. Tady svitla naděje v podobě novějšího firmware. Ten tento problém řeší, ale bohužel jen ve Španělsku:

To include the 8-Day Electronic Program Guide (EPG) for country, Spain.

No napadlo mne tedy nastavit jinou zemi než Česká republika. Otázkou bylo jakou, a jak. Odpověď na jakou jsem našel opět na stránkách podpořy Philips ve FAQ, bohužel v anglické části (jde o Australia, Denmark, Finland, Germany, Netherlands, Norway, Poland, Russia, Sweden, UK - a zřejmě taky Spain). Horší to bylo s tím jak vůbec zemi přepnout. V menu totiž nastavení země není! Opět pomohl manuál. Země se zadává jen a pouze při plné automatické instalaci. Vybral jsem tedy jak zemi Velkou Británii a nechal znovu najít všechny kanály.

A ejhle EPG ukazuje 8 dnů a funguje jak má. Čeština v menu a vůbec všude také zůstala. Dokonce i analogové kanály jsou v pořádku (než je vypnou definitivně). Prostě nechápu proč s tím jsou takové obstrukce a proč vše nefunguje rovnou správně.

Jinak věřím, že tento postup je použitelný i na jiné Philips modely než jen ten můj.