Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: česká diakritika v titulcích

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9  

    Výchozí česká diakritika v titulcích

    mám film v *.avi k tomu titulky *.srt, v počítači v kterémkoliv přehrávači je česká diakritika zobrazena správně, ale jakmile film zkusím přehrát v přehrávači na TV tak místo písmen s diakritikou jsou podtržítka. Prohlédnu-li titulky v Pspadu nebo notepadu diakritiku vidím správně. Dá se to napravit a jak?

  2. #2

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,864  

    Výchozí Re: česká diakritika v titulcích

    Citace Původně odesláno od mikrob Zobrazit příspěvek
    mám film v *.avi k tomu titulky *.srt, v počítači v kterémkoliv přehrávači je česká diakritika zobrazena správně, ale jakmile film zkusím přehrát v přehrávači na TV tak místo písmen s diakritikou jsou podtržítka. Prohlédnu-li titulky v Pspadu nebo notepadu diakritiku vidím správně. Dá se to napravit a jak?
    To není nesprávnými titulky (kódováním), ale nekompatibilním Firmware DVDplayeru. Zkoušel jsi to i na jiném?
    IF IT AIN'T BROKEN, DON'T FIX IT
    Ignored List: Antonín, Duncan66, quasi, maarkii, ladik1983, KOCOUR65, nuni78, Petr_2010/Petr_3010, jarod72pm, Panasonic650/700



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9  

    Výchozí Re: česká diakritika v titulcích

    ne, nezkoušel, sice mám ještě jeden, ale ten ten ještě nezvládá *.avi (poněkud postarší SONY). dá se upgradovat firmware pro SAMSUNG HTX20?

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,864  

    Výchozí Re: česká diakritika v titulcích

    To nemám tuchy, to se musí ozvat někdo, kdo ho má.

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Steelista
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93  

    Výchozí Re: česká diakritika v titulcích

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    To není nesprávnými titulky (kódováním), ale nekompatibilním Firmware DVDplayeru.
    Jak jsi poznal, že to není kódováním? Právě kódování mě napadlo jako první.

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,864  

    Výchozí Re: česká diakritika v titulcích

    Citace Původně odesláno od Steelista Zobrazit příspěvek
    Jak jsi poznal, že to není kódováním? Právě kódování mě napadlo jako první.
    To by mu to přece muselo blbnout i v PC, ne? Párkrát jsem si nechal omylem zapnuté kódování UTF8 a projevilo se to ihned. Od té doby raději vše v ASCII.

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Steelista
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93  

    Výchozí Re: česká diakritika v titulcích

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    To by mu to přece muselo blbnout i v PC, ne? Párkrát jsem si nechal omylem zapnuté kódování UTF8 a projevilo se to ihned. Od té doby raději vše v ASCII.
    Já používám titulky jak v utf-8, tak i ve windows-1250 (a podobných výmyslech) a na Windows jsem byl vždycky v pohodě. Problémy byly akorát s některými starými verzemi VSFilteru, který unicode nezvládal. Já bych fakt vyzkoušel popřevádět ty jeho SRT do pár nejběžnějších znakových sad a podíval se, jestli to není tím.



  8. #8

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,864  

    Výchozí Re: česká diakritika v titulcích

    Citace Původně odesláno od Steelista Zobrazit příspěvek
    Já používám titulky jak v utf-8, tak i ve windows-1250 (a podobných výmyslech) a na Windows jsem byl vždycky v pohodě. Problémy byly akorát s některými starými verzemi VSFilteru, který unicode nezvládal. Já bych fakt vyzkoušel popřevádět ty jeho SRT do pár nejběžnějších znakových sad a podíval se, jestli to není tím.
    Těžko říci. To musí prubnout tazatel.

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9  

    Palec nahoru Re: česká diakritika v titulcích

    takže jsem zvítězil, na Samsungu jsem nastavil u titulků polštinu a diakritika běží úplně v pohodě. jinak všem děkuji za rady, vidím že tahle komunita funguje.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

  1. LCD televizory Samsung a česká diakritika v EPG
    Od elmag v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 29-04-2013, 14:22
  2. Česká diakritika a Thomson DTH160E
    Od zorro v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-06-2008, 23:08
  3. kurzíva v titulcích
    Od Zoro v sekci Titulkování
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 22-04-2006, 21:29
  4. Česká diakritika do titulků v Unlead video studio6
    Od imported_mirek v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 14-09-2004, 20:42

Pravidla přispívání