Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: Po instalaci SP2 nelze grabovat

1. Nahoru  #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2004

Výchozí Po instalaci SP2 nelze grabovat

Naistaloval jsem SP2 do winxp a přestalo fungovat grabování z DV kamery resp. funkční je, ale systém se rozhodl, že zná pouze NTSC normu a proto je nagrabované video nepoužitelné (odzkoušeno s vegas video, scenalyzer, windv a moviemaker). Nevíte někdo, jak z toho ven?

2. Nahoru  #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Tean
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí

Já to říkal, ...
    NEINSTALOVAT

3. Nahoru  #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí

Odinstalovat SP2. Ovšem data z kamery do PC proudí pouze jako data a žádná norma na to nemá vliv - něco podobnýho se mně stalo s PS9+ (verze pouze pro USA, takže bez možnosti změny z NTSC na PAL), ale i přes všelijaký hlášky to video po nagrabování má parametry tzv. PALu (t.j. 720x576, 25fps).

4. Nahoru  #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2004

Výchozí

To o datech je asi pravda, ale scenalyzer mi přímo napsal, že systém používá NTSC formát pro PAL kameru. Při přehrávání staženého souboru se zobrazí rozlišení 720x480 a FPS 29.97 a ve výsledku jsou vidět pouze barevné šmouhy.

5. Nahoru  #5
    Banned
    Registrace
    Feb 2007

Výchozí

To je nejaka somarina, to ze nejake softy maju problem s FireWire, je zname a su na to uz opravne patche, ale ze to suvisi s NTSC vs. PAL je blbost jak traky..., ze by SP2 bol len pre NTSC a kopirovane !!!! data si tak previedol ???

6. Nahoru  #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2004

Výchozí

Sice to vypadá jako nesmysl, ale po instalaci SP2 mi také Dscaler (používám ati tv wonder) otmítal spustit zvuk (nabízel jen samé neevropské kombinace zvukových norem) - pomohla až instalace verze Dscaleru upravené pro SP2. Proto si myslím, že se "mrkvosoftu" povedlo něco podobného i s firewire (resp. ovladači).

Jen pro pořádek - s SP1 všechno fungovalo naprosto bez problémů.

7. Nahoru  #7
    Banned
    Registrace
    Feb 2007

Výchozí

Skus preinstalovat WMP10, tam by mohol byt zadrhel...

8. Nahoru  #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2004

Výchozí

Mam nainstalovane XP ENG s SP2 a Scenalyzerem i ostatnimi softy DV nahravam bez problemu

9. Nahoru  #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2004

Výchozí vyřešeno

Tak jsem si nakonec musel vypomoci sám. Oprava byla poměrně snadná - použil jsem ovladače pro firewire řadič z balíku SP1 (jedná se o 4 soubory obsahující v názvu číslo 1394). Stačí pouze přepsat ovladače nainstalované z SP2 - jsou zálohovány na "4" místech systému a musí se přepsat všechny, jinak se stále obnovují původní.

P.S. 1) Používám IEEE1394a, takže by se mně neměla týkat chyba ovladačů pro IEEE1394b.
    2) Jediný scenalyzer vypisoval při grabování chybu tohoto znění (volně přeloženo): "Capture ovladač používá nesprávnou NTSC obálku pro datový tok ve formátu PAL. Pravděpodobně je chyba v nainstalovaném ovladači DirectX."

10. Nahoru  #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Stano_tvf
    Registrace
    Feb 2007

Výchozí

VAROVANIE, nedavaj tam SP2. Zaciatkom tyzdna som sedel na akcii Syntexu, kde sa zislo aj par ludi z videostudii. Za posledne 2-3 tyzdne mam niekolko ohlasov, vratane ludi z toho sedenia, ze SP2 absolutne doj...ú temer vsetko (SW), co suvisi so spracovanim videa.
    Potvrdili mi to aj ludia zo Syntexu, dovod zatial neznamy.

11. Nahoru  #11
    Banned
    Registrace
    Feb 2007

Výchozí

A pokial nie je dovod znamy, doj...aní su akurat oni Zaujmave ze mam uz najmenej 20pc kde su strihove softy (adobe, ulead, sony, ale aj pinnacle studio) a zatial si nik nestazuje. Ale oni asi strihaju na inych...

12. Nahoru  #12
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Stano_tvf
    Registrace
    Feb 2007

Výchozí

Stayman, v priebehu minuleho tyzdna ( ako vysiel SP2) sa ozvali kolegovi 3 ludia, ze im na XP prestala chodit polovica strihoveho softu. Po instalacii SP2. Ja som ho tam zatial nedal, istota je gulomet.

13. Nahoru  #13
    Banned
    Registrace
    Feb 2007

Výchozí

SP2 je uz rok a pol a ostra veria uz 3mesiace, takze nechapem, pouziva ju ho milony ludi a 3 ludia myslim ani statistiku neovplyvnia asi tak.

14. Nahoru  #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí

Citace Původně odesláno od Stano
    VAROVANIE, nedavaj tam SP2. Zaciatkom tyzdna som sedel na akcii Syntexu, kde sa zislo aj par ludi z videostudii. Za posledne 2-3 tyzdne mam niekolko ohlasov, vratane ludi z toho sedenia, ze SP2 absolutne doj...ú temer vsetko (SW), co suvisi so spracovanim videa.
    Potvrdili mi to aj ludia zo Syntexu, dovod zatial neznamy.
    Hovadina - od Syntexu mám Canopus AceDVio, a to chodí jak z praku. Stejně tak i produkty od Uleadu (MSP7, UMF3.5, UDWS2). Ani s ProCoderem 2 nemám problém. Jediný, co SP2 pohřbil, byl DVD Master.

15. Nahoru  #15
    Je tu občas Avatar uživatele mercenary
    Registrace
    Mar 2004

Výchozí

Já dneska zkoušel ADVC-50ku na WinXP, na SP1 po instalaci patche od Canopusu OK, po instalaci SP2 KO. Po odinstalaci SP2 OK. Ještě že já mám W2k.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. Jak grabovat z videa?
    Od Mejla v sekci Bastlení
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 12-12-2011, 17:48
  2. problémy s AS2 po instalaci GN
    Od EarlGrey v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-01-2006, 01:43
  3. V čom grabovať?
    Od Andyno v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 8