Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: MPC + CCCP a problém s DVD

1. Nahoru  #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006

Výchozí MPC + CCCP a problém s DVD

Zdravím, mám s přehráváním dvd dva problémy, a to nefunkčnost menu v MPC (neobjeví se grafické prvky a často menu vůbec nereaguje), druhým jsou šedé pruhy letterboxu, které by měly být černé. Tím pádem mám při přehrávání černou výplň zbytku obrazovky, šedé pruhy letterboxu a až pak film.
    Pro upřesnění, dělá to na notebooku s Win Vista, žádný codec pack jsem tu nikdy neměl, používám jen CCCP. Řekl bych, že menu je problém MPC, v jiných přehrávačích funguje. Naopak ty šedé pruhy to dělá všude, i v KMPlayeru a VLC, čili v přehrávačích s vlastními kodeky. WMP11 se chová stejně, jen u něj není ta výplň nahoře a dole černá, ale šedá, takže to nevypadá až tak hrozně. (edit - vypadá )
    Na stolním PC (Win XP) mám samostatné ffdshow a MPC stejné verze jako na notebooku a vše funguje tak, jak má. Filtry se u dvd spouští na obou strojích stejné, nastavení MPC jsem taky prolez a žádné výrazné odlišnosti nevidím.
    Netuší někdo, v čem může být problém?
    Naposledy upraveno uživatelem centos: 21-12-2007 v 00:46

2. Nahoru  #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007

Výchozí Re: MPC + CCCP a problém s DVD

Preco na DVD nepouzivas nieco normalne, na to urcene? Trebars spickovy ShowTime, alebo PowerDVD..

3. Nahoru  #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006

Nějak jsem přehlíd, že by byly zdarma.. to je pro mě podmínka. Nicméně by to nevyřešilo ten problém. A od DVD nepotřebuju víc, než funkční menu, změnu audiostop a titulků pravým klikem a černý letterbox

edit - menu vyřešeno DScalerem
    Naposledy upraveno uživatelem centos: 20-12-2007 v 22:41

4. Nahoru  #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007

A co Windows Media Player nebo GOM player nebo VLC player?

5. Nahoru  #5
    Banned
    Registrace
    Feb 2007

Citace Původně odesláno od centos Zobrazit příspěvek
    Nějak jsem přehlíd, že by byly zdarma.. to je pro mě podmínka. Nicméně by to nevyřešilo ten problém. A od DVD nepotřebuju víc, než funkční menu, změnu audiostop a titulků pravým klikem a černý letterbox

edit - menu vyřešeno DScalerem
    Windows taky nemas zdarma a NeroShowTime je sucastou balika Nero, ktory mas v bundle vypalkach, alebo ho kupis za nejakych 80kc ku vypalke, takze treba skor rozmyslat, nez "setrit" DVD, teda komfort nie je len o ovladani

6. Nahoru  #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006

Citace Původně odesláno od immanuel_cunt Zobrazit příspěvek
    A co Windows Media Player nebo GOM player nebo VLC player?
    GOM jsem zatím nezkoušel, u VLC jsou ty pruhy taky a u WMP se barvě pruhů přizpůsobí a zbývající výplň, což vypadá tuplem blbě, když je to celé šedé.

Citace Původně odesláno od stayman Zobrazit příspěvek
    Windows taky nemas zdarma a NeroShowTime je sucastou balika Nero, ktory mas v bundle vypalkach, alebo ho kupis za nejakych 80kc ku vypalke, takze treba skor rozmyslat, nez "setrit" DVD, teda komfort nie je len o ovladani
    Jo, ale to, že jsem si koupil systém, neznamená, že si budu kupovat i další software. Ten ShowTime vyzkouším, teď ho tady teda nemám, ale třeba na tom cd byl a jenom jsem ho při instalačce přeskočil.
    Co se týče dvd-only přehrávačů, tak v nich tak nějak pro sebe nevidím žádný užitek, ovladání MPC mi bohatě stačí a když už v něm přehrávám vše, je to jasná volba..

7. Nahoru  #7
    Banned
    Registrace
    Feb 2007

Jo, ale to, že jsem si koupil systém, neznamená, že si budu kupovat i další software. Ten ShowTime vyzkouším, teď ho tady teda nemám, ale třeba na tom cd byl a jenom jsem ho při instalačce přeskočil.
    Co se týče dvd-only přehrávačů, tak v nich tak nějak pro sebe nevidím žádný užitek, ovladání MPC mi bohatě stačí a když už v něm přehrávám vše, je to jasná volba..
    Nie je len pre DVD.. a myslel som hlavne kvalitu obrazu, na ovladanie a na nazov programu sa fakt vykaslat, kvalita a spolahlivost vedie.

8. Nahoru  #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006

Takže ShowTime jsem nenašel ani na Neru 7, co bylo u notebooku, ani na Nero 6 k vypalovačce, naopak jsem objevil PowerDVD 7. To jsem nainstaloval a na dvd to bude asi fakt lepší, obraz je o něco tmavší (ve ffdshow řeším obraz skrze postprocessing, picture properties a sharpen, tam si na kvalitu obrazu nemůžu stěžovat), tím pádem je o něco tmavší i ten letterbox, ale furt to není ono. Nahodil bych screenshot, kdybych ho byl teď schopný najít. Nemůže jít o globální Windows problém s nastavením barev?

A další problém, mám externí zvukovku SB Surround, nefunguje zvuk. Konkrétně v sekci Information je toto:
    Multispeaker Audio Device: Reproduktory (Sound Blaster Liv (not in use)

Horší je, že to shodí zvuk v celém systému a musím restartovat..

9. Nahoru  #9
    Banned
    Registrace
    Feb 2007

Ak to mas OEM Nero, nie je problem updatovat, ale vo verzii 7 bol uz ShowTime (8 je myslim uz upgrade za prachy), ale aj PowerDVD sa bundluje, alebo je za par susnov, tam akurat sa pohraj s nastaveniami farieb, pripadne s HW akceleraciou, ak mas na to grafiku...

S tym zvukom asi neporadim, mozno sa to nastavuje v PowerDVD, to neviem, ale v studiu je Motu externa tiez a neblbne to, teda pokial neblbnu samotne ovladace..

10. Nahoru  #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006

Nevím no, hrabat to těch barev se mi moc nechce, pochybuju, že by byly defaultně špatné. Zatím se holt smířím s šedýma pruhama, díky.

11. Nahoru  #11
    Banned
    Registrace
    Feb 2007

Nevím no, hrabat to těch barev se mi moc nechce, pochybuju, že by byly defaultně špatné. Zatím se holt smířím s šedýma pruhama, díky.
    Ano, defaultne su spatne, je tam VIVID

12. Nahoru  #12
    Je tu pravidelně Avatar uživatele leo
    Registrace
    Mar 2004

13. Nahoru  #13
    Banned
    Registrace
    Feb 2007

Jasne, este je milion dalsich, tak nech skusi aj tie

14. Nahoru  #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006

Změna VIVID s tím nehla, respektive se posouvalo celé barevné spektrum, ale šedá zůstala.
    KMPlayer už jsem zkoušel, taky nic

15. Nahoru  #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele leo
    Registrace
    Mar 2004

Nemáš grafárnu od nVidie? Jestli ano, koukni se na nastavení grafické karty v "nVidia control panelu". Tam hledej "Video & television" a pak "Adjust video color settings". A pak si pohraj se šoupátkem Brightness a Contrast (podle potřeby).
    Naposledy upraveno uživatelem leo: 22-12-2007 v 09:42

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. DVDx - stačí mít nainstalován pouze CCCP?
    Od stepnikukacka v sekci Kodeky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-10-2009, 10:35
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-10-2008, 15:56
  3. CCCP
    Od jojto v sekci Kodeky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-03-2006, 15:05

Pravidla přispívání