Prosim o vysvetleni - k cemu slouzi konektor S/PDIF. Diky
Prosim o vysvetleni - k cemu slouzi konektor S/PDIF. Diky
Ak nemas receiver, alebo bedinky s SPDIF, tak ku nicomu![]()
spdif je digitalni, takze jak pravi stayman potrebujes receiver s koax vstupem...
Nasel jsem tady ten thread nahodou tak se zeptam. Mam DVD a na zadni strane je /oranzovy/ CINCH-coaxial. Co k nemu muzu pripojit? Receiver? Toto DVD je propojeno se subwooferem 9ti pinovim kabelem G9 a pokud se nemilim tak dva piny by meli byt SPDIF OUT a SPDIF IN. Jak tomu mam rozumet? Jste snad posledni kdo mi to muze vysvetlit.![]()
Pears: Jestli myslíš malý kulatý 9-pin konektor, tak to je analogový výstup z dekodéru. je to stejný, jako když máš 5.1 výstup na CINCHECH, akorát je to pěkně pohromadě. Někteří výrobci bedniček tento konektor používají. SPDIF bývá zvlášť buď na CINCH (koaxial) anebo optický a nebo obojí. Navíc mě celkem mate, k čemu by byl na DVD přehrávači SPDIF-IN![]()
Akorát nevím, co je to kabel G9
Ten kabel G9, to je prave ten kulaty 9ti pin jak pises. Takze podle Tebe jak pises nepotrebuji original subwoofer a bedynky co k tomu DVD patri?? Jestli jsem to spravne pochopil tak by stacilo si od tohoto kabelu udelat /koupit/ redukci pro 6 cinchu a pripojit jine repro?! To se mi nezda, protoze mi teprve az subac rozdeluje zvuk do 5ti repro. Tak Ti pekne dekuju. Mam v tom jeste vetsi gulas nez jsem mel![]()
Jo a jinak je to Elta 8905 CS.
Ten kabel je tady:http://www.memorycards.cz/clanek.php?id=2268.
ale je to nejak divne popsany. Kdyz jsem ho od subace odpojil a po jednom pinu zkousel pripojovat tak mi hralo uplne neco jineho nez tam maji napsano pod cislama.
Přes ten 9-ti pin ti lezou všechny analogové signály z dekodéru DVD. Do subwooferu jdou všechny, protože ve skříni subwooferu je napájecí zdroj a zesilovače pro všechny bedýnky. Ze subwooferu potom jdou šňůry k ostetním bedýnkám, že?
Kdyby ty bedny měly SPDIF-IN, pak by stačil jediný kabel z dig. výstupu přehrávače (ať už koax nebo optika) a ten 9-ti pin by vůbec nebyl potřeba.
Na http://www.memorycards.cz/clanek.php?id=2268 je konektor G9, ale pro zvukové karty, proto je na něm uvedeno i SPDIF IN/OUT
Na DVD přehrávači budou jenom analogové signály, protože SPDIF je vždy sólo, proto zapojení pinů může být odlišné. Chce to hledat
Jinak pokud máš receiver, připoj ho přes SPDIF a je klid.
K původnímu dotazu o S/PDIF
S/PDIF mají často i zvukové karty v PC, takže lze s výhodou propojit PC s AV-receiverem digitálně a mně se to nesmírně hodí při vytváření 5.1 zvuku k videu ve Vegasu - mohu si ještě před masteringem zkontrolovat odladění 5.1. Když jsem dělal záběry z lodi a chtěl jsem, aby hřmění vln bylo realistické v prostoru, tak jsem to dělal asi napětkrát, protože časování musí dokonale sedět.
Tomáš X.
Sprav nejaky dobry postup/navod na 5.1 zvuk zo sterea vo Vegase, niekto to tu uz celkom dobre nacal (at mi promine, zabudol som kto)
Som to nasiel, bol to matess
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=1237
jj, to by bylo super. Please![]()
Zkousel jsem neco sam a neco podle matesse. Znelo to docela slusne, ale porad to jaxsi nebylo ono. Mohly byste dat hlavy dohromady a neco spachat spolecne. Co vy na to? Myslim si ze stovky lidi by Vas melo rado. /ja taky/![]()
Mna maju radi aj tak![]()
![]()
![]()
Neboj, ten od matessa je spickovy, musis to len "doladit"![]()
Ladim,ladim! Ale pred chvilkou jsem ladil necona moji pani. Vegas to nebyl
![]()
Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)