PDA

Zobrazit plnou verzi : Hercules R9800se AIW - problem s kabel. normami

alois_tvf
02-09-2004, 13:20
Zdarec, s R9800se AIW jsem napichlej na kabelovku.

Pri prijmu CT1, CT2 a NOVA musim rucne prehodit zemi na Ceskou republiku, pri prijmu ostatnich programu mi to jede s neskrcicim zvukem jedine pri rucnim prenastaveni na Dansko.

Nastaveni spravne normy PAL v detailech kanalu sice pomuze, jenze jenom do te doby, nez to potvrdim tlacitkem ok, pak tam zase skoci NTSC a zacne skrcet zvuk - MMC si proste nepamatuje , respektive nerespektuje moje nastaveni.

Znamej koupil Sapphire R AIW a ma uplne totoznej problem na totozny kabelovce.

Alternativni soft jsem zkousel: ATV2000, Chris TV a dalsi...nic se mi, mozna z nedostatku trpelivosti, nepodarilo rozbehat.

Nevite nekdo jak prinutit MMC aby korektne dodrzovalo nastaveni parametru pro kazdy kanal zvlast? Kdysi mi to chodilo, okamzik, kdy vznikl problem boohuzel nedokazu specifikovat. Zkousel jsem uz radu verzsi catalystu, radu MMC, WDM driveru..a nic platny... . DIk
------------------------------------------------------------------------------
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules ALL-IN-WONDER RADEON 9800se-->9800Pro 128 MB DDR (OMEGA cat.) ,TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, CD -RW SONY 40x, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU Q-TEC 450Watt - shit, AOC 7GLR, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP1. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2

mirekv
02-09-2004, 17:30
No je to zajímavé, protože MMC po inicializaci umí obě zvukové normy (B/G, D/K) i při zvolení Czech. Zkus ještě Německo, někomu prý pomohl i Afghanistán. MMC je dodneška dost zabugovaný, nějaké ruční nastavování nemá cenu, protože se po vypnutí/zapnutí obvykle rozdrbe. Přesto ho přednostně používám a jsem spokojen, je třeba ovšem vědět co od něj chci :-) .

alois_tvf
02-09-2004, 17:37
No je to zajímavé, protože MMC po inicializaci umí obě zvukové normy (B/G, D/K) i při zvolení Czech. Zkus ještě Německo, někomu prý pomohl i Afghanistán. MMC je dodneška dost zabugovaný, nějaké ruční nastavování nemá cenu, protože se po vypnutí/zapnutí obvykle rozdrbe. Přesto ho přednostně používám a jsem spokojen, je třeba ovšem vědět co od něj chci :-) .
Německo ani afganistan nejede, zkusim projet jeste dalsi staty ....

slo
02-09-2004, 18:22
Tuhle kartu jsem taky měl, nebyla špatná, ale TV část bohužel odešla do věčných lovišť.
Co si vzpomínám, tak problémy začaly při instalaci directX 9.0b (obecně známý problém s kstvtune.ax ). Se starými drivery a directX9.0 bylo vše O.K., pak se přestal identifikovat tuner a nabízelo to jen kompozit. Po opravě (odinstalaci 9.0b) se objevil tvůj problém se ztrátou paměti. Po přepnutí kanálu se tvrdošíjně objevovalo nastavení na normu NTSC a nepomohlo nic. Prozřetelně jsem měl image systémového disku před instalací karty 9800 se, tak jsem to obnovil, naistaloval znovu ovladače z přiloženého CD, naladil (nepoužil jsem pro kabelovku Německo, ale Somálsko :-) ) a pak upgradovoval z ATI.com. Pak už vše chodilo O.K. . Nastavení pro kabel je u nás norma PAL D/K. Více návodů a rad máš na atifan.ati.cz

StD
03-09-2004, 00:22
Alois, to já se při tvém "obsazení" PC docela divím, že ti ten stroj vůbec chodí. Já osobně používám to úplně nejstarší MMC z instalačního CD ATI, které mi tvrdí, že můj stroj vůbec nemá ani MMX, na to nasadím Catalyst 4.1, k tomu něco i CineMastera pro koder/encoder DVD (Mpeg), a vše chodí i s "cizí" TV-kartou (jsem nevěrný zázrakům typu Wonder-Made-in-Canada). Myslím, že si nemáš vůbec na CO stěžovat. Snad jen na sebe, nikoli na dodavatele toho, co kombinuješ. To je sestava pro zabijáky nebo pro někoho, kdo má hodně volného času...

clee
03-09-2004, 00:34
alois: ja bejt tvym procesorem tak pacham sebewrazdu, kdyz taktovat bartona tak 200x11 a 1.75V...

alois_tvf
03-09-2004, 04:50
Nejak nechapu pojem sestava pro zabijaky, komp je rock prime95 stable, zacyklovanej 3d mark bezi jak dlouho se mi zachce, vykon je odpovidajici, doom III si nestezuje. Nevidim jedinej duvod, proc do bartona poustet vyssi napeti nez skutecne potrebuje.

Apropo jedu na defaultni frekvenci, nejak pretaktovani zatim nepotrebuju... .

K cemu krome napeti mate konkretne vyhrad? Fakt vam nerozumim

alois_tvf
03-09-2004, 11:51
Alois, to já se při tvém "obsazení" PC docela divím, že ti ten stroj vůbec chodí. Já osobně používám to úplně nejstarší MMC z instalačního CD ATI, které mi tvrdí, že můj stroj vůbec nemá ani MMX, na to nasadím Catalyst 4.1, k tomu něco i CineMastera pro koder/encoder DVD (Mpeg), a vše chodí i s "cizí" TV-kartou (jsem nevěrný zázrakům typu Wonder-Made-in-Canada). Myslím, že si nemáš vůbec na CO stěžovat. Snad jen na sebe, nikoli na dodavatele toho, co kombinuješ. To je sestava pro zabijáky nebo pro někoho, kdo má hodně volného času...
celera a rivu tnt2 si opravdu kupovat nechci muhehehe

StD
03-09-2004, 17:52
Nevím proč. U mne to jistí trojkombinace AMD/SiS/ATI. Levná, sice náladová, ale spolehlivá. :-D

clee
03-09-2004, 17:53
defaultni frekvence XP2500+ je 1.83GHz tzn 166(333)x11 takhle ti to bezi na 2.2GHz coz odpovida XP3200+ kterej bezi defaultne na 200x11

alois_tvf
06-09-2004, 06:52
defaultni frekvence XP2500+ je 1.83GHz tzn 166(333)x11 takhle ti to bezi na 2.2GHz coz odpovida XP3200+ kterej bezi defaultne na 200x11
DIky za upozorneni hehe, hele bezi mi to na default 166*11 pri 1,4 V a kdyz to chci taktnout tak pri 1,65 V nasadim 210*10,5 ropckstable...

tak se tak divam, ze spis nez do kompu se tu fakt dela do videa, a to se cloveku spis vysmejete nez byste poradili.

alois_tvf
06-09-2004, 06:55
Nevím proč. U mne to jistí trojkombinace AMD/SiS/ATI. Levná, sice náladová, ale spolehlivá. :-D

mrkni sem fesaku, a kdyby te to tam nepustio , tak si vytvor uzivatele, je to v sekci smetiste...prispevek od aloise http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?p=166322#166322

Ivo Mašek
06-09-2004, 07:25
tak se tak divam, ze spis nez do kompu se tu fakt dela do videa,
Na tvfreaku se opravdu většinou dělá do videa a v sekci tv-karty se spíše dělá do tv-karet a příbuzných témat. Na tom není nic k divení.

Aby jsme neslovíčkařili:
AMD Barton 2500+
- prac. frekvence: 1,83 GHz
- takt FSB: 166 MHz
- násobitel: 11
- napětí: 1,65 V

takže žádných 1,4 V.

...a to jsem, prosím, INTELák.

StD
06-09-2004, 07:29
Nějak nechápu, co tím chtěl básník Alois Fešák říci? Já tobě sdělil, že u mne i to nejstarší MMC jede. Budeš asi muset pokračovat v machrování se železem mezi svými...
Servus!

alois_tvf
06-09-2004, 08:00
tak se tak divam, ze spis nez do kompu se tu fakt dela do videa,
Na tvfreaku se opravdu většinou dělá do videa a v sekci tv-karty se spíše dělá do tv-karet a příbuzných témat. Na tom není nic k divení.

Aby jsme neslovíčkařili:
AMD Barton 2500+
- prac. frekvence: 1,83 GHz
- takt FSB: 166 MHz
- násobitel: 11
- napětí: 1,65 V

takže žádných 1,4 V.

...a to jsem, prosím, INTELák.
mluvil jsem o defaultni frekvenci, ne napeti, ze mu jprocak nepotrebuje vyssi Vcore nez mobilni athlon, za to ja nemuzu, mel jsme stesti na kus :-)

alois_tvf
06-09-2004, 08:01
Nějak nechápu, co tím chtěl básník Alois Fešák říci? Já tobě sdělil, že u mne i to nejstarší MMC jede. Budeš asi muset pokračovat v machrování se železem mezi svými...
Servus!
jako fesak vypada tvu avatar :-D

StD
06-09-2004, 08:10
Ty "alois", ta ikonka to jsem opravdu já, z maturitního tabla ročníku 1975, kreslil KS, tak to přece nevyhodím, ne?! A mimochodem, tady to opravdu je především o videu, a to "super-železo", se kterým máš ty problemy, je pouze prostředek, jak dosáhnout svého... Příště už na tvé příspěvky nereflektuji. Buď zdráv.

alois_tvf
06-09-2004, 08:19
Ty "alois", ta ikonka to jsem opravdu já, z maturitního tabla ročníku 1975, kreslil KS, tak to přece nevyhodím, ne?! A mimochodem, tady to opravdu je především o videu, a to "super-železo", se kterým máš ty problemy, je pouze prostředek, jak dosáhnout svého... Příště už na tvé příspěvky nereflektuji. Buď zdráv.
tak pravil vsevedouci. amen