PDA

Zobrazit plnou verzi : Meskanie zvuku - Pinnacle 8

vvvsk
02-09-2004, 10:23
Ked editujem video v Pinnacle 8, tak pri pridani nejakeho efektu a pri vytvoreni avicka v tom istom formate ako som ho stiahol z kameri - teda DV AVI sa mi zacne opozdovat zvuk.Ked z toho vytvorim MPEG tak sa zvuk neopozduje...Neviem co je vo veci..Nemate niekto skusenost ako si s tym poradit? alebo v com moze byt chyba?Dik!

BOBA
02-09-2004, 11:03
Totéž mi dělá i PS9.

Pio
02-09-2004, 13:13
Co tak odblokovať zvukovu stopu? 9-)

vvvsk
02-09-2004, 14:00
Co tak hned napisat aj ako??
Som zaciatocnik tak pomoz....

Pio
02-09-2004, 14:11
Ked natiahnes video z kamery do S8(9) mal by si to mat synchronizovane. Keď nie, tak je problem inde.
Potom pri strihani (vkladani efektu) nesmies mať zablokovanu zvukovu stopu. To si mozes dovolit az pochopis princip. Efekt vloz tak, že jednoducho prerezes klip ziletkou (aj zvuk) a potom vlozis efekt. Musi to fungovat. K S8(9) su celkom slusne manualy. Treba ich citat.
Mimochodom, ked si uplny zaciatocník, tak zacni niecim iným ako S8(9). Dopadnes ako ja. Naucil som sa to a teraz sa mi nechce prejst k volacomu kvalitativne radovo lepsiemu. Aj ked na rozdiel od vacsiny tu pritomnych tvrdim, ze S8 je dobry SW. :-!!!

vvvsk
02-09-2004, 14:20
Dakujem,to co hovoris znie MOC rozumne, samozrejme to vyskusam. Z kamery mi to stiahne dobre.Takze problem by mohol byt v tom ako hovoris. Coz je dost blbe pretoze budem musiet to avicko co som nagraboval cele rozstrihat. Inak ano Pinnacle je nakazlive to je fakt v nicom inom sa mi nechce uz robit.Ale na moje domace video je to aj tak az az..Takze pokusim sa dnes vecer zajtra napisem ako to dopadlo..DIKY MOC. PS: Skusam VEGAS a je tiez dobry ale moc komplik. na moju potrebu.....

Pio
02-09-2004, 14:27
Ja striham dodnes v S8 a mozem zodpovedne povedat, ze moje dielka su slusne. Pokial to fakt chces len pre rodinne video, tak je to OK.
V rozstrihani nejakeho avi nevidim ziadny problem. Sak nato ten SW je, ci nie? :BB:

vvvsk
03-09-2004, 06:04
No smola...Takze Pinnacle si to video rozstiha automaticky ked ho nahravam.A preto v tom mieste ako si hovoril sa neda rozrezať ziletkou lebo tam uz rozrezane je...Ale aj tak som skusal teda iny usek rozrezat-aj so zvukom-pomocou zilletky, video mi to rozdelilo vlozil som efekt a je to presne to ise co to aj bolo-maskanie zvuku.Ked pridám efeekt..Ako som spominal do MPG to robi bezproblemov.Ale do DV AVI to proste nejde.Co ma dost stve...! Tebe to ide vyexportovat do AVI bez posunutia zvuku?Skus este nieco nacrtnut postup ako pracujes...Ja to stahujem s DV kamery Panasonic cez Pinnacle.Po skopirovani filmu z kamery mi to pinnacle rozdeli a ja tie kratke šoty potom pretiahnem dolu na timeline a potom medzi ne vlozim efekt.Aj zvuk vidim ako sa medzi efektami-z jednej strany fadeout a z druhej automaticky fade in..Tod vsjo. potom to dam vyexportovat do DV AVI - PAL 25 fps,zvuk PCM 48kHz 16bit.

Pio
03-09-2004, 07:22
Podla mna nerobis ziadnu chybu... Preco to exportujes do avi? :-? Nevidim vtom zmysel.

vvvsk
03-09-2004, 07:33
Ja to potrebujem dostat naspat na pasku.Pre niekoho->"moja mama"je to na pocitaci nepozeratene- ani nevie pomali ako sa to zapina - nie este aby si vybrala DVD zo stojana vlozila ho do mechaniky a spustila-IMPOSSIBLE ukon...takze pekne naspat na pasku a potom cez TV.Aj tak je to lepsie pozerat na TV.V tom je cely problem preco naspat do AVI. Inak ako si si mohol vsimnut pytam sa aj druhu otazku ci je toto jediny sposob ako pozerat kvalitne to video..Prijal by som aby sa to dalo pozerat s 50fps a 720x576 aj na PC.Coz asi nebude mozne...

Pio
03-09-2004, 07:46
Nieje lepsie nahrat to spat do kamery a potom na vhs? Vysledkom budes v kazdom pripade sklamany. Vhs v porovnani s DV ma mizernu kvalitu. No v tomto pripade to mozes kludne urobit ako mpeg2 a prehrat na vhs. Podla mna nema zmysel trapit sa z avi (hlavne ked to nejde). Zaujimave, ze ja som tento problem nemal, ani ked som mal mizerne PC (PIII 400MHz/256RAM)

vvvsk
03-09-2004, 08:28
No ved prave ide o to ze to tak spravit nemozem...Stratim tym fps keby som MPG nahral na VHS.Toto mam uz vyskusane...DV AVI je to co potrebujem..Skusal som moje editovane video nahrat cez Firewire nahrat naspat na kameru a je to super, nezmenena kvalita + moje efekty,titulky a pod.MPEG do kamery cez Firewire naspat nedostanem+dalsia nevyhoda-mpeg sa ovela dlhsie renderuje.Avicko je skoro v realnom case..Takze preto DV AVI. Ako hovorim jedina moznost pre mna je DV AVI-vsetko je OK az na to posunutie zvuku. To musim vyriesit za kazdu cenu.Lenze ked ktosi pisal ze mu aj pinnacle 9 posuva zvuk tak neviem,neviem..
PS: Pytal som sa ci Ti to neposuva zvuk ked vyexportujes naspat do DV avi..Skus mi odpisat..mne to pri jednom efekte prelinacky robi asi tak pol sekundy-co sa zvuk zacne opozdovat....Dik

Pio
03-09-2004, 08:45
Asi sa nechapeme. Preco to priamo z projektu neexportuješ do kamery, bez straty kvality. Potom keď to máš v kamere späť, tak si to už nahraj kde chceš a ako chceš. :-)-

vvvsk
03-09-2004, 08:59
Ale ano ano, chapeme...To ze to z projektu dam priamo do kamery naspat je to iste ako ked to dam do DV AVI...Zvuk meska..Ved pinnacle to najprv predrenderuje do DVAVI potom to nahrava na pasku..A co Tebe? Meska ci nie?Potrebujem vediet ci to vobec dokaze pinnacle spravit bez toho aby zvuk posunulo...Skus to prosimTa a napis..

Pio
03-09-2004, 09:15
Skusal som to 1000x normalne to funguje.

Hawkey_tvf
03-09-2004, 20:28
VHS oproti DV je isteze mizerna kvalita, ale baba od varchy co nevie zapnut PC to nerozozna. Chlapci, ja inak stale nedam na normalne video dopustit, S-VHS (ET) to isti. A dobre pasky. Nijaky DVD rekorder to este dlho netromfne ani co sa ease of use tyka!
Kludne to mamine vypluj na VHS, pokial nemas hanebny sunt miesto videa a pasky.

Pio
06-09-2004, 05:00
Moja reč.
Mimochodom jaký OS používaš?

vvvsk
06-09-2004, 06:00
Pouzivam winXP.Ale uz som cez week prisiel na to s tym zvukom.Je to vyslovene zavada na mojom compe.Bracho nainstaloval ciste XP so servispackom 2 na jeho comp a tam som skusal Pinaklaca 9 a vyrenderoval to pohode ani zvuk nemeskal.Takze jedina moja moznost je preinstal XP a ani to nemusi byt jednoznacne pretoze Pinakle moze vadit nieco s mojim hardware...Ale to sa ukaze az po reinstalacii Winu.Tak zdar...

Pio
06-09-2004, 06:02
Máš zablokované procesy bežiace na pozadí? Vtom by mohol byť problém...

vvvsk
06-09-2004, 06:35
Neviem kde je nastavenie tejto vlastnosti...Napis mi prosimta ako to mam zistit. Ale myslim ze by to mal byt skor problem s kodekmi-teda mozno....Neviem to povedat s istotou pretoze ulead video studio 6 basic-mi fachci uplne bez problemov a este aj rovno dokaze komprimovat do DivX.Coz mi Pinnacle nedokaze koli tomu ze ma obmedzene nastavenie zvuku...

starej_vul
06-09-2004, 07:55
zkus si někdy vypůjčit nebo koupit (500Kč) zvukovku. Třeba se nebudeš stačit divit proč ti to najednou -bez reinstalace- systému bude chodit....
P.S. A číslo 48000 kHz - nezapomeň. A taky je dobré mít video jako master.

Pio
06-09-2004, 08:11
skus si stiahnúť program: http://home.ptd.net/~don5408/toolbox/enditall/ uzavrie Ti programy, ktoré bežia na pozadí v XPčkach. Možno pomôže...

ViKinG
06-09-2004, 08:23
starej vůl: skutečně 48.000 kHz???

starej_vul
06-09-2004, 11:36
Hz

ViKinG
06-09-2004, 11:39
starej vůl: splete se každej, ale nemohl jsem si nerejpnout :-) .

Pio
06-09-2004, 11:42
vvvsk: tak ma napadlo, ked to uz konecne budes mat spät v kamere, tak to ta tvoja babka bude vediet spustit?

BOBA
07-09-2004, 20:53
Jak píše PIO,zablokoval jsem si procesy běžící na pozadí( a že jich bylo) tak se mi rozcházení obrazu se zvukem spravilo.Zase jsem se něco naučil.Dík.Nevím jestli je korektní zastavení běžících procesů tímto stylem ALT+CTRL+DELETE a správce úloh mi je zobrazí, ale jiný způsob neznám.

Pio
08-09-2004, 06:26
Nainštaluj si ENDITALL. Je to dobra pomocka na ukončenie beziacich procesov.
Peknu zabavu :-D

starej_vul
08-09-2004, 11:47
pro BOBA:

... jen abys nejásal zbytečně brzo. 9-)

P.S. Přešel jsem na DVD a DVkodek a MPEG2. Zatím se taky nebojím při rendingu něco zmáčkout.

BOBA
08-09-2004, 13:46
Renderuji buď v noci, nebo když vím, že budu přes den déle pryč.Zásadně neprovádím žádné operace i v případě vypalování. \/

starej_vul
09-09-2004, 06:17
A proč ten \/ ? Už jsem ti psal: udělej si něco se zvukovkou... No nic...

BOBA
09-09-2004, 14:06
Ten \/ jsem tam dal proto, že se mi zrovna včera líbil.Ale teď vážně:doporučuje to samotný Pinnacle.Já si nechám rád poradit od zkušenějších, jinak bych nenavštěvoval toto výborné forum( jiné, stejně dobré ani neznám).

vvvsk
13-09-2004, 07:04
Takze clapci...Dal som novy WINXP + naintaloval mediaplayer9. Pinnacle som dal 9 a zatial chodi, a dokonca pri vytvoreni DVAVI mi ani zvuk nemeska.A ani nepada pri renderingu nejakych tych Hollywood efektov...
Zaver...Ked vam nieco nejde tak ako ma, skuste nanovo nainstalovat WINXP. Mozno to cloveka nastve ale nestratite tyzden tym ze budete spekulovat z akeho dovodu to meska a pada...Dik vsetkym.