Zobrazit plnou verzi : TMPGenc - rozdily verzi
Muzete mi nekdo srozumitelne popsat jake jsou hlavni rozdily mezi TMPGenc free, TMPGenc plus a TMPGenc Xpress. Na Pegasysu to nikde porovnane nemaji :(
Diky
Free verze je vlastně trial (na 30 dní), kdežto plus je full verze, která vyžaduje sn. Nějaké drobné rozdíly tam myslím jsou, někdo to tu psal.
Xpress verze je zjednodušená varianta, která nemá hlavní panel a data se zadávají postupně, tedy něco jak ProCoder express - vhodné pro začátečníky.
Pokud používám TMPGEnc, preferuji pochopitelně plus verzi.
Pockat, pockat, ted me nejak houpes \/
Free verze NENI trial, naopak se v ni (about okno) primo pise ze se muze pouzivat i vice jak 30 dni.
Naopak Plus je v podstate trial omezena 30 dny, pak musim zadat lic. cislo, jinak nejde ani spustit a tim se zni stane plna verze.
Me prave zajima rozdil ve funkcnosti tech Plus a Free verzi (jestli je nejaka). Ja tam na prvni pohled rozdil nevidim, ale mate me pomerne velky rozdil ve velikosti instalacnich souboru:
TMPGEnc-2.521.58.169-Free.zip 1.65MB
TMPGEnc-2.521.58.169-Plus-EN-Installer-DL.exe 8.02MB
Ze by jen velikost instalatoru? Nebo ta free neco neumi?
Ten Xpress uz je mi jasny, dik.
Pockat, pockat, ted me nejak houpes \/
Free verze NENI trial, naopak se v ni (about okno) primo pise ze se muze pouzivat i vice jak 30 dni.
Naopak Plus je v podstate trial omezena 30 dny, pak musim zadat lic. cislo, jinak nejde ani spustit a tim se zni stane plna verze.
Me prave zajima rozdil ve funkcnosti tech Plus a Free verzi (jestli je nejaka). Ja tam na prvni pohled rozdil nevidim, ale mate me pomerne velky rozdil ve velikosti instalacnich souboru:
TMPGEnc-2.521.58.169-Free.zip 1.65MB
TMPGEnc-2.521.58.169-Plus-EN-Installer-DL.exe 8.02MB
Ze by jen velikost instalatoru? Nebo ta free neco neumi?
Ten Xpress uz je mi jasny, dik.
Free verzi můžeš pochopitelně používat i po 30 dnech, má však "drobnou" chybu: umí vše, kromě encodingu do MPEG-2. :-(
Rozdíly asi nějaké budou, nevšiml jsem si. Někdy začátkem léta to tu bylo.
Aha, tak to je opravdu podstatny rozdil :-( . Ale potom nechapu proc je v About okne psano:
You can use MPEG-2 function as trial for more 30 days.
Z mych znalosti anglictiny to naopak znamena, ze MPEG-2 muzu pouzivat vic nez tech 30 dni.
Aha, tak to je opravdu podstatny rozdil :-( . Ale potom nechapu proc je v About okne psano:
Z mych znalosti anglictiny to naopak znamena, ze MPEG-2 muzu pouzivat vic nez tech 30 dni.
No on TMPGEnc umí více věcí, třeba multiplexovat/demultiplexovat, či stříhat MPEG-2, jesli nemysleli toto. No je možné, že u posledních verzí třeba nechali i možnost encodingu, o čemž ale pochybuju.
Anonymous
02-09-2004, 12:44
Nevím co je tady k řešení když kvalita TMPEGNcu (všech verzí) je tak pro barevný doprovod ke zvuku ...
To je asi halvní rozdíl mezi encoderem a tímhle chroupátkem ..., a jak je pomalej ...
to more neznamena vice, ale v tomto pouziti je to jeste, takze jeste 30 dni...
Hawkey_tvf
02-09-2004, 23:57
Bullback, rad by som zdielal tvoj extremisticky falangisticky fundamentalizmus, ale nemozem.
Tsunami:
1. neprodukuje pretecenie VBV bufferu, co sa Svatemu ProCoderu stava dost casto
2. vie prijatelne zhltnut aj "kvazivysokosumovy" obraz - je to JEDINY enkoder ktory zvladol obraz toceny proti vodnej hladine s drobnymi rychlymi vlnkami (vietor + odlesky). Rozhodilo to ProCoder, CCE (to bol HUMUS) - este taky MainConcept pochodil celkom slusne (Vegas 5 aj standalone). Ale Tsunami ich s rezervou precural.
To je totiz aj zalezitost toho co do enkoderu pchas... kazdy zvladne nieco co iny nie... ja by som mu v 1. rade vycital "rychlost".
Aj ked je fakt, ze ProCoder je ProCoder.
Mike: to me taky napadlo, ale i po nekolika dnech je tam porad 30 days, proto si myslim, ze v tomto kontextu to ma vyznam vice nez, asi.
Bullback: vim, ze ty obecne nemas MPEG rad :-D , ja osobne nemam ani DVD (ani v PC, ani v obyvaku), ale pratele ted po me chcou abych jim neco poslal na DVD, tak jim to vypalim na miniDVD a k tomu mi TMPGEnc vyhovuje protoze je ZADARMO. Proto se taky ptam na ty rozdily verzi, jestli mi bude stacit free verze.
Jinak jeste prosim, zdrzme se OT, pak jsou nektere dotazy hodne neprehledne a zbytecne nabobtnaji. Me zajimali rozdily verzi, koho to nezajima nebo to nevi at to ignoruje. Vsiml jsem si toho i u dotazu tykajicich se Pinnaclu :-( Proste kdo chce probirat rozdily encoderu, at si zalozi thred.
Mike: to me taky napadlo, ale i po nekolika dnech je tam porad 30 days, proto si myslim, ze v tomto kontextu to ma vyznam vice nez, asi.
Jinak jeste prosim, zdrzme se OT, pak jsou nektere dotazy hodne neprehledne a zbytecne nabobtnaji. Me zajimali rozdily verzi, koho to nezajima nebo to nevi at to ignoruje. Vsiml jsem si toho i u dotazu tykajicich se Pinnaclu :-( Proste kdo chce probirat rozdily encoderu, at si zalozi thred.
Jseš nějaká citlivka. Každý ti odpoví, co ví a ty už si musíš vybrat. Koneckonců si myslím, že na stránkách Pegasysu to je vysvětlené.
Příjemný den! :-) :BB:
Anonymous
03-09-2004, 11:38
Hawkey:
1) U SW a i u HW decoderu jsem zatím nic nezpozoroval, mám raději MainConcept ale nejraději MJPEG s min 2,5x větším tokem (poznat na 100honů) :-)
2) Tmpegnc nedokáže zaencodovat slabší signály, vznikají "vykousaná, vyholená" místa (stejně jak u CCE) které negativně ruší, připomíná mě to Televizi a jejich MPEGy.
Nepoužil bych ho ani psovi do boudy ...
Snah:
mi TMPGEnc vyhovuje protoze je ZADARMO
Zadarmo na 30dní, hmmm.
Hawkey_tvf
03-09-2004, 20:49
Bullback pokial mas system s kvalitnym analogom alebo 4:2:2 digi tak isteze strizna s kvalitnym 4:2:2 MJPEGom ma svoje opodstatnenie (a naozaj to poznat), ale dat jej chrumat uz "vyholeny" 4:2:0 signal - staci robit rovno v DVcku.
Venousekh
19-09-2004, 14:53
TMPGEnc XPress umí navíc proti verzi 2.5 Plus , kódovat do XDVD . Jako zdroje umí použít přímo nechráněné DVD VOBy , Windows Media Files , nekompresované AVI a Quick Time soubory. Výstupní formát už není pouhý MPEG , ale třeba AVI nebo WMV. Je optimalizován pro Prescott s SSE3 . Podporuje plug-in AC-3.
Rovněž má nový Video Mastering Engine . :-R
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.