PDA

Zobrazit plnou verzi : Zpracování - DVD - *.wmv

Daliona
31-08-2006, 19:39
Mám DVD rekordér značky Sony.Na DVD-RW mi nahrává soubory .BUP,.IFO a .VRO.Na DVD-R mi nahraje soubory .BUP,.IFO a .VOB.
Potřebuji z některých scén seriálu udělat tak max.5 min.video s velikostí do 11 MB,abych ho mohla dát na web ve formátu WMV.
Potřebuji program,ve kterém bych video ve formátu VOB a VRO sestříhala a pokud možno rovnou převedla do formátu WMV v co nejlepší kvalitě.Našla jsem spoustu programů,ale ty buď nepodporovaly uvedené koncovky nebo nepřeváděly do WMV.
Poradí někdo?

jojto
31-08-2006, 20:54
Ja osobne by som ten VOB strihol v MPEG Video Wizard bez rekompresie (30 denny trial) a Procoderom 2 do WMV (alebo WM Encoder 9). Mozno je lepsia ina volba (free), ale taketo veci neriesim.

Daliona
03-09-2006, 16:27
Potřebuju poradit,prosím,jaký mám použít konvertovací program,když chci převést video do 12 MB souboru *.wmv a já pouze nastavím 12 MB a on mi sám soubour překonvertuje do 12 MB.Díky

stayman
04-09-2006, 00:46
Hocjaky subor do 12MB??? Hmm a to uz preco?

WMEncoder to vie, na karte VLASTNOSTI -> OMEZIT VELKOST...

Daliona
04-09-2006, 10:20
No,než bych na web nahrála 250 MB,to by bylo nadlouho...Tak to pořebuju zmenšit do slušné velikosti.

Krist
04-09-2006, 14:00
Nastavuj bitrate, wmv neumoznuje nastavit vyslednou velikost, leda ze by to delal ten program co pouzivas. Podivej se jakej ma bitrate ten 250mb soubor a pak si to primoumerne zpocitej. Nebo si pokusem renderuj jen nekolik vterin a prepocitej. Neni na tom nic vedeckyho.
Bitrate bych nastavil tak na 512 pro net, pod 256 bych nesel, uvidis jaky ti z toho polezou mazanice :-)

Daliona
06-09-2006, 17:40
Krist: To je na mě moc složitý...Já jsem docela amatér...
Windows Movie Maker a Windows Media Encoder mi nejdou spusit...Nevím proč,ale vždycky se mi ukáže zpráva o chybách...Nezná někdo ještě jeinej program,prosím?

Krist
07-09-2006, 08:58
ze tys ten puvodni dotaz trosku upravila ?? :-)
1. nejdriv ten VOB zkopiruj na disk.

Jestli tu nahravku nebudes nijak moc strihat ale jen odstrihnes jednu cast kterou chces pouzit tak to by asi byl nejlepsi VirtualDubMod (freeware). http://virtualdubmod.sourceforge.net/
Nastav si cast kterou chces vystrihnou - posuvnikem dole a oznac zacatek "mark in" a konec "mark out" (takovy cerny sipecky dole vpravo).
V menu video dej full processing mode, potom compressoin a tam si vyber kodek a ten nastav. Pro web nastav bitrate cca 500 (uvidis, kdyztak ho zvysis nebo snizis, dle kvality a velikosti), velikost videa dej 320x240.
V menu File - Save as.....

Jestli tu nahravku chces sestrihat, tak to je trosku slozitejsi. Pouzij napr. program TMPGenc (nutno prepsat priponu na .mpg) a konverzi ve virtualdubmodu nebo WMencoder.
Navody na vsechny tyto softy jsou na netu.

Osobne bych to udelal ve Vegasu, ten to zvladne vsechno par tahama. (pretahnout VOB, file-proprerities - frr quality best, deinterlace method - blend field, nastrihat (kl. "S")atd., Render as..., typ wmv V9, template 256 - 512 (popr.custom), ulozit.)

Krist
07-09-2006, 09:01
Jooo jeste jedna vec.
Co se tyce DVDrekorderu, tak mam dojem, ze se tady nekdy resila nemoznost pracovani s jejich vytvorenymi VOBy a VROy. Rozhodne bych uprednostnil VOB.
http://www.tvfreak.cz/forum/search.php (klicova slova: VOB and VRO)
To mela byt vlastne uplne prvni odpoved :-I