Zobrazit plnou verzi : Zpracování - DVD - *.wmv
Mám DVD rekordér značky Sony.Na DVD-RW mi nahrává soubory .BUP,.IFO a .VRO.Na DVD-R mi nahraje soubory .BUP,.IFO a .VOB.
Potřebuji z některých scén seriálu udělat tak max.5 min.video s velikostí do 11 MB,abych ho mohla dát na web ve formátu WMV.
Potřebuji program,ve kterém bych video ve formátu VOB a VRO sestříhala a pokud možno rovnou převedla do formátu WMV v co nejlepší kvalitě.Našla jsem spoustu programů,ale ty buď nepodporovaly uvedené koncovky nebo nepřeváděly do WMV.
Poradí někdo?
Ja osobne by som ten VOB strihol v MPEG Video Wizard bez rekompresie (30 denny trial) a Procoderom 2 do WMV (alebo WM Encoder 9). Mozno je lepsia ina volba (free), ale taketo veci neriesim.
Potřebuju poradit,prosím,jaký mám použít konvertovací program,když chci převést video do 12 MB souboru *.wmv a já pouze nastavím 12 MB a on mi sám soubour překonvertuje do 12 MB.Díky
Hocjaky subor do 12MB??? Hmm a to uz preco?
WMEncoder to vie, na karte VLASTNOSTI -> OMEZIT VELKOST...
No,než bych na web nahrála 250 MB,to by bylo nadlouho...Tak to pořebuju zmenšit do slušné velikosti.
Nastavuj bitrate, wmv neumoznuje nastavit vyslednou velikost, leda ze by to delal ten program co pouzivas. Podivej se jakej ma bitrate ten 250mb soubor a pak si to primoumerne zpocitej. Nebo si pokusem renderuj jen nekolik vterin a prepocitej. Neni na tom nic vedeckyho.
Bitrate bych nastavil tak na 512 pro net, pod 256 bych nesel, uvidis jaky ti z toho polezou mazanice :-)
Krist: To je na mě moc složitý...Já jsem docela amatér...
Windows Movie Maker a Windows Media Encoder mi nejdou spusit...Nevím proč,ale vždycky se mi ukáže zpráva o chybách...Nezná někdo ještě jeinej program,prosím?
ze tys ten puvodni dotaz trosku upravila ?? :-)
1. nejdriv ten VOB zkopiruj na disk.
Jestli tu nahravku nebudes nijak moc strihat ale jen odstrihnes jednu cast kterou chces pouzit tak to by asi byl nejlepsi VirtualDubMod (freeware). http://virtualdubmod.sourceforge.net/
Nastav si cast kterou chces vystrihnou - posuvnikem dole a oznac zacatek "mark in" a konec "mark out" (takovy cerny sipecky dole vpravo).
V menu video dej full processing mode, potom compressoin a tam si vyber kodek a ten nastav. Pro web nastav bitrate cca 500 (uvidis, kdyztak ho zvysis nebo snizis, dle kvality a velikosti), velikost videa dej 320x240.
V menu File - Save as.....
Jestli tu nahravku chces sestrihat, tak to je trosku slozitejsi. Pouzij napr. program TMPGenc (nutno prepsat priponu na .mpg) a konverzi ve virtualdubmodu nebo WMencoder.
Navody na vsechny tyto softy jsou na netu.
Osobne bych to udelal ve Vegasu, ten to zvladne vsechno par tahama. (pretahnout VOB, file-proprerities - frr quality best, deinterlace method - blend field, nastrihat (kl. "S")atd., Render as..., typ wmv V9, template 256 - 512 (popr.custom), ulozit.)
Jooo jeste jedna vec.
Co se tyce DVDrekorderu, tak mam dojem, ze se tady nekdy resila nemoznost pracovani s jejich vytvorenymi VOBy a VROy. Rozhodne bych uprednostnil VOB.
http://www.tvfreak.cz/forum/search.php (klicova slova: VOB and VRO)
To mela byt vlastne uplne prvni odpoved :-I
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.