Zobrazit plnou verzi : Prolnutí obrazů v Premiere Pro
KeyserSoze
30-08-2006, 18:53
Zdravím,
mám Adobe Premeire Pro 1.0
Sestřihal jsem si v pohodě video, ale dostal jsem se k těžkému úkolu. Když jsme točili film, tak jsme potřebovali udělat jednu a tu samou postavu na několika místech.
Naskládal jsem si videa nad sebe a teď nevím jaký efekt mám použít aby byla v jednom obraze ta postava třikrát.
Statickou kamerou jsme točili schody. Kamera ani okolí se nehnulo, pouze jsme natočili třikrát jak přiběhne hrdina na schody tři různá místa, tak aby se neprolínali a byli vidět.
imported_laci53
30-08-2006, 19:15
KEYSERE ROBIš TO DOBRE S TýM NAUKLADANíM OBRáZKOU NAD SEBE,
MOžU ISť AJ šTYRI, ALE Už LEN JEDNú VEC A TO NA KAžDY OBRáZOK DAJ VIDEOEFEKT ZO šKALY pip A Máš TO. OBRáZKY MOžU BYť AJ POHYBLIVé, AK TO VYBERIEš ZO šKALY MOTION. čAUKO
KeyserSoze
31-08-2006, 16:53
Tyhle možnosti tam nevidím.
http://www.kryspin.net/premiere.jpg
pokial viem tato moznost v premire nieje ale v after effects je
KeyserSoze
..mám podozrenie, že bez pohyblivej masky sa nepohneš, pretože
laci53 nepochopil, že ty potrebuješ tzv."delený obraz". a nie PIP..
(..alebo možno som to nepochopil ja).
V každom prípade, naklikáš sa myšou ako pako. :-) ..len neviem, či sa to v Premiere dá bez použitia nejakých pluginov, alebo AE..
Na toto by ti asi lepšie odpovedal Modena, alebo niektorý z iných ortodoxných "premieristov"..
Vegas to vie v pohode priamo z timeline (Pan/Crop - Mask)
Zdravím,
mám Adobe Premeire Pro 1.0
Sestřihal jsem si v pohodě video, ale dostal jsem se k těžkému úkolu. Když jsme točili film, tak jsme potřebovali udělat jednu a tu samou postavu na několika místech.
Naskládal jsem si videa nad sebe a teď nevím jaký efekt mám použít aby byla v jednom obraze ta postava třikrát.
Statickou kamerou jsme točili schody. Kamera ani okolí se nehnulo, pouze jsme natočili třikrát jak přiběhne hrdina na schody tři různá místa, tak aby se neprolínali a byli vidět.
To je klasická úloha pro Track Motion v AfterEffects, ale dalo by se to možná trochu poladit v PremierePro za použití Opacity - na všechny naskládaný videa si nastav opacity menší, než 100 a hraj si - výsledek tohoto jednoduchého úkolu budou ostré schody s několika běžícíma éterickejma bytostma ze záhrobí . . . BUBUBUBU :-D :-)
Vylepšit (a to dost podstatně) by to bylo možné, když si pohraješ s každým videem extra a "vymaskuješ" jen běžící postavu, okolí zneprůhledníš, třeba zrovna tím samým effects-opacity a následně naskládáš o5 videa na sebe, vybereš video, kde Ti nejméně překáží běžící postava (nebo nastřiháš ze dvou) a složíš !
P.S. Když už se pouštíš do takové crcačky, mysli trochu do předu a příště toho runningmana natoč třeba před zelenou plachtou a schody si natoč extra !
Čau, mám podobný problém - nechci zakládat nové téma - tak to napíšu sem.
Mám statický záběr pokoje, který se nemění. V záběru se pohybuje jenom postava. Potřebuju na tento záběr dostat tu samou postavu, akorát bude dělat něco jinýho než ta předchozí. A aby se mohly překrývat. (např. když jedna natáhne ruku před tu druhou)
Kdyby se ty postavy v určitém čase nepřekrývaly, tak bych si natočil dva záběry se statickou kamerou a pak to ořízl a dal vedle sebe a bylo by, ale tahle nevím jak na to.
Potřeboval bych nějak komplexně poradit jak na to. Nevím jak se tenhle efekt jmenuje, tak se mi to docela těžko hledá na netu.
Kdyby jste někdo měli nějaký odkaz na tutotiál, nebo věděli jak na to a poradili mi byl bych moc vděčný.
Díky moc.
Tak už jsem přišel jak na to. Budu muset použít klíčování a tu jednu postavu natočit před (nejpravděpodobněji) zeleným pozadím.
Takže problém vyřešen, zatím teda v teoretické rovině. :)
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.