Zobrazit plnou verzi : Dilema s koupi TV karty-kvalitni analog,DVB-T ci DVB-S?
Mam velke dilema s koupi TV karty.Chci si ji poridit jen na nahravani protoze jsem normalni pracujici clovek a ty vysílací časy co předvádějí televize v čechách jsou fakt na hlavu(dávat celovečerní film Star Trek:First Contact ve dvanáct AM to je opravdu výkvět imbecilismu ČT). Má finanční hranice je kolem 5000kč. Původně jsem chtěl kvalitní Hauppauge s HW enkodérem ale digitální vysílání mi zasadilo brouka do hlavy. Protože s analog TV kartou má člověk spoustu trápení-špatná citlivost, tuneru,špatná selektivita,norma zvuku, není slyšet dual či stereo a tak dále.Navíc je to blbá investice do budoucna. To s digiťákem odpadá protože tam je zvuk už normovaný a video je možné přijímat i se slabším signálem aniž by se to výrazně projevilo na obraze.Neni třeba HW enkodér na kartě. Problém je že momentálně ve Varech signál DVB-T neni a kdy se pustí digivysílání to nikdo neví. Takže bych dvaapůl tisíce hodil někam nejistě oknem. Pak přichází na řadu DVB-S jelikož mám na střeše dva talíře a tak by bylo digitální vysílání okamžitě. Problém je ale ten že Prima a Nova na satanu nevysílají.Další potíž je s kódováním České televize a nahráváním pořadů. Také doprovodný SW by mě zajímal protože u kamaráda jse viděl dekódovací program který uměl zobrazovat kódované pořady ale neuměl je nahrávat. Už jsem z toho rozhodování fakt na prášky 9-) :-!!! Dík za pomoc při rozhodování.
Ivo Mašek
30-08-2004, 16:41
To máš, jako s počítačema. Koupíš nový model, za rok budeš říkat, že to byly vyhozený peníze. A tak pořád dokola.
Počkej si, až bude všude digi, pak se ti výběr podstatně ulehčí. Pokud tedy nespěcháš.
To máš, jako s počítačema. Koupíš nový model, za rok budeš říkat, že to byly vyhozený peníze. A tak pořád dokola.
Počkej si, až bude všude digi, pak se ti výběr podstatně ulehčí. Pokud tedy nespěcháš.
No právě že to není jako s počítačema. Standard televizního vysílání se totiž nemění každý rok. A právě proto jsem tak nerozhodný.
.
Ivo Mašek
31-08-2004, 09:00
No, pokud nespěcháš, tak počkej, až bude digi vysílání na celém území. Snad by to mělo být příští rok (mluví se i o letošním roce - já osobně tomu nevěřím). Pak se ti výběr velmi zúží.
No právě že to není jako s počítačema.
I tv-karty se vylepšují. Vždyť si vem, co bylo na trhu před takovými 4 lety, a co je teď. Dnes mnoho "bývalých" karet nemá vůbec podporu na dnešní OS. Některé dokonce skončily u podpory Win95 ! A nezapomeň, blíží se WinLonghorn (další problémy).
....Problém je ale ten že Prima a Nova na satanu nevysílají.
Prima vysílá přes DVB-S.
Řešil jsem podobný problém a koupil kartu Hauppauge 250 na analogové vysílání. Mám i Novu, neplatím za satelitní vysílání a nevěřím, že kvalitní digitální vysílání bude až tak brzy. Zase je to o penězích a ještě budou muset politici babičkám vysvětlovat, že si musí dokoupit nějakou součástku k jejich TV. To budou dřív řádné volby.
Ta karta nebyla až tak drahá (necelé 4 tisíce) a funguje bezproblémově, přesně jak se píše v recenzi. Problém s citlivostí nebo selektivitou nemám, ale nevím jestli ve Varech nejsou TV stanice na kanálech příliš blízko sebe (chytám Žižkov). Blbá investice do budoucna to zas tak moc není, než se rozběhne pořádné digitální vysílání, tak ceny digitálních karet klesnou, zlepší se kvalita a možná budeš už kupovat HDD DVD rekordér. Takže na překlenutí téhle mezidoby se mi to nezdá špatné řešení. Zachycený mpeg2 lze ořezat a zbavit reklam na přiloženém Uleadu movie factory a dokonce v každém framu.
juf: jak to vidim já
DVB-S s 5.000,- se tam nevejdeš ani náhodou... musel bys přitlačit (ale Prima na CL je)
DVB-T dnes je ti nanic pokud se rozhodneš pro něj tak počkej do celorepublikového pokrytí
analog: určitě ještě pár let bude ale kvalita maximálně na zkouknutí nikoliv archivaci
(S)VHS(-ET) video: zkus se zamyslet jestli zrovna tohle není v současné době nejlepší řešení na tvůj problém.
Jak o těch zblitkách z DVB-T s datovým tokem VCD může vůbec někdo uvažovat? A to nemluvím o tom, že díky "Novákům" se všechny filmy vysílají ve sračkoidním P&S, kde při dialogu dvou lidí jsou vidět akorát "půlhlavy"... Fujtajbl... :-k :-k :-k :-k :-k
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.