PDA

Zobrazit plnou verzi : Adobe Dynamic Link - poraďte prosím

ruda
21-08-2006, 15:04
Ahoj lidičky,
mám takovej problém, nemůžu rozchodit ADL. Postupuju takto:
V AP mám v Timeline nastříhané sekvence, jednu z nich označím
- pak File-Adobe Dynamic Link-New After Effect Composition
- otevře se AAE, Save jako něco, objeví se to v okně Project a to je vše - černo. Nejde to do Timeline, zkouším to přes New Compozition, New Solid, pořád černo, co je špatně?

Modena
21-08-2006, 21:31
Ahoj lidičky,
mám takovej problém, nemůžu rozchodit ADL. Postupuju takto:
V AP mám v Timeline nastříhané sekvence, jednu z nich označím
- pak File-Adobe Dynamic Link-New After Effect Composition
- otevře se AAE, Save jako něco, objeví se to v okně Project a to je vše - černo. Nejde to do Timeline, zkouším to přes New Compozition, New Solid, pořád černo, co je špatně?
Ahoj Rudo - omlouvám se, že jsem neodpověděl na email - byl jsem teď tak trochu "mimo" . . . :-I :BB:
Postupuješ správně - ale nezapomeň do AE načíst i to původní zdroj. video - to, co se Ti vytvoří v AE, je pouze linknutý projekt, určený zpět do PremierePro. Když ten "prázdný" projekt z AE zavřeš a jukneš zpět do PremierePro, vidíš ho tam linknutý v okně Projects ! :-)

ruda
22-08-2006, 11:04
No nazdáááááááár Petře :-!!! ,
já už myslel, že se ti něco stalo, už se mi radostí dělaj pupínky, žes OK.
Já věděl, že je něco blbě, a to jsem si přelouskal Help v translátoru, protože moje anglina je na úrovni- I'm hladovej apod, ale rusky válím dodneška. Jdu zkoušet a dám vědět. Dík

ruda
22-08-2006, 12:37
Tak jsem opět zde a ještě kyselejší než na fotce - asi mám den blbec anebo mi to vůbec nepálí.
Do AAE jsem natáhl i zdroj.video (4:25min), ale když ho natáhnu do Timeline, je tam jen 30vteřin a ta sekvence, kterou chci upravit tam není.
Jsem tedy tam, kde jsem byl předtím, jen o krůček dál :-((( .
Nemůžeš mě prosím tě nakopnout pořádně a vysvětlit postup co a jak jako naprostý lamě? Vše co píšeš souhlasí. Ruda

Modena
22-08-2006, 18:00
ruda
Aha . . . Hmm . . . :-D :BB:
V AE se to má asi tak, že když něco s něčím tvoříš, máš víc projects a po dokončení je načítáš na timeline do PremierePro, abys rovnou viděl celek a cos to vlastně stvořil ! Pak teprve v AE renderuješ .
AE 7.0 je spřízněná duše PremierePro 2.0 hlavně proto, že to, co jsi vytvořil, nebo změnil v AE hned vidíš v APP. AE má nastaveny defaultní hodnoty pro jednotlivé sekvence v projects asi na 10s/250-300f, protože animace děláš po frame a ne, jako efects v PremierePro po minutách (stíračky, RGB palety atd.)
Když ale chceš mermomocí natahnout na timeline v AE 5 min., klepni v AE na ten malinkatej trojúhelníček v pravo v okně Timeline a vyber Composition Settings/Basic/Duration - nastav těch 5 min., dej OK a budeš ten klip mít v timeline celej - přemýšlím, co tam s tím asi tak budeš dělat a kolik GB RAMek budeš pro náhled potřebovat :-D ! Takto si zadáš přesně, kolik má animovaná sekvence být a jaký je výstupní formát.

Znovu Ti ale připomínám - AE je animační soft a na těch výukových plackách o 13 dílech neměla žádná sekvence víc, jak půlminutu ! Vzpomínáš ? :-)

ruda
23-08-2006, 05:18
Ahááááááá ...9-) ,
takže jestli jsem to správně pochopil, nemohu upravit střiženou sekvenci z Premiery v AE, protože se nachází někde (třeba uprostřed) daného filmečku jak jsem si já naivní chlapec myslel. Já totiž pracuju tak že nahraju celou pásku v kuse, hodím ji do okna a stříhám a posílám do Timeline. Myslel jsem si, že když potom tu jednu nastříhanou sekvenci označím a pošlu do AE, že budu pracovat jen s ní. Podle toho co píšeš je asi lepší grabovat se Scene Detect a mít ty sekvence už nasekaný dopředu - holt člověk se učí i ve stáří.
PS: Odskočil jsem si to od psaní vyzkoušet a funguje to. Chválím tě za tvou trpělivost se mnou, to víš, jsem človíček zvídavý a rád se přiučím.
Pozn: Hele - nepřej si vědět jak to bylo když jsem začínal se sexem :OO