PDA

Zobrazit plnou verzi : Trhavý obraz při přehrávání

killerGBU
25-08-2004, 10:50
Mám DVD Panasonic DVD-RV32, když vněm přehrávám DVD tak se při pohybu kamery obraz cuká.

zdrojové video z DV kamery panasonic NV-GS15, setříhané v Premieře, kódované do mpeg 2 integrovaným kodérem Mainconcept:
- Pal 4:3,Interlaced, Field Order: Upper, VBR 2 Pass, bittrate 4mbps, N frames 12, M frames 3
-zvuk mp2 224kbps

-multiplexing type: DVD

nevim jestli by nepomohlo Progrsesive.
btw: jako zvuk mohu nastavit Surfcode for Dolby digital, jaké bych tam měl dát parametry? stačí ty deffaultní?
-2.0, 192Kb/s

thx

Mike
25-08-2004, 12:10
Protože Field Order musí být lower, ne upper....

Hawkey_tvf
26-08-2004, 00:40
Este presnejsie, u VSTUPNEHO musi byt LOWER (podla standardu DV), u VYSTUPNEHO by mal byt UPPER (DVD standard, ale myslim, ze prehravac vie spravidla prekusnut opacne poradie).

ai
26-08-2004, 01:43
Hawkey - jak to je s tim DVD standartem, ten MC encoder musi byt nastaven na lower field first, jako DV zdroj , jinak to cuka

clee
26-08-2004, 03:10
jakej DVD standard??? vsechno v PALu, krome DV, je upper field first; NTSC presne naopak...

Hawkey_tvf
26-08-2004, 04:51
ai: som to tam predsa napisal, nastavenia field orederu su 2, nie jedno!
Musis nastavit ze DV na VSTUPE je Bottom field first a ze MPEG-2 na VYSTUPE ma byt Top field first (a ako to koder zariadi nechaj na nom). Aj tak som iba prerozpraval co som uz napisal...
clee: NTSC je bottom first? dobre vediet :-)

Mike
26-08-2004, 09:32
I na vystupu nastav Field order na bottom, pro MPEG i DVD je to uplne jedno, prehravac se podle toho zaridi, proc by mel editor jeste sachovat s pulsnimky, kdyz je to zbytecne? Proto MPEG umoznuje bottom first, aby se mohlo snaze zpracovat DV, kdyz se podivas do templates pro MPEG ve Vegasu, tak je ve vsech bottom first a funguje to perfektne

ai
26-08-2004, 14:49
diky, zahada vysvetlena :-), ja jedu v NTSC, tam plati co jsem napsal (pro MC, urcite), upper field first na vystupu se trha