Zobrazit plnou verzi : 72cm kolem 10000 Kč
MeridiusZN
01-07-2006, 09:16
Už poměrně dlouho se dívám po nějaké 72cm TV. V cenové hladině se pohybují tyhle:
PANASONIC TX 29PS12P http://www.videoexpert.cz/klasicke-televizory-4-3/panasonic-tx-29ps12p
Mascom MC 7471 http://www.videoexpert.cz/klasicke-televizory-4-3/mascom-mc7471s-tf-100
PHILIPS 29PT8640 http://www.videoexpert.cz/klasicke-televizory-4-3/philips-29pt8640
SAMSUNG CW29Z306T http://www.videoexpert.cz/klasicke-televizory-4-3/samsung-cw29z306t
Ten mascom je asi nej poměr cena/výbava...ale ostatním přecejen věřím víc...snad tam chybí nějaké LG...ale nevím no. U toho samsungu je sice menší hloubka, ale asi to bude na úkor kvality obrazu. Navíc mám trochu obavy, že obecně za 10k slušná 100Hz televize asi nebude, tak jestli se raději nepoohlédnout po nějaké 50Hz. Spíš koukám na filmy (divx, dvd atd), než, že bych sledoval TV programy.
MeridiusZN
toho Panasonica mám úplně stejnýho doma, ale s klasickými 50Hz. Nevím, ale když jsem se vždycky díval někde v obchodě na TV v týhle cenový hladině a byly vedle sebe 50Hz a 100Hz, vždycky mi připadal lepší obraz na tý 50Hz.
pee.tr
V téhle cenové hladině není co řešit a to i v těch dražších. Samo 50Hz.
Ja by som 50Hz nechcel, je pravda, ze starsim ludom je to jedno...
StayMan by €RikŁ€
...a těm slepým už taky :-E :BB:
MeridiusZN
01-07-2006, 13:11
StayMan by €RikŁ€
mno a s kolika TV jsi toho Panasonica srovnával? Brácha má za 8,5k 50Hz LG http://www.obchodni-dum.cz/lg-rz-29fb55rx-stribrny/35319/#100 a ten obraz mi přijde opravdu slušnej, ostrej, barevnej...nechce se mi do takto těžké a objemné škatule dávat přiliš peněz. Nejsem nějak extra náročnej.
EDIT: ještě..kdysi dávno jsme měli televizor JVC a byl opravdu dobrej. Vím, že doba je někde jinde, ale jak jsou na tom JVC teď? byl jsem teď v okay a tam měli tuhle http://www.elektromedia.cz/zbozi/elektronika/televizory/jvc/av-29ft5sug?ref=jyxo_zbozi a obraz se mi zdál opravdu slušnej. Bohužel zrovna běžel fotbal, takže nemůžu říct dost o podání barev a dalších věcech.
MeridiusZN
Já ten muj panaspnic kupoval taky v okay před dvěma lety za 12 000,- S kolika jsem srovnaval Ti nepovím, už jsem téměř o tý doby nikde TV neobhlížel. Jen vím, že líp koupit dobrou drahou dobrou 50Hz než levnou horší 100Hz. I když je možný, že už se dneska s těma 100Hz trochu polepšili.
Ten panasonic je dobrej, ale z nějakýho důvodu mi na něm při některých záběrech o velkým kontrastu jaksi nedefinovatelně ujíždí (třesou se) barvy v daným místě a nevím čím to může být.
MeridiusZN
01-07-2006, 18:17
Tak já nevím, je tu košaté téma o 100Hz Philipsech....ten levnější model 29PT9521 není o tolik dražší než ten můj Philips, co jsem tady postoval...tak si říkám, jestli to třeba nebude mít alespoň stejnou obrazovku. Ikdyž pixel plus bude asi razantní vylepšení.
StayMan by €RikŁ€
Práve že len slepý nevidí, že obraz 50 Hz vyzerá lepšie ako 100 Hz. 100 Hz TV prijímač je dobrý len na to, aby vás zo sledovania TV vysielania neboleli oči! :-D
----------------
Vidim, ze tu su fakt sami odbornici a urcite nikoho z vas neboli hlava :-E :-E :-E
DodoMusic
01-07-2006, 22:19
Preco tu riesite uz davno mrtve technologie 9-)
Jedina zaujimava vec na CRT TV je ich podnakladova dopredajova cena !
Vase oci by si vybrali LCD,ale rozhoduje penazenka takze nie je co riesit :-I
DodoMusic
Vase oci by si vybrali LCD
Je síce pravda, že moje oči by si vybrali LCD, ale ja vidím dobre(5/5), takže olejomaľby ala LCD pri sledovaní analógového vysielania naozaj nemusím. Ale oceňujem takých prachatých slepých tupcov, ako si ty, ktorí kúpia každú novinku len preto, aby sa mohli predviesť pred známymi, že na to majú, pretože vďaka týmto slepým prachatým tupcom ide vývoj dopredu a ceny dole, no a ja si o cca dva roky kúpim LCD už v plnom HD rozlíšení(1920x1080príp.1200) za 1/3 ceny tých dnešných olejomalebných tzv HD ready LCD TV, navyše ak dnes ešte žiadna SK ani CZ stanica nevysiela v HDTV.
Takže prachatí slepí tupci - kupujte, kupujte, kupujte, len do toho !!! :-D
---------------------
Vidim, ze tu su fakt sami odbornici a urcite nikoho z vas neboli hlava :-E :-E :-E
Jediný odborník na celom svete si ty, to tu vedia všetci, takže sa nemusíš obávať, mi ostatní sme hlupáci a radi si to priznáme. :-D
-----------------------
Milosbb
Vas bolia oci a snad aj hlava, ale kedze v nej nic nemas, tak asi to necitis :-E :-E :-E
Milosbb
Vas bolia oci a snad aj hlava, ale kedze v nej nic nemas, tak asi to necitis :-E :-E :-E
Máš pravdu, moje IQ je len 121 merané testom v Mensa Slovensko, kde sa na tvoj mozog všetci hrabeme, len aby ti jedného dňa neexplodoval, keď už tvoja lebka neudrží tú kapacitu. :-D
-----------
So mnou si starosti robit nemusis, moje IQ je vyssie, a pozeram na 100Hz TV, takze ani oci a ani hlava nebolia 9-)
DodoMusic
02-07-2006, 10:44
Milosbb IQ 121 : Najskor trochu vychladni a pis az potom !
Ja som predsa nepisal nic o kvalite obrazu,ale o tom,ze vyroba CRT konci a ze LCD je ociam cloveka prijemnejsie ako CRT !!! ( zo zdravotneho hladiska )
no a ja si o cca dva roky kúpim LCD už v plnom HD rozlíšení(1920x1080príp.1200)
HD LCD 1920x1200 pouzivam kvoli strihu a sledovaniu HDV !
TV vysielanie stale sledujem na CRT.
Myslis,ze za cca dva roky ked si kupis HDTV bude uz STV vysielat v HD :-E
Ja si tipnem minimalne desat rokov :-((( Za dva roky nestihnu ani 16:9 nie este HD 9-)
So mnou si starosti robit nemusis, moje IQ je vyssie, a pozeram na 100Hz TV, takze ani oci a ani hlava nebolia 9-)
Ja pozerám na 50 Hz TV a takisto ma hlava ani oči nebolia, je to len argument výrobných firiem, aby mali stále odbyt a prachatí hlupáci im na tie nové a nič neriešiace polotechnológie naletia a tým pádom majú firmy stály odbyt.
Ale opakujem, kupujte, ja nikomu nezávidím, že má doma 100 cm LCD, ak mu nevadí, že sleduje mazanice.
--------------
DodoMusic
Myslis,ze za cca dva roky ked si kupis HDTV bude uz STV vysielat v HD
To nemyslím, ale určite bude už na trhu a v požičovniach aspoň nejaký HD-DVD, alebo Blu-Ray titul , ktorý si majitelia dnes predávaných "HD-Ready"(1366x768 a pod.) LCD TV nebudú môcť vychutnať v plnom HD rozlíšení. Je to všetko obyčajné zavádzanie kupujúcich, keď im v predajni pustia HD zdrojové video do LCD z nejakej zázračnej skrinky a potom doma zistia, že ten obraz sa ani zďaleka nepodobá tomu v predajni, keď do toho pustia obyčajné analóg vysielanie. Každý nemá doma net a nemôže, alebo nevie si stiahnuť nejaký ten HD clip, aby aspoň nejak využil ten svoj "HD Ready" LCD.
-----------------
Ja pozerám na 50 Hz TV a takisto ma hlava ani oči nebolia, je to len argument výrobných firiem, aby mali stále odbyt a prachatí hlupáci im na tie nové a nič neriešiace polotechnológie naletia a tým pádom majú firmy stály odbyt.
Ale opakujem, kupujte, ja nikomu nezávidím, že má doma 100 cm LCD, ak mu nevadí, že sleduje mazanice.
Pozeraj si co chces, vobec to nie je len o boleni hlavy alebo oci, ak o tom nic nevies, samozrejme ti staci 50Hz. O tom to je a mne je to uplne jedno, nepotrebujem ta presviedcat a ani ti vysvetlovat vyhody 100Hz (digitalne spracovanie signalu), aj o tom to je. B-)
StayMan by €RikŁ€
nepotrebujem ta presviedcat a ani ti vysvetlovat vyhody 100Hz (digitalne spracovanie signalu),
To naozaj nemusíš, stačili mi tie výpadky v piatok pri sledovaní futbalu, keď sa totálne rozpadával obraz (klasické digitálne štvorčekovanie) pri analógovom vysielaní 9-) .
Je to na porazenie, že už aj analógový signál prenášajú medzi vysielačmi digitálne a potom to vyzerá tak ako tento piatok, rozpadával sa obraz na všetkých staniciach v tom istom momente, mám doma tri TV, takže som to mohol porovnať, štvorčekovanie v tom istom momente na STV1,2 aj na Markíze, prijímané z toho istého vysielača.
------------------------------
MeridiusZN
02-07-2006, 12:37
Já bych rád podotknul, že nečumím na telku několik hodin denně....takže nějaká únava očí...to nehrozí. Občas film, max zprávy....ale ty koko**ny v TV opravdu nesleduju. Bydlím na vesnici a nějaké digitální vysílání mi zatím je šumák. Není tady a jen tak asi nebude.
StayMan by €RikŁ€
nepotrebujem ta presviedcat a ani ti vysvetlovat vyhody 100Hz (digitalne spracovanie signalu),
To naozaj nemusíš, stačili mi tie výpadky v piatok pri sledovaní futbalu, keď sa totálne rozpadával obraz (klasické digitálne štvorčekovanie) pri analógovom vysielaní 9-) .
Je to na porazenie, že už aj analógový signál prenášajú medzi vysielačmi digitálne a potom to vyzerá tak ako tento piatok, rozpadával sa obraz na všetkých staniciach v tom istom momente, mám doma tri TV, takže som to mohol porovnať, štvorčekovanie v tom istom momente na STV1,2 aj na Markíze, prijímané z toho istého vysielača.
------------------------------
Toto nema nic spolocne s 50Hz vs 100Hz, pouzi teda svoje IQ
StayMan by €RikŁ€
Máš pravdu, nemá to nič spoločné s 50 alebo 100 Hz, ale má to veľa spoločné s tým tvojím digitálnym spracovaním signálu, aj keď nie priamo v TV, ale pri prenose signálu medzi vysielačmi. Chcel som tým len povedať, že slovo "digitálne" ešte nemusí znamenať kvalitné.
--------------------------------
MeridiusZN
04-07-2006, 14:58
Koukám, že tady nic konkrétního nezjistím...ale dnes jsem viděl v obchodě tohle JVC http://www.obchodnet.cz/inshop/scripts/detail.asp?kat=55826 a popravdě mi přišel ten obraz hodně slušnej...Co vy tedy na JVC?
A viděl jsem tento velmi levný širokoúhláč http://www.sporilek.cz/televizory/klasicke-16-9/samsung-ws32mo64n Obraz byl teda trochen horší a zdálo se mi, jako kdyby se logo televize trochu třepalo...navíc na tom běželo běžné vysílání 4:3 roztažené do boků a ta deformace byla hodně znát, ale za 10k 82cm TV....
už sem toho spoustu přečet,někdo doporučuje to jiný ono.zůstaly mi akorát 2 kandidáti,můžete mi pomoct se rozhodnout 9-)
PANASONIC TX-29PX15P
http://www.cityshop.cz/detail_5505/panasonic_tx-29px15p.html
PHILIPS 29PT9521
http://www.kasa.cz/audio-video-technika/koupit/190840/philips/philips-29pt9521/
Nevim, ale technologie Pixel plus, což píšou u toho phillipse, tak o té jsem někde čet, že v jistých záběrech spíš zhoršuje kvalitu obrazu.
Nevim, ale technologie Pixel plus, což píšou u toho phillipse, tak o té jsem někde čet, že v jistých záběrech spíš zhoršuje kvalitu obrazu.Pixel plus je dobra vec, pokial je signal kvalitny...vtedy ho zostri...avsak pokial je signal nekvalitny, vtedy zostri aj sum...takze ten sum je potom vidiet este viac...nastastie sa da vsak tato funkcia vypnut. Takze pokial mas nekvalitny signal s anteny, staci funkciu vypnut, a pri pozerani DVD zase zapnut.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.