PDA

Zobrazit plnou verzi : Lens Flare v Premiere Pro

Geralt
20-08-2004, 13:53
Cafte vsetci, lens flare (efekt odlesku) ked si ho dam ako pohyblivy mi nechce prejst po celej sirke obrazu (vodorovne) Skonci mi asi tak v na konci druhej tretiny obrazu. Pritom ho dam robit na obrazok, ktory ma plnu sirku obrazu. Moze byt problem v tom ze v spodnych vrstvach timeline mam cropovane obrazy? Lebo ked som to skusil pustit na obrazok pod ktorym uz neboli ziadne vrstvy a nebol ani cropnuty tak to v pohode preslo po celej sirke. Neviete poradit ako by sa to dalo spravit? Diky vsetkym.

stayman
20-08-2004, 13:58
Vo Vegase je to hracka 9-)

Geralt
20-08-2004, 14:20
hehe, ale problem je v tom ze nepouzivam Vegas a ani sa nako nechystam nanho prejst :-)

stayman
20-08-2004, 15:13
To je dobre, potom by si nadaval na Premieru a to sa nesmie :-D

ai
20-08-2004, 15:38
lens flare na nejvyssi vrstve,...,nechapu proc by to delalo, i kdyby, vytvor novou sekvenci, do ktere dej tu sekvenci s tim silenym timeline a az tam aplikuj filtr

Geralt
23-08-2004, 14:31
No zistil som ze ked dam tento efekt na obrazok ktory je na plnu vysku a sirku tak to spravi v pohode, ale ked to pouzijem trebars len na linku alebo nieco co nie je na plny obraz, tak to zblbne. Chcem totiz spravit taku vecicku ze mam linku ktora je priklad hruba 4 pixely a na nu vrazit tento efekt. A to nedokaze. Urobil som obrazok na plnu sirku, cropol som ho na pozadovanu sirku a hops, urezalo mi to aj z toho odlesku. Som z toho volajako zmeteny...

rere
23-08-2004, 17:12
Pokud chceč udělat takovou věc, musíš to udělat přes klíčovací barvu. Že to jinak nejde, bude otázka efektu, protože Lens Flaren ahrazuje odlesk objektivu, takže pravděpodobně Adobáci simulují tuto funkci. Ale jde to právě udělat takto: Jako podklad si dáš v tittulkovači nějakou barvu, nejlépe některou z klasických klíčovacích barev (např. modrou). Pak si vytvoř linku, třeba tu 4pixelovou. Dej do Timelajny a aplikuj Lens Flare filtr. Nastav si klíčové body efektu. Pak na to vše aplikuj filtr Blue Screen Key. Je to jedna s mopžných variant. Nebo místo použití titulkovače můžeš pouzít dvě vrstvy v sequenci, do té spodní dát Color Mate a do druhé linku a pak následně na celo sequenci aplikovat filtr Lens Flare.
Tak snad takto pokud jsem dobře pochopil tvůj dotaz.

Geralt
23-08-2004, 19:49
Diky moc, pochopil si spravne, idem to vyskusat ozvem sa po reklame :-!!!

Geralt
23-08-2004, 22:18
To rere: super s tou blue screen obrazovkou to ide!!! Diky moc, si mi vyriesil velku zahadu :BB:

ai
25-08-2004, 17:05
Geralt - neboj se tech sekvenci, jen do toho