PDA

Zobrazit plnou verzi : Opět rušení

Bobby
18-08-2004, 12:58
Ahoj lidi,
doufam ze se na me nebudete zlobit kdyz uz tady podobny problem byl resen. Snazil jsem se to procitat, ale nejsem si jisty.

Mam Genius Video Wonder Pro III, soft FlyTV 2.36

Pri sledovani nekterych kanalu (napr. Prima, Nova a dalsi) na kabelovce UPC se objevuji diagonalni pruhy s vlnitymi okraji (tak cca 20 ), ktere drobne kmitaji zleva doprava (jakoby prebihaji). Dam sem pozdeji screenshot.

Pokud program zacnu nahravat, tak pruhy zmizi a obraz je jasny (jak v AVIcku, tak pri sledovani v realtime!!!!!!!!!!! )

Koupil sem dost drahej koax s odstinenim, kterej zlepsil obraz, ale pruhy jsou porad.

Poradte. lidicky. Je to zdrojem (Eurocase 300W)??

Bobby

Ivo Mašek
18-08-2004, 13:14
Mrkni do bastlírny. Je tam cosi o odstranění některých rušení.
...a nekončí to prvním článkem. V tom sloupci je odkazů víc, ne jenom jeden.

Bobby
18-08-2004, 13:58
To uz jsem samozrejme prosel, ale zadne takovehle pruhy tam uvedeny nejsou. Hlavne me prekvapuje to, ze kdyz zapnu capturing, tak to zmizi..

Ivo Mašek
18-08-2004, 14:07
Já měl kdysi vodorovné úzké nazelenalé pruhy, jeden za druhým. Také jsem měl zdroj EuroCas 300W. Dal jsem ho pryč, a mám pokoj.

Bobby
18-08-2004, 14:27
Hodim sem ten screenshot, to bude nejlepsi. Lec domu se dostanu az zitra. Zatim dik za rady

Frogusik
22-08-2004, 19:42
Zdrojem to byt muze a nejspis i bude, posli ten screenshot, ale to ze to zmizi pri capture je divne, me trapilo ruseni od HDD (Seagate P-Ata), pomohlo vhodne vyvazani IDE kabelu v poloze s nejmensim rusenim :), ale mne se sikme ruseni projevovalo logicky hlavne pri captute.

Rady, kup si novy a patricne drahy zdroj jsou sice ucinne, ale to ty 4000 radsi pridam na koupi Analog na DV prevodniku, tahle karta je dobra a je hlavne levna. Muze take pomoct prehodit kartu do jineho slotu nebo i prohozeni napajecich vetvi ze zdroje. Take to muze byt ruseni od FSB, zkus pohnout s casovanim, pokud to tva deska umoznuje. Schvalne, co mas za procesor? Ja sice jsem fanda do AMD, ale uznavam, ze znackove boardy pro P4 (napr. Asus) jsou nejak vuci prenosu ruseni do TV karet vice imunni.

Mas u toho draheho Coaxu take kovovy, nejlepe F-konektor s kovovou redukci na anteni konektor? Prekvapilo me, kolik se toho chyti na plastovy konektor s mizernym stinenim.

Ivo Mašek
22-08-2004, 19:58
Zdrojem to byt muze a nejspis i bude, posli ten screenshot, ale to ze to zmizi pri capture je divne,
Není to divné. Vysvětlím:
Já měl kdysi stejné problémy na TV2000XP/Expert. Jakmile jsem zapnul Time Shifting, obraz byl, jak víno. Time Shifting ovšem není přímý přenos, je to nahrávání do dočasné složky v OS a zpětné přehrání přes grafárnu. Tedy kompletně odfiltrováno.
S přímým přenosem je to logicky jiné. Snímek jde bez filtrování (pokud není ve zdroji PFC) rovnou na monitor (přes grafiku - logicky). Žádná dočasná složka se nekoná.
Tož asi tak.

imported_Tranzistor
27-08-2004, 16:56
Mám taky problém s rušením, ale trochu jiný, náhodně se objevující vodorovné bílé pruhy nebo jejich svazky (ne přes celou obrazovku).
Mám TV kartu Hercules SmartTV stereo. Na starém počítači, (kde jsem vyměnil základní desku (Abit KD7-RAID), protože nefungovala, jak měla a zdroj za silnější) to bylo v pohodě.
Nyní mám základní desku MSI KT880 Delta a zdroj 480W od Eurocase (pasivní FPC). První KT880 jsem vyreklamoval, protože ji nesprávně fungovala síťovka. Nahrávání bylo v pohodě, bez rušení.
Teď mám tu samou desku, pouze jiné sérivé číslo, je to v pohodě, ale s rušením, hlavně pokud začnu nahrávat. Občas se objeví rušení i jen při sledování, aniž bych nahrával, občas žádné rušení není.
Zkoušel jsem prohodit TV kartu, oddálit IDE kabel, ale výsledek stále +- stejný. Nemůže to být spíš než něčím v počítači svodem na kabelu?
Zdroj u původní sestavy byl 350 W Eurocase (Fortron), také s pasivní FPC

Ivo Mašek
27-08-2004, 18:22
Rozumím tomu správně?:
Když ti nefungovala síťovka, byla tv-karta v pohodě.
Když ti teď funguje síťovka, tak ti zlobí tv-karta.

imported_Tranzistor
27-08-2004, 19:26
Přesně tak. Teď jsem koukal na staré záznamy (z doby, kdy mi nešla síťovka, resp. nefungovala správně - při pokusu o přenesení souboru o velikosti řádově v GB rychlostí 100 Mb/s se sekla a vypla, při 10 Mb/s v pohodě), ale je tam taky toto rušení, ale mnohem méně, už musím být ve střehu.
Rušení se projevuje hlavně při změně obrazu - posuv kamery, nová scéna...
Nemůže na to mít vliv vyndání TV karty sice z vypnutého počítače, ale nikoli odpojeného od proudu?

Ivo Mašek
27-08-2004, 19:55
Pokud nevypneš PC ze zásuvky, toto PC není komplet vypnuté. jak si mnozí myslí. Já používám "spešl" prodlužovák, který má přepěťovou a frekvenční ochranu - je tam vypínač 230 V. Teprve pak je PC skutečně vypnuté.
Vyndavat jakékoli zařízení při "rádobyvypnutém" PC je pěkná volovina.

Nemůže na to mít vliv vyndání TV karty sice z vypnutého počítače, ale nikoli odpojeného od proudu?
Ano, má to určitý vliv. Každý si může "laboratorně" vyzkoušet. Pokud máte prodlužovák (podobný mému používá určitě hodně přítomných) s vypínačem, nekompromisně vypněte a po krátké chvíli zapněte. Budete nemile překvapeni, jak televize bude nefunkční.

imported_Tranzistor
27-08-2004, 21:15
Vyndavat jakékoli zařízení při "rádobyvypnutém" PC je pěkná volovina.
Volovina to je, pravda. Taky to normálně nedělám, ale vrámci hledání závad, co s tou deskou je, jsem jednou kabel nevyndal :-(
Zkusím to reklamovat, nic by se poznat nemělo. Ale je dost divné, že při koukání rušení prakticky není, ale při nahrávání ano

Ivo Mašek
28-08-2004, 08:25
Rozumím tomu správně?:
Když ti nefungovala síťovka, byla tv-karta v pohodě.
Když ti teď funguje síťovka, tak ti zlobí tv-karta.

Ty jsi mi odepsal: přesně tak.

Takže může být "problém" v té síťovce, nemyslíš ?

imported_Tranzistor
28-08-2004, 10:22
Problém spiš bude v rušení od zdroje. Základní desku jsem už kvůli síťovce reklamoval a mám novou, v pořádku. Ale pouštěl jsem si záznamy i z té staré (s nefunkční síťvkou), rušení tam bylo, ale mnohem méně.
Je možné, že na jeho zvýšení mělo vliv nešťastné vyndání TV karty z počítače pod proudem

imported_Tranzistor
30-08-2004, 12:55
Vyměnil jsem kartu za jinou, stejný typ, ale jiný kus. Rušení při nahrávání se projevuje stále, ale na ČT1 občas vůbec není. Pokud není na ČT1, je trochu na sousedních kanálech a se stoupající vzdáleností od ČT1 stoupá. Rušení přetrvává i při použití původního zdroje 350W. Přitom při sledování je vše v pořádku. Nemůže to být kabelovkou (UPC)?

vypadá to takto: http://fd.cvut.cz/Personal/xpacholi/TVs/snimek(11).jpg
http://fd.cvut.cz/Personal/xpacholi/TVs/snimek(117).jpg

vzhledem k tomu, že se to kvůli chybě na serveru asi nějakou dobu nezobrazí, tak to popíšu: některé řádky jsou posunuté doleva i doprava, a vypadá to jako bílé pruhy

Také mám problém s útlumem zvuku ze zvukovky do repráků. Občas je zvuk tlumený nebo normální, záleží to na poloze kabelu. Obalil jsem to hliníkovou fólií, trochu to pomohlo, ale stejně s tím občas musím pohnout

Ivo Mašek
30-08-2004, 13:00
Něco tu o tom psal "Pitomec". Na UPC je toto běžné, na KARNEVALU nikoli. Na Karnevalu vysílají ob pásmo. (jedno vždy vynechají), na UPC jedou vedle sebe (bez vynechání). Prožeň signál přes videorekordér.

imported_Tranzistor
30-08-2004, 13:45
Že to bude způsobené zrovna tímto, jsem nečekal. Divné je, že dříve to šlo bez rušení, až teď to vadí. Ještě divnější je, že stejné rušení se mi projevilo při pokusu nahrát velmi starou (1990/1991) videokazetu. Pokud jsem jen sledoval, v pohodě, při nahrávání opět posuv řádků. Kabel od kabelovky byl v TV kartě.
Pomohla by jiná TV karta, která umí kanály lépe oddělit? Četl jsem tu, že ano, ale nevím, jaká

imported_Tranzistor
30-08-2004, 19:34
Už vím, proč se vady v obrazu projevují jen při nahrávání. Použitý software (PowerVCR II 3.0) zobrazuje výstup z TV v rozlišení 640x480 a tak se vady v obrazu změnou rozlišení ztratí.
Pokud však nahrávám, používám skoroPAL (720x576) a tam už jsou vady vidět. Pokud použiju nižší rozlišení (nejbližší je holt až 640x480 a vlastní nelze nastavit), posuvy řádků se neobjevují.
Snažil jsem se to vyřídit s UPC, ale poslali mě do prdele (že prý mají frekvence přidělelné, když si to nahrávám přes internet (počítač=internet), je to můj problém atd... - buďto nevědí, o co jde nebo se tím nechtějí zabývat), u nich je prý všechno v pořádku

Devaster
30-08-2004, 19:47
ja si myslím že nejde o rušenie . podobný problém som mal na svojej TV karte (MuchTv) .
Naapríklad iuvcr mi robilo tie prúžky iba s ovladačmi 2.1 keď som nainštaloval 2.3 tak bolo po probléme. ale fly2000 mi to nerobila ani pri v.2.1 !!!!

imported_Tranzistor
31-08-2004, 19:08
Zkoušel jsem různé ovladače na svou kartu, ale žádné zlepšení, nehledě na jejich občasnou nefunkčnost s PowerVCRII. Zkoušel jsem i jiné TV programy (FlyTV, DScaller, ATV2000), ale buďto si s TV kartou nerozuměly nebo se při nahrávání také objevovaly proužky. V DScalleru jsem se díval v 768x576, bylo to v pohodě, ale při nahrávání se opět objevily proužky (přitom verze 3.1 neumí nahrávat v plném počtu řádků). Teď je při nahrávání rušení ještě větší, nevím, jestli to souvisí s rošádou s ovladači (už tam jsou zpět původní) nebo je to opravdu zhoršení (opět po týdnu, minule se to také zhoršilo v úterý). Nemůže to souviset s rušením z IDE kabelu, když se něco ukládá na disk?

imported_Tranzistor
01-09-2004, 13:36
Nadále jsem se snažil odstranit rušení. Přendal jsem TV kartu do jiného počítače, tam to bylo v pohodě, bez rušení. Dal jsem ji zpátky do původního, kde jsem vyndal IDE kabely a ukládal na disk v RAID0 poli. Rušení zmizelo. Po připojení IDE kabelů se zmovu objevilo (bez ohledu na místo ukládání filmu), ale pokud jsem snížil přenosovou rychlost (z UATA 133 na 100), tak rušení zmizelo. Pokud ji dám zpět na 133, tak se objevuje, ale mnohem méně, než dřív. Takže se asi něco stalo jak u UPC, tak u mě.
Na druhém počítači rušení nebylo díky velké vzdálenosti IDE portů od PCI. Na mém jsou vedle sebe a to už vadí

cache
04-01-2006, 21:55
Zdravim.
Pre "zmenu" som tu ja s rusenim.
Na prilozenom screenshote je krasne vidno, ake diagonalne pruhy mi to robi (len na niektorych staniciach, na obrazku je zrovna to najhorsie).
Studiom roznych stranok (a aj tu fora) som prisiel na to, ze je to niecim v pc.
Lenze robilo mi to aj na starom pc, aj na novom pc. Na novom je z povodneho len graficka karta, a nezda sa mi ze by to bolo sposobene nou..
Ma teda niekto nejaky tip, co to moze sposobovat? Alebo je to nieco uplne ine? Ci napr. odisla karta (kupovana ojazdena) - Avermedia AverTV Studio 303?
http://img330.imageshack.us/img330/705/02lh.th.jpg (http://img330.imageshack.us/my.php?image=02lh.jpg)

cache
08-01-2006, 12:59
Vidim, ze toto forum skutocne zije.. Je to druha otazka ktoru som polozil, a nikto sa nenamaha pomoct (na prvu mi odpovedali na zahranicnom vseobecnom fore skor ako tu na specializovanom)..

Ivo Mašek
08-01-2006, 13:07
Toto fórum skutečně žije (někdy až moc bouřlivě :-D ), stačí sem častěji chodit. Ale nikdo neví všechno :-) .
O rušení se tu toho popsalo až, až.
Udělej si zkoušku:
Vyndej koax od karty a pusť si tv na PC. Vidíš tam ty "linky" i teď?

cache
08-01-2006, 17:57
Hura konecne niekto, dik 9-)
O ruseni som pocital dost, ale nikde nie je spominany podobny typ rusenia.
Ked vytiahnem koax, tak samozrejme vidim modre nic, cize pruhy tiez nie :)
Uz som skusal aj odpojit zem - ak by to bolo rusenie sposobene rozdielom zemi, tak sa sice zhorsi prijem, ale pruhy zmiznu.. Prijem sa zhorsil ale pruhy ostali.
Udajne by to mohlo byt interne vysokofrekvencne rusenie v pc. Lenze to som zavrhol, pretoze identicke rusenie som mal aj v predoslom PC, z ktoreho mi ostala len graficka karta (nic ine, vsetko ostatne je uplne nove, vratane disku ktory je na sata)
Preto som sa skusil opytat tu.. :-(((

Ivo Mašek
08-01-2006, 18:09
Je to rušený zevnitř PC. Zkus na HDD změnit hodnotu UDMA, zkus použít odstíněné IDE kabely, zkus změnit PCI sloty, snaž se, aby veškeré ventilátory byly co nejdále od tv karty....
Tohle se blbě odstraňuje.

cache
08-01-2006, 18:58
Disk uz je vymeneny, je to sata disk takze ten nerusi.. Vetraky som skusal dokonca aj odpajat (okrem na grafickej, ten sa velmi zle odpaja) a nepomohlo, je to jedina pci karta a skusal som menit a nepomohlo :(
Skusim niekedy odpojit ten vetrak na grafike, ale sa bojim sa ze si ju odpalim.. Neda sa totiz odpojit za jazdy, len vypnut, vytiahnut, odpojit,..

Inak zaujimave, ze ked sa mi to karta rozhodne naladit ciernobielo, tak tam tie pruhy nie su..

cache
11-01-2006, 19:42
No vetrak na grafike bol odpojeny a nepomohlo.. Uz vazne neviem :(

StD
12-01-2006, 07:58
@cache> Jestli je ten SATA HDD Seagate, tak zrovna ty "vysílají" pěkné rušení (na některých řadičích...).

cache
12-01-2006, 18:20
StD: je to Maxtor..

memol
12-05-2008, 13:17
ahoj taky se jdu poradit.. odešel mi zdroj tak mi kamarád přinesl nějakej zdroj .. má značku eurocase a při vší smůle má pasivní PFC.. hodně jsem tu četla že to aktivní PFC je poměrně důležité...od té doby co mám novej zdroj běhaj mi tam dva bílé pruhy... a nedá se to doopravdy přehlídnout....

někdo mi radil at si koupím digitální tv kartu ale nevím zda mám investovat do zdroje z aktivním PFC nebo do digitální karty zda by ta digi karta vůbec pomohla aby tam ty pruhy nebyly...

jak už tu někde padlo při Time Shifting pruhy nejsou.. ale bohužel se to neukládá nastálo takže mám doopravdy smůlu...

a pak ještě poslední dotaz zda by nebyla lepší už "střihová karta" já totiž jsem napojena na video.. nahrávám hodně z VHS... a zda ty střihové karty jsou náročné na pc.. mám totiž pc staré dva a půl roku a žádná sláva...

momentálně mám tv kartu winfast expert

Doom
12-05-2008, 13:19
eurocase je podle mnohých lidí značka zdrojů, které jsou dost nespolehlivé. prý rády hoří a blbnou. osobní zkušenosti nemám, ale tvrdí to pár lidí, kterým věřím. takže zdroj bych určitě vyměnil za jiný

memol
12-05-2008, 13:20
eurocase je podle mnohých lidí značka zdrojů, které jsou dost nespolehlivé. prý rády hoří a blbnou. osobní zkušenosti nemám, ale tvrdí to pár lidí, kterým věřím. takže zdroj bych určitě vyměnil za jiný

dobře.. znáš něco tichého z aktivním pfc? nemám ráda hluk větráčků

memol
12-05-2008, 13:22
myslela jsem třeba tenhle http://zdroje.alza.cz/zdroj-fortron-green-power-400w-atx-pfc-p4-fsp400-60gln-d56018.htm

Ivo Mašek
12-05-2008, 13:25
jak už tu někde padlo při Time Shifting pruhy nejsou..

To byl můj případ s EuroCase. Mám s totuto značkou špatné osobní zkušenosti. Obraz samý pruh (fungoval pouze TimeShifting). Po výměně (tehdy za Nexus) plná spokojenost.
Ty drahé Eurocasy jsou možná dobré (nevím - tuto značku už nebudu nikdy brát)., ale ty levnější, "jednodušší", asi problém stále mají.
Mrkni sem:
http://masek.webzdarma.cz/index.html a tam na článek: Zdroje a filtr PFC

memol
12-05-2008, 13:30
To byl můj případ s EuroCase. Mám s totuto značkou špatné osobní zkušenosti. Obraz samý pruh (fungoval pouze TimeShifting). Po výměně (tehdy za Nexus) plná spokojenost.
Ty drahé Eurocasy jsou možná dobré (nevím - tuto značku už nebudu nikdy brát)., ale ty levnější, "jednodušší", asi problém stále mají.
Mrkni sem:
http://masek.webzdarma.cz/index.html a tam na článek: Zdroje a filtr PFC

Gracias přečetla jsem si.. je to velmi dobře napsané.. velmi poučné a jsem zase o něco chytřejší.. takže koupit si aktivní PFC a nesmí to být eurocase... dobře.. tak prvně zkusím novej zdoj a když pruhy nezmizí budu řešit dál.. on je fakt že se mi ten pc sám od sebe občas vypíná.. a tuším že je to zdrojem..

Ivo Mašek
12-05-2008, 13:33
Ten NEXUS už jsem také dal pryč (byl "pouze" 400W - a přece jenom doba jde dopředu), a tak já ve svém PC mám Fortron Blue Storm II 500W ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43195 ), a děti mají to samé, ale ve 400W provedení.

takže koupit si aktivní PFC
pro provoz tuneru to není vyloženě nutné. Ten můj EuroCase neměl totiž PFC vůbec, a to byla ta zásadní chyba.

fakt že se mi ten pc sám od sebe občas vypíná..
Přehřívání ve skříni, nebo zdroj

memol
12-05-2008, 13:49
Ten NEXUS už jsem také dal pryč (byl "pouze" 400W - a přece jenom doba jde dopředu), a tak já ve svém PC mám Fortron Blue Storm II 500W ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43195 ), a děti mají to samé, ale ve 400W provedení.

pro provoz tuneru to není vyloženě nutné. Ten můj EuroCase neměl totiž PFC vůbec, a to byla ta zásadní chyba.

Přehřívání ve skříni, nebo zdroj

takže je jedno zda je to aktivní PFC a nebo pasivní?

Doom
12-05-2008, 13:55
...on je fakt že se mi ten pc sám od sebe občas vypíná.. a tuším že je to zdrojem..
buď přehřívání, jak psal Ivoš, a nebo slabej zdroj - eurocase jsou hodně slabé

memol
12-05-2008, 13:58
buď přehřívání, jak psal Ivoš, a nebo slabej zdroj - eurocase jsou hodně slabé

mám 400W

Ivo Mašek
12-05-2008, 13:59
takže je jedno zda je to aktivní PFC a nebo pasivní?
Ano, nezáleží na tom. Ale "nějaké" PFC tam být musí. Aby se ti do PC nedostávalo rušení ze sítě. To právě dělá ten brajgl. Já pak ještě navíc používám oddělovač (mezi tunerem a koaxem) - mám kabelovku, tak abych nerušil klasické TV u sousedů apod. Ale to už je na jiné téma.

memol
12-05-2008, 14:00
Ano, nezáleží na tom. Ale "nějaké" PFC tam být musí. Aby se ti do PC nedostávalo rušení ze sítě. To právě dělá ten brajgl. Já pak ještě navíc používám oddělovač (mezi tunerem a koaxem) - mám kabelovku, tak abych nerušil klasické TV u sousedů apod. Ale to už je na jiné téma.

takže to shrneme... mám koupit zdroj je jedno jaké bude mít PFC ale určitě ne eurocase?.. tím pádem se nabídka rozšiřuje... ted už jen aby ten zdroj byl tichej a budu happy

Ivo Mašek
12-05-2008, 14:01
mám koupit zdroj je jedno jaké bude mít PFC ale určitě ne eurocase?..

Ano. Hlavně ne Eurocase.

memol
12-05-2008, 14:02
Ano. Hlavně ne Eurocase.

jeeee já ten druhej fortron ztratila :(

tak jinak můžu mít prostě tenhle? http://zdroje.alza.cz/zdroj-fortron-green-power-400w-atx-pfc-p4-fsp400-60gln-d56018.htm

memol
12-05-2008, 14:20
hledám v papírech co jsem měla jako první zdroj.. ten totiž pískal já ho reklamovala... reklamaci neuznaly.. a tka jsem musela mít jinej... abych si ho zase nekoupila ... tak jsemt o nenašla.. koupila jsem skřín a v ní už zdroj byl.. takže...

Ivo Mašek
12-05-2008, 14:46
jeeee já ten druhej fortron ztratila :(

tak jinak můžu mít prostě tenhle? http://zdroje.alza.cz/zdroj-fortron-green-power-400w-atx-pfc-p4-fsp400-60gln-d56018.htm
Samozřejmě.

Ivo Mašek
12-05-2008, 14:50
hledám v papírech co jsem měla jako první zdroj.. ten totiž pískal já ho reklamovala... reklamaci neuznaly.. a tka jsem musela mít jinej... abych si ho zase nekoupila ... tak jsemt o nenašla.. koupila jsem skřín a v ní už zdroj byl.. takže...
Do skříní, které se prodávají se zdrojem, se většinou (ale není to dnes již pravidlo, jako tomu bývalo dříve) dávají levné a slabé zdroje, a to od EuroCase, nebo je výrobce neznámý. Kvalita tomu také odpovídá.

memol
12-05-2008, 16:43
Do skříní, které se prodávají se zdrojem, se většinou (ale není to dnes již pravidlo, jako tomu bývalo dříve) dávají levné a slabé zdroje, a to od EuroCase, nebo je výrobce neznámý. Kvalita tomu také odpovídá.

mě ty pruhy na tom obraze vytáčej... nahrávám každý den.. a tak je to pro mě děsný

Vitop
12-05-2008, 16:49
jěště Tě můžu uklidnit,že já mám s pruhama stejný problém a nevyřešil to ani jiný zdroj a ani galvanické oddělení.Prostě tam jednoho dne se pruhy objevily a pak už nepomohlo nic.

memol
12-05-2008, 17:54
jěště Tě můžu uklidnit,že já mám s pruhama stejný problém a nevyřešil to ani jiný zdroj a ani galvanické oddělení.Prostě tam jednoho dne se pruhy objevily a pak už nepomohlo nic.

tak já mám alespon trochu jistotu že se to vyřeší protože já měla předtím normální obraz.. ale po změnu zdroje se to pokazilo.. jakou značku zdroje máš?

memol
20-05-2008, 19:03
můžete na to mrknout a říct zda je to zdrojem?? hodně se to zhoršilo..

http://img182.imageshack.us/img182/4924/image05202000cvbsxg9.jpg (http://imageshack.us)
http://img182.imageshack.us/img182/4924/image05202000cvbsxg9.5bf57f2e17.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=182&i=image05202000cvbsxg9.jpg)
http://img291.imageshack.us/img291/9517/image05201959cvbs7lj0.jpg (http://imageshack.us)
http://img291.imageshack.us/img291/9517/image05201959cvbs7lj0.bd57f706d8.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=291&i=image05201959cvbs7lj0.jpg)

Ivo Mašek
21-05-2008, 06:21
Nejdříve odkazy:
http://www.tvfreak.cz/art_doc-521C350D672CE51BC125727C005A2399.html
http://www.tvfreak.cz/art_doc-F2E5B6A1BAC13849C125727C0059FDE2.html
http://www.tvfreak.cz/art_doc-BB206E1659DC355EC125727C005A24C3.html
A teď k problému:
Vyndej z konektoru tv karty koax od anteny a pusť tv. Pokud neuvidíš na pozadí žádné pruhy, je problém ve vedení koaxu (řešení v předchozích odkazech)., pokud tam pruhy uvidíš, je rušení způsobeno něčím uvnitř skříně PC. Z vlastní praxe vím, že když jsem dal větráček (tzv. "půlměsíc", který se dává na spodek skříně a "obsadí" jeden slot PCI) těsně pod tv kartu, tak tuner byl rušen. Stačilo větrák oddálit a byl pokoj. Dále je třeba vyzkoušet možnost s přesunutím tv karty do jiného PCI slotu.
Idealní samozřejmě je, najít zdroj / příčinu rušení. Není to ovšem vůbec snadné.

memol
21-05-2008, 08:44
Nejdříve odkazy:
http://www.tvfreak.cz/art_doc-521C350D672CE51BC125727C005A2399.html
http://www.tvfreak.cz/art_doc-F2E5B6A1BAC13849C125727C0059FDE2.html
http://www.tvfreak.cz/art_doc-BB206E1659DC355EC125727C005A24C3.html
A teď k problému:
Vyndej z konektoru tv karty koax od anteny a pusť tv. Pokud neuvidíš na pozadí žádné pruhy, je problém ve vedení koaxu (řešení v předchozích odkazech)., pokud tam pruhy uvidíš, je rušení způsobeno něčím uvnitř skříně PC. Z vlastní praxe vím, že když jsem dal větráček (tzv. "půlměsíc", který se dává na spodek skříně a "obsadí" jeden slot PCI) těsně pod tv kartu, tak tuner byl rušen. Stačilo větrák oddálit a byl pokoj. Dále je třeba vyzkoušet možnost s přesunutím tv karty do jiného PCI slotu.
Idealní samozřejmě je, najít zdroj / příčinu rušení. Není to ovšem vůbec snadné.

no dělá mi to od doby co mám ten zdroj eurocase.. když odpojím kabely od videa video najednou hezky ukazuje... to znamená že pc ruší tv neboli video

Ivo Mašek
21-05-2008, 10:12
když odpojím kabely od videa video najednou hezky ukazuje... to znamená že pc ruší tv neboli video

Sláva, konečně použitelné info. :)
Doporučuji použít stíněné kabely, respektivě propojovací kabel, kde je stíněná každá žíla (přesný název neznám, vím že existují a jsou špatně ohebné - jsou "tlusté"). jsou velmi účinné a nepropustí žádné ruchy.

memol
21-05-2008, 10:29
Sláva, konečně použitelné info. :)
Doporučuji použít stíněné kabely, respektivě propojovací kabel, kde je stíněná každá žíla (přesný název neznám, vím že existují a jsou špatně ohebné - jsou "tlusté"). jsou velmi účinné a nepropustí žádné ruchy.

chápu to dobře že to neni zdrojem? ale jakto ? od té doby co mám ten de*ilní zdroj mi to takhle špatně ukazuje... předtím to ukazovalo krásně

memol
21-05-2008, 10:33
dobře dejme tomu že to zkusím.. můžeš mi na internetu najít jak ten kabel vypadá nebo značku abych věděla co mám koupit? za zkoušku to stojí.. pokud to neni dražší jak zdroj... vyzkouším to.. ale potřebuju vědět jak to vypadá

Ivo Mašek
21-05-2008, 10:42
chápu to dobře že to neni zdrojem? ale jakto ? od té doby co mám ten de*ilní zdroj mi to takhle špatně ukazuje... předtím to ukazovalo krásně
Několik drobných faktorů najednou. Možná po výměně zdroje to přestane. To se strašně špatně odhaduje. Tahleta rušení - to je prevít. A pokud se přesně neví, co je zdrojem (a může to klidně být více zdrojů, jejichž vliv k rušení se nakumuluje), tak nikdy nelze na 100 procent určit, co pomůže.

memol
21-05-2008, 10:50
Několik drobných faktorů najednou. Možná po výměně zdroje to přestane. To se strašně špatně odhaduje. Tahleta rušení - to je prevít. A pokud se přesně neví, co je zdrojem (a může to klidně být více zdrojů, jejichž vliv k rušení se nakumuluje), tak nikdy nelze na 100 procent určit, co pomůže.

dobře dobře.. takže jak se ten kabel jmenuje? nebo obrázek jak to vypadá dost mi to pomůže.. takhle nevím co mám v obchodě říct.. žiju v hrozném zapadákově.. tady když jdu do jeidné mini výpočetní techniky tak ani nevědí co je to chladič na procesák

Ivo Mašek
21-05-2008, 10:56
dobře dejme tomu že to zkusím.. můžeš mi na internetu najít jak ten kabel vypadá nebo značku abych věděla co mám koupit? za zkoušku to stojí.. pokud to neni dražší jak zdroj... vyzkouším to.. ale potřebuju vědět jak to vypadá
Stačí zajít do odborné prodejny s video zařízením a tam se optat na kabel, jehož každá žíla je stíněná. Pokud prodavač nebude "podavačem", je dobré mu ve zkratce říci, oč se jedná.
Já nevím, kde to teď vyhledávat na inetu.

memol
21-05-2008, 11:01
jestli je to to co myslím stojí to 900?? protože já musím mít nejmín 5m

Ivo Mašek
21-05-2008, 11:03
jestli je to to co myslím stojí to 900?? protože já musím mít nejmín 5m
Tyhle kabely bývají drahý., to je snad jediná jejich nevýhoda. (jinak ta délka 5 m také dělá svý na špatně stíněném kabelu)

memol
21-05-2008, 11:44
Tyhle kabely bývají drahý., to je snad jediná jejich nevýhoda. (jinak ta délka 5 m také dělá svý na špatně stíněném kabelu)

když to tak počítám... jestli je ten kabel tlustej a špatně ohebnej tak mi 5m bohužel nestačí...

Ivo Mašek
21-05-2008, 11:56
když to tak počítám... jestli je ten kabel tlustej a špatně ohebnej tak mi 5m bohužel nestačí...
Mluvíme o video kabelu mezi videem a tv tunerem...... (tam totiž jsou ty rušící vlivy mezi žílama)

memol
21-05-2008, 12:08
Mluvíme o video kabelu mezi videem a tv tunerem...... (tam totiž jsou ty rušící vlivy mezi žílama)

ano pochopila jsem... mám daleko video od pc... takže ted mám 5m a je to s odřenejma ušima... a bohužel nemůžu dát blíž video k pc.. je ve stěně... a pc k videu tak nejde.. budu upravovat snad v srpnu pokoj tak to nějak upravím.. ale do té doby musím sehnat víc jak 5m

artam
21-05-2008, 12:19
Ano, nezáleží na tom. Ale "nějaké" PFC tam být musí. Aby se ti do PC nedostávalo rušení ze sítě. To právě dělá ten brajgl...

Ehm, tak teda toto je potrebné opraviť. :-) Rušenie do siete sa bežne potláča LC filtrami, to priamo nesúvisí s PFC. Power Factor Correction Power Factor je definovaný ako pomer reálneho výkonu a zdanlivého výkonu.

Problém pri napájaní striedavým prúdom je ten, že prúd a napätie nemusia byť vo fáze, čo závisí od charakteru záťaže. Pri kapacitnej záťaži predbieha prúd napätie a pri indukčnej je to naopak. Dôsledkom toho je, že potom je reálny výkon nižší ako zdanlivý a toho dôsledkom sú vyššie straty v rozvodnej elektrickej sieti, ale tiež aj vyšší účet za elektriku :-).

PFC je proces nastavovania charakteristiky záťaže tak, aby sa tento pomer blížil k 1. Pasívny je taký, ktorý je napevno nastavený pre určitý rozsah záťaže pasívnymi súčiastkami, aktívny je elektronicky riadený a robí korekciu v celom rozsahu záťaže.

artam
21-05-2008, 12:21
memol:
Zbežne som si prečítal diskusiu a myslím, že v tvojom prípade by zrejme úplne stačilo galvanicky oddeliť anténny prívod pri vstupe do videa.

memol
21-05-2008, 12:39
memol:
Zbežne som si prečítal diskusiu a myslím, že v tvojom prípade by zrejme úplne stačilo galvanicky oddeliť anténny prívod pri vstupe do videa.

jo tak to chci podrobnej návod jak se to dělá protože jsem tu někde viděla návod a vůbec jsem to nepochopila ..

protože máme kabelovku... a čistě náhodou je hlavní přivod v obýváku... a to je hodně hodně ale opravdu hodně daleko.. nebo jestli máš na mysli přívod z videa nebo z tv do pc to už by šlo.. to je tak 10m

memol
21-05-2008, 13:13
mám asi novinku ted jsem byla v obýváku kde je vlastně hlavní přívod tv.. a on tam asi je galvanický oddělovač... vypadá to stejně jako Galvanický oddělovač Toner XTI-1G akorát je to modré...

http://img291.imageshack.us/img291/7126/1001223pc2.jpg (http://imageshack.us)
http://img291.imageshack.us/img291/7126/1001223pc2.8768aa5e3b.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=291&i=1001223pc2.jpg)

jestli to neni ono... tak ho musím koupit a vyměnit to za to modré? no tě bůh teda.. to teda nevím komu by se do toho chtělo...

memol
21-05-2008, 13:44
tak už tu padly návrhy galvanický oddělovač, novej zdroj.. novej kabel s tíněním...a ted si mám vybrat co? tak trochu jsem čekala že se schodnete

Ivo Mašek
21-05-2008, 13:57
Asi se tu neshodnem:-D .
Ten "modrý oddělovač" tam musíš nechat. Vzhledem k tomu, že jsi na kabelovce, je tam nutný kvůli možnému rušení klasických TV u sousedů tvojí tv kartou.
Co se týče mého návrhu: Já bych měnil video kabel mezi videem a tv kartou.

Pitomec
21-05-2008, 14:28
To "modrý" je tak možná filtr pro programy nebo pro zpětný kanál netu (byť je to hodně malá pravděpodobnost, páč tyto věci se zásadně dávají mimo dosah klienta, obvykle někam na chodbu paneláku/činžáku nebo do rozvodných skříní na ulici), rozhodně nemá nic společnýho s galvanickým oddělením a ani s rušením sousedů. Vůbec to je zajímavá kabelovka, kde místo klasické zásuvky u zákazníka je neznámé monstrum 9-)

memol
21-05-2008, 14:34
Asi se tu neshodnem:-D .
Ten "modrý oddělovač" tam musíš nechat. Vzhledem k tomu, že jsi na kabelovce, je tam nutný kvůli možnému rušení klasických TV u sousedů tvojí tv kartou.
Co se týče mého návrhu: Já bych měnil video kabel mezi videem a tv kartou.

koupím kabel.... jestli to nepomůže tak mě raní mrtvice ale risknu to...

memol
24-05-2008, 21:51
potřebuju pomoct vybrat ten kabel... prosím

1 - http://www.ehifi.cz/info/PROFIGOLD--PGV5305-1851/
2 - http://www.ehifi.cz/info/PROFIGOLD--PGV335-1845/
3 - http://www.nakupnasplatky.cz/objects/1074819051.html

dost mi to pomůže.. nemůžu se rozhodnout.. už se tu rozhoduju asi 3dny

memol
29-05-2008, 10:35
už mám kabel... musím si koupit novej zdroj... ono to nepomohlo

memol
29-05-2008, 10:36
televize už ukazuje dobře... takže pc už mi tv neruší.. ale na tv kartě je to špatní... stejné

memol
06-06-2008, 15:05
včera mi houkal větráček na základní desce.. tak jsem ho vyndala prozkoumala a vrátila a najednou nevím proč jestli jsem v pc s něčím hnula ukazoval obraz na tv kartě super... no a když jsem větráček vyměnil aza novej tak to zase ukazuje ošklivě.. nevěřím že je to větráčkem ale něčím sem musela hnout.. napadá vás něco?

Ivo Mašek
06-06-2008, 16:49
včera mi houkal větráček na základní desce.. tak jsem ho vyndala prozkoumala a vrátila a najednou nevím proč jestli jsem v pc s něčím hnula ukazoval obraz na tv kartě super... no a když jsem větráček vyměnil aza novej tak to zase ukazuje ošklivě.. nevěřím že je to větráčkem ale něčím sem musela hnout.. napadá vás něco?
Je to větrákem. Mě se to jednou také stalo, a myslím, že tu o tom někde i píšu. Dej ho co nejdál od karty (jestli je to vůbec možné)

memol
06-06-2008, 17:12
Je to větrákem. Mě se to jednou také stalo, a myslím, že tu o tom někde i píšu. Dej ho co nejdál od karty (jestli je to vůbec možné)

jenže ten větrák na tu kartu "nedejchá" vlastně je to úplně mimo... mám větrák pod tím grafárna.. a pod tím dole karta... karta je trochu "opuštěná"

Ivo Mašek
06-06-2008, 17:25
jenže ten větrák na tu kartu "nedejchá" vlastně je to úplně mimo... mám větrák pod tím grafárna.. a pod tím dole karta... karta je trochu "opuštěná"
To nezapříčiňuje "funění" toho větráku. Ale jeho elektrický obvod. Zkus tedy dát nějak oklikou jeho vodiče, pokud jsou v blízkosti tuneru.
Každopádně je to způsobeno ventilátorem. Což je důležitá informace. Teď se s tím dá už něco dělat, když se ví, co to rušení způsobuje.

memol
06-06-2008, 17:27
cože mám udělat?? dát oklikou vodiče? chtělo by to na mě amatersky...

co když na pár minut ten větrák ze základní desky odpojím? abych pustila pc pustila tv kartu a podívala se zda to ruší ten větrák.. odpálím tu desku?

Ivo Mašek
06-06-2008, 17:29
cože mám udělat?? dát oklikou vodiče? chtělo by to na mě amatersky...

co když na pár minut ten větrák ze základní desky odpojím? abych pustila pc pustila tv kartu a podívala se zda to ruší ten větrák.. odpálím tu desku?
Ano, tak jak jsem psal v SZ. (nemá smysl psát ještě SZ, já si to přečtu zde a když budu vědět, poradím., když nebudu vědět, tak holt neporadím :) ) Jinak, já tu nejsem pořád - pendluju ještě na jiných forech.
Vodiče = dráty
Na tu potřebnou chvíli desku neodpálíš.

memol
06-06-2008, 17:37
jsem tu.. no jo šok... bez větráčku je to ohodně lepší.. ještě to neni.. takoví ty pruhy tam jsou.. ale ne tak intenzivně.. tak co mám dělat? potřebuju podrobnej návod...

memol
06-06-2008, 17:37
jo a při zapnutí počítač pípnul což teda nevím zase co znamená

memol
06-06-2008, 17:45
co jsem včera udělala že to ukazovalo dobře? jen jsem vyndala větrák.. pc byl vypnutej samozřejmě i ze zásuvky.... mrkla se na větráček vrátila ten větráček.. a tv karta ukazovala dobře.. pak jsem musela jít a vyměnit ten větráček za fungl novej.. vyměnila jsem ho a tv karta ukazovala špatně.. tak jsem šla a vrátila tam ten starej a zase to ukazovaly špatně... tak nechápu.. asi mi to pomalu zapaluje

jinak kabel od základní desky je hodně daleko od tv karty...

Ivo Mašek
06-06-2008, 17:52
jsem tu.. no jo šok... bez větráčku je to ohodně lepší.. ještě to neni.. takoví ty pruhy tam jsou.. ale ne tak intenzivně.. tak co mám dělat? potřebuju podrobnej návod...
To já nevím, co se tam stalo. Každopádně po odpojení ventilátoru jsme se zbavili jednoho rušení. něco tam ještě je.

memol
06-06-2008, 17:54
To já nevím, co se tam stalo. Každopádně po odpojení ventilátoru jsme se zbavili jednoho rušení. něco tam ještě je.

já ten zdroj ještě nevyměnila.. furt je to ještě eurocase ..

co mám dělat s tím větráčkem na základní desce? musí tam vůbec být?

Ivo Mašek
06-06-2008, 18:14
já ten zdroj ještě nevyměnila.. furt je to ještě eurocase ..

co mám dělat s tím větráčkem na základní desce? musí tam vůbec být?
\\/ \\/ zdroj vyměnit!! Nepohneme se jinak nikam. A myslím si, že to "zbylé" proužkování dělá právě ten EurCase.
Co je pod tím ventilátorem?

memol
06-06-2008, 18:15
\\/ \\/ zdroj vyměnit!! Nepohneme se nikam. A myslím si, že to "zbylé" proužkování dělá právě ten EurCase.
Co je pod tím ventilátorem?

copak o to já ho koupím ale neni kdo by ho vyměnil víš.. jinak už bych ho měla doma...nemám odvahu ho vyměnit.. příliš svůj pc zbožnuju...bojím se že to zapojím špatně.. nebo že něco nezapojím vůbec.. atd... a poslední strach je že ten pc nenaskočí.. prostě na to nemám...

pod tím ventilátorem.. je pci slot.. je na něm grafiku...

memol
06-06-2008, 18:16
pak je další pci slot neni na něm nic... pak je další pci slot na něm je tv karta... a pak už nic no

Ivo Mašek
06-06-2008, 18:20
pod tím ventilátorem.. je pci slot.. je na něm grafiku...

Takže grafická karta a na ní ventilátor. Tak ten tam být musí.

memol
06-06-2008, 18:22
Takže grafická karta a na ní ventilátor. Tak ten tam být musí.

jj ten tam být musí...mě by ted možná tačilo zbavit se toho rušení od základní desky od toho větráčku.. ten obraz je pohled pro bohy.. teda nic extra jak jsem říkala... ale aspon něco.. je to pokrok.. co mám udělat aby větráček běžel ale nerušil tv kartu?

Ivo Mašek
06-06-2008, 18:29
jj ten tam být musí...mě by ted možná tačilo zbavit se toho rušení od základní desky od toho větráčku.. ten obraz je pohled pro bohy.. teda nic extra jak jsem říkala... ale aspon něco.. je to pokrok.. co mám udělat aby větráček běžel ale nerušil tv kartu?
Opravdu nevím. Ten větrák se točit musí.
Vyrábějí se grafiky s pasivním větráním. To je takový hliníkový (u drahých měděný) monolit na grafické kartě. Ale to nechám na tobě.

memol
06-06-2008, 18:32
počkat já ale mám grafiku která vlastně původně větráček neměla.. neměla nic... ten větráček jsme tam přidělaly ... přišlo mi že to moc hřeje... i když vypnu grafiku tak ale... to asi moc nepomůže...

Ivo Mašek
06-06-2008, 18:38
počkat já ale mám grafiku která vlastně původně větráček neměla.. neměla nic... ten větráček jsme tam přidělaly ... přišlo mi že to moc hřeje... i když vypnu grafiku tak ale... to asi moc nepomůže...
Jestliže grafárna byla původně s pasivním větráním, tak musí být chlazena dobře., jinak by ji výrobce nepustil do výroby. Jde o to, mít dobře odvětranou skříň. tedy průvan, který by ten pasiv grafárny ochlazoval. Pokud je dobře větraná skříň, klidně bych to riskl (tedy ono nejde o risk, ale normální použití grafárny s pasivem)
Pokud nehrajete nikdo hry, tak není důvod se bát nějakého enormního přehřívání.

Ivo Mašek
06-06-2008, 18:40
A ten zdroj určitě vyměnit. A teprve potom bude obrázek, jak víno.

memol
06-06-2008, 18:43
Jestliže grafárna byla původně s pasivním větráním, tak musí být chlazena dobře., jinak by ji výrobce nepustil do výroby. Jde o to, mít dobře odvětranou skříň. tedy průvan, který by ten pasiv grafárny ochlazoval. Pokud je dobře větraná skříň, klidně bych to riskl (tedy ono nejde o risk, ale normální použití grafárny s pasivem)
Pokud nehrajete nikdo hry, tak není důvod se bát nějakého enormního přehřívání.

víš co? odpojím grafárnu.. a řeknu ti co to udělalo s obrazem...a když to nepomůže zase ho zapojím...

no a ten zdroj teda koupím příští týden.. ještě nevím jakej bude seasonic nebo fortron.. jde mi o to aby byl tichej... někdo to bude muset rozsoudit... a kdo ho vymění? no to fakt nevím.. nehlásím se... ráda bych aby ten pc fungoval.. a ne abych ho zničila

Ivo Mašek
06-06-2008, 18:45
Ještě mě něco napadlo. každá grafická karta, která má pasivní chlazení, je na modulu (to je ta deska - tištěný spoj se součástkama, které se říká grafická karta), který se také používá pro aktivní větrání. takže na tom modulu by měly být svorky pro dráty ventilátoru, pouze nebudou použity. pokud jsou schovány pod pasivem, tak se nedá nic dělat., ale pokud jsou vidět, lze do nich strčit dráty od přídavného ventilátoru., tedy vyhnout se napájení přímo ze základní desky.

memol
06-06-2008, 18:53
na mě moc složitý čekám až něco pc dodělá a jdu odpojit ten větrák na grafárně.. a budu se modlit aby to pomohlo.. a modlit se abych se mi neodpálila grafika za 5500kč

Ivo Mašek
06-06-2008, 18:56
na mě moc složitý čekám až něco pc dodělá a jdu odpojit ten větrák na grafárně.. a budu se modlit aby to pomohlo.. a modlit se abych se mi neodpálila grafika za 5500kč
Že jsem tak smělý, čistě ze zájmu, se optám., co to je za grafárnu?

memol
06-06-2008, 19:08
Že jsem tak smělý, čistě ze zájmu, se optám., co to je za grafárnu?

dneska stojí litr nebo ani to ne
Nvidia Geforce 6200

ale když jsem si jí kupovala před více jak dvěma roky stála mě 5tisíc...

memol
06-06-2008, 19:11
tak je mi líto po odpojení grafické karty myslím větráčku ukazuje tv karta tejně.. znamená že grafika tv kartu neruší

Ivo Mašek
06-06-2008, 19:12
Nvidia Geforce 6200
Tak to se nemusíš bát, že ji spálíš. Pokud je mi známo, tyhle karty měly mohutný hliníkový monolit.

Ivo Mašek
06-06-2008, 19:14
tak je mi líto po odpojení grafické karty myslím větráčku ukazuje tv karta tejně.. znamená že grafika tv kartu neruší
No, tak to teď nevím. Nevím, kudy dál.

memol
06-06-2008, 19:15
No, tak to teď nevím. Nevím, kudy dál.

no ruší to asi základníd eska teda ten větráček na ní.. ale vypnout ho nemůžu.. tak sama nevím.. (smutek)

Ivo Mašek
06-06-2008, 19:26
no ruší to asi základníd eska teda ten větráček na ní..
Tak moment. Větráček na základní desce. Asi je myšlen ventilátor pro CPU (procesor)?

memol
06-06-2008, 19:29
Tak moment. Větráček na základní desce. Asi je myšlen ventilátor pro CPU (procesor)?

ne předtím jsme probíraly větráček na základní desce.. ten jsem přece odpojovala jako první.. a když jsem ho vypojila rušení přestalo... a když jsem vypojila větráček na grafice rušení pokračovalo

větráček na CPU poznám to je jinej :) já mám větráček na základní desce.. takovej malinkej.. no malinkej.. má 40x40x10

memol
06-06-2008, 19:31
tady

http://www.agen.cz/produkt/10456/MSI-K8N-Neo3-F-nForce4-4X.htm

všimni je tam černej větráček malinkej.. akorát já už mám jinej.. bílej od primecooler

Ivo Mašek
06-06-2008, 19:32
ne předtím jsme probíraly větráček na základní desce.. ten jsem přece odpojovala jako první.. a když jsem ho vypojila rušení přestalo... a když jsem vypojila větráček na grafice rušení pokračovalo

větráček na CPU poznám to je jinej :) já mám větráček na základní desce.. takovej malinkej.. no malinkej.. má 40x40x10
Asi mi něco nedochází. Já mám na základní desce pouze jeden větrák, a to nad CPU. Někdo si ještě dává místo pasivu aktivní větrání na čip (také na základní desce). Pak už mě nic nenapadá.
Musí tam být ten ventilátor na té základní desce, co nevím, co to tam chladí?

Ivo Mašek
06-06-2008, 19:34
tady

http://www.agen.cz/produkt/10456/MSI-K8N-Neo3-F-nForce4-4X.htm

všimni je tam černej větráček malinkej.. akorát já už mám jinej.. bílej od primecooler
Už jsem doma :) Ano, to je čip. No tak ten tam být musí., leda že by šel nahradit mohutnějším pasivem.

memol
06-06-2008, 19:38
Už jsem doma :) Ano, to je čip. No tak ten tam být musí., leda že by šel nahradit mohutnějším pasivem.

jj já vím mám pasiv doma v šuplíku... ale problém je že to neuchladí leda kdybych měla "průvan" v bedýnce.. a ten nemám... vadí mi totiž hluk od ventilátoru pc mi běží i v noci v mém pokoji ... takže přidávat další větráčky znamená větší hluk..

no a ten větráček na čipu když odpojím tak najednou karta ukazuje lépe...

Ivo Mašek
06-06-2008, 19:42
jj já vím mám pasiv doma v šuplíku... ale problém je že to neuchladí leda kdybych měla "průvan" v bedýnce.. a ten nemám... vadí mi totiž hluk od ventilátoru pc mi běží i v noci v mém pokoji ... takže přidávat další větráčky znamená větší hluk..
Jeden větrák vepředu dole a druhý větrák vzadu nahoře. prodávají se i tzv. tiché ventilátory.

memol
06-06-2008, 19:48
Jeden větrák vepředu dole a druhý větrák vzadu nahoře. prodávají se i tzv. tiché ventilátory.

zkusím koupit zdroj.... co bys volil fortron nebo seasonic? potřebuju opravdu tichej zdroj....

až zdroj vyměním ještě nevím jak... tak uvidím zda to pomohlo a když ne.. no tak to bude blbí..

Ivo Mašek
06-06-2008, 19:55
zkusím koupit zdroj.... co bys volil fortron nebo seasonic? potřebuju opravdu tichej zdroj....

až zdroj vyměním ještě nevím jak... tak uvidím zda to pomohlo a když ne.. no tak to bude blbí..
Tak já překopával (kompletně modernizoval) dvoje PC. Děti mají 400W Fortron a já mám 500W Fortron. nemohu si stěžovat, jsem spokojený.
Co se týče toho rušení, je důležité, že už víme, co to způsobuje. Ono je nejhorší právě to hledání problému. Zbytek už je technická stránka věci.

artam
06-06-2008, 19:56
memol:
Mno, nForce4 pomerne dost topi, takze bezne pasivy na chipsety by som nedoporucoval, to by musel byt v skrini poriadny prievan :-)
Ale da sa to vyriesit, existuju aj znacne ucinne pasivy, napriklad Primecooler PC-NBHP1, pripadne Noctua NC-U6, tie by to mohli bezpecne uchladit. Dufajme, ze budu pasovat na pripevnenie k tej zakladnej doske.

artam
06-06-2008, 20:05

Napriklad zdroj CORSAIR VX550 ma velky vetrak, ktory prakticky nepocut a este aj pri vyssej zatazi sa toci znacne potichu.

memol
06-06-2008, 23:03
Napriklad zdroj CORSAIR VX550 ma velky vetrak, ktory prakticky nepocut a este aj pri vyssej zatazi sa toci znacne potichu.

no tak to mě zajímá proč třeba v alze když dám seřadit vlastně od 20db a víc tak corsair tam patří http://www.alza.cz/zdroje/podle-hlucnosti/20ti-db/18849189.htm

memol
06-06-2008, 23:04
Tak já překopával (kompletně modernizoval) dvoje PC. Děti mají 400W Fortron a já mám 500W Fortron. nemohu si stěžovat, jsem spokojený.
Co se týče toho rušení, je důležité, že už víme, co to způsobuje. Ono je nejhorší právě to hledání problému. Zbytek už je technická stránka věci.

mě stačí 400W .. ale slyším chválu právě na ten seasonic.. ale i na fortron.. rozdíl mezi nima je o dvě stě korun což neni tolik..

memol
20-08-2008, 08:27
jsem tu.. tak jsem si koupila zdroj coolomaster jenže hlučel tak šel zpátky tak ted mám slavného fortrona.. včera byla kvalita oki ale dneska už jsou pruhy zpátky..

co mám s tím dělat?? jaká může být ještě příčina?