Zobrazit plnou verzi : Soft na automaticke vytvaranie screenshotov (snimkov) z film
Prosim Vas aky soft pouzit na automaticke vytvorenie sceenshotov (snimkov) z filmov.
Nemam v tom ziadnu skusenost preto sa mozno laicky pytam. Najlepsie by bolo, keby soft dokazal ukladat do screenshotov:
- iba I snimky.
- a zaroven v zvolenom casovom intervale (napr. kazde 3 minuty, 5 minut, 10 minut a podobne podla nastavenia).
- ulozit tiez prvy a posledny snimok filmu.
- ukladat snimky bez rekompresie, ak take nieco ide (pokial viem, tak I snimky su nieco ako JPG obrazky)
- snimky ukladat s nazvom, v ktorom by bol zakomponovany aj cas filmu v ktorom bol snimok urobeni (pripadne vlozit cas do ukladaneho obrazku).
- v pripade potreby ukladat snimky v inom ako povodnom rozliseni (napr. ked z dovodu setrenia miestom chcem snimky v nizsom rozliseni nez je povodne rozlisenie filmu).
Samozrejeme ak nepoznate taky soft, ktory by umoznoval vsetky tieto veci, budem Vam vdacny za info o akomkolvek softe na automaticke vytvaranie screeshotov z filmov. Dakujem.
Jozef2
Mas velmi specificke poziadavky, to nezozenies.
napr. Power DVD ti urobi fotky z filmu
hmm, takovy soft jen na screeny asi neni. Ja to delam rucne (Power dvd, Bsplayer, VirtualDub, MPC...) a pak uprava v PS. Avicka lze pomoci pluginu v Total Commaderu rozbalit. Vytahnou se vsechny framy (BMP) + zvuk (wav).
http://www.krist.ic.cz/files/tc1.gif
Jozef2
Mas velmi specificke poziadavky, to nezozenies.
napr. Power DVD ti urobi fotky z filmu
Tean, dik za odpoved. Zial v PowerDVD mozem screenshoty ukladat iba rucne (co je dost pracne a casovo narocne), nevie to automaticky (alebo som ziadne automaticke ukladanie nenasiel).
hmm, takovy soft jen na screeny asi neni. Ja to delam rucne (Power dvd, Bsplayer, VirtualDub, MPC...) a pak uprava v PS. Avicka lze pomoci pluginu v Total Commaderu rozbalit. Vytahnou se vsechny framy (BMP) + zvuk (wav).
http://www.krist.ic.cz/files/tc1.gif
To by asi stacilo. Krist, prosim ta, aky je to pluing a kde ho najdem? Dakujem.
Tak uz som ten pluing nasiel. Je to Aviwcx v1.2 - http://ghisler.fileburst.com/plugins/aviwcx.zip . Zial mne rozbali avi subor do FrameXXXXXX.bmp suborov s nulovou velkostou. Akakolvek dalsia operacia s bmp subormi potom skonci chybovou hlaskou "Chyba pri citani na disku" (skusane na dvoch PC). Neviete poradit co s tym?
Zial mne rozbali avi subor do FrameXXXXXX.bmp suborov s nulovou velkostou. Akakolvek dalsia operacia s bmp subormi potom skonci chybovou hlaskou "Chyba pri citani na disku" (skusane na dvoch PC). Neviete poradit co s tym?
Asi si nepradi s kodekem. zkus poslat kousek toho videa.
No a zkousels ten Virtual dub? treba do nej existuje nakej plugin nebo pres avisynth ale temu ja nerozumim 9-)
Jozef2
Na snímky lze použít VirtualDubMod. Natáhni si MPEG do VDM. Zjisti si GOP strukturu a podle toho nastav decimate. Např GOP=12, decimate nastavíš na 120 a dáš Save image sequence. Tam si nastavíš formát a dáš OK, nahraje se ti každý desátý I snímek. Snímky si můžeš přednastavit filtry ve VDM.
Jozef2
Na snímky lze použít VirtualDubMod. Natáhni si MPEG do VDM. Zjisti si GOP strukturu a podle toho nastav decimate. Např GOP=12, decimate nastavíš na 120 a dáš Save image sequence. Tam si nastavíš formát a dáš OK, nahraje se ti každý desátý I snímek. Snímky si můžeš přednastavit filtry ve VDM.
Kristy a Mirekv velmi pekne dakujem. Myslim, ze riesenie pomocou VirtualDubModu bude vyhovovat. Este sa spytam do akeho formatu ukladat snimky - Targa alebo PNG? Najlepsi by bol format bezstratovej kompresie. Pripadne, ak by som ukladal do BMP a potom do akeho kompirmovaneho ale bezstratoveho formatu to prekonvertovat?
Myslim, ze PNG je bezstratovy format. Ale pri vsetkych nastaveniach? Nakolko niektore softy (IrfanView, ACDSee) pri konverzii do PNG umoznuju nastavit kvalitu.
Taky si myslím, že takový soft musí existovat, protože na jistých fórech zaměřených na filmy se v poslední době velice často objevují v příspěvcích od různých uživatelů obrázky složené z několika desítek screenshotů z filmu, viz. příloha. Jak se ten soft jmenuje zatím nevím, až to zjistím dám vědět.
Tiger
To robia bud v PowerDVD, Fraps alebo vo WMP (Ctrl+I).
Taky si myslím, že takový soft musí existovat, protože na jistých fórech zaměřených na filmy se v poslední době velice často objevují v příspěvcích od různých uživatelů obrázky složené z několika desítek screenshotů z filmu, viz. příloha. Jak se ten soft jmenuje zatím nevím, až to zjistím dám vědět.
To je skutocne dokaz, ked vidis 24 obrazkov z jedneho filmu, ze na to pouzili specialny software na vytiahnutie "tolkych" snimkov z filmu 9-)
He :-I , je to tak snadne. Obsah sacku vysypeme do...
Jde to ve vegasu pomoci scriptu "render image sequence"
Krist
Tento script nesplna polovicu jeho poziadavkov
Smějte se mi jak chcete, já už teď vím jaký soft se nejvíce blíží požadavkům viz. výše Jozef2. Je to Image Grabber II - download na http://www45.brinkster.com/antworkz/
Ukázka výsledku práce http://img476.imageshack.us/img476/2417/lotr9li.jpg
Ja myslim, ze plni odpoved aspon na neco:
Samozrejeme ak nepoznate taky soft, ktory by umoznoval vsetky tieto veci, budem Vam vdacny za info o akomkolvek softe na automaticke vytvaranie screeshotov z filmov. Dakujem.
Nakonec to Tiger asi nasel :BB:
Na to je dobrej Mv2Player,vygeneruje ti z filmu comics,vyzkoušej :BB:
Disk Explorer Professional 3 (http://www.tjelinek.com/main.php?setLng=CZ) - freeware, cestina. Nevyzera to tak, ale vie spravit obrazky z video suborov a pri ulozeni do HTML ich ulozi priamo na disk. Je tam aj nastavenie velkosti, poctu a pozicie (v %). Prvy a posledny snimok je vo filmoch v 99% cierny, takze nema velky zmysel. Vie toho este vela, urcite stoji za vyskusanie.
Jozef2
Vsetkym velmi dakujem za typy na soft. Vyskusal som vsetky a najviac mi vyhovuje VirtualDubMod, kde mozno nastavit ukladanie priamo do bezstratoveho komprimovaneho formatu PNG, ktory podporuju aj internetove prehliadace.
Krátky návod:
1. Spustím VirtualDubMod, načítam video súbor a nastavím:
- Video – Frame Rate – Decimate by na 1500 (pri filmoch s 25 fps), 1800 (pri filmoch s 29,97 fps), alebo 1440 (pri filmoch s 23,976 fps)
- File – Save image sequence, a zvolím:
- Prefix name: minuta_
- Image format: PNG
a dám OK.
Páči sa mi ešte ten pluing do Tolal Commandera, ktory spomína Krist, ale ten ukladá do formátu Bmp, takže takéto snímky ešte treba hromadne previesť do PNG, napríklad pomocou IrfanView.
Zachytene snímky tiež môžem previesť do html stránky. Potup:
1. V adresári s uloženými obrázkami *.png zadám z príkazového riadku príkaz dir /on /b > index.doc. V adresári sa mi vytvorí subor index.doc obsahujúci zoznam *.png suborov.
2. V textovom editore (napr. aj Word) doplním s pomocou pripraveného makra alebo hromadnými nahradeniami súbor index.doc na štandardný html formát.
3. Súbor index.doc premenujem na index.htm.
Smějte se mi jak chcete, já už teď vím jaký soft se nejvíce blíží požadavkům viz. výše Jozef2. Je to Image Grabber II - download na http://www45.brinkster.com/antworkz/
Ukázka výsledku práce http://img476.imageshack.us/img476/2417/lotr9li.jpg
Docela dobry program, akorat nevis jak rozchodit aby v tom slo zobrazit video XVID, popr. jiny format?
Mě to funguje s Divx,XVID,Mpeg,WMV,Jpeg a co nefunguje tak přejmenuju na avi a už to funguje :-)
Mě to funguje s Divx,XVID,Mpeg,WMV,Jpeg a co nefunguje tak přejmenuju na avi a už to funguje :-)
Ahoj, a prosim te jaky pouzivas kodeky? Mozna to bude s tim spojene? Ja prave, ze kdyz nactu nejaky divx, ci xvid, tak mam obrazovku preskrtlou v tom programu, zvuk ale jde.. to bude asi problem - kodek?!
H.
Používám ffdshow filter na přehrávání všeho, žádné kodeky (DivX,Xvid,ALLinOnePack) neinstaluji.
Perfektni! nainstaloval jsem a ted uz jde uplne vsechno 9-)
Kdyz dam do programu Image Grabber II.NET - davku filmu (BATCH) , tak po vterine se to sekne a program neodpovida. Nesetkal jste se s tim nekdo? Nahodou jiny soft jako je tento neni?
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.