PDA

Zobrazit plnou verzi : spomalenie videa

pepo
08-06-2006, 12:03
ako spomalit video viem, skor by ma zaujimali vase nazory. a to na kolko sa da spomalit video bez toho aby obraz bol trhany, resp. ako to robite vy. pripadne ci aplikujete na dane spolene video este nejaky filter a pod.
dakujem vam vsetkym za rady a nazory

clee
08-06-2006, 12:42
ja zpomaluju ve vegasu, pridava si tam nakej motion blur nebo co a vypada to docela dobre

yozefb
08-06-2006, 12:48
pepo
no nevyjadril si sa v com to strihas, ani aky je zdroj a na co to potrebujes, ale predpokladam, ze vo Vegase, strihas DV na DVD, ktore budes pozerat na telke :-)

Je dobre experimentovat, a skusit par nastaveni, no nikdy nedocielis super ostre video pri spomaleni, to by si musel nahravat vo vyssom fps. Dost zalezi aj od toho, kolko spomalis, ak sa rychlost videa blizi k 0% tak pouzi reduce interlaced flicker, no najlepsie, iba na tu spomalenu cast, lebo to zrusi prekladanie. Este je dobre vyskusat v project properties v deinterlace method nastavit na blend fields. Mne to casto pomohlo aj pri zmensovani, alebo tvorbe PIP.

pepo
08-06-2006, 15:44
dobre, pre informaciu upresnujem ze striham vo vegase a to cez velocity, podla potreby, najma ak si robim nejaky klip alebo tak a zo zdroja DV
je mi jasne ze kvalita videa nebude super ostra o to mi ani nejde, skor mam take zkusenosti ze ak spomalim video napr na 60% tak docielim trhany pohyb,

chcel som vediet ci tam aplikujete nejaky filter blur alebo daco take co to trosku rozmazne aby to nebolo trhane

len chcem vediet vase skusenosti ako to robite

pepo
08-06-2006, 15:47
ozaj ked uz tu tak piseme, mam este jednu dilemu, niekedy si natocim nejake to kratke videjko aj fotakom ale v rozliseni 640x480x30 fps, a samozrejme ze to je progresivne video.

neviem vsak vo vegase nastavit projekt, nikde nie je 30 fps len 29,970
ja mam vsak video na okruhlych 30 fps

yozefb
08-06-2006, 17:28
pepo

tak mu zadaj rucne okruhlych 30 :-)

pepo
09-06-2006, 13:00
wow tak diky, ja som si myslel, ze mozem vyberat frame rate len z tej ponuky co tam je. super
vdaka :-):-):-) som ja ale tupec

stayman
09-06-2006, 13:23
ja zpomaluju ve vegasu, pridava si tam nakej motion blur nebo co a vypada to docela dobre

Ked nevies tocit, tak jasne :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E