Zobrazit plnou verzi : zvuk na tv karte
moja televizna karta hauppauge wintv primio ma problemy s prijmom zvuku na urcitych kanaloch :-( . nasa kabelovka (usti nad orlici) vysiela zakladne ceske programy na vhf a ostatne na uhf, pripadne s. pri tych ceskych chytam len pekny obraz, ale zvuk sumi. nepomaha ani jemne doladovanie. ostatne programy bezia v pohode. kartu som skusal na slovensku aj v nemecku a tam som podobne problemy nemal. skusal som uz rozlicny softver, ale nepomaha to. je to hardverovy nedostatok? pomoze mi niekto? :-? diky, montino
Ivo Mašek
17-08-2004, 14:15
U Leadteku se používá klávesa "A" na klávesnici. Klávesa "S" pro dual, mono, stereo.
U tvé karty by mohlo být něco podobného.
To je asi problem vychodnej a zapadnej zvukovej normy/BG-DK/. Na Slovensku a v Nemecku je uz vsetko v BG. Da sa to riesit filtrom v TV karte.
Ivo Mašek
18-08-2004, 05:53
Ano, je to problém zvukové normy. Proto to někteří výrobci karet řeší přepínáním na klávesnici.
Nezdá se mi, že by Hauppage toto neměl.
No softverove riesenie asi neexistuje. V ATV2000 mozem pri "video standards" zvolit len PAL_B, PAL_G, SECAM_B a SECAM_G. Podobne je to aj v inych programoch... Ani manual zmenu modu nepopisuje.
Zostava asi uz len kupa novej karty pre Cechy :-)
v dscalerovi si nastav aby sa zvuk detekoval vzdy ked prepnes kanal myslim ze je to niekde v audio standart/detekt per chanel/
trva sice asi 1-2s kym zvuk nabehne ale vzy ide
Ano, je to problém zvukové normy. Proto to někteří výrobci karet řeší přepínáním na klávesnici.
Nezdá se mi, že by Hauppage toto neměl.
No nemá :-(
včera jsem kdesi jednu kartu vyhrabal a když už jsem po dlouhých minutách na netu zjistil o kterou kartu vůbec jde (WinTV Primio od Hauppage s chipsetem BT878KHF), tak jsem si ze stránek výrobce stáhnul aktuální ovladače i s WinTV2OOO. Všechno super, nikde žádný konflikt HW, ovladače pracují tak jak mají... Ještě stačilo propojit kartu se zvukovkou a hurá na televizi. Nechal jsem naskenovat kanály a těšil se jak je hezky všechny z anténního vstupu našel. Jaké pak to bylo rozčarování, když se mi u křišťálově čistého obrazu ozývalo z reproduktorů jen šum. Tak jsem odzkoušel všechny nalezené stanice a vzhledem k tomu, že bydlím blízko západních hranic, tak jsem slyšel pouze německé dialogy na zahraničních TV stanicích a na českých jen šum. Napadlo mě, že to bude asi problém v normě signálu, ale ani japonská NTSC mě nezachánila ;-). Tak co, řekl jsem si, na netu určitě tento problém už někde někdo řešil. Na šel jsem tuhle diskuzi (kromě jiných) a tato je ze všech nejlepší a nejobsáhlejší. A tak když jsem si pročetl i jiná podobná témata, tak jsem dospěl k závěru, že mačkáním klávesy "a" dosáhnu kýženého českého slova. No a nic - mačkal jsem jak zběsilý písmenko "a" a bylo mi to vcelku totálně zbytečné. Teď mě tak napadlo, že jsem já hňup mohl zkusit zmáčknout "shift" a místo "a" by to bylo "A", ale to se mi zdá dost hloupý. Nicméně to ještě zkusím, ale až jako poslední variantu, protože teď budu spoléhat na DScaler. Teď jsem si ho podle rad, které tu jsou stáhnul i s češtinou. Určitě vás budu informovat o výsledku. GL&HF :-D
hmmm, tak nic nepomohlo. pls, jestli někdo víte, jak zprovoznit český zvuk, dejte mi prosím vědět. díky všem co mi aspoň trošku poradí
Ivo Mašek
10-07-2007, 21:30
Tak pak ještě zkusit diskusní forum Hauppauge (pokud jsi tak ještě neučinil). Je to sice na britském serveru, takže problémy s variantami audio norem tam asi nebudou, ale kdo ví.
http://www.hauppauge.co.uk/board/index.php
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.