Zobrazit plnou verzi : Interlacing - nechapem nieco spravne? ADOBE PPRO a A ENCORE
Derek_tvf
26-05-2006, 17:53
Prave som si docital diskusie a clanky na temu interlacing - prekladanie videa. V podstate som pochopil, ze ked stahujem z kamery a ukladam do DV, tak mi to uklada BFF(bottom field first). Dalej som pochopil, ze ked chcem z toho spravit DVD, musim mat nastavene UFF resp. TFF.
Ja postupujem takto: stiahnem z DV video. V adobe premiere pro postriham, ulozim naspat do DV AVI. V adobe encore vytvorim menu a vsetko ostatne a necham vyrobit DVD image, ktory napalujem.
Problem je v tomto: Prebehol som si vsetky nastavenia a vysledok je nasl.: Stahujem z kamery ako BFF, v Premiere vyrenderujem do AVI ako BFF a podla presets v ENCORE enkodujem na MPG2(pocas vytvarania image) ako BFF. - podla mojich uvah by toto mal byt zly postup, ved nikde nerobim UFF, cize vysledne video by malo dost "sekat", resp. byt rozmazane pri rychlych pohyboch. Ale napriek tomu mi ide vsetko bez problemov, aj v PC, aj na DVD playeri.
Nechapem nieco spravne?...ze napriek zlym nastaveniam ide vsetko ako ma? Alebo nieco prehliadam?... :-?
Dereku, to neřeš, děláš to dobře. Pokud nemáš žádný problémy, tak si nedělej zbytečný hokej v hlavě. \/
Derek_tvf
26-05-2006, 18:21
feryh: dik, ale potom mam pocit, ze nerozumiem tomu prekladaniu. Teda rozumiem, co to znamena, ako funfuje, ale nic mi nehovori realna prax, resp. co kde treba nastavit. Zatial som bez problemov vytvoril nie jedno DVD a zrazu zacinam o tom citat...a zistujem ze asi robim cosi zle, aj ked vysledok je ok;)
Este jedna vec: ked spravim hotove AVI v AP PRO a vlozim si ho do encore...a dam si nahlad v okne monitor(v encore), tak tam sa to sprava tak, ze mam zle prehodene polsnimky - pri pohyboch to riadne rozmazuva..ale to iba niekedy!!..ale uz ked z toho spravim vysledne DVD, tak tam to ide ok....pricom pri enkodovani mam nastavene BFF...som myslel, ze tam sa to nejako riesi, tym, ze tam bude UFF, ale ako vidim nie a napriek tomu to ide;)
Derek
Máš v postatě pravdu v tom, co píšeš ! Když ale grabuješ video z kamery do PremierePro a máš nastavený projekt např. (předpokládám :-E ) na DV PAL Widescreen, v tomto nastavení se Ti ukáže defaultně :
General
Editing mode: DV PAL
Timebase: 25,00 fps
Video Settings
Frame size: 720h 576v (1.422)
Frame rate: 25,00 frames/second
Pixel Aspect Ratio: D1/DV PAL Widescreen 16:9 (1.422)
Fields: Lower Field First
Audio Settings
Sample rate: 32000 samples/second
Capture Format
DV Capture
Video Rendering
Maximum Bit Depth: Off
Když to exportuješ z PremierePro do souborů pro masteringové zpracování v Encore (tady bych doporučil to udělat v PremierePro :-R - pro lepší přehlednost v nastavení vnitřního encodéru MC) opět defaultním nastavením např. MPEG2 DVD PAL 16:9 High Quality, máš opět LOWER ! :-D
A teď si vyber . . . :-E
Doporučuji v Tvém případě neexperimentovat (pokud nepoužíváš encodér CCE :-E ) a nechat to tak, jak to tvůrci softu hezky vymysleli ! Funguje to ! :-)
P.S. Pro dlouhé zimní večery si pak přečti články od Mika, např. zde
http://www.tvfreak.cz/art_doc-5E559746593300E2C125727C005965DB.html
Derek_tvf
26-05-2006, 18:35
Derek
Máš v postatě pravdu v tom, co píšeš ! Když ale grabuješ video z kamery do PremierePro a máš nastavený projekt např. (předpokládám :-E ) na DV PAL Widescreen, v tomto nastavení se Ti ukáže defaultně :
General
Editing mode: DV PAL
Timebase: 25,00 fps
Video Settings
Frame size: 720h 576v (1.422)
Frame rate: 25,00 frames/second
Pixel Aspect Ratio: D1/DV PAL Widescreen 16:9 (1.422)
Fields: Lower Field First
Audio Settings
Sample rate: 32000 samples/second
Capture Format
DV Capture
Video Rendering
Maximum Bit Depth: Off
Když to exportuješ z PremierePro do souborů pro masteringové zpracování v Encore (tady bych doporučil to udělat v PremierePro :-R - pro lepší přehlednost v nastavení vnitřního encodéru MC) opět defaultním nastavením např. MPEG2 DVD PAL 16:9 High Quality, máš opět LOWER ! :-D
A teď si vyber . . . :-E
Doporučuji v Tvém případě neexperimentovat (pokud nepoužíváš encodér CCE :-E ) a nechat to tak, jak to tvůrci softu hezky vymysleli ! Funguje to ! :-)
P.S. Pro dlouhé zimní večery si pak přečti články od Mika, např. zde
http://www.tvfreak.cz/art_doc-5E559746593300E2C125727C005965DB.html
No, ved prave, ze ten clanok som cital a doplietol ma. A docital som sa to, ze pri enkodovani do DVD formatu by malo byt nastavene, ze Upper. A ja som sa v nastaveniach docital, ze Lower, aj ked vyberiem projekt PAL(ako pises Ty), ak ked v Encore pozriem presety..je tam Lower. Ale podla teorie ma byt Uper, cize ak spravne chapem to co je tam nastavene, by malo byt nastavene zle ;) alebo to spravne nechapem 9-)
Derek
jak jsi si všimnul, tak Ti zde doporučili se tím moc nezabývat když Ti to jede \/ . A mají pravdu :-) . Vždy nech to, co ti nastaví program, kterým si grabneš video do PC.
Nedávno jsem si s tím také pro zajímavost hrál, a z jednoho zdroje udělal dvě videa, jak první tak, i druhý snímek. Co by jsi řekl, ono to běželo oboje 9-).
Spíše by byla chyba to změnit v editačním softu, to se mi kdysi stalo ve Studiu od Pinnacle a tam jsem to na DVD již viděl, že to není v pořádku. :((
Derek_tvf
27-05-2006, 09:34
Dakujem. Asi mate pravdu. Ked to ide, nejdem do toho rypat;) Vdaka este raz...
Ale proč do toho nerýpat. Podle mě je důležité vědět PROČ.
Kde jsi se proboha dočetl, že při tvorbě DVD z DV máš nastavit TFF? Je to přesně naopak, při tvorbě DVD musíš nastavit pořadí půlsnímků tak, jak je ve zdroji. Jelikož zdroj je DV kamera, máš video BFF a tak to musíš taky nastavit při kompresi do MPEG-2. Pokud by byl zdroj třeba video z TV karty, tak musíš nastavit TFF (ale u TV karet se na to nedá spolehnout).
Ale proč do toho nerýpat. Podle mě je důležité vědět PROČ.
Podla mna je dolezitejsie KEDY, s PROČ uz castokrat nic nenadelas :-E :-E :-E
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.