Zobrazit plnou verzi : LCD TV: SAMSUNG LE26R51B.....co o ni vite?
D-a-v-i-d
25-05-2006, 18:03
Tak jsem si na netu vybral tuto TV.Chtel bych ji hlavne na hry a v budoucnu taky na filmy ve vyskokym rozliseni.Nekolik lidi mi reklo ze je vyborna, jini zase ze je to dalsi z tech lacinych a nekvalitnich LCD TV.Prosim vas o zhodnoceni teto TV a co si o ni myslite..
Tady je par obrazku: http://www.frazpc.pl/b/118013
Online obchod: http://www.kasa.cz/audio-video-technika/koupit/58172//samsung-le26r51b/
Oficialni stranky: http://www.samsung.com/cz/products/tv/lcdtelevisions/le26r51b.asp
Dekuji vam za vase nazory, zhodnoceni a nasledne rady.
Vysoké rozlišení (HDTV) je 1920x1080 a nikoliv 1366x768 (co zobrazuje tato TV).
D-a-v-i-d
25-05-2006, 18:12
Tak mi prosim ukaz, TV s 1920x1080 do 30k
Tak mi prosim ukaz, TV s 1920x1080 do 30k
Ta podmínka 30k tam předtím nebyla. Každopádně ale vyhodit tyto peníze za TV, která se kromě her na nic jinýho nehodí, je trochu mimo. Pokud budeš chtít opravdu sledovat filmy v HDTV, tak se nákupu další TV (tentokrát už skutečné HD) nevyhneš.
D-a-v-i-d
25-05-2006, 18:43
A tato TV neni vhodna na filmy ve vysokym rozliseni???Ale tv s rozlisenim 1080p stoji ted kolem 100k,...jestli myslis toto.Ale tim padem teda vubec nevim co si mam koupit.
Jeden můj kolega teď řeší tentýž problém - před vánocema koupil LCD TV za 35t. a najednou zjišťuje, že pro HDTV se to nehodí (malý rozlišení, viz výše) a pro sledování běžného televizního vysílání už tuplem ne (vyhodí to polovinu půlsnímků a je z toho obraz horší než z 10 let starýho CRTčka). Osobně bych počkal, až ty HDTV 1920x1080 spadnou na přijatelnou úroveň a zatím se buď spokojil s tím, co mám, anebo šel do CRT TV (Philips 32PW9551).
D-a-v-i-d
25-05-2006, 19:47
A kdy to tak bude s tema TV 1080p??? Aby to nebylo treba az tak za 2 roky....no, kdyby tv s 1080p stala za rok treba 30k tak by to bylo super, ale to se asi nestane ze?
Až se HDTV vysílání rozjede (to ovšem nebude případ ČR, ale spíš zahraničních SAT stanic), tak se objeví i příslušné TV ve skutečném HD provedení. Do konce roku bych určitě počkal (teď pojede pár stanic v HDTV díky MS ve fotbale, tak třeba to bude ten impuls...).
D-a-v-i-d
26-05-2006, 14:13
OK, kdybys si o necem zaslech tak mi to sem napis ...Diky ti moc za rady
Podělím se s Tebou o zkušenosti s LCD TV....Koupil jsem 32" Amiru od Grundiga,ve výprodeji za 19 tisíc,slušná výbava,rozlišení 1366x768.Koukám hlavně na filmy z DVD přehrávače,obraz je perfektní.Pokud bych měl kvalitní analogový příjem,dalo by se koukat i na televizní vysílání,proklamovaná kvalita DVB-T ze známých důvodů pokulhává.Ale čekal jsem to horší.
HDTV ta televize samozřejmě je,myslím,že tak do uhlopříčky 40" nebude patrný rozdíl mezi 720 a 1080.Problém je,co do ní pustit,jediný zdroj je zatím internet,ale je to nádhera,mám pár filmů od IMAXU,působivé...
HDTV ta televize samozřejmě není, protože HDTV je 1920x1080, a takto se i vysílá na SATu. Takže až jednou to HDTV budeš přijímat, tak buď s degradací (nezobrazí se full rozlišení) nebo si holt pomažeš koupit televizi další. Jsou to vyhozený peníze.
D-a-v-i-d
28-05-2006, 14:03
jj ja asi pockam na 1920x1080, ale bojim se ze se moc nezlevni :-( :-?
Zatial mas 3 LCD v prijatelnej cene, teda v odstupnovanej :))))
http://tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=8662
HDTV ta televize samozřejmě není, protože HDTV je 1920x1080, a takto se i vysílá na SATu. Takže až jednou to HDTV budeš přijímat, tak buď s degradací (nezobrazí se full rozlišení) nebo si holt pomažeš koupit televizi další. Jsou to vyhozený peníze.Pokial viem tak podmienkou HDTV (okrem dalsich podmienok) je 720p alebo 1080i.
napr.:
The ATSC defines HDTV as a 16:9 image with twice the horizontal and vertical resolution of our existing system, accompanied by 5.1 channels of Dolby Digital audio. The CEA defines HDTV as an image with 720 progressive or 1080 interlaced active (top to bottom) scan lines. 1280:720p and 1920:1080i are typically accepted as high-definition scan rates.
A dalsie definicie:
http://www.google.sk/search?hl=sk&lr=&defl=en&q=define:HDTV&sa=X&oi=glossary_definition&ct=title
Nebav se o podmínkách, ale o tom, v čem se reálně vysílá - takže pokud jsou HDTV stanice v 1920x1080, tak má význam si taky koupit adekvátní televizor pro příjem a ne cosi s rozlišením, ve kterým naopak nevysílá vůbec nic...
Nebav se o podmínkách, ale o tom, v čem se reálně vysílá - takže pokud jsou HDTV stanice v 1920x1080, tak má význam si taky koupit adekvátní televizor pro příjem a ne cosi s rozlišením, ve kterým naopak nevysílá vůbec nic...??? Akoze nevidim problem v pozerani TV so 720p , ked do nej pustis signal z 1080i - sak na to je downscaling. Pri mensich obrazovkach je zbytocne mat 1080i (Pokial nie si na TV nalepeny). Dalsia vec je, ze na internete najdes kopu filmov v rozliseni 720p. A mozess mi napisat ktore stanice vysielaju v 1080i...pisal si ze cez satelit...aky?(toto ma vazne zaujima)
EDIT: Tak som si nasiel ze sa da par HDTV stanic chytit na Astre...avsak nic moc(same zahranicne). Existuje aj nejaky iny satelit, s ktorym mozem na Slovensku zachytavat HDTV stanice... zaujima ma napr. Disovery HD.
Ale samozřejmě,že ta televize je HDTV,stačí se podívat do specifikací....pokud to někdo nechápe,ať mu to nějaký trpělivý a laskavý uživatel fóra vysvětlí..
Když někdo neví, že LCD pracuje nejlíp v tzv. "native" rozlišení a naivně si myslí, že vysílání 1920x1080 se dá "vyřešit" přístrojem 1366x768, tak to už si klidně může koupit i Selenu - výsledek ani nepozná 9-)
Když někdo neví, že LCD pracuje nejlíp v tzv. "native" rozlišení a naivně si myslí, že vysílání 1920x1080 se dá "vyřešit" přístrojem 1366x768, tak to už si klidně může koupit i Selenu - výsledek ani nepozná 9-)
Kdyby měl někdo o tu Selenu zájem - žádný problém! Jeden z mých známých opravářů je ještě stále(má v garáži dostatek náhr. dílů) dodává na ukrajinské ubytovny! Ale je třeba sebou mrsknout, už jich moc nemá! :-D
Když někdo neví, že LCD pracuje nejlíp v tzv. "native" rozlišení a naivně si myslí, že vysílání 1920x1080 se dá "vyřešit" přístrojem 1366x768, tak to už si klidně může koupit i Selenu - výsledek ani nepozná 9-)No je jasne ze pozerat to v nativnom rozliseni by bolo najoptimalnejsie...ale pokial mas dobry algoritmus a dobre prepocitavanie downscalingu nevidim problem pozerat 1080 na 720p obrazovke. Je jasne ze nie kazde LCDcko to zobrazi tak jak ma, ale pozri si to napr. na Philipsoch z Pixel Plus 2HD alebo 3HD a potom mi povies, ci si mam radsej kupit Selenu. :-)
Kup si co chceš - já se na to u tebe dívat nebudu :-)-
Demagogie a nebubřelost některých přispívatelů je až směšná..Pitomec na své CRT ala Selena sleduje HDTV..a vystavuje nějaké fotky z netu,jako svoje screenshoty,to jsem se pobavil.Co máš doma za mašinky,Pitomče,pochlub se?
Demagogie a nebubřelost některých přispívatelů je až směšná..Pitomec na své CRT ala Selena sleduje HDTV..a vystavuje nějaké fotky z netu,jako svoje screenshoty,to jsem se pobavil.Co máš doma za mašinky,Pitomče,pochlub se?
Sorry chlapče, ale já fakt nemůžu za to, že nechápeš, že když HDTV vysílá v 1920x1080, tak to těžko zobrazíš nějakým LCD šrotem 1366x768 9-) Takže pokud seš vlastníkem něčeho takovýho, tak ti můžu akorát poblahopřát k blbosti, která zjevně nemá hranic a zavítala i k tobě do palice :-E
1920x1080 uz maju LCD od:
BENQ
ACER
PHILIPS
TOSHIBA
THOMSON
SONY
:-!!!
Sám mám zálusk na tuto LCD TV. Nemohu ovšem souhlasit s tím, že jediné správné HDTV je 1920×1080. Zkusil jsem vzít profesionální fotku a udělal verzi 1920x1080. Zmenšil jsem ji na 1366x768 a poté zpět na 1920x1080. Rozdíl skutečně nebyl Selenoidní, jak se jisté zdejší lobbistické skupiny snaží naznačovat \/ 8-) Už po pár desítkách cm je rozdíl nepostřehnutelný (zhruba v místě, kde mé oči tvoří trojúhelník s kraji obrazu, pozn. pro příznivce geometrie). Když se přidá způsob kódování barev ve standardu MPEG a jeho kompresní artefakty (které pomohou 768p downscalované verzi) a rozšířenost 1080p, tak je závěr jasný.
Ano - závěr je naprosto jasný. Někdo nemá na to, aby si koupil skutečnou HDTV, tak radši bude shánět milión důvodů, proč to (podle něho) bude šlapat i na nějakým paskvilu :-I
Ano - závěr je naprosto jasný. Někdo nemá na to, aby si koupil skutečnou HDTV, tak radši bude shánět milión důvodů, proč to (podle něho) bude šlapat i na nějakým paskvilu :-IAke hladanie dovodov?...vsak to slape aj na "nějakým paskvilu". Videl si uz vobec obraz z 1080i zobrazeny na obrazovke s rozlisenym 1366x768 ? (Chcem priamu odpoved). Pretoze ja som si ho vcera dokladne pozeral na Philipse 42PF9831 (ktory ma toto rozlisenie) a nevidel som v tom ziaden problem. Obraz bol ostry, bez deformaci, bez ziadnych rusivych artefaktov alebo nieco podobneho.
Možná jsem se nevyjádřil jasně. I to se stává, ne každému bylo při porodu přáno. Típněte si video 1080i/p, bikubicky zmenšete na 1366 a opět zvětšete na 1920 (bikubicky nebo nearest). Díky vlastnostem MPEG videa je rozdíl :(( nulový :(( . Chtěl jsem poslat obrázek napůl tak - napůl jinak, ale nemělo by to smysl - žádná hranice není vidět. 1920x1080 je dnes nanic, není důvod čekat.
Ake hladanie dovodov?...vsak to slape aj na "nějakým paskvilu". Videl si uz vobec obraz z 1080i zobrazeny na obrazovke s rozlisenym 1366x768 ? (Chcem priamu odpoved). Pretoze ja som si ho vcera dokladne pozeral na Philipse 42PF9831 (ktory ma toto rozlisenie) a nevidel som v tom ziaden problem. Obraz bol ostry, bez deformaci, bez ziadnych rusivych artefaktov alebo nieco podobneho.
Spíš se ptej sebe, jestli to vysílání viděls na HDTV zobrazovači 1920x1080 - pokud ano, tak se ti 1366x768 musí zdát na zblití. A jestli ne, tak tím je vysvětleno vše...
Možná jsem se nevyjádřil jasně. I to se stává, ne každému bylo při porodu přáno. Típněte si video 1080i/p, bikubicky zmenšete na 1366 a opět zvětšete na 1920 (bikubicky nebo nearest). Díky vlastnostem MPEG videa je rozdíl :(( nulový :(( . Chtěl jsem poslat obrázek napůl tak - napůl jinak, ale nemělo by to smysl - žádná hranice není vidět. 1920x1080 je dnes nanic, není důvod čekat.
Nic tady nezmenšuj a nezvětšuj, protože to nemá žádný význam - HD vysílání (zatím pouze na SATu) je 1920x1080, z čehož plyne, že nejlepší zobrazení je pouze na přístroji HDTV 1920x1080. A to, že takové vysílání můžu zobrazit i na č/b Merkuru je sice pravda, ale pak to vysoké rozlišení poněkud ztrácí smysl. Takže LCD 1366x768 rozhodně ne a skutečně není důvod čekat, protože tyto typy TV dřív nebo později skončí v kopru.
...Videl si uz vobec obraz z 1080i zobrazeny na obrazovke s rozlisenym 1366x768 ? (Chcem priamu odpoved).....
Spíš se ptej sebe, jestli to vysílání viděls na HDTV zobrazovači 1920x1080 - pokud ano, tak se ti 1366x768 musí zdát na zblití. A jestli ne, tak tím je vysvětleno vše...OK...takze priamej odpovede ako som predpokladal som sa nedockal...ale kedze ja mam vo zvyku odpovedat priamo, tak:
Vobec neviem o com pises...este raz...videl som to na Philipse 42PF9831 (top model od philipsu), ktory ma rozlisenie panela 1366x768...do neho sa pustil cez HDMI signal z HD generatora s rozlisenim 1080i...a ziaden problem som nevidel. Skus si tipnut preco Philips nepovazuje za nutnost mat v najnovsom TOP modeli Full HD rozlisenie? (najme ked v minulorcnom modeli maju Full HD panel) Ja ti odpoviem...zistili ze to neni az tak dolezite, aby to bola nutnost. A radsej dali prednost ClearLCD technologii, ktora ma ovela vacsi prinos pre kvalitu obrazku.
Dobrá, končím, vidím že zaslepenost marketingovými letáčky nezná meze. 9-) Pro ty, kteří ještě stojí pevně na zemi: MPEG signál 1080 není přenos 24bitových BMP fotografií. Ač je to možná paradoxní, tak i na 768p řádcích je možné, bez ztráty celé extra informace, zobrazit plné HDTV. Mnohem důležitější je podání jasu, kontrastu a barev přístroje. Docela by mne zajímalo, jak si zde Samgungy vedou... :BB:
Jasně - provozovatelé TV vysílání asi nemají nic lepšího na práci, než zbytečně plýtvat kapacitou a vysílat v 1920x1080, když tady několik "mudrců" přišlo na to, že oproti 1366x768 vlastně není žádný rozdíl 9-) :-E
Doplněk: mluvím o ZOBRAZOVAČI 1920, ne signálu 1920. 1920 nese mnohem víc informace než 1280. Většina této informace (v MPEG) se dá nacpat do 24bitové matice 1366. :-)
Jasně - provozovatelé TV vysílání asi nemají nic lepšího na práci, než zbytečně plýtvat kapacitou a vysílat v 1920x1080, když tady několik "mudrců" přišlo na to, že oproti 1366x768 vlastně není žádný rozdíl 9-) :-ERozdiel tam urcite je...ale ty si to tu prekrucas ako sa ti chce hore dole...ja som uz davnejsie pisal ze signal 1080i zobrazeny na panely z 1080 bude optimalnejsi...ale taktiez pisem ze na obrazovke 768 nebude taktiez ziaden problem so zobrazenim. Ked to budes pozerat z urcitej dialky (v klasickej obyvacke), tak tam naozaj velky rozdiel nebude (ale to zalezi aj na velkosti uhlopriecky). Ja mam aspon ten argument, ze som to naozaj videl...co mas ty?
Problém nebude se zobrazením ani na té výše uvedené Seleně - to nikdo nezpochybňuje. Akorát, že místo HD rozlišení uvidíš HD kulový - stejně jako ten, který si myslí, že cosi "nacpe" do šrotu 1366x768 9-)
Doplněk: mluvím o ZOBRAZOVAČI 1920, ne signálu 1920. 1920 nese mnohem víc informace než 1280. Většina této informace (v MPEG) se dá nacpat do 24bitové matice 1366. :-)
Aha - takže proto jsou na trhu taky skutečné HDTV 1920x1080 přístroje. Nejspíš opět z nudy výrobců, že nemají do čeho píchnout, tak vyrábí něco, co podle tvých slov vlastně není potřeba, když to s přehledem obstará 1366x768... 9-)
Zkus jít před zrcadlo, tam si pořádně naliskat a možná se probudíš - protože to, co tady prezentuješ, je fakt síla :-k :-E
Problém nebude se zobrazením ani na té výše uvedené Seleně - to nikdo nezpochybňuje. Akorát, že místo HD rozlišení uvidíš HD kulový - stejně jako ten, který si myslí, že cosi "nacpe" do šrotu 1366x768 9-)Pises o niecom co si zrejme ani nevidel ...
HD rozlisenie je definovane ako 1080i alebo 720p...ked pustis do panelu so 720p signal 1080i...tak uvidis samozrejme HD (nie kulovy). Nebude to sice Full HD ale bude to HD. Toto som si ja nevymyslel...to su proste standardizovane normy. Chod sa hadat s organizaciami, ktore to tak urcili...som zvedavy k comu dospejes. A hlavne si najskor niektore veci over vizualne, nez zacnes niekoho presviedcat o blbostiach.
Pises o niecom co si zrejme ani nevidel ...
HD rozlisenie je definovane ako 1080i alebo 720p...ked pustis do panelu so 720p signal 1080i...tak uvidis samozrejme HD (nie kulovy). Nebude to sice Full HD ale bude to HD. Toto som si ja nevymyslel...to su proste standardizovane normy. Chod sa hadat s organizaciami, ktore to tak urcili...som zvedavy k comu dospejes. A hlavne si najskor niektore veci over vizualne, nez zacnes niekoho presviedcat o blbostiach.
O blbostech tady meleš ty - i primitiv s IQ nižším než má číslo bot pochopí, že když se jednou vysílá v nějakém rozlišení 1920x1080, tak je k tomu taky potřeba zobrazovač, který právě ve stejném rozlišení je schopen to zobrazit. Tady nic nevymudruješ, protože to je prostě daná skutečnost. Bez ohledu na to, že HDTV stojí několikanásobně víc, než nějaký bastard 1366x768, jehož využití už není ani k PC :-k A sám fakt, že HD vysílání 1920x1080 lze zobrazit na všem, na tom nic nemění - nejlepšího výsledku se dosáhne jen a pouze na HDTV 1920x1080. Až se jednou na ten obraz podíváš, tak přestaneš teoretizovat a plácat z cesty... :-E
P.S.: Běž radši něco dělat, abys na tu opravdovou HDTV měl - žvaněním na netu si vyděláš akorát na tu Selenu :-E :-E :-E
Aha - takže proto jsou na trhu taky skutečné HDTV 1920x1080 přístroje. Nejspíš opět z nudy výrobců, že nemají do čeho píchnout, tak vyrábí něco, co podle tvých slov vlastně není potřeba, když to s přehledem obstará 1366x768... 9-)
Zkus jít před zrcadlo, tam si pořádně naliskat a možná se probudíš - protože to, co tady prezentuješ, je fakt síla :-k :-E
Tyto přístroje existují kvuli takovým volům jako ty, co za ně vymáznou 150 000 a můžou si na tričko vytisknout "mám mám doma 1080p" :-D :-D :-D (nyní již veškerá serioznost stranou :-E )
Tyto přístroje existují kvuli takovým volům jako ty, co za ně vymáznou 150 000 a můžou si na tričko vytisknout "mám mám doma 1080p" :-D :-D :-D (nyní již veškerá serioznost stranou :-E )
A jsme doma - socka na to nemá, tak bude radši blábolit, že to není potřeba. Ten důvod mohls napsat hned a diskuze by tím už dávno skončila :-E
O blbostech tady meleš ty - i primitiv s IQ nižším než má číslo bot pochopí, že když se jednou vysílá v nějakém rozlišení 1920x1080, tak je k tomu taky potřeba zobrazovač, který právě ve stejném rozlišení je schopen to zobrazit. Tady nic nevymudruješ, protože to je prostě daná skutečnost. Bez ohledu na to, že HDTV stojí několikanásobně víc, než nějaký bastard 1366x768, jehož využití už není ani k PC :-k A sám fakt, že HD vysílání 1920x1080 lze zobrazit na všem, na tom nic nemění - nejlepšího výsledku se dosáhne jen a pouze na HDTV 1920x1080. Až se jednou na ten obraz podíváš, tak přestaneš teoretizovat a plácat z cesty... :-E
P.S.: Běž radši něco dělat, abys na tu opravdovou HDTV měl - žvaněním na netu si vyděláš akorát na tu Selenu :-E :-E :-EEste raz ti pripominam, ze som sa vcera dokladne pozeral na TOP model 42PF9831D..ktory stoji 190 000sk ...a ma rozlisenie 1366x768. (podla teba je to nejaky bastard). Diskusia s tebou nema vyznam...ked nevies argumentovat splietas co ta napadne a zapajas vulgarizmy, aby si posobil viac nad vecou...ale na to nebudem reagovat. A ty mas aky HDTV, ked sme uz pritom?
Pitomec: Prave som si spomenul na teba a na tento uz zabudnuty prispevok, tak ho este otvorim :-). Dovod preco som si spomenul je tu:
http://www.testberichte.de/r/test/846/fernseher-lcd-fernsehgeraete.html
Dobre sa pozri co je na prvom mieste v rebricku LCD TV :-) ..ano je to ten "bastard" 42PF9831D s rozlisením 1366x768, ktory som tu tolko spominal v case ked este nebol ani na trhu.
Jo - Starobahno taky bylo pivem roku, ale radši zůstanu u Plzně B-) Podobný testy si můžeš s klidným svědomím strčit za klobouk :-)-
Podobný testy si můžeš s klidným svědomím strčit za klobouk :-)-Ano? :-D A ktore testy mam potom pozerat? :-D
Žádný, protože každý test je zmanipulován a výsledek odpovídá akorát zadavateli reklamy, příp. tomu, co chce zrovna prodejce nejdřív udat a na čem nejvíc vydělá. Takovej je holt svět, do kterýho ty ještě zatím zjevně nevidíš :-E
Žádný, protože každý test je zmanipulován a výsledek odpovídá akorát zadavateli reklamy, příp. tomu, co chce zrovna prodejce nejdřív udat a na čem nejvíc vydělá. Takovej je holt svět, do kterýho ty ještě zatím zjevně nevidíš :-E :-D Za to ty do neho vidis zrejme az prilis, dokonca viac nez je mozne... uznavam ze niekedy pri testoch dost zavazi aj zaujatost jednotlivych "testerov"...ale tam tie testy su testy od niekolkych prestiznych casopisov...dokopy je tam viac nez 100 LCDcok (zrejme si si to moc nepreklikal)... a ked uz je to tak zmanipulovane vysvetlis mi ako je mozne ze je Philips aj na prvom aj na poslednom mieste?. A preco na prvom mieste neni napr. Sony, ked v sucasnosti tlaci do reklamy najviac penazi (s Philipsom sa to neda ani zdaleka porovnat.) Uz si konecne priznaj niektore fakty a nesnaz sa tu degradovat nieco o com zrejme vela nevies.
Když vyhraje TV, která ani neumí skutečný HD rozlišení (tj. 1920x1080), tak ten test je na 100% o ho*ně.
A jinak SONY může tlačit třeba bobek, ale jde hlavně o to, co z toho má ten či onen konkrétní recenzent. Každopádně ti tvoje zapálení pro podobný testy neberu - klidně jim věř, protože mozek vymyjou tobě a ne mně :-E
Když vyhraje TV, která ani neumí skutečný HD rozlišení (tj. 1920x1080), tak ten test je na 100% o ho*ně.:-D Toto vazne nema cenu... Philips je proste uplny debil, lebo dal do najdrahsieho modelu "len" 1366x768 (hoci uz model prednim mal Full HD- 9830), testy su zmanipulovane, ked nechaju takyto TV vyhrat a ty Pitomec (si pravdepodobne ten model nikdy nevidel ani len vypnuty, nie to este zapnuty) mas proste jediny pravdu a cele si mi to objasnil. Uz ta teda radsej nejdem o nicom presviedcat. :-D
Co sa tyka toho Sony...ked tlaci tolko penazi do reklamy, tak by urcite tlacil aj na tie magaziny...to ti nedoslo? (uz tak dost tlaci na predajcov, podobne ako Samsung - to mam overene) Ale toto nema vyznam ti nieco vysvetlovat.
Pitomci se zrejme jedna 1920x1080 p!! v jeho predatavach o dokonalem HD. Doporučí mi také jistě zdroj a zobrazovač :?
Toto vazne nema cenu... Philips je proste uplny debil, lebo dal do najdrahsieho modelu "len" 1366x768 (hoci uz model prednim mal Full HD- 9830), testy su zmanipulovane, ked nechaju takyto TV vyhrat a ty Pitomec (si pravdepodobne ten model nikdy nevidel ani len vypnuty, nie to este zapnuty) mas proste jediny pravdu a cele si mi to objasnil. Uz ta teda radsej nejdem o nicom presviedcat. :-D
Co sa tyka toho Sony...ked tlaci tolko penazi do reklamy, tak by urcite tlacil aj na tie magaziny...to ti nedoslo? (uz tak dost tlaci na predajcov, podobne ako Samsung - to mam overene) Ale toto nema vyznam ti nieco vysvetlovat.
A co má být, že se jedná o Filipsa (mimochodem - neklekl ten výrobce náhodou? :-E )? To seš fakt tak naivní, že jenom podle značky odhaduješ kvalitu daného výrobku? Myslím patříš k té skupině lidí, která potřebuje mít i hajzlpapír "značkový", protože jinak je vytření kaďáku nedokonalý 9-) 9-) 9-) Je to fakt hrůza, jak se můžou najít jedinci, kterým stačí pár písmenek na výrobku a mysl je naprosto vygumovaná :-E :-E :-E
Pitomci se zrejme jedna 1920x1080 p!! v jeho predatavach o dokonalem HD. Doporučí mi také jistě zdroj a zobrazovač :?
Žádný prokládání (tj. "p" nebo "i" na konci) netřeba řešit - stačí rozlišení 1920x1080. Zdroj je SAT vysílání a zobrazovač třeba Pioneer. A nejedná se o představu, ale o to, že jedině tak lze využít potenciál vysílání naplno. Krámy 1366x768 si může uživatel nechat tak na zobrazení VHSky nebo v lepším případě na signál z PC (i tam je to ale vzhledem k velikosti úhlopříčky málo) 9-)
Pitomec: Trepes uplne odveci...nema cenu o tomto uz s tebou diskutovat. Vidno ze si nikdy nevidel HD vysielanie (1080i) na kvalitnom LCD s rozlisenim 1366x768 a budes sa tu hadat. Neviem co si to zase zacal potit o znackovych vyrobkoch...ale na vyhybave odpovede, som si uz pri tebe zvykol. Mimochodom Philips neklakol, tu je pozdrav z Berlina:
http://img124.imageshack.us/img124/3219/philipsfanfest1matbrandenburggateat7.jpg
Prave som riesil nakup TV a rozhodoval som sa co kupit. Zvazoval som ja nakup LCD ale nechcel som za to vysolit vela penazi, takze do uvahy pripadali len LCD s 1366x768.
Na predajni som si dal vedla seba postavit LCD s tymto rozlisenim a CRT Philipsa 9551 s moznostou HDMI vstupu. Vstup tam bol nejaky demo HD sat. kanal. Musim dat za pravdu Pitomcovi, preotze to CRT nebolo v mnozstve detajlov horsie. To co sa samozrejem dalo vidiet na danej uhlpriecke. LCD bolo kontrastnejsie a viac "ziarilo farbami". Ked vsak prisiel nejaky rychly pohyb, to LCD vyzeralo dost hnusne okolo pohybujucich sa objektov sa vytvarala taka divna hmla a cele to vyzeralo ako rozpadnute. Vzhladom na to, ze to LCD bolo takmer dva krat tak drahe ako CRT, nebolo co rozhodovat. Kupil som 9551. O niekolko rokov, ked sa HDTV trocha udomacni potom budem pozerat po skutocnych HDTV zobrazovacoch.
Pitomec: Trepes uplne odveci...nema cenu o tomto uz s tebou diskutovat. Vidno ze si nikdy nevidel HD vysielanie (1080i) na kvalitnom LCD s rozlisenim 1366x768 a budes sa tu hadat. Neviem co si to zase zacal potit o znackovych vyrobkoch...ale na vyhybave odpovede, som si uz pri tebe zvykol. Mimochodom Philips neklakol, tu je pozdrav z Berlina:
http://img124.imageshack.us/img124/3219/philipsfanfest1matbrandenburggateat7.jpg
Pokud je SAT HDTV vysílání 1920x1080, tak jenom psychopat si může koupit TV, jenž zobrazuje 1366x768. Oni taky výrobci dobře ví, proč modely TV s plným HD rozlišením (tj. těch 1920x1080) nabízí.
Měl by ses uvést do klidu a neplácat tady kokotiny jenom proto, že sis zrovna nějakej krám 1366x768 sám koupil a pak teprve zjistil, co seš to za vola 9-)
Mimochodem - Filipes neklekl, jenom požádal o ochranu před věřiteli (v Holandsku a SRN) :-E :-E :-E :-E :-E
Prave som riesil nakup TV a rozhodoval som sa co kupit. Zvazoval som ja nakup LCD ale nechcel som za to vysolit vela penazi, takze do uvahy pripadali len LCD s 1366x768.
Na predajni som si dal vedla seba postavit LCD s tymto rozlisenim a CRT Philipsa 9551 s moznostou HDMI vstupu. Vstup tam bol nejaky demo HD sat. kanal. Musim dat za pravdu Pitomcovi, preotze to CRT nebolo v mnozstve detajlov horsie. To co sa samozrejem dalo vidiet na danej uhlpriecke. LCD bolo kontrastnejsie a viac "ziarilo farbami". Ked vsak prisiel nejaky rychly pohyb, to LCD vyzeralo dost hnusne okolo pohybujucich sa objektov sa vytvarala taka divna hmla a cele to vyzeralo ako rozpadnute. Vzhladom na to, ze to LCD bolo takmer dva krat tak drahe ako CRT, nebolo co rozhodovat. Kupil som 9551. O niekolko rokov, ked sa HDTV trocha udomacni potom budem pozerat po skutocnych HDTV zobrazovacoch.
http://forum.grafika.cz/smileys/smiley24.gif http://forum.grafika.cz/smileys/smiley24.gif http://forum.grafika.cz/smileys/smiley24.gif
Pokud je SAT HDTV vysílání 1920x1080, tak jenom psychopat si může koupit TV, jenž zobrazuje 1366x768. Oni taky výrobci dobře ví, proč modely TV s plným HD rozlišením (tj. těch 1920x1080) nabízí.
Měl by ses uvést do klidu a neplácat tady kokotiny jenom proto, že sis zrovna nějakej krám 1366x768 sám koupil a pak teprve zjistil, co seš to za vola 9-)
:-D Kamo ty uz vazne trepes sransne haluze... ja mam este klasicke CRTcko, ale na rozdiel od teba som dost v kontakte (najme vizualnom) s realnymi LCD aj Plazmami ci uz s HD alebo Full HD...tak asi mozem o tom nieco povedat. Tiez by si mal raz zacas pozriet aspon do obchodu s TV. Nie je to nahodou tak ze ty si potrebujes ospravedlnit aky si kus vola, ked si zbytocne vrazil prachy za Full HD. Aj ked pochybujem ze nieco take vobec mas.
Zato já jsem si mezitím pořídil bastarda 1366x768, Samsung. Snad uplně všechno, co do něj pošlu (včetně 720p) ani v nejmenším nevyužívá všechny pixely a obraz je prostě "chudej". Teprve až 1920x1080 MPEG2 bikubicky v realnem čase zmršený na 1360x768 vypadá nějak ksvětu. Neumím si představit, co bych musel naprat do onanovaciho 1920x1080 modelu abych dostal opet brilantni obraz.
Jo a abych sem nemusel zase 10x psat, tak si to vyřídím rovnou hned: Pitomec je kreten a at se ani neopovažuje reagovat šulin jeden \/ :-D
Napral bys tam HDTV SAT vysílání, které je v 1920x1080 - protože jedině tak lze využít potenciál vysílání naplno. S LCD 1366x768 už je to potom stejný, jako by tam člověk připojil Selenu...
Jak jsem již teoretizoval dříve, po koupi LCD TV se to 100% potvrdilo. 1080 signál při korektním zmenšení se odšumí, zaostří a zobrazí perfektně na 768 řádcích. Na 1080 panelu prostě není co pustit, až bude vysílání MPEG 3000x1500, tak zvažím koupi lepší TV. Potvrzeno praxí, potvrzeno očima, vysvětleno hlavou... jo a cením si toho že sem nebyl označen za vola 8-)
Bohužel tvoje vysvětlení je poplatné pouze tomu, že sám vlastníš krám 1366x768 - stejně jako majitel Škody 105L je maximálně spokojený a jeho auto je nejlepší na světě. Samozřejmě pouze do doby, než sedne do nečeho lepšího, co mu říká pane :-)
Proboha člověče, díval si se někdy na zvětšený MPEG 1080 signál? Myslíš, že ty mazanice a fleky plavající mezi makrobloky komprese, kde se navíc uplatňuje redukce barevného prostoru, se nedají bez ztráty kvality trošku smrsknout? Jo panečku kdyby se vysílalo nekomprimovaně, tak bych ti tady ty tvý kecy vysázel zlatem, jenže realita je krutá bobíku.
O čem to tady plácáš ty makrobloku? 9-) Když je SAT vysílání v 1920x1080, tak je naprosto jasný, že i zobrazovač je ideální právě v tomto rozlišení a ne nějaký paskvil, jenž to degraduje na 1366x768. Seš sice z Brna, ale blbej jak pučtok 9-) 9-) 9-)
Tak si svého plnohodnotného rozlišení užívej na svém plnohodnotném zobrazovadle,nechovej se jako arogantní pitomec a neurážej ostatní,pučtoku taky z Brna....
Tak si svého plnohodnotného rozlišení užívej na svém plnohodnotném zobrazovadle,nechovej se jako arogantní pitomec a neurážej ostatní,pučtoku taky z Brna....
Hele pupíku - na to, abys dával rady, máš ještě sakra malej počet příspěvků. Takže si strč dudlíka do pusinky a jenom sleduj, co se tady děje. Nebo se běž zapojit do diskuzí na www.alik.cz , což zřejmě bude tvoje parketa :-)-
DodoMusic
19-07-2006, 21:25
fufik : Pitomec ma pravdu !
V pocte napisanych hovadin ho uz nikto nepredbehne :-E
No jelikož už tě poslal do pr**le i tvůj věrný kamarád Rik, tak o tvé duševní zaostalosti není sebemenších pochyb :-E :-E :-E
Pucuj POiNTER,
tvoja sukromna teoria o tom ze Philips upustil od 1920x1080 je hlupost.
Sam pre seba si si ju dolozil ze Philips vydal novu telku (nastupcu 1920x1080) a ze uznal ze je to hlupost a zacal sa venovat ClearLCD atd.
Co hovoris nato ze PHILIPS spravil novu telku 37" a ma trueHD?
37PF9731D/10 (napr. na http://www.videoexpert.cz/sirokouhle-lcd-televize-16-9/philips-37pf9731d-cineos )
Prosim ta skus na nabuduce trosku zamyslet ked budes rozpravat o tom ze 1920x1080 je hlupost
Pucuj POiNTER,
tvoja sukromna teoria o tom ze Philips upustil od 1920x1080 je hlupost.
Sam pre seba si si ju dolozil ze Philips vydal novu telku (nastupcu 1920x1080) a ze uznal ze je to hlupost a zacal sa venovat ClearLCD atd.
Co hovoris nato ze PHILIPS spravil novu telku 37" a ma trueHD?
37PF9731D/10 (napr. na http://www.videoexpert.cz/sirokouhle-lcd-televize-16-9/philips-37pf9731d-cineos )
Prosim ta skus na nabuduce trosku zamyslet ked budes rozpravat o tom ze 1920x1080 je hlupostProsim ta, neprekrucaj co som napisal.... takze tentokrat k tomu napisem cosi viac...
Vo philipse mali problem spojit tuto trojkombinaciu - 42" palcova obrazovka + ClearLCD + TrueHD - v tom case to bolo proste technicky nerealizovatelne. Mali 2moznosti, bud dat ClearLCD alebo TrueHD do TOP modelu s 42"... nakoniec sa rozhodli, ze daju ClearLCD...pretoze uznali ze ta technologia zakaznikovy prinesie viac ako TrueHD. Lenze pozor!! - ja som nikde nenapisal ze Philips uznal ze TrueHD je hlupost... len som v podstate napisal, ze si uvedomili ze ClearLCD je vacsi benefit ako TrueHD. Ze v sucasnej dobe ClearLCD vyuzije clovek viac ako TrueHD. V novych radach uz bude (dufam) problem vyrieseny a aj v 42" bude ClearLCD + TrueHD. (mozno uz koncom roka).
V 37" nie je s implemetaciu ClearLCD+TrueHD az taky problem...o 37PF9731 som pisal uz dost davno...tuto telku som videl este ako prototyp niekedy v marci... ale tiez to chvilu trvalo kym sa dostala do predaja.
EDIT: Este dodam ze toto neni moja sukromna teoria...ale fakty, ktore som sa dozvedel na skoleni Philips. :-)
Este raz ti pripominam ze ja netvrdim ze TrueHD je blbost, ale ze v sucasnej dobe vystacis aj s 1366x768 a pri urcitej vzdialenosti a uhlopriecke nebudes vidiet rozdiel. V stvrtok som instaloval nove HD generatory... zapajal som to do telky 42PF9831D, 42PF9830, 37PF9830 ...pustal som do nich signal z 1080i ... z 2-3 metrov som nevidel ziaden rozdiel.
EDIT2: A este nieco...neni TrueHD ako TrueHD - ale toto si necham pre seba. V kazdom pripade 37PF9731 bude skutocne TrueHD s PixelPlus 3 a osobne keby som sa mal rozhodovat medzi 42PF9831 a 37PF9731 zobral by som asi skor tu 37...
Vystačíš i se Selenou, to je bez debat. Ale pokud chceš využít potenciálu HD vysílání naplno, tak jedině s HDTV 1920x1080. Všechny ty LCD a Plazmy 1366x768 (nebo dokonce 852x480) jsou dobrý akorát pro socky, jenž na skutečnou HDTV 1920x1080 nemají, ale potřebují být vůči okolí "IN" a mít aspoň "něco", aby se mohli předvádět před sousedama 9-)
Vystačíš i se Selenou, to je bez debat. Ale pokud chceš využít potenciálu HD vysílání naplno, tak jedině s HDTV 1920x1080. Všechny ty LCD a Plazmy 1366x768 (nebo dokonce 852x480) jsou dobrý akorát pro socky, jenž na skutečnou HDTV 1920x1080 nemají, ale potřebují být vůči okolí "IN" a mít aspoň "něco", aby se mohli předvádět před sousedama 9-)Pitomec, prezradis uz konecne aku mas TV?...alebo aspon ci si pozeral niekedy video v 1080 na obrozovke 720p?...a ak ano na akej?
Já sem psal dávno, že mám CRTčko 16/9, 82cm - co bych taky jinýho měl, když 99,99% sledování se realizuje přes běžné TV vysílání (kabel, DVB-T/S). To bych musel být vážně na budku abych lezl do nějakých HD sraček, který neumí prokládání a TV signál mažou jak ho*no po bůčku 9-) :-E
To ovšem neznamená, že HD vysílání jsem neměl možnost sledovat na všech dostupných typech zobrazovačů (tu možnost mám ostatně kdykoli) a nejlíp z toho samozřejmě vyšel Pioneer 1920x1080 8-)
To ovšem neznamená, že HD vysílání jsem neměl možnost sledovat na všech dostupných typech zobrazovačů (tu možnost mám ostatně kdykoli) a nejlíp z toho samozřejmě vyšel Pioneer 1920x1080No to by ma zaujimalo ake su tie dostupne typi zobrazovacov...ale nechajme to tak. K tomu Pioneer si mohol napisat oznacenie...pokial viem (mozno sa mylim) tak maju len jeden model s tym rozlisenim a to PRO-FHD1...aj to oznacuju ako monitor nie ako TV. Na Slovensku som ho vsak predavat nevidel - asi preto ze zacina na 10.000$ a zakaznici by sa tu hladali dost tazko. Takze by ma zaujimalo, kde ho mate schovany? :)
Inak uz si videl 37PF9731 na HDcku?
Jaký jsou dostupný typy? No od Plazem 852x480, 1024x768 a 1280x768, přes LCD 1366x768 až po skutečný HDTV 1920x1080.
Jinak se nebav o ceně, protože ta ne pro každýho je rozhodující a navíc neustále padá - takže až tady bude HD vysílání možný reálně přijímat (nikoliv nějakých 10 zakódovaných kanálů na SATu), tak i cena a nabídka těch HDTV bude lepší. A potom o tom začnu uvažovat taky - do té doby platí to, co jsem psal o příspěvek výše.
Jaký jsou dostupný typy? No od Plazem 852x480, 1024x768 a 1280x768, přes LCD 1366x768 až po skutečný HDTV 1920x1080..No ved prave o to ide...hadzes vsetky 1366x768 panely do jedneho vreca...ale uz sa o tom nechcem bavit. Nedozvedel som sa ani konkretny typ toho Pioneer, tak pochybujem ze sa dozviem konkretne typi tych LCD :) ...ukoncime debatu
Nemusíme se bavit o nějakých konkrétních typech (to si zajeď někam na mezinárodní veletrh a opisuj údaje), protože TV s rozlišením 1366x768 nikdy nebude zobrazovat HDTV v rozlišení 1920x1080 stejně dobře, jako HD zobrazovač právě v tomto rozlišení.
Prostě ty sis to LCD 1366x768 koupil, zřejmě na víc nemáš (nebo do toho nechceš vrážet), ale to ještě neznamená, že jenom kvůli tomu je to super. Není a nebude - je to pouhá náhražka a pseudoHD zobrazovač, který neumí ani těch 1440x1080 z HDV kamer. Tím se dá opravdu debata ukončit :-I
a kterej ze ten pioneer ma tech 1920x1080? nejakym nedopatrenim ho nemuzu nikde najit :-I
Špatně hledáš :-E :-E :-E :-E :-E
Mimochodem - když tady někdo argumentoval cenou, tak zobrazovač 37" 1920x1080 se dá sehnat i pod 40t.Kč: http://www.nejlevnejsipocitace.cz/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=1538
no hledam spatne to je mi jasny, tak kterej to teda je?
V Praze fakt není žádná prodejna s Pioneer HDTV? 9-) No tak pak si asi budeš muset zajet někam do Vídně :-E
Ty seš fakt línej jako veš :-k :-E
http://www.basys.cz/prod.php?id=540
a ze to ani nemaj v ceniku 9-) taky za 250 litru by si to koupil leda pitomec :-E :-E :-E
a ze to ani nemaj v ceniku 9-) taky za 250 litru by si to koupil leda pitomec :-E :-E :-E
Ha, ha - nemají to v ceníku, ale víš, že to stojí 250t. 9-) 9-) 9-) 9-) 9-) :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E
Jinak neposuzuj podle sebe i ostatní - já vím min. o 2 lidech, kteří pro to půjdou hned, jak to bude na pultě :-)-
vim, protoze nejsem pitomec, staci se mrknout na webshop kde to uz prodavaj a prevest na koruny, ses taky pekne linej, ale myslet :-E :-E :-E :-E :-E :-E
Nemusíme se bavit o nějakých konkrétních typech (to si zajeď někam na mezinárodní veletrh a opisuj údaje), protože TV s rozlišením 1366x768 nikdy nebude zobrazovat HDTV v rozlišení 1920x1080 stejně dobře, jako HD zobrazovač právě v tomto rozlišení.
Prostě ty sis to LCD 1366x768 koupil, zřejmě na víc nemáš (nebo do toho nechceš vrážet), ale to ještě neznamená, že jenom kvůli tomu je to super. Není a nebude - je to pouhá náhražka a pseudoHD zobrazovač, který neumí ani těch 1440x1080 z HDV kamer. Tím se dá opravdu debata ukončit :-IPitomec, este raz ti opakujem ze ja mam doma klasicek CRTcko, ale robim v tejto oblasti a mam oci! Je jasne ze mat TrueHD je lepsie ako mat 1366x768, ale!!! uz som to tu niekolko krat vysvetlil, ze pri pozerani z urcitej vzdialonosti pri urcitej uhlopriecke (a samozrejme zalezi aj od modela) v tom nevidis rozdiel. Je jasne ze na 50" uhlopriecke vyuzijes TrueHD viac ako pri 37" palcovke - tam rozdiel z 2metrov neuvidis. Uz posledny krat ti vravim, ze clovek si vystaci aj s 1366x768 pokial to nepozera z 1metru.
Inak co sa tyka toho Pioneera, velmi by ma zuajimalo ako tam dostanu 1080p ...nikde nie je pisane, ci ma podporu dual link.
EDIT: Inak vies co je zvlastne..ze modeli 5060 a 5070 co budu zrejme nastupcovia 5000EX (pretoze 5000EX uz na officialnej stranke pioneer nie je) nemaju TrueHD...cim to asi bude? :-D
vim, protoze nejsem pitomec, staci se mrknout na webshop kde to uz prodavaj a prevest na koruny, ses taky pekne linej, ale myslet :-E :-E :-E :-E :-E :-E
No tak vidíš, že se to prodává, takže o čem to tady meleš? 9-) Kromě toho byla řeč o konkrétním typu Pioneera s 1920x1080 a ne o nějakých tvých rozumech ohledně ceny 9-)
Pitomec, este raz ti opakujem ze ja mam doma klasicek CRTcko, ale robim v tejto oblasti a mam oci! Je jasne ze mat TrueHD je lepsie ako mat 1366x768, ale!!! uz som to tu niekolko krat vysvetlil, ze pri pozerani z urcitej vzdialonosti pri urcitej uhlopriecke (a samozrejme zalezi aj od modela) v tom nevidis rozdiel. Je jasne ze na 50" uhlopriecke vyuzijes TrueHD viac ako pri 37" palcovke - tam rozdiel z 2metrov neuvidis. Uz posledny krat ti vravim, ze clovek si vystaci aj s 1366x768 pokial to nepozera z 1metru.
Inak co sa tyka toho Pioneera, velmi by ma zuajimalo ako tam dostanu 1080p ...nikde nie je pisane, ci ma podporu dual link.
Konečně uznáváš, že HD zobrazovač 1920x1080 je lepší než pseudoHD shit 1366x768 - tos měl udělat hned na začátku a žádná sáhodlouhá debata by nebyla... :-E
ja netvrdil ze se to neprodava, to sis vycucal z analu, ja jen tvrdim ze si to koupi jedine pitomec :-E
Konečně uznáváš, že HD zobrazovač 1920x1080 je lepší než pseudoHD s**t 1366x768 - tos měl udělat hned na začátku a žádná sáhodlouhá debata by nebyla... :-ETy si mal zrejme lepsie citat, pretoze ja som nikdy netvrdil ze 1920x1080 je horsie ako 1366x768...ale odzaciatku som vravel, ze si clovek vystaci aj s 1366x768 bez toho aby videl z urcitej vzdialenosti rozdiel...a zrejme o tom vedia aj vyrobcovia, preto sa zase az tak do 1080 nehrnu. Precitaj si edit, z predchadzajuceho prispevku.
ja netvrdil ze se to neprodava, to sis vycucal z analu, ja jen tvrdim ze si to koupi jedine pitomec :-E
Nebo spíš tak, že socka závidí :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E
Ty si mal zrejme lepsie citat, pretoze ja som nikdy netvrdil ze 1920x1080 je horsie ako 1366x768...ale odzaciatku som vravel, ze si clovek vystaci aj s 1366x768 bez toho aby videl z urcitej vzdialenosti rozdiel...a zrejme o tom vedia aj vyrobcovia, preto sa zase az tak do 1080 nehrnu. Precitaj si edit, z predchadzajuceho prispevku.
Už to neřeš - že mám pravdu, tos potvrdil a dál se není o čem bavit 8-)
Už to neřeš - že mám pravdu, tos potvrdil a dál se není o čem bavit 8-)Vidim ze si si to vysvetlil po svojom... precitaj si este raz od zaciatku moje prispevky a trochu sa uz uvedom (ja som si ich teraz este raz prebehol). Ale uz to riesit naozaj nebudem. S tebou to proste nema vyznam.
Vidim ze si si to vysvetlil po svojom... precitaj si este raz od zaciatku moje prispevky a trochu sa uz uvedom (ja som si ich teraz este raz prebehol). Ale uz to riesit naozaj nebudem. S tebou to proste nema vyznam.
To ti mám poděkovat, že se mnou souhlasíš nebo co? Prostě pravda zvítězila nad nesmyslama a to je rozhodující :-E
Prostě pravda zvítězila nad nesmyslama a to je rozhodující :-ESom rad ze si si konecne priznal, ze mam pravdu :-R (reagujem v tvojom style)
zavidet co? predrazenej smejd? to urcite :-E :-E
zavidet co? predrazenej smejd? to urcite :-E :-E
Klasická ukázka KSČSSD voliče, který si to mašíruje po silnici se svoji shnilou Š105L, a když ho začnou předjíždět nové zahraniční vozy, tak jenom prohlásí, že takovej předraženej šmejd by si nikdy nekoupil :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E
nastesti treba takovy bawo 320i narozdil od tyhle sracky predrazeny neni, ale s tou zavisti i kscssd ma evidentne bohaty osobni zkusenosti :-E :-E
Zatím tady závidíš jenom ty, že se najdou lidé, kteří si toho Pioneera koupí, a sám máš velký kulový :-E :-E :-E :-E :-E
jo, zavidet jim jak vyhodili 250litru do kanalu za totalni shitku, to urcite budu :-E :-E :-E
Jenomže těm lidem je to šumafuk, protože když někdo vydělává přes 100t. měsíčně, tak ho taková TV moc nerozhází. Navíc totální shitka seš sám, protože máš akorát baterky vylepený na Seleně a nic pořádnýho v životě neviděls :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E
no me by teda 250k nak zvlast nerozhazelo ale proc kupovat kdyz je to predrazenej smejd, naprosto neodpovidajici pomer cena/vykon :-k :-E :-E :-E kdybych uz chtel vyhodit 250k za tv tak by mela mit aspon sedminasobnou uhlopricku, desetinasobny rozliseni, patnact hdmi vstupu, a integrovanej pisoar a vcd prehravac, takhle je to totalne vo hovne :-k :-k :-k
Tebe by rozházelo i 250Kč, natož 250t.Kč 9-) :-E
s 250kc si vytiram rit a porad je to o 200kc vic nez tvuj rocni prijem :-E :-E :-E
Máš hezký poluční sny, ale skutečnost je úplně jiná :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E
takze o 250kc? tim lip :-E :-E
Inteligentna debata. Viete este vobec ako sa vola nadpis diskusie?
toho si nevsimej, von to pak stejne nakej vymastenej moderator vyhodi :-E
Diskuse byla o 26" televizi samsung, tedy levné televizi. Pro ty (jako já), kteří hledají dobrý poměr cena/výkon. Pan prezident tady jaksi opomíjí socky, které nechcou vyhazovat za zlatá loga a extra zbytečné rozlišení. Je bez pochyb, že 1080 panel je to nejlepší, ale jsem rád, že na své 32" TV mám radši opět lepší pozorovací úhly a vylepšenou černou barvu.
Pro ty, kteří hledají info to této TV: 26" model je "jen" PVA technologie, nové S-PVA je až u 32" R7 serie. PC vstup je VGA, umí 1:1 mapovat 1360x768 (bez 6 pixelů po stranách). DVI z PC nejde. Dynamický kontrast, který Samsung tak chválí, lidé většinou vypínají (přehozením na režim Movie), obraz jinak podivně bliká. Černá je ve dne skutečně černá, za tmy to je horší, ale při pohledu na HDTV vysílání (např 1440x1080) je obraz výborný tak i tak.
Extra zbytečné rozlišení to nemůže být v případě, když to jenom kopíruje rozlišení HD vysílání. Naopak je naprostým nesmyslem degradovat HD vysílání 1920x1080 do nějakých 1366x768 paskvilů. A pokud na to člověk nemá, tak to má napsat narovinu a ne tady blábolit kokotiny o tom, že to není potřeba apod.
a nebo ze je to predrazeny :-E
Naopak je naprostým nesmyslem degradovat HD vysílání 1920x1080 do nějakých 1366x768 paskvilů. Aha...takze ked napr. odfotim fotku na fotaku s 8mpx, tak si budem musiet kupit monitor, ktory ma rozlisenie 3264x2448, lebo "je naprostým nesmyslem degradovat" tu fotku a pozerat si ju a nejakom "paskvilu" s rozlisenim 1280x960?. Tak sorry ale mne to rozlisenie vobec nevadi. Tak isto je to pri vysielani 1080 a zobrazeni na obrazovke 1366x768. \/
Ale to je opravdu pěkný pohled - příklad věci a samotného mne to z pohledu milovníka umění a všelijakých UHQ "ART" (MET 8-) ) fotek vadí a říkám, že si si ty skvosty nikdy snad nebudu mít možnost plnohodnotně vychutnat, když se jejich velikost blíží někdy téměř plakátovým plochám! Nu což a škoda, tak je tolik mého offtopicu do již stejně offtopicu :-) :-E
V tomto případě se výraz "předražený" spíš dá interpretovat jako "nemám na to" 9-) Předražený může být něco, co jinde nabízí levněji (za stejných podmínek), ale pořád jde o tu samou věc a nikoliv o šrot o několik tříd horší 8-)
Aha...takze ked napr. odfotim fotku na fotaku s 8mpx, tak si budem musiet kupit monitor, ktory ma rozlisenie 3264x2448, lebo "je naprostým nesmyslem degradovat" tu fotku a pozerat si ju a nejakom "paskvilu" s rozlisenim 1280x960?. Tak sorry ale mne to rozlisenie vobec nevadi. Tak isto je to pri vysielani 1080 a zobrazeni na obrazovke 1366x768. \/
Tady ses moc netrefil, protože nikdo tě nenutí abys fotku v rozlišení 3264x2448 pořizoval a pak musel řešit i příslušný zobrazovač - narozdíl od HD vysílání, kde to jede 1920x1080 a ty to neovlivníš naprosto nijak :-)
Tady ses moc netrefil, protože nikdo tě nenutí abys fotku v rozlišení 3264x2448 pořizoval a pak musel řešit i příslušný zobrazovač - narozdíl od HD vysílání, kde to jede 1920x1080 a ty to neovlivníš naprosto nijak :-)Keby som tu fotku urobil v rozliseni 1280x960 vyzera dost na hovno oproti takej ktoru urobim 3264x2448 a potom zmensim na 1280x960. Ale toto bol len priklad. Inak na internete mas kopu filmov vo formate 720p, tak neviem preco si myslis ze HD vysielanie musi byt len format 1080?...na nete som nasiel stanice v USA, ktore vysielaju vo formate 720p...takze je dost mozne, ze sa aj u nas take objavia. 1080 je sice pekna vec...ale pokial nemas 50 a viac palcovu obrazovku, staci v pohode aj 720.
V tomto případě se výraz "předražený" spíš dá interpretovat jako "nemám na to" 9-) Předražený může být něco, co jinde nabízí levněji (za stejných podmínek), ale pořád jde o tu samou věc a nikoliv o šrot o několik tříd horší 8-)
no v tvym pripade se to da jako nemam na to intepretovat kazdopadne, ale to by platilo i kdyby slo o selenu :-E
Extra zbytečné rozlišení to nemůže být v případě, když to jenom kopíruje rozlišení HD vysílání. Naopak je naprostým nesmyslem degradovat HD vysílání 1920x1080 do nějakých 1366x768 paskvilů. A pokud na to člověk nemá, tak to má napsat narovinu a ne tady blábolit kokotiny o tom, že to není potřeba apod.
No tak si tu všem už ukázal, že tvá další TV bude mít 26" s rozlišením 1920x1080 a budeš to sledovat ze svého bambusového křesla po dědečkovi z 5 metrů a už bys snad mohl přestat. Běž si koupit vlašák s rohlíkem a založ si vlákno "Jen pro bohaté" a tam si můžeš povídat třeba o reprobednách vysypaných měsíční horninou a neotravuj furt lidi, co chcou TV jen na koukaní.
Keby som tu fotku urobil v rozliseni 1280x960 vyzera dost na hovno oproti takej ktoru urobim 3264x2448 a potom zmensim na 1280x960. Ale toto bol len priklad. Inak na internete mas kopu filmov vo formate 720p, tak neviem preco si myslis ze HD vysielanie musi byt len format 1080?...na nete som nasiel stanice v USA, ktore vysielaju vo formate 720p...takze je dost mozne, ze sa aj u nas take objavia. 1080 je sice pekna vec...ale pokial nemas 50 a viac palcovu obrazovku, staci v pohode aj 720.
Já ale neřeším nějaký internetový sra*ky, nýbrž HD vysílání ze SATu nad Evropou, jenž je 1920x1080. Na "kvalitu" net vysílání stačí i 9" monochrom 9-)
no v tvym pripade se to da jako nemam na to intepretovat kazdopadne, ale to by platilo i kdyby slo o selenu :-E
Nějak se ti plete jazyk - šlo by to napsat znovu a srozumitelně? Slangové mluvě feťáků opravdu nerozumím 9-) 9-) 9-)
No tak si tu všem už ukázal, že tvá další TV bude mít 26" s rozlišením 1920x1080 a budeš to sledovat ze svého bambusového křesla po dědečkovi z 5 metrů a už bys snad mohl přestat. Běž si koupit vlašák s rohlíkem a založ si vlákno "Jen pro bohaté" a tam si můžeš povídat třeba o reprobednách vysypaných měsíční horninou a neotravuj furt lidi, co chcou TV jen na koukaní.
O moji další TV se ty vemeno nestarej a radši si hleď toho, co budeš mít ty. Zatím seš jenom nemohoucí socka, která nemůže vydýchat, když někdo má víc než ty sám :-E :-E :-E
http://i7.tinypic.com/20zrbcm.jpg
Nějak se ti plete jazyk - šlo by to napsat znovu a srozumitelně? Slangové mluvě feťáků opravdu nerozumím 9-) 9-) 9-)
chlapce, hochu, decko, opravdu nemuzu za to ze tvuj mozek vylizanyho hovada tomu nerozumi :-E
no v tvym pripade se to da jako nemam na to intepretovat kazdopadne, ale to by platilo i kdyby slo o selenu
Já snažila se rozuměla nevědel co feťacka dělal asi vykouřená mozek :-E :-E :-E :-E :-E
ROFL :-E :-E :-E uz toho nech, fakt nemuzu :-E :-E :-E
ODSakEda
25-07-2006, 21:21
leopard i u velké LCD, budeli v HD rozlišení a to alespon 1280x720, budu sedět méně než 5m a to třeba i u 80"! a nejen u 26" jak osočuješ Pitomce (úhlová subjektivní velikost pak u jeho 26" LCD z 1m (i blíže vzhledem kjemnému rastru díky velkému rozlišení 8-) ) odpovídá velikosti cca 15 až 20m úhlopříčky plátna Kina při pohledu z poslední řady!!!), o to v HD (HDTV) také jde!
- Prostě přiblížit realitu,jako by jsikoukal z okna! A né jak u klasického vysílání a DVDvidea jen s 0,4Mpx, kde se zvětšující se úhlopříčkou musíš nutně sedět úměrně dále, neb malé rozlišení videa ale i rostoucí hrubost bodů obrazovky, které se úměrně nafukují-zvětšují, Tě k tomu donutí!
- Obecně je výhodné sedět těsně za rozpoznánímbodů obrazovky! Blíže je to humus u PAL analogu natož sice digitálního vysílání, ale silně komprimovaného obrazu s jen 0,4Mpx... a sedět dále hlavně u HDvidea a HD displeje je pak zbytečná investice do takjemného rastru, budešli sedět příliš daleko...
leopard i u velké LCD, budeli v HD rozlišení a to alespon 1280x720, budu sedět méně než 5m a to třeba i u 80"! a nejen u 26" jak osočuješ Pitomce (úhlová subjektivní velikost pak u jeho 26" LCD z 1m (i blíže vzhledem kjemnému rastru díky velkému rozlišení 8-) ) odpovídá velikosti cca 15 až 20m úhlopříčky plátna Kina při pohledu z poslední řady!!!), o to v HD (HDTV) také jde!
Tady někdo nepoznal těžkou ironii 9-) Nehledě nato, že vůbec nechápu, cos chtěl říct :-?
Pitomče, ja studuju magistra v IT a ujištuju tě, že socka dlouho nezustanu :-D A vubec, co to je za podlosti vytahovat na mě info z jinych vlaken? ty si teda pěkná kuna :-)
Panebože - zase jeden přechytralej student. Budeš se muset hochu ještě moc učit ze života a ne jenom z těch skript. Však to poznáš sám :-E
To, že máš za sebou pomocnou školu (ty tady nemudrcuj ty školo pozn Pitomec), je ti přes 30, jsi svobodný, sousedův pes tě nemá rád a bereš tolik léků, že se ti nevejdou ani do ledničky, se ani nemusíš přiznávat.
A vůbec, já sem tu asi jedinej, kdo má podobnou TV, jako v názvu vlákna, takže tahni z mé diskuse dědku! (nic proti moderatorovi :-D )
EDIT:
Pánové, uznávám, když jsem já v osmdesátých létech ještě tahal kačera, Pitomec již rozebíral svoji první True HD LCD TV. Skláním se nad jeho moudrostí a zkušeností. Realitce jsem již nařídil prodat dům po babičce a předobjednávám si True HD LCD TV Pioneer. Byl jsem hloupý, omlouvám se, Pitomče. Dopřejme si společně pravé HD rozlišení bez kompromisů.
s láskou
Leopard
POiNTER a Pitomec,
pozerali ste si toto pdf? :-R
http://www.televize-lcd.cz/recenze/vse-o-lcd-televizorech.pdf
Odporucam hlavne casti "Jakou uhlopricku" a "Rastrovy Rebus"
Su tam informacie uzitecne pre Vas oboch :-I
POiNTER a Pitomec,
Su tam informacie uzitecne pre Vas oboch :-IOdoberam Stereo&Video a tento clanok si velmi dobre pamatam...precital som ho aspon 2krat ale dik za pripomenutie.
To, že máš za sebou pomocnou školu (ty tady nemudrcuj ty školo pozn Pitomec), je ti přes 30, jsi svobodný, sousedův pes tě nemá rád a bereš tolik léků, že se ti nevejdou ani do ledničky, se ani nemusíš přiznávat.
A vůbec, já sem tu asi jedinej, kdo má podobnou TV, jako v názvu vlákna, takže tahni z mé diskuse dědku! (nic proti moderatorovi :-D )
EDIT:
Pánové, uznávám, když jsem já v osmdesátých létech ještě tahal kačera, Pitomec již rozebíral svoji první True HD LCD TV. Skláním se nad jeho moudrostí a zkušeností. Realitce jsem již nařídil prodat dům po babičce a předobjednávám si True HD LCD TV Pioneer. Byl jsem hloupý, omlouvám se, Pitomče. Dopřejme si společně pravé HD rozlišení bez kompromisů.
s láskou
Leopard
S láskou si to povíme hochu osobně. Brno není tak velký :-E :-E :-E
POiNTER a Pitomec,
Su tam informacie uzitecne pre Vas oboch :-IOdoberam Stereo&Video a tento clanok si velmi dobre pamatam...precital som ho aspon 2krat ale dik za pripomenutie.
No se divím, žes ho četl, když tady tak vehementně tvrdíš, že pro HD vysílání stačí 1366x768 a netřeba zobrazovač 1920x1080...
No se divím, žes ho četl, když tady tak vehementně tvrdíš, že pro HD vysílání stačí 1366x768 a netřeba zobrazovač 1920x1080...Nevytrhavaj to z kontestu...zakazdym som dodal ze pri urcitej vzdialenosti a uhlopriecke... a aj ked mam vacsinu vedomosti z teorie (cize z podobnych clankov), tentokrat som cerpal z praxe. :-)
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.