PDA

Zobrazit plnou verzi : 1080i a 720p

muff
11-05-2006, 08:02
Zdravim,
ked chcem LCD TV co bude mat plnu podporu 1080i bude mi stacit LCD ktore ma fyzicke rozlisenie 1366x768? pretoze v tech. dokumentacii pisu ze 1080i a 720p ma. (pisu to ku kazdemu LCD TV ktore ma rozlisenie 1366x768). Kde sa docitam a vobec ako viem zistit ze telka vie 1080i/25p resp 50?

Vdaka

IvanS
11-05-2006, 08:27
Pokud TV umi 1080, tak to vyrobce urcite VZDY nezapomene napsat do popisu. Jinak LCD TV s rozlisenim 1366x768 urcite 1080 umi, tedy umi to zpracovat a zobrazit. Obraz bude urcite super (v porovnani s PAL rozlisenim). Nicmene - pro plne zobrazeni 1080 je potreba LCD s rozlisenim 1920x1080, a teprve na takove TV bude video 1080 zobrazeno bod po bodu nezkreslene a bez prepoctu. LCD 1920 by tedy bylo urcite lepsi, ale taky sakra drazsi. Takze je to otazka kompromisu mezi cenou a kvalitou, nebo taky cekani az spadnou ceny.

Ale ja bych to zase tak nedramatizoval - kvalitativni skok zobrazeni mezi klasickou PAL TV a LCD 1366 je obrovsky, ale skok mezi LCD 1366 a LCD 1920 uz tak velky neni, takze LCD 1366 je v pohode. (Pro rypaly - mluvim samozrejme o rozdilu ve kvalite obrazu na klasicke PAL TV s normalnim PAL TV signalem, a na LCD 1366/1920 se signalem 1080i, o ktery se zajima Muff).

stani
11-05-2006, 08:37
Jinak LCD TV s rozlisenim 1366x768 urcite 1080 umi, tedy umi to zpracovat a zobrazit.

Umí ho pouze zpracovat ale ne plně zobrazit.

Jinak si dávejte všichni raději pozor co se u všech TV píše, je velký rozdíl mezi tím, že TV "přijímá", "zpracuje" a "umí plně zobrazit".....
U zatím většiny současně prodávaných je to pouze hra se slovíčky a realita je zcela jiná...

muff
12-05-2006, 08:22
Super, dakujem.
Uvazujem o novej SONY BRAVIA V Series 32" alebo novy SAMSUNG. Predpokladam ze taketo znacky si nedovolia zavadzat ze TV to nebude vediet. Viete mi este prezradit rozdiel (samozrejme okrem ceny) medzi Bravia S Series (lacnejsie) a Bravia V Series? A este jedna Q. U LCD TV plati to iste pravidlo na vyber velkosti obrazovky ako pri CRT TV? (Sa mi zda ze optimalna velkost je vzdialenost sledovania / 5 = velkost uhlopriecky)
Vdaka

IvanS
12-05-2006, 12:07
To pravidlo o vzdalenosti platilo v dobach klasickych analogovych TV a standardniho PALu. A je jedno, jestli jde o CRT nebo LCD. Problem je v ROZLISENI. Pokud budes sedet v 5-nasobne vzdalenosti od LCD pri sledovani HD videa, tak sis to HD-LCD ani nemusel kupovat, protoze na takovou vdalenost nema oko dostatecnou rozlisovaci schopnost, aby to vysoke rozliseni vubec rozeznalo. Navic pri uhlopricce 42" a pod. bys musel mit opravdu HOOOODNE velky obyvak. Takze odpoved zni NE, toto pravidlo u HD videa obecne NEPLATI.

Sony Bravia V nebo S: precti si parametry co k tomu pisou. Je tam rozdil v tom, ze modely V umi zobrazit vetsi pocet barev nez S. Rikaji tomu WGC (Wide gamut color), je tam nejaka jina "lampa" na podsviceni panelu, a ma to pry byt lepsi na zobrazeni tmavych sytych barev... Alespon takto jsem se to nekde docetl.