Zobrazit plnou verzi : Z DVD na DV kameru
Zdravím všechny, měl bych zase nějakou tu otázečku. Nevíte někdo, jestli lze nějakým způsobem nahrávat na DV kameru pomocí FireWire přehrávané DVDčko na počítači? Nechci to honit přes analogové vstupy.
Díky
Rennno
To bys musel převést do DV formátu, tak jak to je, ne.
ODSakEda
19-04-2006, 10:19
Ne! Jen formát DV. Leda by někdo napsal SW, co by to DVDvideo (MPEG-2) na standartizovaný videostrím převáděl v reálu. Ale o tom já nevím.
Z timeline to v pohodě dokáže třeba Ulead Media Studio, ale rozhodně je lepší to v Canopus ProCoderu převekslit do DV a pak teprve cpát do kamery.
Nebo převést na disk, ano, ale jedná se mi o pouhých 10 minut z celého DVD a tak nechci převádět celé DVD. Navíc jsem koukal, že je to udělané tak, že v jednom VOBu je z těch 10 min. asi tak 4 min. a zbytek je v dalším VOBu a jinak je tam v těch VOBech ještě spousta nahrané tmy. Nevím, jak a proč je to takhle dělané, jestli jako ochrana či co..... Zkoušel jsem na to i různé Convertory, i ProCoder a podobně, ale nic z toho nešlo..........
Jestli je to originálka, tak napřed ripnout na HDD (popis je tady na TVFREAKu skoro v každé diskuzi), pak načíst do Womble MPEG Video Wizardu, vystříhat vše nepotřebné a následně Canopus ProCoderem hodit do DV.
Jestli je to originálka, tak napřed ripnout na HDD (popis je tady na TVFREAKu skoro v každé diskuzi), pak načíst do Womble MPEG Video Wizardu, vystříhat vše nepotřebné a následně Canopus ProCoderem hodit do DV.
Díky vyzkouším. Takže vybrat jen kratší záběry přímo na DVD a jen ty překonvertovat nějak nejde, že.......... Škoda, tož si holt počkám.....
Sakra vždyť to píšu - ve Womble MPEG Video Wizardu vystříhat vše nepotřebné. Takže z toho snad jasně plyne, že převádět do DV budeš jenom to, co zůstane (=co chceš, aby zůstalo). Zbytek bude vystřižený pryč, takže se logicky převádět nebude.
Již jsem pochopil a vyzkoušel a funguje to. Je to přesně to, co jsem potřeboval. Původně jsem se bál, že ten převod celého DVDčka na disk bude trvat hodně dlouho (to jsem měl na mysli), ale DVD Decrypterem je to nakonec sranda a ne dlouhá. Převedeno, vystřihnuto, převedeno. Díky moc, R.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.