PDA

Zobrazit plnou verzi : Šum v obraze z TV karty

Rygs
08-08-2004, 22:03
Mám TV kartu Leadtek WinFast2000XP. U většiny programů (CT1, Nova ...) se v obraze objevuje několik svislých stejně vzdálených pruhů se šumem. Jejich viditelnost se u jednotlivých kanálů různí - někde téměř nejsou vidět jinde jsou nepřehlédnutelné. Co s tím? Dík za rady.
Mám PIII 1,2 GHz, HDD Seagate 160GB, GeForce 4MX, zdroj 250W, karta je v 4. pozici PCI (od shora) - nad ní 1x volno, pod ní síťovka.
Na normální TV je to stejný.

Ivo Mašek
09-08-2004, 06:49
Pokud máš stejný (tedy špatný) příjem na klasické televizi, není chyba v tv-kartě, jejím nastavení, ani v PC, ani v televizi. Buď je špatný příjmový signál, nebo máš někde "svod" na koaxu od antény. Pokud máš kabelovku, může být svod v zásuvce, nebo na kabelu (pravděpodobně v rozvodné skříni).
Také tvůj zdroj není to pravé ořechové. Pokud vím, tak zdroje o síle 250W se nikdy nedělaly s filtrem PFC. Tento filtr eliminuje harmonické vlnění. Tato "harmonická" spolehlivě ruší tv-karty (pruhy).
Pokud můžeš, zapůjč si zdroj o síle min. 350W (já mám 400W), který má filtr PFC (na zkoušku je jedno, zda aktivní, nebo pasivní PFC).

Rygs
09-08-2004, 18:58
S tím zdrojem to zkusím. Ještě bych to upřesnil - na TV je obraz vpořádku, bez šumu. Nějak jsem to špatně pochopil :-?
Jinak dík :-)

Rygs
11-08-2004, 20:26
Tak zdrojem to nebude, zkoušel jsem 350W Eurocase s pasivním PFC a obraz je úplně stejný. Nevíš v čem jiném by mohl být problém?

Ivo Mašek
12-08-2004, 18:04
V každém případě je to vysokofrekvenční rušení. Může pocházet i od IDE kabelů, nebo od něčeho jiného. Zkus prohodit tv-kartu na jiný slot.

spellbinder
15-08-2004, 16:18
NArazil jsem na prakticky stejný problém, donedávna jsem měl case(Morex se zdrojem 200W) a zachytávací karta (AVer Media EZ Capture)bez problémů šla, používám ji pouze k zachytávání Kompozitního signálu. Bohužel nedávno jsem vyměnil Case za Eurocase Q3 (zdroj 300W PFC) a hle objevilo se rušení v podobě krátkých rozházených vodorovných pruhů, čím více pohybu v obraze tím více rušení :-(( Problém už jsem se snažil odstraňovat všemy možnými způsoby, změna slotu, odpojení displeye,jiných karet,nakonec i výměna zdroje(opět Eurocase 350W PFC) bohužel bezvýsledně,chtěl jsem zkusit ještě vrátit původní ze starého Case ale shodou okolností ukončil svou službu...

Jsem již zcela bezradný, zkusil jsem i jinou TV kartu, sice problém s rušením ve všech programech zmizel ale namísto toho se dostavil jiný s problémy v používání Overlay, což už mě dorazilo :-) Chci ještě vyzkoušet jinou TV kartu ale už začínám být dost skeptický...

Ivo Mašek
15-08-2004, 16:35
Nechť se na mě nikdo nezlobí, ale já osobně zdrojům EuroCase nevěřím. Já ho měl taky (300W), po problémech s pruhy šel pryč a pořídil jsem značkový Nexus (400W). Mám po problémech. Chápu, že cena strašně láká ke koupi - ale je otázka, jestli to stojí za ty nervy a starosti.
Psal jsem tu o tom mnohokrát (specielně i o výrobku EuroCase). Našli se i tací, kteří mě obvinily ze špatných a mylných rad, a problém svádí na všechno možný, jenom ne na svoji chybu ve špatné investici.
To si musí každý srovnat sám se sebou. O značkových zdrojích (sice drahých, ale funkčních) toho tady bylo napsáno víc, než dost.
A pokud je chyba ve zdroji (a pruhy jsou z 95% chybou zdroje), jinde závadu prostě nenaleznete a nikdy neodstraníte. Přitom stačí tak málo. Pustit větší peníz za kvalitní a funkční výrobek a v pohodě a klidu sledovat, či nahrávat tv pořady z počítače.

StD
15-08-2004, 19:10
A není jednodušší se nejprve podívat do BIOSu, zda mají hoši vypnuto FastWrite u svých, předpokládám AGP, grafických karet? Dále se podívat na další jejich nastavení (už jsem sem ten odkaz na článek z ATIFanu dával několikrát). Chlapi, čtěte a zkoušejte. :-D

Ivo Mašek
15-08-2004, 19:17
No, já nic vypnutýho nemám, a šlape to, jak víno.

StD
15-08-2004, 19:22
O tobě také nemluvím, myslím Rygse a Spellbindera... Tedy 200-250W zdroje..., to je tak na mašinu pro museum, max. 486. Ono je snazší si vždy stěžovat na "výsledek svého konání", než se zamyslet nad tím, co vlastně dělám a jak si mašinu nastavím, že. :-E

Ivo Mašek
15-08-2004, 19:26
Jo, s tím mám zkušenosti :-D
Ale kdyby si přece pořídili kvalitní zdroje (což je přece i investice do budoucna), tak mají po problému.

StD
16-08-2004, 07:04
Jo, od rušení ze zdroje, ale pokud je jejich konstelace stroje (grafika versus TVkarta) náchylná na rušení vznikající na sběrnici, pak nepomůže už nic jiného, než různé Tweaky jako vypnutí FastWrite pro GK, vypnutí povolení WriteBehindCache, Autonotifikace spouštění CD/DVD a podobné blbinky, jako SpreadSpectrum a tak dále. Chce to ovšem nastudovat a zkoušet, zkoušet. Prostě stát se Ladičem PC! :-D

spellbinder
16-08-2004, 09:59
Chybama se člověk učí, uznávám že ode mě byla hloupost, nekoupit jiný zdroj, byl jsem docela v zoufalé situaci a tak to dopadlo :-( Nehledě na to, že různí pofidérní technici z firem jako Digistyl apod. mě dokonce řekly,že rušení od zdroje absolutně nemůže být možné :-) No ale našly se i jedinci kteří mě rušení zdrojem potvrdily, záhadou je že dřív jsem měl stejnou konfiguraci s tím zdrojem 200W,žádnej značkovej a problémy nebyly, no zkusím investovat do fakt solidního zdroje, sranda opět je, že např. TV karta ASus mě funguje bez rušení :-)

StD
16-08-2004, 10:06
Takový už je halt život...

spellbinder
08-09-2004, 13:23
Podle rad pana Iva Maška jsem zakoupil zdroj NEXUS 350W, uznávám, kvalita to je a jistě se mě líbí že na něm už mám oproti zdroji Eurocase 350W napájecí konektory SATA. No to je asi tak vše k dobru :-(
Bohužel vlastního problému s rušením v obraze,tedy horizontální pruhy při pohybu obrazu, které se celkem uklidní pokud je obraz statický, tímto nákupem bohužel vyřešen nebyl :-( PRuhy si pobíhají vesele dál a já jsem z toho na mrtvici, posledním řešením snad už je vyměnit TV Kartu,zkoušel jsem ve svém PC kamarádovu PCI kartu ASUS,která tyto problémy nemá, vskutku podivné 9-)

Abych nezapoměl ani na rady StD, i ladit jsem zkoušel a snad vše možné i nemožné, bezůspěšně...

Pokud snad máte ještě někdo jiný nápad,který jsem ještě nezkusil, zkuste se ozvat "chytré" hlavy :-D

Ivo Mašek
08-09-2004, 14:41
vyměnit TV Kartu,zkoušel jsem ve svém PC kamarádovu PCI kartu ASUS,která tyto problémy nemá
Kamarádova karta problémy nedělá ?

spellbinder
08-09-2004, 15:51
Přesně tak, když jsem dal do svýho PC (v naprosto stejné konfiguraci - stejný slot atd. jako se svoji kartou AVer EZ Capture) kamarádovu kartu ASUS, měl jsem opět skvělý obraz bez jakýchkoliv ruchů. No akorát se obraz kousal ale to bylo zřejmě způsobeno původní instalací univerz. WDM ovladačů.
Ale jinak opravdu bez problémů. Vidím to jedině tak,že nějaký rušení v PC je,nevím kde a jaký... Kartě od AVer media to vadí ale kartě ASUS ne. Je to podivný ale dneska už bych se nedivil ničemu :-)

Uvažuju buď o koupi té karty ASUS která vím že jde a nebo jinou, zřejmě WinFast TV 2000 XP Expert, ale u tej nevím jak to bude fungovat, mimochodem ta karta ASUS není postavená na chipu BT848 apd. i to je pro mě možná příčina :-)

Ještě bych se rád zeptal jestli ta karta WinFast je na chipu BT???

Díky

Ivo Mašek
08-09-2004, 16:30
chipset: Conexant CX2388X series