PDA

Zobrazit plnou verzi : Zacatky s PV256T

greenguy
06-08-2004, 20:40
Ahoj,
snazim se naucit zachytavat s PV256T kartou. Podarilo se mi zachytit vstup pres koax kabel a to v softwaru, ktery je dodavan s kartou. Ten ale neumi MPEG4. Kdyz se snazim zachytavat pres VirtualDub (Capture...) nebo Adobe, pak se mi zobrazi okno s chybou, ze videozarizeni je jiz pouzivano, ve VirtualDubu nasledovane serii chybovych oken o tom ze zarizeni neni dostupne. Nemate nejakou zkusenost nebo neznate nekde na webu najeky uvod do zachytavani a TV karet vubec? Diky za kazde info.
GG

Ivo Mašek
06-08-2004, 20:44
MPEG 4 asi nebude dodáváno s kartou (obvykle bývá pouze MPEG 2, a halda dalších). Kodek si budeš muset odněkud stáhnout. (neptej se mě, odkud - nevím to).
Potom ji karta už najde.

greenguy
06-08-2004, 20:51
No, ja mam stazeny a nainstalovany kodek DivX, ale uplne nerozumim, co mi ten vyresi. Ten SW dodavany s kartou proste podle me neumi vubec kodovat. Ten jen bere HW MPEG2 kompresi z karty. No a pokud chci pouzit jiny SW, ktery MPEG4 umi, at uz s jakymkoliv kodekem, pak narazim na ono cervene okynko "Videozarizeni je jiz pouzivano" nasledovane moznosti vyberu zdroje, kde je k dispozici pouze StreamMachine 2210, coz by mel byt chipset, kterym je TV karta osazena. Mohl byste kdyztak svou radu trosku rozvest? Diky.
GG

Ivo Mašek
06-08-2004, 20:57
Asi ti moc neporadím, tuhle kartu neznám. Ale určitě tam někde jsou možnosti, v čem stahovat (nahrávat). A tam jsou vypsány všechny kodeky, které jsou v počítači. Software karty si je najde. Alespoň takhle je to u Leadteku. Pokud tam není vypsán MPEG 4, tak není v počítači. Otázka ještě je, zda tato karta umí v MPEG 4 stíhat. (to je ale na jiné téma).

Miuvek
08-08-2004, 13:30
Tato karta má HW MPEG-2 enkodér, takže zachytávat do MPEG-4 je blbost. Leda později provést konverzi MPEG-2 -> MPEG-4. Taky je pravda, že funguje jen s dodávaným SW. Na tuto kartu byla recenze i přímo tady na tvfreaku, takže si počti.

P.S. Taky jsem tady na fóru četl někde debatu nasraných majitelů PV256. Dalo by se to souhrnně nazvat "Konce s PV256" :-R