PDA

Zobrazit plnou verzi : Edius 3

Cervik
18-03-2006, 16:57
Hladam niekoho kto striha v tomto programe. Ja som doteraz strihal v Premiere 6.5 a uz viac ako rok sa pokusam prejst na Edius (kedze mam DV Storm II sa mi to zda logicke) no moje odhodlanie zanikne pri prvom probleme, takze sa stale vraciam ku premieru. Nie som zaciatocnik, potrebujem aby ma niekto trosku postrcil. Nejake ukazky videa su na www.videostudiow.com

stratos_tvf
18-03-2006, 18:24
Cervik : Pozrel som narychlo ukazky - naozaj dobra praca :BB:
Ale nenasiel som ziadne efekty alebo postupy,ktore by samostatny Edius nezvladol !
Takze trochu trpezlivosti do zaciatkov a potom usetris vela casu pri strihu.
Tiez som zacinal s APpro, ale jej vykon aj s kartou RTX100 sa vyrovna vykonu Ediusu bez hardware podpory B-)
A skartou NX je to uz naozaj poriadny skok v RT vykone 8-)

Modena
18-03-2006, 18:50
Cervik : Pozrel som narychlo ukazky - naozaj dobra praca :BB:
Ale nenasiel som ziadne efekty alebo postupy,ktore by samostatny Edius nezvladol !
Takze trochu trpezlivosti do zaciatkov a potom usetris vela casu pri strihu.
Tiez som zacinal s APpro, ale jej vykon aj s kartou RTX100 sa vyrovna vykonu Ediusu bez hardware podpory B-)
A skartou NX je to uz naozaj poriadny skok v RT vykone 8-)
To je otázka hlavně samotného PC a jeho konfigurace - hoď tam dvoujádro INTEL, 2GB RAM + Raptor RT a uvidíš ten fofr na PremierePro ! \/ :-R
Vím, že to je otázka i zvyku, ale mě na Adobe fascinuje hlavně jeho komplexnost A/V a grafických programů i otevřená podpora významných druhovýrobců softu (plugins) a o tom se může Canopusu jen zdát ! :-)

TomV
18-03-2006, 19:40
i otevřená podpora významných druhovýrobců softu (plugins) a o tom se může Canopusu jen zdát ! :-)
Ale musí se nechat, že se lepší. Je to holt moc mladej soft, tímhle si musely projít všechny softy. Ale jako správný optimista věřím, že Edius 4 přinese výrazné zlepšení. :-)

stratos_tvf
18-03-2006, 19:58
Modena : Je jedno na ako silnom PC Edius spustis,vzdy bude dvojnasobne rychlejsi ako APpro !
Pre mna je dolezita rychlost a maximalna stabilita a to Adobe nevie ponuknut prave preto,ze software robi Adobe ,ale hardware ini vyrobcovia co je vzdy zaruka nestability :-(((
Samozrejme pre zberatelov stoviek nezmyselnych Plug_inov je AP vynikajuca volba !
Mna zaujimaju iba efekty ,ktore zvlada strizna v RT \/
Ked mam stale cakat na rendering tak uz radsej pouzit software priamo urceny na postprodukciu ako AFX alebo Combustion ( su aj lepsie ale cenovo nedostupne - pre mna :-G )
Edius ma samozrejme este co zlepsovat ,ale za kratky cas co je na trhu sa uz dostava na celo strihovych aplikacii aj kvoli najlepsej podpore strihu HDvidea :BB:
Pripravuje sa verzia 4 a tam su uz zakomponovane aj posledne drobnosti co mi oproti APpro a Vegasu chybaju :BB:

stayman
18-03-2006, 20:00
a to?

stratos_tvf
18-03-2006, 20:12
Keyframe editacia vsetkych nastaveni a multicam !
Nic viac od strihoveho softu ani nepotrebujem B-)

stayman
18-03-2006, 20:26
Multicam nepotrebujem (Premiere ho ma), keyframe Vegas ma, takze?

stratos_tvf
18-03-2006, 20:33
No ved prave !
Naco dva strihove softy v PC ,ked staci jeden dokonaly \/

Modena
18-03-2006, 20:44
stratos
Jak jsem psal - u mě rozhoduje komplexnost balíku Adobe + Dynamic Link + plugins - neznám k tomuto lepší alternativu ! :-R :-)
Není určitě problém grabnout ve WinDV, postříhat Vegasem, na efekty do Combustionu a authorovat Architectem, nebo DVDLabem, ale s cestou toho projektu nastanou asi problémy, že ? :-E
Jsem přesvědčený, že Adobe Production Studio Premium nemá chybu a kdo pochybuje, nechť vyzkouší sám ! :-)
Nenapadá mi věc, co by zde nešla udělat, stabilita celého bundle je sqělá a rychlost zejména u AAE7 přitlačila min. dvojnásobné otáčky při snížení potřeb systémových zdrojů - kdo měl AAE6.5 a teď dělá ve v.7.0 mi to jistě potvrdí !
V premierePro 2.0 mimo jiných přibyla příjemná možnost jednoduchého authoringu a významně se zde, v AAE i Audition zlepšila variabilita pracovního prostředí - no prostě luxus pro každého s jedním i více monitory, Encore nově podporuje DTS, v Auditionu také přibylo pár příjemností a hlavně - vše je na jedněch kšandách s jednou cestou pro každý projekt - nedá se zabloudit :-E ! ! ! :-)
A teď mi řekněte nějakou alternativu k tomuto - rád se poučím ! :BB:

stayman
18-03-2006, 21:17
No ved prave !
Naco dva strihove softy v PC ,ked staci jeden dokonaly \/

Edius nema take moznosti/vykon a ovladanie, ako Vegas, jedina jeho vyhoda je to "RT". Myslim ze Vegas posunie latku vsetkym (tak ako vzdy) verziou 7 urcite. Uz teraz v update d som si vsimol nejake ficurky (ako oznacene strihove miesta automaticky pri importe na casovu os, viac presetov u formatov, H.264, smart rendering atd.) a ked zlepsia rychlost, pricom mne vyhovuje aj taka aka je, neviem co budes hovorit :) Inak multicam Ti je na co? Ako to teda vyuzivas?

stratos_tvf
18-03-2006, 22:54
Modena : ako balik programov je to fajn,mne len vadi nedokonalo spolupracujuci hardware !
Pri strihu stravim najviac casu takze doraz kladiem hlavne na stabilitu a RT vykon !
Robil som vo Vegase potom v APpro a teraz si neviem vynachvalit Edius B-)
Tento soft mi usetri tolko casu a nervov,ze ho mozem iba odporucit kazdemu komu uz lezie na nervy stale cakanie na rendering v APpro,
alebo katastrofalne nekvalitny nahlad na vysledok vasej prace vo Vegase bez RT hardwarovej podpory :((

Ale dolezity je vysledok prace a kazdemu Edius nemusi sadnut :-I
Tak sa nedohadujme co je best of strizna na svete ,lebo aj tak je to vsetko o financnych moznostiach a na naozajstnu profi striznu za melon tu asi kazdy nenasetri :-((
A z P2P sa hardware stiahnut neda :-E

TomV
18-03-2006, 23:55
2 StayMan : Nic proti Vegasu, sám ho používám spolu s Ediusem, na věci, které Edius zatím neumí (třeba už mockrát zmiňovaná keyframe editace) ale primárním softem pro střih je pro mně Edius. Pár věcí jsem udělal čistě ve Vegasu a byl jsem (a stále jsem) jeho možnostmi nadšen, jenže pár věcí mi tam nevyhovuje a proto jsem přešel na Edius. Stříhání z dlouhých zdrojových DV AVI je mi mnohem příjemnější v Ediusu, který používá styl práce Player/Recorder se dvěma náhledovými okny; Trimmeru ve Vegasu jsem nějak nepřišel na chuť. V delších projektech jsem se pak trochu ztrácel. Teď to mám tak, že projekt stříhám a sestavuju v Ediusu a když je potřeba udělat něco navíc, pomůže Vegas. Takže Vegas u mně slouží k něčemu, co by se dalo nazvat "efektový střih". :-) A tahle kombinace funguje skvěle. :BB:

stayman
19-03-2006, 01:21
Ok, akurat ze mne na Vegase nevadi nist, tak nepotrebujem ten Edius (a ani nic podobne), ktory ako si sam uviedol neprinasa okrem toho co som uviedol ja (napoveda: "RT") nic. A samoze nemam proti nemu taktiez nic. :-)

clee
19-03-2006, 02:41
edius nema ve svy tride (tzn. dostupnejch PC strizen pro broadcast a film) konkurenci a to vegas nema narok, premiere se jen snazi dotahovat, ale sance sou podobny jako u vegasu :-E

Modena
19-03-2006, 09:10
edius nema ve svy tride (tzn. dostupnejch PC strizen pro broadcast a film) konkurenci a to vegas nema narok, premiere se jen snazi dotahovat, ale sance sou podobny jako u vegasu :-E
KECY ! ! ! :-E :BB:

clee
19-03-2006, 09:33
jo to mas a blby, edius je nejlepsi :-R :-E

stratos_tvf
19-03-2006, 10:38
Najlepsi je Win-MovieMaker B-)
:-!!!

Cervik
19-03-2006, 11:49
Nechcel som porovnavat ktory soft je lepsi. Mne by mal viac vyhovovat Edius (to koli DV Stormu) S premierom som maximalne spokojny akurat je trosku nestabylny v kombinacii so Stormom. Hladam cloviecika ktoreho oslovim napr. mailom prip. cez Skype ked budem potrebovat nieco vediet. Pri prmiere uz nerozmyslam ako nieco urobit. Pri Ediuse sa trapim naprikald aj s tym ci mi pri nahravani videa dokaze rozkuskovat video pri jednotlivych strihoch pri klucovani a podobne.

TomV
19-03-2006, 11:54
Pri Ediuse sa trapim naprikald aj s tym ci mi pri nahravani videa dokaze rozkuskovat video pri jednotlivych strihoch pri klucovani a podobne.
Nevím, jak myslíš v tomhle případě to klíčování, ale při nahrávání z DV Edius bez problémů detekuje střihy a podle nich to automaticky dělí na klipy. To mám vyzkoušený. :-)

Cervik
19-03-2006, 12:06
potrebujem urobit nejake nastavenia ?

focus
19-03-2006, 12:07
to cervik:

Pozeral som nejake tie tvoje vytvory a su naozaj dobre.
Poradis prosim, ako si spravil video (efekt stareho filmu) + ta ruza,
ktora vali na cerveno?
Stary film nie je problem, ale ta ruza, je na to nejaky filter? :-?
Vyzera to naozaj efektne....

Cervik
19-03-2006, 12:25
pri dv storme je to CHrominance. Vyselektujes si farbu ktoru si v klipe chces nechat a zvysok hodis do monochromu. Pre zjednodusenie prace si s ludmi v klipe dohodnem aby nemali na sebe nic cervene. Pokial sa
tak stane budes sa musiet dost potrapit kym to vycistis. Skus si pozriet treti klip z hora na mojej web a tam uvidis, ze zenich mal cervenu koselu, ktoru som mu potom odfarbil. Vycistit tych par sekund videa mi trval cca 3 hodiny

TomV
19-03-2006, 13:32
potrebujem urobit nejake nastavenia ?
Já to mám nastavené viz. přiložený obrázek...

Jo a jinak se připojuju k obdivovatelům. Třeba ty červený šaty jsou perfektní. :BB: