Zobrazit plnou verzi : aku izbovu antenu?
byvam v blave (ruzinov) a z urcitych dovodov nemam kabelovku.. programy teraz chytam pomocou obycajnej prutovej anteny aka sa dava k mini televizorom. ja ju mam pripojenu na normalnu tv ale mam problem s jej uchytenim na tv. takto sa mi obraz stale rozladuje.
co sa tyka kvality prijmu na ten prut tak je taka vselijaka... ked sa podari nastavit tak je to pozeratelne ale vzdy zlahka zrnite.
preto som sa rozhodol kupit lepsiu izbovu antenu (do 500-600skk)
vedeli by ste mi poradit vhodny typ s ohladom na co najvacsiu kvalitu prijmu?
dik
http://elektrosat.cz/images/upload/spektra.jpg_nahled.jpg
:-I musi to byt izbova antena pretoze mame v dome zakazane davat anteny na balkon (je to divny zakaz, ale je.. tipujem ze kvoli estetike pretoze je zakazane aj vyvesiavat pradlo :-G )
A když ten zákaz porušíš, tak co? Vystěhují tě nebo budou veřejně lynčovat? Na něco takovýho bych se jim vyprdl, protože s tím ani u soudu nemají šanci uspět. Anténa patří ven a jedině tam dosáhneš nejlepších výsledků.
Ivo Mašek
01-03-2006, 13:50
Roh:
Pokud ti majitel domu neumožní sledovat všechny tv signály na společné anteně, tudíž omezuje tvá práva, nemůže (ani nesmí) nic namítat na tvojí anténu na balkoně, za který také, jen tak mimochodem, platíš nájem (balkon je součást bytu)
Roh
Trochu si prostuduj zákony, pokud ti majitel domu neumožní příjem čehokoli, tak máš nárok si nainstalovat anténu i na střeše. A máš jen oznamovací povinnost.
hmmm otazne je ci to plati aj na slovensku... nieco sa mi podarilo o tom najst ale tam bolo napisane len to ze ked chcem nejaku antenu na strechu alebo balkon tak musim mat pisomny suhlas od najomnikov... ale skusim sa opytat naseho domovnika ako to je so spolocnou antenou... sam som skusal len zapajat kabel do rozvodu ale nic som nenaladil...
A souhlas k utření potřebuješ taky? 9-) :-E Vykašli se na všechny v domě, dej anténu na balkón a pošli je do pr**le, když budou mít připomínky - z bytu tě nevystěhujou a o nic jinýho nejde :-)
:-E Pitomec zahájil klasiku :-k Roh se ptá na pokojovou anténu a budeme probírat práva nájeníků bravo Pitomec :-!!! jak je vidět dobrá rada nad zlato
Ptát se na pokojovou anténu sice může, ale jelikož je to z podstaty šíření el. magnetických vln nesmysl, tak nemá cenu se tím nijak vážněji zabývat - rozhodující je snad kvalitní příjem signálu u uživatele a ne tlachy nějakých nájemníků 8-) Mimochodem - tys mu poradil co? :-I
Pro Pitomec: :-) S tim se budeš muset obrátit na výrobce pokojových antén "je to z podstaty šíření el. magnetických vln nesmysl" :-? asi víš víc než oni.Otázka nezní jestli je lepší pokojová nebo venkovní, to je snad každému jasné. Jak říkám dobrá rada nad zlato.
Pro Roh: Já osobně bych si pozval někoho kdo mi změří sílu signálu a určí místo kam a jakou pokojovou anténu dát,tedy pokud je vhodná. A pokud chytáš na prut, pokojová anténa určitě obraz vylepší.Dobrá je s regulátorem zesílení .
Pro Pitomec: :-) S tim se budeš muset obrátit na výrobce pokojových antén "je to z podstaty šíření el. magnetických vln nesmysl" :-? asi víš víc než oni.Otázka nezní jestli je lepší pokojová nebo venkovní, to je snad každému jasné. Jak říkám dobrá rada nad zlato.
Pro Roh: Já osobně bych si pozval někoho kdo mi změří sílu signálu a určí místo kam a jakou pokojovou anténu dát,tedy pokud je vhodná. A pokud chytáš na prut, pokojová anténa určitě obraz vylepší.Dobrá je s regulátorem zesílení .
Tak v tomto případě vím určitě víc než oni, resp. oni taky ví, že pokojová anténa je nesmysl, ale když je na světě pořád hodně blbů, tak proč jim to nedopřát (podobně jako výrobci všech zázračných pilulek na hubnutí mají taky dobrý odbyt díky lidské blbosti).
Jinak měřit sílu signálu v obýváku... - no to jsem teda za těch 20 let, co se anténám věnuju, ještě nikdy nedělal :-E :-E :-E :-E :-E
Ivo Mašek
08-03-2006, 10:15
Goall:
Sorry za mojí poznámku, ale jsem velmi rád, že jsem technický typ a opravdu hodně věcí si dokážu udělat sám., a nejsem tudíž odkázán na takové, jako jsi ty. Než ty totiž svými teoretickými postupy něco zjistíš, tak já už mám hotovo.
Neměl by si Roh na to přiblblé změření signálu objednat zrovna tebe? Kolik inkasuješ?
Pitomec mu poradil dobře. Pokojové anteny stojí za prd. A pokud ji chceš mít umístěnou na nějakém šikovném místě, aby nebyla moc vidět (na konferenčním stolku uprostřed obýváku, kde je zrovna jak na potvoru nejsilnější signál, by ta antenka asi rajcovní zrovna nebyla), tak to aby jsi byl kouzelník.
Ja si nepočítám nic, já jsem uživatel mám pokojovou anténu Schwaiger Antares DTA 3000 a jsem spokojený :-) Ty bys určitě takové antény zakázal né...... :-? Někdo prostě nedokáže pochopit že anténu si nemůže každý dát kam chce. :-( Čekám radu typu postav si za tři mega barák tam si můžeš dát anténu kam chceš. :-k
Někdo prostě nedokáže pochopit že anténu si nemůže každý dát kam chce.
Každý si může anténu dát kam chce a rozhodně mu v tom nemůžou zabránit nějací sousedi z baráku. Navíc tazatel uvažoval o vlastním balkónu, takže tam není vůbec co řešit. Už se konečně prober, ty pokojová anténo 9-)
:-I musi to byt izbova antena pretoze mame v dome zakazane davat anteny na balkon :-G )
:-((( Tos mě dojal. Tazatel se ptal hlavně na pokojovou anténu.A pokut Ty jako odpůrce tohoto zboží nedokážeš poradit jakou (určitě nejsou všechny stejné) tak nevím co řešíš. :-? Určitě tu někde bude fórum "Jakou venkovní anténu " 8-)
Ivo Mašek
08-03-2006, 11:58
Rada je jednoduchá. Antenu pokud možno s velkým ziskem. Jenže ono něco jiného je, jestli bydlí v Liberci a z obýváku kouká přímo na Ještěd, a něco jiného je, zde bydlí v dolíku a široko daleko není vysílač, a ještě něco jiného je, zda má byt v paneláku, tedy ve Faradiově kleci.
proto já tvrdím, že pokud tam má možnost mít venkovní antenu (a on tu možnost má), tak použít venkovní.
Nehledě na to, že bytová antena není zrovna to pravé ořechové pro vzhled bytu.
:-I musi to byt izbova antena pretoze mame v dome zakazane davat anteny na balkon :-G )
:-((( Tos mě dojal. Tazatel se ptal hlavně na pokojovou anténu.A pokut Ty jako odpůrce tohoto zboží nedokážeš poradit jakou (určitě nejsou všechny stejné) tak nevím co řešíš. :-? Určitě tu někde bude fórum "Jakou venkovní anténu " 8-)
Tvoje demence zřejmě právě kulminuje 9-) Podle tvé logiky bych na dotaz, jestli je lepší skočit z okna z 10-týho patra po hlavě nebo normálně nohama, měl odpovědět pouze jednu z těchto dvou variant a ne to, aby tazatel neskákal vůbec 9-)
Pitomec: Od tebe se v tomto fóru člověk dozví je to že tvoje přezdívka sedí jak hrnec na pr..li :-)- (Na skákání z baráku se nikdo neptá,asi dobře nechápeš) :-G odpověď od Ivo Maška je úplně vyčerpávající každý si svůj úsudek udělá sám podle svých možností :-)
Co tu řešíte? Pokojovka je k ničemu, už podle těch pokusů Roh-a s prutovkou, to bude stát za houby. Když použije síto (to není z dálky skoro vidět) a trochu ho zašije na balkon, to přece nikomu nemůže vadit. To není prostěradlo!
eh.. ale sa to tu zvrhlo na nepekny flamewar... ako hovorim.. na obycajny prut dokazem naladit pozeratelny (hoci zlahka zasumeny) obraz, preto som si myslel ze na lepsiu izbovu antenu chytim lepsie a hlavne sa mi to nebude rozladovat....
ohladom tej vonkajsej anteny... som len v podnajme a nas domovnik je dost pako, a viem si predstavit ze by mi mi mohol narobit zbytocne problemy u majitelky bytu.. ale este som sa s nim nekontaktoval..
Tak se radši kontaktuj přímo s majitelkou (a nejlíp po pár flaškách červenýho) a budeš třeba bydlet i zadarmo :-E
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.