PDA

Zobrazit plnou verzi : tv karty Pinnacle PCTV / modely: Pro, Stereo, Rave, XE

Strany : [1] 2

StD
17-03-2004, 07:34
Jelikož se jistě budou vyskytovat hojné dotazy k této TV kartě, zakládám tento thread, tzv. spokojených uživatelů, spojený s "hlasováním". Doufám, že ho naplníme bohatou praxí -- řešení některých starých problémů by stálo za to vytáhnout ze staré diskuse. Při dotazech prosím uvádějte co nejpodrobnější popis vašeho systému HW včetně SW a jeho nastavení. \/

Takže, až se budete s PCTV :-!!! , dejte si nejprve :BB: , zamyslete se a potom navštivte tento thread. Servus!

vlada.t
18-03-2004, 06:00
Ještě tam chybí jedna volba:
NAPROSTO OK, ALE PROBLEMATICKÁ PŘI OŽIVOVÁNÍ

StD
18-03-2004, 06:36
Nazdar Vláďo. Máš naprostou pravdu, chtěl jsem to tam teď ještě přidat, ale už mne to k editaci těch otázek nepustí... :-( Ovšem myslím, že stejně se tady bude asi tato otázka řešit nejčastěji... :-)

kucis
22-03-2004, 15:22
:-((( Dotaz k tv kartě Pinnacle PCTV Pro, při nahrávání z videa mi jde obraz dobře a při přehrávání nahraného videa jde zrychleně. Skoušel jsem různé jiné nastavení a nic. Mam starší video tak nahrávám přes koaxiál zvuk jde normálně. :-?

StD
22-03-2004, 17:37
Teď bohužel marodím (horečky), tak to nech na čtvrtek, to už bych měl být v robotě. Zatím se také rozepiš podrobněji o HW i SW. Věšteckou kouli nevlastním :OO

Bogan
23-03-2004, 20:35
Na Epox 8RDA3+, Athlon 2,2+, NVidia GeForce FX5600 s originálními ovladači v5,5 a originími PCTV Vision. Cca 10 měsíců funkční.
Sice moc pomalu nabíhají, :-( ale naprosto bez problémů při instalaci našla karta všechny stanice vč. stereo zvuku. Nahrávám z antény nebo videovstupu - zatím analogové kamery. Běžně do plného Palu v MPEG 2 (DVD).
Je to moje třetí karta (první v této sestavě HW) a první stále spolehlivá.
Věřím, že k tomu přispěla i konfigurace čipu a karty od nVidie. 8-)

StD
25-03-2004, 08:18
Kucis: Tak co tam máš za SW, že ti běží obraz rychle??

Bogan: Sice pomalu nabíhají... Kdo oni? Windows?? Co je dlouho (údaj). Jak máš tu GK nastavenou? Vidíš, kolik jedno nekonkrétní konstatování vyvolává dalších dotazů. Buď prosím v popisu konkrétnější. Díky \/ [/b]

vlada.t
25-03-2004, 08:49
Kucis: protože se asi teď diskuze rozjede, tak bych taky chtěl upřesnění. Přehrávání videa ti jde zrychleně ve formátu, jak jsi ho nahrál, nebo až po nějaké úpravě? Těžko asi ponecháváš nahrané video bez dalšího zpracování.

hnevnik
26-03-2004, 07:13
Ahojte.

Som trochu (mierne povedane) sklamany :-(( s kvalitou tejto karty.
Opustil som kvalitne riesenie od Matrox-u Marvel G450 eTV, nasledne som kupil novu VGA kartu (FX5700 Ultra) a samozrejme k nej som chcel aj nejaky lepsi TV tuner (takze Pinnacle PCTV Pro).
Kvalita obrazu zdaleka nie je taka, na aku som si zvykol s G450 eTV. Aj ked je TV tuner dost citlivy, nie je schopny najst vsetky stanice (kablovka UPC Bratislava). Prepinanie medzi stanicami je pomale, riesenie Teletextu cez IE je podla mna nevhodne (aspom mne osobne navyhovuje, radsej by som prijal samostatne okno/aplikaciu). Tipujem to na chyby v ovladacom softe PCTV Vision, pretoze v Pinnacle Studio 8 (8.12.7) je vsetko OK a aj prepinanie medzi stanicami je rychle a stabilne. Potesujuce na PCTV Vision je to, ze dokaze nahravat aj do DV.
Teraz testujem ChrisTV 3.60 Pro a v porovnani s PCTV Vision je to nebe a dudy! Nadherny obraz, teletext v obraze alebo v okne...

StD
26-03-2004, 08:30
Som trochu (mierne povedane) sklamany...
...po Matroxu se ti ani moc nedivím, ale tak proč si u něho nezůstal? Jako zarytý ATInář se mohu nad GF jen pousmát. Podporuji (a provozuji) osobně raději tyto kombinace: A) ATI+AMD+libovolný čipset ne-VIA; nebo B) Matrox+Intel+čipset Intel. Všechno ostatní je "řešení rovnic s mnohem větším počtem neznámých", a to ještě pomíjím "známá úskalí" OS WinXP a zvukovek Creative, která jsou pro mne naprosto neakceptovatelná a nemíním s nimi ztrácet čas.

TV tuner dost citlivy, nie je schopny najst vsetky stanice...
...budeš si "muset zvyknout" na to, že UPC je schopné ti nacpat do kabelu dvě stanice do jednoho kanálu, které sice Vision dokáže manuálně naladit, ale do tabulky "umí" zapsat jen jednu, což není jeho chyba...

riesenie Teletextu cez IE...
=otázka vkusu. Sám ho používám minimálně. Když chci teletext, tak si ho zapnu přímo na VCR, přes který veškerý signál vedený do PCTV Pro stejně "cedím", tj. včetně titulků v obraze při nahrávání, pokud je chci... Jinak na přehledy TV programů (tj. těch, co koukám já) mám zdarma na Freenet.de, uložím si je off-line a jsou mi kdykoli přes IE dostupné, snadno smazatelné.

Takže napiš nám víc, hlavně na čem a pod čím a s čím to "trápíš". Servus! Přeji pěkný víkend do SR. :-)

hnevnik
26-03-2004, 08:46
My RIG:
Intel P4 2.4GHz (800)
ABIT IC7-G (i875PE)
TwinMOS TwiSTER 2x512MB DDR400 CL2
ABIT FX5700 Ultra 128MB DDRII
Creative SoundBlaster Audigy
WD360GD Raptor
WD2000JB
Plextor Premium
Plextor PX-708A
Enermax Titan Thunder (case)

Na tej MGA G450 eTV mi nevyhovoval vykon v 3D, takze som ju presunul do ineho PC (asi 5m vedla mojho PC), takze stale PCTV Pro mam moznost porovnavat s Marvelom.
Samozrejme ze som vyskusal uz vsetky mozne variacie ovladacov orig./internet... atd.
Chcem ale upozornit, ze s ChrisTV 3.60 Pro je vsetko uplne super pri poziti originalnych ovladacov od Pinnacle!!! :-) Takze ten PCTV Vision asi ma nejake bugy!

StD
26-03-2004, 09:36
No mašinku máš slušnou, kam se na ní hrabe "můj výprodej"... :-(
Ale dotaz: Co máš nainstalováno (pokud máš) za DVD-softplayer? Vision totiž přebírá nastavení DirectShow filtrů podle něho/nich. U mne bylo například vše OK při holé instalaci ATI/CineMaster playeru, potom jsem dodal PowerDVD (XP 5 full) a od té doby je "ozvučení" videa trochu jakoby s více výraznými výškami, ale není to naštěstí žádná tragedie a vše funguje dál.
To když jsem tam měl naopak krátkodobě VirtualVCR, tak byla synchronisace A/V úplně v háji i při pouhém sledování TV...
To nastavení zjistíš docela snadno v GSpotu, když si zachytíš kousek něčeho z TV, uložíš a on ti potom identifikuje co a který kodek/ovladač zpracovává v řetězci rendering videa a audia...

S tím ChrisTV 3.60 je to zajímavá informace, díky! :-)

hnevnik
26-03-2004, 10:17
Teraz som v praci a masinu mam doma, takze ostatne info az v pondelok. Inak pouzivam Cyberlink PowerDVD XP Deluxe v5.0.

StD
26-03-2004, 10:24
Jo, tak je správně ten celý název PwrDVD, tak to máme stejné. Ještě se také podívej doma, kudy ti ta GF "honí" obraz, zda na Overlay (předpokládám, tak je to správně) nebo do GDI systému (=méně pravděpodobné). Servus!

eica
26-03-2004, 11:22
Nemieš zabudnúť na to, že keď si PCTVPRO nainštaluješ, musíš si po detekcií a overení karty, directx a pod. nastaviť aj normu. Konkrétne krajinu, kde sa nachádzaš. Viem že Slovensko je pekná krajina, ale keď chceš naladiť všetky kanály "káblovky" + HBO musíš si nastaviť " Českú republiku" a malo by to fičať o 106!!!! Sám som mal podobný problém!

StD
26-03-2004, 12:20
Eica, to bylo doufám určeno pro hnevnika... Jinak právě jsme zaznamenali 400 shlédnutí/návštěv... a následoval dlouhotrvající potlesk?!?!
:BB:

fuuzuu
27-03-2004, 21:03
Instalacia bez problemov, az na to capture:
- vo win98se s vfw drivermi po prehrati grabnuteho videa obraz je zrychleny a skonci omnoho skor ako zvuk ...
- vo winxp s wdm drivermi nastavim pre capture 25 fps a pri samotnom capturingu mi nezobrazi viac nez 20 fps (iuvcr) a ani record vo vision nie je ok
najhorsie je na tom, ze niektore videa som capturol bez problemov...
vyskusal som pomaly vsetko (zmena PCI slotu, zmena PC, zmena latencie, IRQ,...)a nic nepomohlo - no neviem co teraz... :-(

Bogan
27-03-2004, 22:47
Bogan: Sice pomalu nabíhají... Kdo oni? Windows?? Co je dlouho (údaj). Jak máš tu GK nastavenou? Vidíš, kolik jedno nekonkrétní konstatování vyvolává dalších dotazů. Buď prosím v popisu konkrétnější. Díky \/ [/b][/quote]
To: StD Jo, tak doplním:
EPOX 8RDA3+, AMD 2200+, 512 MB dual, nVidia FX 5600 128 MB, Pinnacle PCTV Pro, 1HD 30G+ 1SATA 80G, DVDRW LG 4040B, DVD SD 616F, HP scaner a tiskárna na USB + modem ISDN na USB, analog mon.AOC 9Glr, zvuk na desce 5.1 C.Media, repro 5.1. EmCom.
1. Win98SE CZ, nVidia Detonator 44.03
2. WinXP Pro CZ, nVidia ForceWare 56.56
v obou systémech DirectX 9.0b, PCTV Vision 2.75 b.143 + driv.5.5 naladěno na Pal DK, zvuk na AUX desky, záznam na SATA disk.
Zkoušel jsem jiné programy, jen ATV2000 a Inter Video WinDVR 3 fungovaly dobře, ale vrátil jsem se k PCTV Vision - kromě pomalého náběhu je vše O.K. jak přehrání TV tak záznam TV i videa ze staré analogové kamery Video8.
Nahrávám do Mpeg2 DVD, když chci jen nahrát a vypálit film s vyřezanou reklamou, nebo do DV když chci stříhat ve Vegasu.
Pomalu nabíhají -- Proboha, snad jsi nemyslel Windows, to by velký Bill přece nepřipustil :-) .
PCTV Vision ve Win98 cca 25-35", ve Win XP 8-12", vím, že mám systém zasekanej kde čím, ale ATV2000 nabíhají o moc svižněji.
Před tím jsem měl ATI Wonder a Matrox RR s G400 (ještě mi běhají v druhém kompu) Matrox byl se svým HW kodekem O.K. ale záznam do MJPEG už není ono a G400 už taky nestíhala.
S Pinnaclem jsem zatím celkem spokojený, je stabilní, bez rušení a vypadávání snímků.
To: Hnevnik ChrisTV 3.60 Pro
Dík za upozornění, vyzkouším.

StD
28-03-2004, 07:53
Podle toho, jak to zlehka popisuješ, tak si na odstavečky s odrážkami (-) odpovídáš sám větou:

najhorsie je na tom, ze niektore videa som capturol bez problemov...
Tj. pokud byla instalace OS/+Vision "neposkvrněná" jinými programy, zachytávalo to OK? Potom jsi si "zkušebně" instaloval/odinstaloval jiné (vč. kodeků) a už to blbne? Myslím, že jsme o tom už dříve diskutovali... =chyba je někde v DirectShow filtrech. Hledej jinde včerejší příspěvek s titulem Heuréka. Už nevím, kde to bylo (TADY:
http://tvfreak.center.sk/forum/viewtopic.php?t=337&f=8
Servus!

P.S. Také by jsi mohl zkusit Hnevníkovo řešení výše.

StD
28-03-2004, 08:03
Osobně bych to pomalé nabíhání PCTV Vision viděl na tu spoustu portů, co musí nejprve "zkontrolovat", než se spustí -- to si totiž onen prográmek dělá, hledá/mapuje prostě jen aktivní zdroje signálu audio a video.

U mne s Athlonem XP 1800+, 512MB DDR na obyč. desce ECS pod W98SE (s WDM ovladači) to netrvá odpočtem "jednadvaceti" ani 5 vteřin. Mám ovšem zakázané/povypínané všechny USB, IrDA, Joysticky a podobné nepoužívané nesmysly. :-) Periferie mám na starém dobrém SCSIřadiči... Servus!

hnevnik
30-03-2004, 09:31
Ještě se také podívej doma, kudy ti ta GF "honí" obraz, zda na Overlay (předpokládám, tak je to správně) nebo do GDI systému (=méně pravděpodobné).

Cez weekend som sa prestahoval, takze som este nestihol na PC nic poriadne spravit a este mi ani nezapojili kablovku. Mozno bude aj lepsi signal :-).

Jarry_tvf
30-03-2004, 11:43
Zdravim,
mam PCTV Pro, asi pred rokom kupenu. Doposial sa mi nikde nepodarilo zistit co presne za typ tv-tunera na nej je (video dekoder BT878A, zvukovy dekoder MSP3410G, ale tv-tuner je zakrytovany). Ta karta je recenzovana tu:
http://www.tvfreak.cz/info.jsp?name=not_exists

Ale ani tam som nenasiel zmienku o tom, co je tam za tv-tuner. Z nejakych zdrojov mam ze je tam Temic (neviem aky typ), inde zas najdem ze Philips (ten asi bol v tych starsich). Vie mi niekto zodpovedne a presne povedat, aky tv-tuner je v tej karte (Pinnacle PCTV/Pro, priblizne rok stara takze asi ten novsi typ)? Bez toho totiz ziaden iny SW s touto kartou nerozchodim (vsetky sa pytaju pri nastavovani na typ tunera).

Preco chcem iny soft? s originalnym som spokojny, az na 1 vec: zachytavanie. Na mojej zostave (XP1600+, 512MB RAM, WinXP/Pro) nijako nemozem zachytavat vo full pal. Je jedno, aky kodek vyberiem (a v originalnom softe sa neda nastavit lubovolny, len to co sw dovoli), full pal nezachytim. mpeg1/2, dv, vsetko jedno. Akonahle zacnem grabovat vo full pal, objavia sa mi zelene pasy (aj v live-obraze, aj v zachytenom), cpu load vyskoci na 100% (znavne nestiha). Pri grabovani do divx (neviem, co za verziu pouziva) mi automaticky skoci rozlisenie len 1/2 pal a nemozem to ovplyvnit. Co je vsak horsie, zaznam grabnuty do divx ma otrasnu kvalitu (artefakty, mozaika, zlievanie farieb, atd). Nikde sa nedaju parametre divx-kodeku nastavit. Pritom som si vsimol, ze pri grabovani orig.softom do 1/2 divx mam cpu zatazene tak na 30% (bez grabovania asi 20%). Chcel som rozchodit na grabovanie atv2000 aj dscaler, ale na oboch som pohorel lebo neviem presny typ tuneru. Skusal som aj grabovat virtualdub-om + originalny soft (navod doom9.org), ale tiez mi to neslo (virtualdub nenasiel vobec zdroj signalu). Takze druha otazka: vie mi niekto poradit, ako rozchodit grabovanie full pal (atv2000, dscaler, alebo iny soft)? + ten presny typ pouziteho tv-tunera by mi bodol. Dik vopred!

fuuzuu
30-03-2004, 14:53
ja mam starsi typ PCTV Pro - BT 878A, MSP, tuner PHILIPS (je to na nom napisane)
v softoch (napr.DScaler) je jedno, ci uz nastavim PHILIPS alebo TEMIC - takmer vzdy to ide...
DScaler nema dobre spravene grabovanie, pouzivam radsej iuVCR alebo VirtualDubMod...
su 2 druhy ovladacov:
- starsie VFW (Pinnacle ovladace verzia 4.XX) - funguju vo win95, 98, ME
- novsie WDM (Pinnacle ovladace verzia 5.XX) - funguju vo win98 a novsie
iuVCR pouziva WDM, VirtualDub pouziva VFW
pocitam, ze mas win98, v5.X ovladace a virtualdub - budto si zozen wrapper WDM->VFW (sa mi zda ze vo win98 nie je), alebo nainstaluj WinXP (wrapper je tam standartne), alebo si nainstaluj WDM ovladace, ktore emuluju VFW - http://sourceforge.net/projects/btwincap/
ja radsej pouzivam s virualdub v4.X drivre lebo prevod WDM->VFW mi dost zatazuje CPU
ak chces grabovat vo vyssom rozliseni ako 1/2 PAL -> nesmies mat zapnute overlay, ale musis mat preview!!!

tot vsjo!!![/b]

vlada.t
31-03-2004, 05:57
Jarry: mám tuto kartu také asi rok, tuner Philips. Natrápil jsem se s ní dost, ale rozjel jsem ji v pohodě. Na rozdíl od jiných používám výhradně originální soft. Alternativní jsem buď nerozjel (mám WinXP), nebo byly horší než originál. Zachytávám v plném PALu naprosto v pohodě. Nic jiného kvůli kvalitě vstupu do následného zpracování nemá smysl. Mám trochy výkonější mašinu, ale totéž v pohodě zvládá i kamarádova, která je proti Tvé chudobka(Duron 1300, 256 MB RAM). Jenomže je jeden problém, který jsem si ověřil velice rychle. Každý hledá problém v kartě, ale tam to není. Při plném PALu v kvalitě DV je průměrný datový tok přes 5MB/sec. a to nestíhá každý disk. Zvláště pokud má zapisovat do fragmentovaných sektorů. Mám na disku samostatnou partition, kterou používám výhradně pro zachytávání, nebo občasné následné zpracování. Při zachytávání je ale vždycky prázdná, aby disk zapisoval kontinuálně. Pak to jede v pohodě. Jen jako pokus jsem udělal, že jsem to nechal zapisovat do běžně používané partition, která byla dost rozházená a okamžitě byl obraz trhaný, vynechané snímky, nebo si karta přepnula rozlišení. Hledej problémy i v tomto. Mimo jiné, pro plný pal se nehodí zachytávat prokládaný obraz.

hnevnik
31-03-2004, 06:39
To: Jarry

Pouzi AVI_IO a PICVideo Motion JPEG Codec :-) . Kvalitu nastav na 19 a najlepsie je grabovat na druhy (nie systemovy) fyzicky disk.

StD
31-03-2004, 08:00
Hnevník, vždyť Jarry píše, že mu Vision použití jiných kodeků neumožňuje, tudíž z toho usuzuji, že má ovladače+Vision nainstalováno z webového upgradu (=špatně), jinak by mu to už dávno šlo... :-I

StD
06-04-2004, 10:05
Jen pro INFORMACI uživatelům PCTV Vision: Verze 5.80 "je na světě", jak už bylo informováno jinde, a je ke stažení u Pinnaclů pod PCTV Stereo zde:
http://www.pinnaclesys.com/docsupport1.asp?division_id=1&langue_id=4&product_id=1480&product_name=PCTV%20Stereo&page_id=507

Nicméně píše se zde následující, takže pozor, než budete ukvapeně stahovat a instalovat:

PCTV Stereo: PCTV Stereo 5.8 update
Datei Version : 5.8
Aktualisiert Am : 3.2.2004
Erweiterung : .exe
Größe : 57 MB
Beschreibung PCTV 5.8 Stereo Updater
Supported hardware: - PCTV Stereo (based on SAA713x) chipset
Installation: Software version 5.6 or software version 5.7 must be installed. No other software versions will be supported. This update will run as repair installation only
This software improves the channelscan algorithm, audio mode detection and synchrony of audio and video in captured mode.

Fazit: Nepoužívat pro PCTV Pro a Rave! 8-)

Jarry_tvf
06-04-2004, 11:26
V prvom rade dik za odpovede, a vopred sa ospraveldnujem, ak nejake blbe otazky davam, ale v tomto (TV-karty a zachytavanie) som fakt zaciatocnik.

Ad Tuner: Ja mam takmer urcite to "novsie vydanie" karty PCTV/Pro, a stale som nikde nenasiel presny typ tunera. Viem len, ze povodne tam bol Philips (na tych starsich kartach to vraj aj je napisane), a teraz je tam zrejme o nieco menej kvalitny Temic (ale nikde na kryte nic neni, a rozobrat sa to neda).

Ad: SW: pouzivam naozaj originalny software (a ten mi ziaden iny kodek nedovoli, len to, co si sam nainstaluje), pretoze ziaden dalsi som nerozchodil (ako som pisal, neviem, aky tuner tam je, a to treba vzdy pri konfiguracii uviest, ci dscaler, ci atv2000). Posledna verzia pre moju kartu (PCTV/Pro) je stale 5.5. BTW, StD, preco je to spatne, a co teda mam spravit inak?

PCTV Vision pre PCTV/Stereo je sice novsia, verzia 5.8, ale ta podporuje len PCTV/Stereo, nie PCTV/Pro. Navyse, verzia 5.6 alebo 5.7 musi byt nainstalovana, a ta nikde nie je, originalny soft na cd k PCTV/Pro je tusim 5.1 verzia.

Ad Disk: grabujem na uplne iny fyzicky disk (sekundar na prvom ide-kanali), na nom jedina ntfs-particia, v podstate prazdna (asi 2 filmy grabnute na nom, pripravene na spracovanie). Je sice starsi (ata66), ale tych 5MB/s by rozhodne mal zvladat (pri kopirovani na nom mi total commander asi 10MB/s ukaze).

StD
06-04-2004, 11:50
To (=špatně) bylo míněno tak, že webový upgrade dělá to, co ty popisuješ (nenabízí volby kodeků apod., Vision se vůbec chová, jako kdyby jsi měl kartu jen verze Rave a Pro nepozná...). Bohužel mezi lidmi kolují na CD tyto ovladače, i od dodavatelů. Velikost těch instalátorů je totiž stejná a pozná se to až při instalaci :((
Já mám instalačky na CD všechny řady 5 = 5.1, 5.2, 5.3 i 5.5 (údajně od Exacu) i webový 5.5. Vyzkoušel jsem snad všechny možné kombinace postupných instalací/odinstalací/reinstalací a u mne správně fungují jen verze 5.1 a 5.3. Úplně na začátku mi fungovala správně i 5.5, ale po nutné reinstalaci W98SE "vzala za své" a už se mi ji znovu nepodařilo rozchodit... Takže už jsem mooc opatrný!

Ad HDD - zda to ta ATA66 bude stíhat ukáže až samotná praxe, hodně záleží i na ovladači EIDE a nastavení/situaci DMA v tvém stroji...

K tomu typu tuneru ti asi nezbyde nic jiného, než si z karty opsat všechna čísla P/N a S/N a potom napsat Product Support Pinnaclu, jestli ti budou oni schopni pomoci. Zatím servus!

P.S. Jestli můžeš a máš od koho, půjč si někde 2x 512MB RAM a vyzkoušej, jak se to u Tebe bude chovat při zachytávání s jinou pamětí. To je jen takový blbý nápad při zpětném pročítání...

Jarry_tvf
09-04-2004, 14:18
Spytal som sa na Pinnacle Support na typ tv-tunera, a dostal som tuto odpoved:

Q: What is exact type of tv-tuner (not video chip aka BT878)
used in this card ("newer" PCTV/Pro, not the older one with Philips)?
A: TV-Tuner on the newer PCTV PCI cards is a Microtune MT2032 (TV/FM chip tuner).

Neviem, ci je to spravne, ale overim alternativny soft, ci tuto kartu spozna ak nastavim tuner MT2032...

StD
09-04-2004, 17:21
No vidíš. To je novinka! Tak to dáme alespoň tučně: Microtune MT2032 a ty si tu zprávu uprav o S/N nebo P/N tvé karty, ať i ostatní případně vědí, o jakou jde sérii... Servus a hezké svátky přeji! :-)

StD
19-04-2004, 07:44
Další zajímavý poznatek od Vlada.t ohledně potíží s PCTV Pro pod WinXP je zde (paměť RAM)

http://tvfreak.center.sk/forum/viewtopic.php?t=910&f=23

\/

oldfiend
14-05-2004, 13:05
Zdravim,
po instalaci ATV2000 ver. tusim 2.1.0.1 mi v PCTV nejde zachytavat do MPEG2 4MB/s a vyse. ATV jsem odinstaloval, ale vyssi datove toky MPEGu v PCTV stale nejdou. Po klenuti na nahravani nahledove okno zcerna a PCTV zatuhne. Ma nekdo paru proc to dela? Jedu na AMD 2200+, RAM 768MB, WinXP PRO, PCTV Vision 5.5.
Predem dik.

vlada.t
14-05-2004, 13:40
ATV2000 sice nepoužívám, ale měl jsem naprosto stejný problém. Na CD s ovladači od EXACu je oškubaná verze Pinnacle Studio 7,8...? Nevím, co tam máš ty, ale nezáleží na tom. Prostě ji nainstaluj. Té kartě chybí něco, co používá z tohoto produktu. Já ho tam měl ze zvědavosti nainstalovaný dříve, než jsem koupil tuto kartu. Kartu jsem pak používal už asi dva měsíce, když jsem došel k názoru, že mi Sudio nevyhovuje a odinstaloval ho. Karta přestala nahrávat vyššími datovými toky. Souvislost mi hned nedošla. Několikrát jsem ji přeinstaloval a nic. Docela jsem se nad tím dva večery vyvztekal, než jsem na to přišel. Možná StD ví, co jí konkrétně chybí a dá se to obejít jen instalací nějaké komponenty. Mně tedy na PC straší nepoužívané Studio, ale karta chodí OK.

StD
14-05-2004, 17:52
Chlapi, schválně si pro tu legraci zkontrolujte registr, jak máte nainstalované tyto dvě knihovny DLL:

iammixer.dll
pclepim1.dll

U té první ji hoši od Pinnacle ponechali jaksi v tomto původním názvu v registru, přičemž instalátor vám do systému dá iammixer2.dll (případně jiné číslo podle verze), tudíž nesedí cesta; a v druhém případě ji najdete nainstalovanou úplně jinde, než je opět cesta v registru (Program Files/Pinnacle...), a sice v adresáři WINDOWS/SYSTEM... 9-) Ale přitom vše funguje a zázraky (alchymie) se dějí!

Přišel jsem na to náhodou Díky prográmku SPYBOT - Search&Destroy (vyhledej a znič!), asi pošlu autorovi nějakou tu odměnu za Freeware...! :BB:

oldfiend
17-05-2004, 11:01
Dik Ti za radu. Bohuzel to nepomohlo. Proste se tam neco hada. Uz jsem odinstaloval vse od Pinnacle ze systemu, vycistil registr a znovu vse nainstaloval. Je to sale spatne, nejede to. Takze jeste jeden pokus, vlezu do registru a pokusim se opravit vsechny nefuncni odkazy. Snat tu chybu najdu.

StD
17-05-2004, 17:45
Na čistění registru od všech zmínek o Pinnaclu je utilitka REGDELETE (=mnohokrát úspěšně vyzkoušeno :-E ). Máš, nemáš? Když tak mohu přeposlat...

oldfiend
18-05-2004, 08:21
Ok, znam. Tomuto programku od Pinnacle zase tolik neverim. Radej po aplikaci Regdelete spustim jeste jv16 PowerTools.
Jinak asi znovu naistaluju system. Uz dva roky jsem to nemusel delat, ale uz tam mam stejne nejak moc balastu, takze vezmu cistou zalohu instalace, tusim ze z DriveImage, a prejedu to tam znovu. XPcka nejsou spatne, ale kdyz se v nich neco po..re tak se to dost tesko hleda. Takze radim, ped instalaci cehokoliv zálohovat, zalohovat, zalohovat.

StD
18-05-2004, 08:34
\/ Přesně tak, zálohování zdar! K tomu Regdelete -- ono to totiž ani nemůže fungovat na 100 %, když ti "instalátor" něco napíše do registru a ono to pak na tom udaném místě není... viz výše ony dvě dynamické knihovny, z čehož jedna je přímo pro kodek...

Udělej si reinstalaci stylem: systém na čistý HDD --> ovladače pouze pro grafiku, zvuk a případně další řadiče --> Pinnacle --> po vyzkoušení teprve všechny ostatní programy. Pokud to takto nebude správně fungovat, tak musí být někde nesoulad v ovladačích HW.

Bask
18-05-2004, 13:50
Zdravim. Mam s kartou "jeden" maly problem. Pouzivam originalne ovladace 5.5. Ak nahravam z TV daky program, je vsetko v poriadku. Ak vsak chcem daco nahrat z videa, rozchadza sa mi obraz a zvuk. Zvuk ide v poriadku, ale obraz ide v niektorych okamihoch rychlejsie. Akoby sa niektore snimky obrazu nenahrali. Uz pri nahravani vidim, ze cas bezi dako pomalsie. Pri prehrani to zasa moc leti. AMD Athlon 2000, Win2000,GeForce 4. Cim to? Vdaka.

StD
19-05-2004, 06:52
To není problém karty, ale toho videosignálu. Nepíšeš, z jakého VCR to taháš, ale jde asi o problém s TBC (korekcí časové základny) -- vysvětlení hledej ve staré diskusi od Pitomce.

Zrovna tento víkend jsem se potýkal se stejným problémem: film šel ze SuperVHS VCR (Grundig bez TBC) a chybička byla v tom, že jsem si tam kdysi před něj vložil titulek a díky tomu zvuková stopa naskočila asi o 3 sek. za obrazem. V zachyceném filmu v mpegu v PC to samozřejmě hrálo nesynchronně o ty 3 sek., ale zhruba od poloviny filmu se to postupně srovnávalo... Vyřešil jsem to nakonec tím, že jsem začal nahrávat až od chvíle, kdy už zvuk filmu běžel, a bylo po problému - zvuk sedí jak přišitý. Také jsem si v první chvíli myslel, že se něco stalo s nastavením karty v OS, x-hodin hledal, zkoušel, odinstalovával a přeinstalovával, a nakonec to byla ona popsaná "prkotina"... Servus! :-D

kubaf
20-05-2004, 19:28
Cau,
ja mam pinnacle pctvPRO a mam disk S-ATA a pri zápisu na něj se mi dělají pruhy v obraze.Navíc pokud nainstalujete Direct X 9b tak se pri prepnuti z radia na telku nezobrazí obraz.Desku mám Abit AN7

Neví někkdo co s tím?

DeXx
21-05-2004, 18:50
Nie som sice expert, ale skus si v PCTV Vision nastavit High Priority, mozno to pomoze.

kubaf
21-05-2004, 20:14
Nepomůže mi to já mám řadič S-ATA v PCI zbernici a perusuje mi ostatni komponenty sbernice.A nevim co s tim.IRQ je v pohode.

StD
23-05-2004, 07:21
Pokud nepomůže PPE.EXE (Pinnacle PCI Enhancer), ani změna priorit přístupu ke sběrnici manuálně po vypnutí APIC (tzv. Latency; pokud to BIOS umožňuje) a tzv. mod Spread Spectrum (taktéž v BIOSu), tak ti zbývá jen zkusit jiný řadič, jiný typ S-ATA disků...

S některými S-ATA jsou v kombinaci s ostatním HW problémy. Např. u Seagate v kombinaci s některými síťovými zdroji s aktivním PFC dochází ke vzniku takového rušení, že HDD dokonce slyšitelně pískají. Hledej odpověď na jiných forech. Tohle bohužel není "vina" TVkarty, ale celkové sestavy PC. :-(

P.S. Takový Radeon má u mne stejně jako PCTV Pro "Latency" 225 clocks (a sdílí stejné IRQ5), oproti třeba zvukovce nebo řadiči EIDE, které mají jenom 32 clocks...

oldfiend
26-05-2004, 12:02
Zdravim, neni to sice uplna novinka, ale na pinnacle.com je update pro PCTV PRO z v5.50 na v5.50a.

A jeste jeden osobni dotaz : zkousel jsem soft ChrisTV PRO 3.70 (protoze ATV2000 mi nejede korektne) a proste at nastavim jakykoliv kodek tak nahraju jen 43 az 46 minut zaznamu a dal to nejde. Na HDD je dostatecny prostor, asi 55 GB. Co stim?

StD
26-05-2004, 17:29
Ty webové updaty stojí u Pinn. za jedno velké P. Spokojen užívám 5.30 a nevylepšuji, co funguje. Viz odstraňované bugy. Když se mne to netýká, tak je to zbytečné tahání MB...

A "osobní" dotaz, řekl bych, že ta velikost volného místa na HDD odpovídá těm minutám záznamu zřejmě do nějakého DV, Bůh ví, do jakého kodeku ti to chytá, HuffYUV? S ChrisTV jsem si nikdy nehrál, to musí poradit někdo jiný. Servus!

oldfiend
27-05-2004, 06:15
No ten update ma 390kB, takze pinnacle mile prekvapil. Jinak mas pravdu, proc updatovat neco co jede. Na druhou stranu proc neupdatovat. Tento path ma pridat nejakou podporu ShowCenter. Ja osobe jsem nic noveho nezpozoroval.

Zachytavam do MJPEG kodeku od Pegasus. Q na 95%, takze AVI ma vzdy tak do 20 GB. Potrebuji totis zaznam dale editovat - delogo, apod. a pak ho vypaluji na DVD. Proto zkousim nejaky soft, ktery podporuji vsechny kodeky v systemu a ma sheduler. ATV2000 mi nejede korektne, PCTV Vision a MPEG2 se nohodi dale editovat, DV kodek zase nepodporuje VirtualDub a v kodeku MiroXL se mi rozchazi video a zvuk. Jak uz jsem psal pred tim. Musim asi reinstalovat system, zatim ale nebyl cas.

StD
27-05-2004, 23:58
...tedy, po těch dnešních :BB: jsem z toho "volako zmätený". Dej když tak SZ a vyhodnotíme to, ať tady zbytečně nezacláníme. Servus!

P.S. "ShowCenter" je ta stříbrná skříňka, co Pinnacle teď prodává za nějakých 299 Euro a slouží k propojení TV s PC a dalšími AV zařízeními, případně pro nahrávání z TV do PC, je-li v něm PCTV Pro karta... 8-)

Bask
10-06-2004, 11:46
...a este jedna drobna neprijemnost. Ak prepojim PCTV s mojou zvukovkou (pomocou prepojovacieho kablika audio OUT audio IN), ozyva sa mi na pozadi brumenie. Myslel som, ze vznika rozdielom napetia medzi zemou na kablovke a v sieti. Ked ale odpojim kabel z karty, brumenie pokracuje v nezmenenej intenzite. Brumi mi to aj ked je ovladanie karty vypnute. Vlastne stale, az pokym neodpojim zvuk z karty. Brum sa zvysuje ak napriklad hybem mysou, alebo pracuje HD ci procesor. Cim to? Athlon 2000, 512 MB, VIA KT333, PCTV Pro-novsia verzia-ovladace 5.5, SoundBlaster Audigy 2.
PS: Softverovy chladic mam vypnuty. Ak nie, brum je brutalny.

StD
10-06-2004, 22:53
...brutalny?? Co to je? Softverovy chladič??? To tedy také neznám. A co takhle uvést štítkové hodnoty tvého síťového zdroje PC? Promiň, píšu toto už po návratu z několika :BB: , ale nejsem z toho volako múdry. Zkus napsat více pobrobností a budeme všichni hádat, jaké to přerušení to ta tvá slavná A..y vlastně sdílí...

Bask
11-06-2004, 10:37
...no neviem, ci sa tomu hovori "softverovy chladic", ale je to taky maly program, ktory dokaze dakym zahadnym sposobom schladit procesor o cca 10 stupnov celzia. Vola sa to CPUIdle. Pri sledovani PCTV to musim vypnut, bo mi to velmi brumi. Pri nahravani by mi to zasa robilo v obraze zelene pruhy. Ale inak je to fajn vecicka. No a dake podrobnosti mozem napisat az v pondelok, lebo mam net len v praci. Zatial dumajte len takto nasucho :-)-

StD
11-06-2004, 11:06
Na sucho budeš asi muset dumat sám. Pochybuji, že by z tvého takto postaveného dotazu byl někdo moudrý. Máš tam nějakou zpětnou vazbu, tak si to budeš muset vystopovat sám in situ odkud a z čím. V každém připadě takovou věc slyším poprvé.

Na regulaci chlazení je mimochodem lepší SPEEDFAN, který ti navíc detekuje i spoustu jiných užitečných parametrů, jako kolísání napětí na jednotlivých větvích, S.M.A.R.T. informace, taktování pamětí apod.

Ivo Mašek
11-06-2004, 13:57
to BASK:
Ten tvůj "softvérový chladič" je pěkný svinstvo. Zřejmě to také bude dosti stará záležitost. Dříve bylo takových amatérských prográmků požehnaně. Je to na principu vyrovnání nějakých teplot a mělo by to "násilně" snižovat napětí pro CPU (divím se, že ti chodí mašina). Samozřejmě, že tím ovlivníš průchozí frekvence a narušíš harmonickou. Filtr ve zdroji - jako by nebyl.
Jestli mluvím o tom stejném, tak to se používalo někdy v polovině 90-tých let. Znám lidi, kteří si to nainstalovali a padala jim mašina (dneska asi mašiny vydrží víc). Jo, a ještě - nemělo to svůj uninstal, takže to zůstávalo v registrech.
No, já to vím, protože jako čistý amatér jsem začínal softwarovými časopisy té doby a občas nabízeli CD s takovými prográmky.
Pokud takových prográmků máš víc, urychleně se jich zbav.

Bask
11-06-2004, 14:30
Tak neviem, mozno mate pravdu s tym "soft.chladicom". Nie je to vsak asi az taka stara vec. Na ich stranke cpuidle.de maju update s datumom 12.5.2004. Ja som s tym nikdy problem nemal. Len pri narocnejsich operaciach, ako je nahravanie, to vypinam. Kedze mam procesor athlon 2000, tak uvitam kazde mozne schladenie. V mojom pripade az 15 stupnov. Ako hovorim, ziaden vecsi problem. Svojho casu mi vsetko mrzlo, padal mi system, atd., ale sposobovali to rozne detekcne programy na sledovanie teploty, otacok vetraku, ..... Dokonca dodavane priamo vyrobcom dosky (MSI). Tieto "skvele" veci som odprasil a vsetko slape ako ma. Aj s CPUIdle. Ale to asi nepatri do tohoto fora.

Ivo Mašek
11-06-2004, 15:30
Já myslím, že patří. To jsou všechno věci, které souvisí s "nabouráním" frekvencí. Já se o něčem podobném zmiňuji v jiné sekci tohoto fora (tady jsem dočasně na návštěvě).
A že ti to doposud vše fungovalo dobře - to ti věřím. Já jsem měl leta v PC 300W zdroj, a mašina makala výtečně. Zakoupil jsem TV-kartu - a byl tu najednou problém, jak Brno. Zdroj nevyhovoval svým neexistujícím odrušovacím filtrem. To jen pro příklad.
A co se týče chlazení Athlonu - jsou mnohem jednodušší a hlavně účinější formy jeho uchlazení - navštiv pár stránek prodejců (radši těch známých - měli jsme tu jednoho "prodejce a řešitele" z B.Bystrice......), a uvidíš takový výběr, že budeš stát před problémem si vybrat.

Ivo Mašek
11-06-2004, 15:36
A ještě jedna rada. Softíky o velikosti několika kB nebrat - už jejich velikost napovídá, co asi můžou umět. Jsou vyloženě závislé na driverech mašiny, takže se umí solidně "nalepit" a většinou je s nimi problém (i když ani tady nelze úplně paušalizovat). Zkus všechny tyhle "pomůcky" odstranit, vyčisti si od nich registr (to považuji za důležité), a uvidíš, že možná vyřešíš celý problém.
...a předávám slovo StD :-) :BB:

StD
11-06-2004, 20:21
...jen k těm teplotám: u mne Athlon XP 1800+ má aktuálně stabilně 49 grádů pro letní období, v zimě je to 46, bez ohledu na probíhající procesy, a když na něj (na sebe) otevřu okno, což musím furt, protože hulím, tak jede okolo 42-44, někdy i 39, to je ovšem v místnosti 19, brrr. Deska 25-30 a grabovací disk nikdy nepřekročí teplotu těla =max 36 grádů. Tak asi tak.

Octopussy
13-06-2004, 12:33
Zdravicko, mel bych dotaz, mam PCTVPro, XPcka, TVvision 5.50a, vsechno slape, az na capture kde mam na vyber pouze miro a mpeg v zalozce coustom, ostatni jsou zacernene.. mozna to bude xpckama, direct Xem, nebo Buh vi. Nevite o tom neco? diky moc za kazdou radu

Crus
13-06-2004, 13:11
Takze uz jsem take majitelem PCTV Pro a myslim muzu rict ze i spokojenym. Predpokladam ze mam nejnovejsi revizi, ma cervene PCB. Zvuk je spickovej a obraz velmi dobrej.
Mam jen jediny vaznejsi problem - absence teletextu. Nainstaloval jsem ovladace z CD ve verzi 5.50 a nikde v programove nabidce ani v samotnych instalacnich souborech jsem nenasel zminku o teletextu. Zkousel jsem i nainstalovat ovladace 5.50 z webu, vysledek stejny. Takze mam na vas dotaz, muze mi nekdo pls poradit jak spustit teletext nebo kde ho dodatecne stahnout??

BTW muzu potvrdit jak zaznelo v nekterem z prispevku od StD, ze ovladace z webu jsou nejake divne. Za prve se mi ve Visionu PCTV Pro hlasi jak PCTV Rave a za druhe nelze zachytavat do ruznych formatu, pole jsou zasedivela. Popravde to nechapu, protoze s porovnanim s ovladaci z CD maji na byte stejnou velikost.
--> to Octopussy: jestli pouzivas ovladace z webu, hod tam z CD ;-)

ABCD
13-06-2004, 15:59
S nainstalováním PCTV Vision si zároveň můžeš nainstalovat aplikaci PCTV WebText. Teletext si pak můžeš prohlížet jako web stránky.
To špatné zobrazení nabídky pro nahrávání má myslím na svědomí špatná knihovna VisionID.dll Tu opravenou si můžeš stahnout z webu Pinnacle, nebo ti ji někdo může poslat z orig. CD
:-)

Crus
13-06-2004, 17:00
S nainstalováním PCTV Vision si zároveň můžeš nainstalovat aplikaci PCTV WebText. Teletext si pak můžeš prohlížet jako web stránky.
To špatné zobrazení nabídky pro nahrávání má myslím na svědomí špatná knihovna VisionID.dll Tu opravenou si můžeš stahnout z webu Pinnacle, nebo ti ji někdo může poslat z orig. CD

Nojo, ale ja at hledam jak hledam tak na CD Teletext nemam. Jeho nainstalovani se nezobrazi ani v instalacnim pruvodci. Je tam PPE, TREX atd., ale Teletext NE :-(. Jak rikam, s ovladacema z webu je to to samy. Mam WinXP SP1 EN.

ABCD
13-06-2004, 19:56
To je divný. Já mám nainstalovaný PCTV Vision ze souboru co je na webu Pinnacle.
Z toho jsem si nainstaloval:
PCTV Vision
PCTV WebText
a jako tools:
PCTV Assistant
PCTV Chanel Manager
PCTV Remote

Tak nevím ... :-?

Crus
13-06-2004, 20:42
To je divný. Já mám nainstalovaný PCTV Vision ze souboru co je na webu Pinnacle.
Z toho jsem si nainstaloval:
PCTV Vision
PCTV WebText
a jako tools:
PCTV Assistant
PCTV Chanel Manager
PCTV Remote

Tak nevím ... :-?

Tak to jsem z toho jelen. Ze souboru z webu mam na vyber:
PCTV Vision
PCTV Asistant
PCTV Remote
PCTV Hardware driver
Twain Driver

BTW nevi nekdo k cemu slouzi ten Twain Driver? Nekde jsem videl ze to ma i graficky rozhrani..

StD
14-06-2004, 06:44
TWAIN je ovladač (dtto co pro skener) užívaný Vision při zachytávání snímků (obrázků BMP) z videa a vytváření galerie.

Co se Teletextu týče, v tom webovém update opravdu nebyl obsažen. Dá se ale použít ten z verze 5.30. Pozor, pro správnou funkci musí být v systému nainstalováno připojení k síti TCP/IP, i kdyby se ten počítač nikdy nepřipojoval, a je-li nainstalován Firewall, tak WebBrowser/TeXT musí mít povolen přístup k TCP/IP, i když pracuje stále off-line. Servus!

Bask
14-06-2004, 10:17
No ja pripojenie na internet nemam a preto ma trochu mrzi, ze je teletext rieseny formou netu. Mam tam samozrejme odkaz na PCTV veb text, ale pochopitelne mi to nejde. Pred casom som fsak experimentoval s roznymi inymi ovladacmi TV karty. Narazil som na daky jednoduchy nemecky ovladac. Nepacil sa mi a tak som ho odprasil. Neviem uz ako sa volal, ale v logu bol Fred Flinstone. Nic moc, ale ake bolo moje prekvapenie, ked mi zrazu teletext isiel. Nemam pripojenie na net! Daktore pismena sa sice zobrazili ako cudne symboly, ale islo to. Tak ma napadlo, nie je daky soft, ktory by mi mohol sprostredkovat teletext aj bez pripojenia na internet?

StD
14-06-2004, 10:20
...právě onen Pinnacle WebText, využívající M$ Internet Explorer jako shell, a funguje off-line... :-)

Crus
14-06-2004, 12:58
TWAIN je ovladač (dtto co pro skener) užívaný Vision při zachytávání snímků (obrázků BMP) z videa a vytváření galerie.

Co se Teletextu týče, v tom webovém update opravdu nebyl obsažen. Dá se ale použít ten z verze 5.30. Pozor, pro správnou funkci musí být v systému nainstalováno připojení k síti TCP/IP, i kdyby se ten počítač nikdy nepřipojoval, a je-li nainstalován Firewall, tak WebBrowser/TeXT musí mít povolen přístup k TCP/IP, i když pracuje stále off-line. Servus!

Takze se potvrdilo co jsem si myslel, teletext tam proste nemam. Jen nechapu tu logiku proc v 5.3 je a v 5.5 neni. Pritom na webu se kasaj ze tahle karta ho umi/ma.
Nastava otazka kde verzi 5.3 sezenu? Nebo by mi stacil jen samotnej teletext. Hledal jsem na netu a nic ;-(.

StD
14-06-2004, 19:51
...voják se stará, voják má! Ozvi se zítra přes ICQ, mám ty instalátory všechny pětkové řady ve "sbírce", tak to pořešíme. Servus! :-D

Crus
23-06-2004, 01:39
...voják se stará, voják má! Ozvi se zítra přes ICQ, mám ty instalátory všechny pětkové řady ve "sbírce", tak to pořešíme. Servus! :-D

Nejak te na tom ICQ nemuzu zastihnout... :-(

StD
24-06-2004, 08:38
POZOR!
Citace ze stránek Exacu:
Ovladače 5.9 k PCTV Pro
U karet PCTV Pro se objevuje nová verze ovladačů 5.9. Tato verze je identická s verzí 5.5. Jediný rozdíl je, že verze 5.9 neumožňuje nahrávat do formátu MPEG 2, dokud si ho neaktivujete. Tato aktivace lze u nás koupit na CD nebo tuto aktivaci můžete provést přímo na stránkách Pinnaclu, která stojí cca 5 Euro. Pokud jste vlastníkem Studia 9, tuto aktivaci nemusíte provádět, protože po nainstalování Studia 9 se tento kodek aktivuje. Před instalací verze 5.9 musíte odinstalovat předešlou verzi a pak začít s instalací 5.9. Verze 5.9 se dodává pouze jako plné instalační CD. Update na tuto verzi nebude. Ovladače 5.9 nejsou určeny pro kartu PCTV Stereo.

Konec citátu.

A tady je ještě výňatek z README.DOC od Pinnaclu:
4.00 Driver version changes
Version 5.50 -> Version 5.90

- MPEGEncoder and MPEGDecoder [reworked]
- MPEG2-Capture and MPEG2-Timeshift requires product activation via Internet at additional charge

Windows98 and Windows98SE will be not supported anymore.

To jsou tedy vylepšení jak noha!
Díky za upozornění Renatě Pilchové z PU, které PCTV Pro navíc nezachytává korektně pod Xpečky...

P.S. Crus, posílal jsem ti zprávu...

StD
28-06-2004, 06:53
Na stránkách Exacu je v popisu obecných problémů tato poznámečka:

Při nahrávání z PCTV zařízení je zvuk uložen vždy ve 192kbit/s

Ačkoli je v menu nastavení ukládání možnost zvolit kvalitu ukládaného zvuku, výsledek je vždy uložen ve 192kbit/s. Volba datového toku by zde vůbec neměla být, jelikož hw karet neumožňuje tento parametr měnit. U nově připravované verze programu Vision (pracovní označení "6.x") by již měla být pouze volba 192kbit/s.
KONEC CITACE

Tento víkend jsem si chtěl udělat něco starých dokumentů na SVHS kazetách (50min pořady), kde hlasový komentář nevyžadoval tak vysoký datový tok. Chtěl jsem se spokojit se 128 kbit/s, ovšem OUHA. Jakékoli přestavení údaje 192 kbps mělo při zahájení zachytávání při různých nastaveních kvality videa (obrazu, kodeky atd.) tento JEDNOTNÝ VÝSLEDEK:
Obraz Preview vůbec nenaskočí, zvuk hraje OK dál, po 15-20 vteřinách následuje MODRÁ obrazovka smrti s poznámkou o narušení přístupu aplikace v modulu VXD!!! a nutný restart PC se ztrátou dat ==> nutnost provést ScanDisk + Defragmentaci (u HDD s FAT32).

Jednoduché řešení bylo vrátit zvuk na 192 kbps a zachytávání do Mpeg 2 proběhlo bez dalších problémů...
Takže Fazit: Kdo máte problémy se zachytáváním na PCTV Pro, neměnili jste si náhodou datový tok u zvuku?? \/ :-) Servus všem!

Bask
15-07-2004, 08:28
...právě onen Pinnacle WebText, využívající M$ Internet Explorer jako shell, a funguje off-line... :-)

Kedze som debil, treba mi poriadne vysvetlit, ako spravit to nastavenie explorera. Prosiiiiiim...

StD
15-07-2004, 09:09
Bask: Proosííím, přečti si to v manuálu -- začíná to na str. 68...
Citace: In order to use WebText the TCP/IP Protocol has to be installed. The TCP/IP Protocol is installed by default during an installation of Windows. The easiest way to install the TCP/IP Protocol is to install a Dial-Up-Network (select direct connection via serial port). A modem is not required. It is not necessary to configure the TCP/IP Protocol.

Jinak v kostce: Musíš mít ve Windows nainstalován TCP/IP protokol pro připojení k síti (stačí mít nainstalováno DialUp připojení modemem, nic se přitom nemusí nastavovat) a IE4 nebo vyšší. Funguje to ovšem prý i s Netscape... Po spuštění WebTextu nemusí být PC on-line (i když může a potom fungují i živé linky v teletextu...). Ten WebText jen užívá shell Exploreru a hlavně jeho Cache paměť pro stránkování... Stačí? Zkontroluj si, jestli máš nainstalováno TCP/IP, spusť WebText a vyzkoušej si to. Musíš mít pochopitelně také nějaký aktivní TVsignál s teletextem "na příjmu"... :-D

Další tipy na nastavení jsou ve zmíněném manuálu (PCTV_E.PDF).

Orion200
01-08-2004, 15:17
Vlastnim PCI kartu PCTVpro, pouzivam software v5.9, operacni system winXPpro EN a vse funguje bez problemu. Bohuzel mam take pripojeni na kabelovku od Karnevalu, ktera zije v davnych dobach kdy nase tv vysilala v norme PAL DK a tak programy CT1, CT2, Nova, Prima prenasi stale v teto norme. Problem je nasledujici:
1) pri autoscanu v norme PAL rozumim BG, se naladi "vsechny" stanice v teto norme a po prenastaveni u vyse zminenych programu na PAL DK zvuk nejde bud vubec nebo chvili trhave nez vypadne. Pokut PCTV vision vypnu a zapnu na kanale v PAL DK zvuk jde, prepnuli na kanal v PAL BG norma se prepne a zvuk jde take, pokud se prepnu po chvili zpet na kanal v PAL DK, zvuk vypadne, funguji pouze programy v PAL BG, musim PCTV Vision vypnout a znovu zapnout na kanale s PAL DK. NEZVLADA PREPNUTI ZPET NA NORMU PAL DK!
2) pokud pri autoscanu v norme PAL DK naladim opet "vsechny" stanice v teto norme a prenastavim u ostatnich programu (HBO, Hallmark, ...) normu na PAL (BG), je problem opacny, funguji bezproblemove programy v PAL DK, pokud prepnu na program v PAL BG, zvuk po chvili vypadne atd. NEZVLADA PREPNUTI ZPET NA NORMU PAL BG!
3) rucni naladeni stanic je podobne, zalezi pravdepodobne na defaultnim nastaveni v menu autoscanu.
Neznate nekdo reseni??? Rad bych pouzival originalni software. Dalsi problem je pri prepnuti z rezimu radia zpet na tv, pak nefunguje obraz. Dekuji za jakou-koli radu.

StD
09-08-2004, 09:17
Dámy a pánové, zažíváte-li problémy s PCTV Vision v kombinaci s Nerem 6.3.1.17, tak se podívejte sem:

http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=810

Řešení je kupodivu jednoduché... 9-)

miller
09-08-2004, 13:17
Zdravim.
Zachytavam na PCTVPro v softu PCTVVision TV porady pro pozdejsi zkouknuti. Zajimalo by me, zda-li lze zachytavat primo na DVD (LG GSA 4120) nejakym zpusobem, aby pak toto DVD slo spustit v klasickem stolnim prehravaci bez podpory DivXa???

miller
09-08-2004, 13:20
Zdravim.
Zachytavam na PCTVPro v softu PCTVVision TV porady pro pozdejsi zkouknuti. Zajimalo by me, zda-li lze zachytavat primo na DVD (LG GSA 4120) nejakym zpusobem, aby pak toto DVD slo spustit v klasickem stolnim prehravaci bez podpory DivXa???

JayFinch
09-08-2004, 13:49
Zdravim.
Zajimalo by me, jestli se nekomu podarilo rozjet (novou) PCTV Pro v ATV2000 i jinak nez pomoci interniho ovladace. Pokud ano, mel bych zajem o exportovany .ini soubor.

StD
10-08-2004, 08:02
Miller: Vím, že si jinde psal o svých "jazykových problemech", nicméně zde:
http://www.pinnaclesys.com/DocSupport1.asp?division_id=1&langue_id=4&product_id=103&product_name=PCTVpro&page_id=363
máš seznam "schválených" palíren od Pinnacle. Jinak na jejich foru je také spousta dalších informací o tom, na co se ptáš. Ale já bych to (s ohledem na technické parametry mého stroje) zkoušel nejprve grabnout na HDD ve tvaru pro DVD. Nabízí ti vůbec PCTV Gallery možnost pálení zachyceného záznamu? :-?

StD
14-08-2004, 13:07
JayFinch: Co máš na mysli pod pojmem "interní ovladač"? Teď právě testím mou PCTV s ATV2000 a TV hraje perfekt, overlay jde lépe než s Vision, grabuje to dokonce i <uncompressed> a "hraji" si s nastavováním MJPEG kodeku. Tak dej SZ, co tě zajímá. Třeba vyměníme zkušenosti. Servus! :-D

hulme
18-08-2004, 08:59
Čtu Vaše příspěvky, ale jsem laik moc tomu nerozumím a mám zájem o TV kartu na svůj počítač. Proto vás prosím o radu. Mám zájem o zde diskutovanou TV kartu od Pinnacle PCTV Pro (ev. Stereo). Mám počítač s procesorem Pentium IV 2,8 GHz 800 FSB, op. paměť 512 DDR 400, zákl. desku ASUS P4P s čipsetem i 865, s integrovanou zvukovkou a grafickou kartou ATI Radeon 9 600. OS XP. Předem moc děkuji za odpověď.

StD
18-08-2004, 09:29
Hulme: A co chceš slyšet/radit? Stroj máš dobrý, pokud jsi se rozhodl pro tuto značku a máš na ni, tak to zkus. Ber verzi Pro, Stereo má jiné ovladače a to FMradio se také občas hodí...
Potíže se mohou vyskytnout především ve vztahu k tvému OS (XP), případně se zdrojem a s lokálními podmínkami příjmu TV.

Mimochodem, pokud jsi z Prahy nebo okolí, znám tady jednoho člověka, od kterého jsem PCTV Pro koupil i já SecondHand a u kterého lze tuto kartu pořídit cca o tisícovku levněji... (vozí si je z Německa), a pokud jsi opravdu úplný PC-laik, tak ti i za nějakou tu korunu pomůže s instalací. Jestli svému stroji a OS moc nerozumíš, rozhodně doporučuji nechat si provést instalaci a nastavení odborníkem na místě. Vyhneš se tak případnému následnému zklamání. TVkarta je z technického pohledu opravdová "třešnička na dortu" ve stroji, takže se určitá míra znalostí u uživatele předpokládá. Myslím to samozřejmě bez urážky a jakéhokoli podceňování tvé osoby. Servus!

hulme
18-08-2004, 11:09
Moc Vám děkuji za odpověď!!!
Tu PCTV jsem bohužel právě objednal, ale o odborníka na instalaci a zprovoznění karty mám opravdu vážný zájem. Navíc se dočítám o konfliktu mezi SW této karty a Nerem 6, které bohužel vlastním. Děkuji za odpověď.

StD
18-08-2004, 12:11
...tady si není třeba vykat a ostatní pořešíme po emailu nebo jsou tu SZ. Sem dávej jen to, z čeho si mohou něco vzít i ostatní. Servus! :BB:

Orion200
22-08-2004, 01:21
Minule jsem tu psal, trochu nastvane, o potizich s kartou PCTVpro, ovladace v5.9, nyni je jiz vse v poradku. Sestava: P4C800-E, X800pro, P4c 2.8GHz FSB 800MHz, GeIL 1GHz CL2 dual 800MHz, DVD GSA-4120B FW A102, WinXP EN, Nero 6 Express, Studio9, DivX 5.1, QuickTime 6.5.1.17, DirectX9 build 0904,... Kartu stacilo odinstalovat beznym zpusobem a castecne odstranit zaznamy v registrech pomoci RegCleaneru a pak znovu opet nainstaloval az po instalaci DirectX a Nera (v6.3.1.12). Programy jsem naladil rucne (problem BG/DK), kabelova TV karneval, obraz i zvuk je velmi kvalitni temer u vsech stanic, zachytavani na samostatnou partition do avi a mpeg taktez a vypalovani v Neru bez potizi. Prime vypalovani nepouzivam, budu-li mit cas vyzkousim a dam vedet.

StD
23-08-2004, 07:45
...zdá se, že ty ovladače 5.90 skutečně odstranily bugy s XP. V SO jsme u Hulme instalovali také novou PCTV Pro do XP a vše proběhlo také skoro až překvapivě hladce. Jedinou nevýhodou = dodatečné placení a aktivace MPEG2... :-((

hulme
24-08-2004, 13:14
Omlouvám se předem za trapný dotaz. Mám PCTV Pro a Sudio 9. Mohu s touto konstelací editovat VHSku nataženou na HDD? Trimování titulky, přechody a podobně... Děkuji za odpověď.

StD
24-08-2004, 20:30
:-!!! :-R :-)- :BB: :-D

StD
25-08-2004, 10:38
...zde je oficiální vyjádření Pinnacle ke kompatibilitě PCTV karet s Windows XP ServicePack 2:

Hier noch ein allgemeiner Hinweis zu dem SP-2, wir haben die PCTV Software ( 5.5 bis 5.9) mit dem Windows XP SP-2 getestet, hierbei sind keine Probleme aufgetreten.

Man darf allerdings nicht die von MS angebotene SP-2 RC-1 oder 2 verwenden, in diesen beta Versionen des SP-2 gab es noch Probleme, die MS in der finalen Version des SP-2 behoben hat.
Signature:
--------------------------------------------------------------------------------
Mit freundlichen Grüssen
Frank Rousseaux
Pinnacle Systems GmbH

Převzato z fora Pinnacle. Kdo nerozumí, tak NEPOUŽÍVAT M$ XP SP-2 RC-1 nebo RC-2, ale finální verzi SP-2!

ftoz
31-08-2004, 20:12
Mam pctv pro a mam problem se zachytavanim ve virtualdubu. Cetl jsem na jejich strance, ze karty s cipy bt8x8 muzou zachytavat jen do rozliseni 288 pro vertikalni rozmer. Ja bych chtel pouzivat virtualdub i pro vyssi rozliseni. Kdyz nastavim vyssi royliseni, pise to Nepodporovany format.Zkousel jsem nainstalovat i dscaler, ale ty knihovny, co chce virtualdub jsem nenasel. Pomuzete nekdo?

StD
01-09-2004, 06:11
VD není pro toto ideální řešení. Použij ATV2000, případně MPC v. 6.4.8.2 a budeš mít klid. Servus!

mirvan1
21-09-2004, 10:18
Obracím se s prosbou o pomoc. Mám kartu PCTV Pro, téměř 2 roky. Vše fungovalo v pohodě a problémy nastaly teprve po nedávném upgradu PC. Od nové instalace mi karta neumožňuje nahrávat v MPEG2, pouze v MPEG1. V současné době je nainstalovaný pouze OS, ovladače všech zařízení, pár programů na zpracování a přehrávání videa. Jinak nic. Vše, co je nainstalované, tam bylo i dříve. Nepřibylo nic nového. U žádného zařízení není konflikt a všechna fungují normálně. PCTV Pro má nainstalované ovladače 5.50, ty ale MPEG2 obsahují. Myslím si, že karta používala něco, co bylo nainstalované s jakýmsi programem, který tam nyní není. Poraďte prosím, kde co chybí, nebo vadí. Podobný dotaz jsem tady sice našel, ale odpověď na něj ne. Vyzkoušel jsem již vše možné, bez výsledku. Sestava: MB QDI Kudoz, 512 MB RAM, CPU AMD2200, grafika ATI RADEON 9200, SB Creative AUDIGY, HDD WD, PCTV Pro. OS – WinXP + SP1. Díky

Chtěl jsem to dát sem, ale omylem jsem založil nové téma. Tak mne nekamenujte. Mirek

StD
21-09-2004, 10:21
Odpověď = viz tam :-G

mirvan1
22-09-2004, 06:18
Už jsem se kál a pokračovat budu tady.
Na PC se nezměnilo nic, co by podle mne na tohle mělo mít vliv. Je větší RAM, změnila se grafika, ale ATI za ATI a hlavně je větší disk. Takže v kofiguraci to asi nebude. WinXP a SP1 jsou tytéž, které byly i v původní instalaci. Vypadl hlavně ten balast, který tam za dve roky byl. Instalace normální: systém, nutné drivery, SP1 a pak to nejnutnější. Skoro nic tam totiž nainstalované není. V čemž je podle mne problém. Karta asi používala něco nainstalovaného s jakýmsi programem a to jí teď chybí. Ale co? Mirek

StD
22-09-2004, 07:23
DirectX...

mirvan1
22-09-2004, 09:06
DirectX 9c. Stejné jako dříve. Softwarově tam není vůbec nic nového proti původním instalacím. Jediný rozdíl je, že původně byla karta instalovaná s ovladači tuším 5.1, které byly na CD s ní a ty byly někdy na jaře přeinstalovány na 5.5. Nyní tam byly dány přímo. Nic jiného.

Ivo Mašek
22-09-2004, 09:17
s ovladači tuším 5.1, které byly na CD s ní a ty byly někdy na jaře přeinstalovány na 5.5. Nyní tam byly dány přímo.
Nevím, jestli to patří i pro tento případ, ale pamatuji si, že některé ovladače, či driwery přímo vyžadovaly instalaci na určitou verzi. V "manualu" bylo vždy napsáno, jaká verze musí být a doporučeno neinstalovat přímo, na čisto.

...ale třeba to není tento případ.

StD
22-09-2004, 09:37
Aha, takže ty jsi tam dal teď přímo tu "updatovou" v. 5.50, tudíž se ti to teď chová jako karta PCTV Rave. Nezbývá asi než zopakovat předchozí postup... Já kvůli této "ptákovině" schválně používám starou v. 5.30 a MPEG2 je bez problemů, ovšem nemám XP.

vlada.t
22-09-2004, 09:44
Ovladače 5.50 se mohou instalovat přímo a obsahují kodek MPEG2. To mi potvrdili z EXACu, když jsem měl problémy já, byť jiné. Taky poslali CD s nimi. Já mám však nainstalovaný DirectX8, který je na CD Exacu. Ovšem s DX9c to také chodí. Zádrhel bude jinde a docela mne také zajímá v čem.

mirvan1
22-09-2004, 09:53
Já to tedy večer odinstaluji, "vyčistím" a zkusím tu postupnou instalaci. Zítra se ozvu, jak jsem dopadl. Zatím díky za rady Mirek

ktomas
22-09-2004, 11:06
Já to tedy večer odinstaluji, "vyčistím" a zkusím tu postupnou instalaci. Zítra se ozvu, jak jsem dopadl. Zatím díky za rady Mirek
když jsem koupil PCTV pro instaloval mi to přímo ten maník, ale u karty byly 2 CD on to nainstaloval z toho cd českélokalizace nebo tak podobně. Pak mi po čase nastal problém tak jsem musel odinstalovat a znovu nainstalovat, ale už z toho druhýho cd a nestačil jsem se divit co mi v PCTV Vision přibylo za fce (např nahrávaní v mpeg2) pak jsem to počeštil z toho druhýho a bylo to OK
Možná je to i tvůj případ, Zjakýho CD jsi to instaloval???

mirvan1
23-09-2004, 06:46
Ozývám se s tím, jak jsem dopadl. Karta už chodí tak jak má. Všem moc děkuji za rady. Problém byl opravdu v pořadí instalace. Odinstaloval jsem ovladače 5.5 a nainstaloval původní 5.11 z CD Pinnacle. S těmi naběhlo již i nahrávání v MPEG2. Jenže zase nefunguje korektně DO. Ty jsem pak musel odinstalovat a teprve potom nainstaloval verzi 5.50 z CD Exacu. Neumožňují totiž přeinstalování. Vše ale chodí i když je to dost krkolomné. Tak tedy ještě jednou díky a mějte se prima. Mirek

StD
23-09-2004, 06:53
Mirvan1: Zkontroloval jsi si také správné nainstalování VBIserveru (Pinnacle Data Service) pro teletxt? Ten bys měl mít po startu "resident", pokud ho chceš používat, a má to myslím i nějaký vedlejší vliv na funkci DO (nevím, já DO nepoužívám). Jo a přitom musí být v OS nainstalováno připojení k síti TCP/IP, třeba i fiktivní přes telefonní adapter... Servus!

vlada.t
23-09-2004, 07:39
Tohle je docela zajímavé. Naštěstí rychle vyřešené a správným koncem. Sledoval jsem to se zájmem, protože jsem před 2 týdny dělal také kompletní reinstalaci PC, které bylo už příliš zaplevelené. K PCTV Pro jsem namydlil přímo ovladače 5.50 z CD Exacu a vše chodí OK. Je tedy pravda, že k nahrávání z TV a jeho nastavení jsem se dostal až asi po týdnu, kdy tam byla již řada dalšího softu, ale pohoda. Zřejmě však nejsem typický příklad, protože mám také satelitní kartu SS2 a tam je vše o MPEG2. Je možné, že si TV Vision sáhne na něco, co se do Win dostalo se softem k SS2 a vyhovuje mu to. Umožní všechny varianty voleb nahrávání a funguje bez problémů. Jinak bych třeba dopadl stejně jako Mirek. Zdravím StD. Vláďa

StD
23-09-2004, 07:46
Vláďo, nějak se mi tu nezobrazuje tvůj avatar. Že by censura? :-D

mirvan1
23-09-2004, 10:48
StD: teletext chodí normálně, ale díky za upozornění. Mirek

miller
22-10-2004, 09:12
To StD.
Ahoj. Potreboval bych prosimte poradit: grabnu film orig softem PCTV Vision v DVD formatu. Priklad 1hodina filmu. Vysledna velikost neni vetsi nez kapacita klasickeho DVD. Myslel jsem, ze pak Nero mi udela klasicke DVD behem chvilky. Ale omyl. Ono to chroupe treba 3-5 hodin. je to normalni? Asi neco spatne nastavuju. Preci, kdyz zachytavam do formatu DVD, tak pak by to melo jit uz rychle. Nebo se pletu.
Dik. Pavel

StD
22-10-2004, 17:59
Miller: To ti bohužel neporadím, já doma ještě palírnu nemám, takže si to "nosím ke zpracování" jinam. A to to pálíš rovnou z Galerie Visionu nebo jen přes Nero?

clee
22-10-2004, 18:08
To StD.
Ahoj. Potreboval bych prosimte poradit: grabnu film orig softem PCTV Vision v DVD formatu. Priklad 1hodina filmu. Vysledna velikost neni vetsi nez kapacita klasickeho DVD. Myslel jsem, ze pak Nero mi udela klasicke DVD behem chvilky. Ale omyl. Ono to chroupe treba 3-5 hodin. je to normalni? Asi neco spatne nastavuju. Preci, kdyz zachytavam do formatu DVD, tak pak by to melo jit uz rychle. Nebo se pletu.
Dik. Pavel

nero ma vlastni enkoder, takze si to jeste sam prelouskava...

StD
22-10-2004, 18:10
Právě, když by mělo stačit autorizovat jen ten výstup z Visionu...

mirekv
22-10-2004, 18:16
miller: Používáš Noro jako samostatný soft? Když jo, v jakém formátu je ten MPEG? Jesli chceš DVD se vším všudy, musíš před tím použít nějaký authoringový soft.

HeadHunter
22-10-2004, 23:02
Nazdar, před pár dny sem se dostal ke kartě PCTV Pro, ješte s Philips tunerem, na cd jsou nějaký superstarý drivery 4.02 (nebo tak nějak) a ty nečekaně po nainstalování na XP SP2 nefungovaly (ten test po rebootu proběhl ok, ale pctv vision nenajelo), tak sem stáhl cd s driverama 5.0 a po jejich nainstalování mi to ve správci zařízení píše že se WDM PCTV Audio Capture nepodařilo spustit a zvuk skutečne nejde, nevíte někdo co s tím? Nejedná se spíš o hardwarový problém??? Jo kde bych mohl sehnat novější drivery (na webu pinnaclu je jen nějaký update a ten při pokusu o nainstalování hodí hlášku že mám odinstalovat ten starý soft, což je nějaké divné)

Předem díky...

StD
23-10-2004, 07:07
HeadHunter: Ten instalační postup, co po tobě chce ta aktualisace, je naprosto správný - provádí se to na dva kroky (nejdříve zjišťuje, zda máš předchozí verzi, potom teprve instaluje).
Jinak o problemech s XPSP2 je toho spousta popsáno na Pinnacle DiskussionForu, něco už pořešili, ale některé bugy SP2 přetrvávají. Nejsnazší život budeš mít s SP1 nebo návrat k W2K. Ale to už si musíš rozmyslet sám.

HeadHunter
23-10-2004, 20:30
Ten instalační postup, co po tobě chce ta aktualisace, je naprosto správný - provádí se to na dva kroky (nejdříve zjišťuje, zda máš předchozí verzi, potom teprve instaluje).

Ale když je to patch, tak by měl updatovat už nainstalovaný soft, nebo ne? Navic když teda odinstaluju ten stary a nainstaluju ten "patch" tak mi vyhodi chybu už ten asistent po rebootu...

miller
25-10-2004, 06:18
To StD, MirekV, Clee:) Vcera jsem vypaloval Nerem film 1h46min a ejhle - Nero to prechroupalo za 25min!!!. akorat jsem si blbec nenapsal nastavene udaje. Ale delam to takto: Grab v PCTV Vision (DVD, 720*576, 4Mbs, neprokladane, Wav). Po te rychly strih v MPegWombleWizard - bez rekomprese (cca 3min). V NeruVision - bez menu, jeden pruchod, 720*576, 4Mbs a zrejme velikost obrazu automaticky. Dneska to jeste overim a dam vedet. Byla by to uspora casu.
P.S. Vubec nevim, co je to DVD VR?

StD
25-10-2004, 06:27
MILLER: ad DVD-VR, následuje citace z
http://www.burnworld.com/dvd/primer/dvdvr.htm

Introduction to DVD Video Recording Formats
Info provided by CyberLink!

Looking at the current DVD trend, the two major usage for recording on DVDs are Data Backups and Video Recording. With the massive storage space available on a DVD, it is easy to back up a great deal of data and is ideal for producing DVD movies, due to MPEG-2's large file size. But one problem with DVD burning is that the process is relatively slow; especially in comparison to CD burning. As well, because DVDs can hold up to 4.7 GB worth of data, it is unlikely that the average person will use up all of that capacity at one time. So this brings us to the new DVD Video Recording (VR) format. A format which gives you the flexibility to produce fully editable DVD movies!

What is DVD VR and What can you do with it?

In short, DVD VR is a format that enables you to produce a DVD movie that can be edited. A DVD produced in VR format will allow you to add new video contents, change menu backgrounds, insert chapters, split video clips and even remove unwanted video segments (as long as you have enough space available on the disc). And as more DVD authoring applications are adopting the new VR standard, like CyberLink's PowerProducer 2, you will be able to easily record, edit, and playback your DVD movie creations.

So now, using products like PowerProducer 2, you can reuse your re-writeable DVDs again and again, and add as much content as you want. You can transfer 30 minutes of your travel video onto a re-writeable DVD, and then a few months later you can add another 10 minutes from your next trip onto the same disc. Plus, if you want to change the selection menu to contain a new background image, music, navigation buttons, etc., it can be done with ease.

Where can you find VR Technology

Currently, VR technologies are mainly available on high-end home DVD recorders, where you can record and re-record TV programs without the need to change to a different disc. However, with developments in the software industry, you will be able to use programs like PowerProducer 2 and your DVD burner to perform the similar functions as those high-end DVD recorders.

Limitations for VR Format

However, VR technology does have some limitations to be aware of. When you delete a video segment from the VR disc, it may appear to be deleted from the DVD, but you cannot instantly add-in new contents in the "deleted" space. In other words, your DVD's available storage space will not increase just because you have deleted some contents from it. To clear more space you need to Defragment your DVD disc, using programs like Power Producer 2, which will help you optimize the available disc space.

Another issue with VR technology to make note of is that there are two different video recording standards available today: DVD-VR and DVD+VR. With a DVD-VR disc, created using a DVD-RW burning device, you can only playback the contents on a DVD-RW compatible device, and not on a standard home DVD player. However, with DVD+VR format the discs created can be played on DVD+RW compatible devices "and" home DVD players.

After reading through this introductory article on DVD video recording technology, we hope that you are now more familiar with the options that are out there for you. Now is a great time to purchase a DVD burner and utilize it as a video recording device. Just keep in mind to use a suitable software application, like PowerProducer 2, so you can fully take advantage of VR technology!

Poznámka: Uváděný PwrProducer 2 jsem dostal v bundlu s vypalovačkou LG.

JayFinch
25-10-2004, 09:56
Pridal jsem si do sveho compu zvukovku SB Live!, protoze jsem integrovanou nedonutil prehravat zvuk i na zadnich bednickach.
Po spusteni orig. softu (ale i napr. FLY2000) se chvili (tak 2 sekundy) prehrava obraz, ale pak zamrzne a 2/3 obrazu jsou zelene.
Po zavreni a opetovnem spusteni programu se vse opakuje.
Teletext funguje normalne.
A comp je v teto konfiguraci nestabilni a rad zamrzava pri pousteni/vypinani programu pro TV kartu. Ano, StD, mam WXP SP1 ;-)

Dival jsem se a zvukovka a tv-karta nemaji stejna IRQ.
Zkousel jsem je i prehazovat ve slotech, ale zadna zmena.
Kdyz jsem zvukovku vytahl a zapnul zase integrovanou, tak zase vsechno slape.

StD
25-10-2004, 10:18
JayFinch: ...to teda zírám, co dokáže SB! :-(( To vypadá na nějaký dost velký konflikt v DirectShow. U mne by to bylo na reinstal OS :-(((

JayFinch
26-10-2004, 15:48
Jeste zkusim jestli nepomuzou nove ovladace (najdu-li).
Jaky je prosimte odkaz na to forum s dotazy o tehle karte?

BTW da se nejak v orig. aplikaci vypnout kurzor mysi?

StD
26-10-2004, 18:27
JayFinch: Kursor se vypnout nedá, strkám ho za roh vpravo na "rozšířenou pracovní plochu"... Přímý link na diskusi u Pinnaclů mohu dát až v pondělí z druhého stroje (z domova po modemu se tam nenamáhám...), ale jinak se tam dostaneš přes Support po registraci. :-)
Jaké ovladače jsi měl na mysli? Pokud od zvukovky, tak to asi nic nepořeší, spíše zkus reinstalaci OS a změnit pořadí (nejdřívě ZK, potom GK a TV...). Je to trochu na hlavu. 9-)

Doplněk na Support:
http://www.pinnaclesys.com/docsupport1.asp?division_id=1&langue_id=4&product_id=103&product_name=PCTVpro&page_id=88#

ABCD
28-10-2004, 10:18
to StD: co myslíš tím, vypnutím kurzoru? Mě v orig. aplikaci asi po 5 vteřinách kurzor normálně zmizí a objeví se pokud pohnu myší.(samozřejmě ve Full screenu).
Používám ještě FLY2000TV a iuVCR a tam je to samé.

StD
28-10-2004, 13:01
ABCD: On se ptal na Vision (tam to normálně nevypíná), byť to především závisí na ovladačích myši, tudíž já co mám Genius Optical tak se to chová naprosto zcela jinak než stará dobrá Honeywell... Mimochodem, takto se má vypínat třeba v MPC a nefunguje to tak. Naopak v CineMasteru 2000 nezapínám vůbec nic a kursor mizí... To záleží na tom kterém soudruhovi, co má doma nainstalováno a spuštěno.

ABCD
28-10-2004, 19:37
to StD: no jak vidím, tak ti musím oponovat i tady,ač nerad. U orig. aplikace PCTV Vision se na moji starý mašině (obyč. DURON 750, W2k, ... atd) normálně kursor myši vypíná!!! A pokud je to tvoje MPC to samé jako můj Media Player Classic tak i tady seš vedle. Jediný nepodstatný rozdíl je, že u PCTV Vision je normální kurzor(v mém případě šipka) a u MPC je tam pacička, nebo jak se to zove. V obou případech cca po 5 sec. mizející!!
Sorry ale problém bude u tebe v PC.
To, že jedeš na W98 a já na W2k s tím ( jistě uznáš) nijak nesouvisí.
Vzpomínám, že když jsem i já používal W98 chovalo se to, alespoň v tomto ohledu, naprosto stejně.

StD
28-10-2004, 23:39
No vidíš a Nevypíná mrcha Genius. A to teď mám troj obojetnou instalaci W98/W2K a WXP se stejnými ovladači. Ale u mne to nevadí a já se na takovou ptákovinu ani neptal. Snižuje to nějak kvalitu záznamu???...

:-!!! Tohle teď dělá chrt vedle mne, tak toho nechám. Servus!

ABCD
29-10-2004, 17:14

StD
29-10-2004, 18:54
:-(( :-(( = dvakrát! Zweimal daßelbe... :-!!!

hulme
10-11-2004, 14:03
Srdečně zdravím! Mně kurzor někdy vypne někdy ne.... Jenže pro mě je PC vesmír a tak mě to nevzrušuje. Jsem rád, že mi PCTV vision frčí. Díky StD!

StD
11-11-2004, 06:54
No servus! Že jsi se dlouho neozval. Stále čekám na tu náhradu vadného CD (Studio), nicméně zatím jsem to pohodlně obešel použitím PowerProduceru 2... :-D

hulme
17-11-2004, 11:20
Ahoj Stando! Poslal jsem Ti e-mail ohledeně toho studia.

Jinak jsem se chtěl zeptat, zda vám všem běží PCTV pro (vision) na WXP se SP2. Předem moc děkuji za odpověď.

StD
18-11-2004, 07:31
Máš to v mailu...

in0
19-11-2004, 18:40
zkousel prosim nekdo tuhle kartu s iuVCR (ivan uskov)? to jeho rozhrani mi prijde nejlogictejsi tak bych nechtel prijit o moznost pracovat s nim. prosim dejte mi tu vedet jestli tahle karta na nem funguje. diky...

fuuzuu
27-11-2004, 20:36
Haj tu ol pisitivi pro jusrs!

Minuly tyzden som si nainstaloval Fedoru core 3 a snazil som sa rozbehat v nej tv. Zial bttv drivre nezvladli detekciu mojej televizky, a tak som napisal autorovi bttv, ze kde je problem. Ten mi odpisal, ze mam vadnu eepromku. Mam id karty 11bd:ff12 (starsi typ s philipsom) a vraj by som mal mat 11bd:0012... Da sa nejako eepromka preprogramovat? Mozte niekto pozriet, ake mate id - vo win detaily pri driveri, prip. poslat vypis eepromky s popisom, ako by som mohol spravit vypis svojej...

Diky za pomoc...

StD
28-11-2004, 06:46
Fuuzuu: Vůbec jsi si náhodou nespletl Thread?? Tvůj dotaz mi k PCTV poněkud nesedí... 9-)

fuuzuu
28-11-2004, 18:39
StD: ID, eeprom ma PCTV Pro ako vo win, tak aj v linuxe - tak preco to nenapisat sem...

StD
29-11-2004, 06:50
Jo, ale pod Win nějak necítím žádnou potřebu EEPROM u své PCTV Pro (též s tunerem Philips 2) měnit.

Ivo Mašek
07-12-2004, 07:00
Manual pro Pinnacle ShowCenter:
www.exac.cz/pinnacle/pdf2/showcenter.pdf

StD
07-12-2004, 07:23
...jo ale to není karta do PCI. To je snad jen model 100i a zatím to trpí určitými "dětskými nemocemi". Taky mi to od Pi nabízeli on-line, ale chtěj za to nějakých 300 euro

Ivo Mašek
07-12-2004, 07:35
Je to externí "krabička".
Já jen, jestli to někdo má, tak tam je office manual.

uskoboh
11-12-2004, 10:33
zdravím, mám zostavu Celeron 400 MHz, 650 MB RAM, W2k+SP4 a PCTV PRO. Namontoval som teraz Samsung TS H552B, ktorá páli DVD aj CD. Ako sa dá celý systém upraviť tak, aby priamo ukladal (vypaloval) prijímaný tv program na DVD/CD disk - aj vzhľadom na technické parametre PC? :-?

StD
11-12-2004, 11:02
9-) :-(( :-G ...to je jen zkratka, co by tě čekalo. Pokud se zadaří, dej vědět.

Ivo Mašek
11-12-2004, 13:20
Celeron 400 MHz
Přes tohle vypalovat přímým přenosem ??

Devaster
11-12-2004, 14:40
Ivo co ty vies mozno hypertransport pouzity na komunikaciu medzi periferiami .... :-E

Ivo Mašek
24-12-2004, 14:18
StD:
Dělal jsem tu menší reorganizaci, tak jsem pozměnil název předmětu a tento thread by měl být teď vždy na začátku.

StD
25-12-2004, 07:55
OK, souhlas, ale dej tam ještě do závorky modely Pro, Stereo, Rave a XE. Do těch "moderních" řady 100i, 200i, 300i (Mediacenter) a externích USB se "montovat" nehodlám. Ty zaslouží separátní Thread, protože to je úplně o něčem jiném...

Ivo Mašek
25-12-2004, 08:05
Tvé přání splněno :-)

StD
25-12-2004, 08:10
...ty jeden "Ježíško"!

FabiaWRC
17-01-2005, 15:16
Kde se dá stahnout ten nový vision? Já mám jen nějakou starou verzi 3,38. Zkoušel jsem to z Pinnaclesys.com a po registraci to stejně nešlo.
Je nějaký jiný link? Diky

StD
18-01-2005, 07:54
Na Pi jsou pouze Updaty. Originál by ti měl na vyžádání poskytnout Exac.cz, pokud je koupeno u nás. Jinak bližší (další) informace máš ode mne v mailu.

imported_Tomas
24-01-2005, 16:11
Ahoj, mam pujcenou starsi verzi karty Pinnacle PCTV Pro (s tunerem Philips), obraz je O.K., ale nedari se mi u ni rozchodit zvuk. Prijimam signal ze vzduchu, zkousel jsem PCTV vision 5.30 a 5.50 a u obou je to stejne. Na strankach Exacu pisou, ze starsi verze by mela chodit korektne s PCTV vision 4.02, ale to zas nevim, kde bych sehnal. Chodi vam nekomu tahle karta s verzi PCTV vision 5.x a pokud ano, jak jste to rozchodili? A netusite, kde by se pripadne dalo sehnat PCTV vision 4.02?
Diky moc za kazdy tip.

StD
25-01-2005, 09:57
...to se tedy docela divím. U Exaců zase spletli "jablka s hruškama". Vision je pouze aplikace a ta se značí Build + číslo. Vlastní ovladače karty byly řady 4 a dnes 5 (6ky už se asi nedočkáme...).

Takže asi tak: Já provozuji kartu PCTV Pro s tunerem Philips (2. varianta), ovladače jsou PCTV 5.30 a aplikace je PCTV Vision Built 2.71. Zvuk chodí OK propojením na PCI-zvukovku přes vnitřní Aux vstup/výstupy, obraz mám přiveden přes S-video in z S-VHS videa.

Jinak nejstarší ovladače co mám jsou snad verze 5.10 (nebo 5.11, nemám je tu u sebe). Ovšem řekl bych, že tvůj problem se zvukem bude spíše spočívat v nesprávném nastavení Visionu (záložky Audio-zdroj pro přehrávání-zdroj pro nahrávání a v naladění kanálů pod správnou normou/lokalitou --> ono se tam defaultně "cpe" U.S./NTSC a pokud se to po manuálním naladění kanálu neuloží restartováním aplikace, tak se to tam vrací...

P.S. Hlavně nehýbat s defaultním datovým tokem Audia 192 --> pokud se tam dá cokoli jiného, dochází při zachytávání k "zatuhnutí" systému...

rct
25-01-2005, 10:54
Ahojte vsetci, kupil som novu TV-kartu Pinnacle PCTV pro. Mam problem ju rozbehat :(( . Ked pouzijem drivere z installCD, tak vsetko slape az na detail REC-ak ho kliknem, okamzite mi restartne masinu. Ak pouzijem "najnovsie drivere z netu", zase mi nenahrava zvuk. SOM ZUFALY!!!! Prosim Vas viete mi niekto poradit nejake "NORMALNE DRIVERE+ NORMALNY SOFT" ???? Budem Vam VELMI VDACNY!!! Inak Pinnacle assistent mi vypisuje nasledovne: (samozrejme sa mi XP ospravedlnuje za pripadne vzniknute problemy- co mi urcite pomoze, ze?? )

PCTVASSI spôsobil chybu stránkovania pamäte
v module KERNEL32.DLL na 0177:bffc05fb.
Registre:
EAX=03640018 CS=0177 EIP=bffc05fb EFLGS=00010282
EBX=0373fe28 SS=017f ESP=03640000 EBP=0373fe38
ECX=00000000 DS=017f ESI=00000000 FS=471f
EDX=bff76855 ES=017f EDI=bff79198 GS=0000
Bajty na CS:EIP:
ff 54 8f 04 5d 5e 8b 5d 0c 0b c0 74 33 78 3c 8b
Výpis zásobníka:
03640020 00000000 03640020 036400f0 81d76f58 0373fe28
036400f0 0364010c 03640044 bff76849 036400f0 0373fe28
0364010c 036400c8 03640488 bff76855 :-(((

A Aby som doplnil, tak pod kapotou vlastnim: AMD Ahlon 2000+ XP, 512RAM, 7200rpm 120GB Maxtor HDD, Gigabyte 7n/400 Pro 2- Z.D., nVidia FX 5200+ -G.K atd....
Za pripadne vyriesenie problemu este raz DAKUJEM!!!!

StD
25-01-2005, 11:11
Při prvním pohledu bych usuzoval na DirectX... Mimochodem, a co tam máš za nastavení v záložce Capture, když to takto zhasne?

Potkan
03-02-2005, 10:34
Mam Pinnacle PCTV Stereo ted uplne novou a originalni soft. Pri prepinani programu na 5s vzdy vypadne zvuk. Nemate nekdo zkusenosti co stim?

StD
03-02-2005, 10:48
No nevím, u mne to (u verze Pro) s typickým "chrupnutím" přeskočí v rámci jedné sekundy, nicméně schválně jsem se teď díval do FAQů u Pinnacle a nikdo tam podobným problemem netrpí - zvuk obvykle jde nebo vůbec nejde...
Jinak úplně nejelegantnější řešení je přepínat kanály DO na "zdroji", tj. u mne Sat-receiver nebo VCR. Pak nemáš prodlevu ve zvuku žádnou.

imported_jenr
07-02-2005, 18:42
MAm problemy s provozovanim PCTV Pro v softu Dscaler 4.1.11
jde o to ze po spusteni zacne obraz blikat a po chvili se objevy chybove hlaseni :
Unexpecated error -The video thread failed to exit in a timely manner and was forcefully terminated.You may experience further problems.
Nevite nekdo cim by to mohlo byt ovladac 5.10 + Win xp SP2 .

Diky JENR

StD
07-02-2005, 18:50
jenr: No to se ti vůbec nedivím. Jak už je tady šířeji známo, DScaler (a podobně FFDShow) já nerad a on se zase nemá rád s nastaveními ovladačů i kodeků instalovaných Pi a grafikou. Musíš si halt při vlastní konstelaci PC vybrat to své "menší zlo". Vše najednou obvykle nefunguje. Ani v životě ne.
Můj tip: Odinstaluj DScaler a zkus MediaPlayerClassic (v. 6.4.8.2 a výše), když už potřebuješ mít něco jiného.

P.S. Ovladače 5.10 vznikly ještě před XP, tudíž se ti tam může klasicky hádat grafika (tj. Overlay především). Co na tu tvou instalaci "říká" Assistant?

imported_jenr
08-02-2005, 18:08
Fak se omlouvam ale trochu jsem zazmatkoval ,po restartu a opetovnem naistalovani Dscaleru uz to slape dobre ,chyba byla zrejme v tom ze jsem pred prvni instalaci mel spustenou originalni aplikaci Vision a po jejim ukonceni windows xp vzdy hlasi chybu ,kterou chce odesilat,a tahle chyba zrejme zpusobyla ze Dscaler nefungoval korektne,ale taky je dost mozny ze jsem pri instalaci zapomel vypnot ProgDVB :-D .
Jnak mozna by me jeste zajimalo jestli vam to Vision dela taky po jeho ukonce ve Win XP se objevy vzdy chyba.?

StD
08-02-2005, 18:38
Kdyby se Vision ukončoval korektně, tak půjde třeba normálně přepínat mezi TV a FM, což nejde a nikdy už nepůjde, protože se "vývojové síly" soustřeďují jiným směrem... Nicméně zvaž, o co přicházíš a co ti to nové dává. Mě osobně k životu zatím stačí plný Mpeg2/Mjpeg bez registrace, a to vše pod W2K. Trápení s XP mi vystačí v robotě... V každém případě poučení pro tebe: u Pi Restart po každé změně nastavení! (To platí i pro naladění kanálů.) Na všechno si člověk zvykne, jen musí znát Unsere Pappenheimer!

draja
10-02-2005, 13:19
VÍ NĚKDO JAK AKTIVOVAT MPEG 2 U PCTV STEREO??? CHCE TO PO MĚ 5 EURO . JIŽ JEDNOU JSEM TO AKTIVOVAL ALE NEVÍM JAK ???? PORADÍTE !! DÍKY UŽ SEM ZOUFALEJ :(( B-)

StD
10-02-2005, 18:34
Nemáš si pořizovat "nové" věci... Ozvi se na mail a pořešíme, bez kreditky jsi jinak 0 i v socEU. :-D

miller
11-02-2005, 08:03
Ahoj. Prosim Vas, nesetkali jste se nekdo s nasledujicim problemem:
preinstaloval jsem komplet Xp. Nainstaloval jsem znovu PCTV, pred tim pouze Office, kodek DivX5.2.1, Xvid, AC3 a nic jineho. Instalace karty probehla OK. TV bezi normalne. Pokud vsak dam nahravat do formatu DVD LP / DVD (coz je mpeg2) dojde po urcitem case (radove minut) k zatuhnuti PC vcetne obrazu, ale zvuk bezi dale. Pomuze pouze natvrdo resetovat PC. Nero, ani PowerDVD nainstalovan nemam.
XP 2000+ (pretakt na 2600) 512MB, WinXP, 200GB, MSI KTRV, VIA400, Radeon9200. To pretaktovani bylo i pred preinstalaci. Akorat jsem nahraval novy BIOS a ovladace k desce a k VIA.
Predem dekuji za rady

StD
11-02-2005, 20:10
Miller, ty jsi tedy Stammgast. A na co tam kruci rveš dřív ten hloupý DivX a AC3?? Před kartou? Se ti divím. A určitě to máš ještě s tou "tvůrčí" ZK (Creative), nejlépe OnBoard. Já se z toho asi... Dr. Chocholoušek.
P.S. Když jsi tam dal znovu drivery od MoBo a IDE, tak zopakuj i ZK! A potom i PPE, mezitím restarty-...

Julda
12-02-2005, 20:37
Chtěl bych poprosit o pomoc. Zakoupil jsem televizní kartu Pinnacle PCTV Stereo a mám jeden problém s ní. Při přepínání programů a při spouštění nahrávání vypadává zvuk. Můžete mě někdo prosímvás poradit co s tím?

miller
14-02-2005, 08:30
ahoj StD. Promin, jestli jsi mel kvuli me nervove vypeti. :-I
Ale jinak: pomohlo snizeni taktu FSB ze 166 na 160, a uz se to nekouse.
Stejne ale pri nahravani do DVD(mpeg2) dojde k posunuti zvuku.
Jojo, ZK je onboard, ale nevim ted to jeji oznaceni (AC97???)- no proste soucast desky MSI KT4V. Bylo by lepsi poridet nejakou zvukovku do slotu? Nevim, ale jsem dneska nejaky zabrzdeny. Nepochopil jsem - "tak zopakuj i ZK! A potom i PPE, mezitím restarty"
Jestli jsem dobre pochopil, tak prvne ovladace HW, pak nainstalovat kartu PCTV a pak kodeky? A nejlepe s jinou Zv kartou? Jde mi nejvice o nahravani do DVD, tzn. abych nemusel pak nejak slozite demuxovat a srovnavat zvukovou a audio stopy. Nahravku jednoduse sestriham a vycmudim na devko.
StD, dik zas za rady.

StD
14-02-2005, 09:42
1) Nepřetaktovávat. FSB nechat na hodnotě odpovídající CPU.
2) PCI ZK bude na 99 % lepší než on-board
3) zopakuj ZK míněn ovladač a PPE je program od Pi (PCI Enhancer)
4) Až to bude chodit synchronně, tak teprve můžeš zachytávat.
5) Žádné další kodeky, pokud nainstaluješ Vision a Studio, nepotřebuješ, navíc snad jen XviD, Huffyuv, případně jiný Mjpeg.

miller
14-02-2005, 10:18
O.K. Vyzkousim. Odinstaluju a poradi pak podle tebe. Akorat me zarazi, za zadne jine kodeky nez jsou v PCTVsoftu nepotrebuju.

jardat
14-02-2005, 16:24
:-G
mam tuhle kartu a program na prehravani Dscaler
jak muzu zachytavat video???
diky za odpoved :-G

StD
14-02-2005, 18:04
Jardat: Osobně DScaler nepoužívám. Když jsem ho zkoušel, tak mi vytuhával OS. Nevím, možná se nemá "rád" s ovladači... Mimo Vision spolehlivě při správně nastavené kartě funguje zachytávání (nejlépe do Mjpegu) v ATV2000 a nebo v MediaPlayer Classicu novější verze. Zachytávání nabídnou i "lepší" DVD-playery, najdou-li v systému kartu jako aktivní WDM-zdroj. Servus!

jardat
14-02-2005, 18:43
jakym programem zachyzavat vide
ATV mi nejde spustit navim jaknastavit aby mi nrepsal chyb hlasku

dscaler mi funguje v pohode,mal je tam blbe zachytvanani
jak to mam zachytit necim jinym?

jardat
14-02-2005, 18:53
jde to nejak prez virtual dub? nejak ho propojit s tv kartou a v nem primo zachytavat??

StD
15-02-2005, 07:18
Jde.

Julda
16-02-2005, 10:20
Ahoj,chtěl bych tě poprosit o radu. Chtěl bych se tě zeptat zda se dá aktivovat zachytávání do MPEG2,bez toho abych musel za to platit.Dá se to nějak obejít? Mám kartu Pinnacle PCTV Stereo. Pak bych se tě chtěl zeptat jestli se dá pomocí této karty zachytávat pomocí jiných kodeků? Můžu volit pouze MPEG1 a nebo MPEG2. Děkuju ti předem za radu. Máš u mně pivo. Díky Julda

StD
16-02-2005, 10:46
Pro PCTV Stereo použij ty starší ovladače 5.60 a mělo by to jít. "Obcházet" to nelze - aktivační číslo se musí koupit kreditkou, ale to platí u ovladačů 5.90 a ty nejsou pro v. Stereo určeny...

PajaXV
18-02-2005, 17:31
Zdravím. Mohl by mi někdo poradit, kamoš koupil kartu PCTV Pro a při sledování TV se mu rozchází zvuk s obrazem. Když sleduje TV, tak zvuk je vždy o nějakou vteřinu napřed před obrazem. Setkal se někdo z vás s podobným problémem?

Sestava: ASUS A7V8X-X, Barton 2500+, 512 DDR Kingmax, GK Sparkle FX 5700 256MB VIVO, 120 + 80GB disky, zvuk integrovaný.

Ovladače originál s CD (verzi mi nebyl schopen okamžitě po tel. sdělit)

StD
18-02-2005, 17:41
Setkal...
A) při používání on-board ZK.
B) při nainstalování některých "nekorektně" se chovajících aplikací ve vztahu OS/DirectShow - např. některé kodeky (MainConcept...), VirtualVCR, DScaler, FFDShow apod.
C) u nesprávně nainstalovaných ovladačů (pořadí).

Stačí? To bude zase řevu, jak to někomu jde a jinému nejde... :-E

PajaXV
18-02-2005, 17:50
Dík za odpověď, budu mu to zítra tlumočit. Osobně jsem mu prorokoval problém v ovladačích, pač taky tvrdí že pomocí DO nedokáže pustit TV, až když manuálně myšounem pustí TV, pak může ovladačem přepínat programy a pod., no ale vypnout ovladačem lze v pohodě.

Já sám mám Winfasta Deluxe a jsem spokojený.

Ještě mě napadá, že bych mu mohl půjčit na otestování svou zvukárnu SB live! jestli by to nepomohlo.

Dám vědět, jak jsme dopadli.

Ivo Mašek
18-02-2005, 17:52
Já sám mám Winfasta Deluxe
To ti chválím.......................... :-D

StD
19-02-2005, 07:32
Ivo: ...to je tedy rada jak noha. Mimochodem OT: Vyzkoušel jsem včera to K!TV - obraz to má skvělý, ale asi hodinu jsem "intuitivně" hledal plug-in pro nahrávání (pomohl Help) a nakonec jsem zjistil, že se to u mne prostě neumí korektně vypnout - pokaždé háže konflikt o paměť s Kernel32. Jak tomu mám rozumět??

PajaXV: S tím SB bych to moc nezkoušel, ten má své specifické "mouchy", jedině když tak nějakou starou verzi (nejlépe ISA), u které šlo ještě natvrdo naswitchnout IRQ. :-E

Ivo Mašek
19-02-2005, 08:00
Vyzkoušel jsem včera to K!TV - obraz to má skvělý, ale asi hodinu jsem "intuitivně" hledal plug-in pro nahrávání (pomohl Help) a nakonec jsem zjistil, že se to u mne prostě neumí korektně vypnout - pokaždé háže konflikt o paměť s Kernel32. Jak tomu mám rozumět
Tak to chceš po mě toho moc. :-) Já to ani vyzkoušet nemůžu, není určeno pro čipsety Conexant.

StD
19-02-2005, 13:10
Connexant = dříve Brooktree... Nicméně já bych to tak jako "Bt8x8 only" neviděl. V nastavení zdroje máš 3 možnosti: NoSource, DSDrv (Bt8x8) a WDM (generic) - já to mám nastavené právě na to třetí! A i u nich na stránkách píší o Universal pro všechny TVkarty. Servus.

miller
21-02-2005, 07:10
To StD, ale i ostatnim: K memu vyse uvedenemu problemu s rozchazenim zvuku pri nahravani - na zaklade rad a doporuceni StD jsem se prozatim (snad natrvalo) dopracoval k uspechu. Takze pokud to shrnu: Reinstal PC = novy bios, ovladace k desce, cipu, grafice, integr. zvukovce, Win XP. Po instalaci nejakych Office, Mozily a apod. zakladnich softu nasledovalo toto poradi instalaci: PPE (Pinnacle enhancer), PCTV Pro vcetne orig.softu, patch PCTV, kodek DivXPro5.2.1, AC3, XVid, PowerDVD 5, Nero 6.6.0.6. Vse vzdy s restartem. Bylo to docela zdlouhave, jelikoz jsem vzdy po instalacc zkousel 2hodinovy grab. Pokud byl bez desynchronizace, pokracoval jsem dale. Jeste k tomu pretaktovani: Athlon XP 2000 (standardni FSB133) - pretaktoval jsem na 166, ale dochazelo k zasekavani komplet systemu pri grabu do DVD formatu. Pomohlo snizeni FSB na 160. Pak mi to ale nedalo, provedl jsem opet navyseni dle doporuceni nekoho na 166 (ma se pry dodrzovat radeji rada 133,166 apod) s navysenim napeti procesoru Vcore na 6,25V. K zasekavani i desynchronizaci nedochazi. Toto se podarilo realizovat predevsim diky radam StD, jak jsem jiz uvadel. Timto mu vyslovuji podekovani pred nastoupenou jednotkou uzivatelu PCTV PRO.

(Athlon XP2000+/2600, 1xDDR400 512MB, MSI KT4V, VIA400, Ati Radeon 9200, integr.ZK AC97, a nejaky pam disky)

StD
21-02-2005, 07:18
Díky, ale stejně jako "výhledově problematické" vidím to zbytečné přetaktování (od toho grabování úspěch/neúspěch neodvisí, hlavní je rychlá sběrnice, IDE a disky) a ty aplikace M$ Office, PwrDVD a Nero. Každá z nich má určité možné "negativní vlivy" na system.

miller
21-02-2005, 19:36
Ano, to pretaktovani nemam z duvodu grabovani. Na ostatnich aplikacich je to ale znatelne znat - hry. upravy videi, photoshop atd.

StD
22-02-2005, 07:30
Co ti to bude platné u "ostatních" aplikací že pojedou rychleji, když budeš mít rozsynchronisovaný zvuk? Já to raději řeším tak, že na video mám nastavené W2K a ostatní práce provádím zase v jinak nastavených W98SE.

PajaXV
22-02-2005, 19:22
Tak jsme se bohužel k ničemu kloudnému nedopracovali, přesně jak psal StD, se zvukárnou Soundblaster to nefachčí vůbec (teda no asi tak by se to dalo nazvat, ty problémy). Bohužel jinou kartu se mi nepodařilo sehnat navíc stejně stará ISA nepadá v ouvahu, leda bych ji kladivem nacpal do PCI slotu :) Někde mi doma ležela stará PCI ESS zvukárna, ale jako na potvoru ji nemůžu najít. Nakonec jsem napsal na českou podporu od Pinnacle, jsem zvědav jestli něco poradí, moc tomu ale nevěřím, beztohoď mi napíší, že jde o nekompatibilitu s něčím v kompu a bude "vymalováno".

miller
23-02-2005, 06:31
Std: Samozrejme souhlasim, ale u me urcite prevazuje ostatni prace nad grabem. Z toho duvodu ten pretakt. Urcite dobra metoda s vice diskama. Zvazim ji, a ze bych na zalozni datovy disk nainstaloval jen Winy a PCTV. Jen je to u me dost problematicke, jelikoz mi bezi pecko (myslim tim PC!) z urciteho duvodu skoro nonstop a dost nerad restartuju. Tak uvidim.

StD
23-02-2005, 07:15
PajaXV: Jednu PCI Crystalmedia 5.1 mohu na zkoušky zapůjčit, ale jsem v Praze a kde ty?
A tu "vzájemnou kompatibilitu" vyzkoušíš postupnou instalací HW systému...

Ivo Mašek
23-02-2005, 09:19
Diskusní forum pro Pinnacle:
http://webboard.pinnaclesys.com

StD
23-02-2005, 10:09
Já to sem ještě nedával? Nutno ovšem podotknout - nutno se zaregistrovat a neznalost NJ či AJ neomlouvá :-D
Stejně tak pro downloady (z ftp) je nutno mít výrobek zaregistrovaný.

PajaXV
23-02-2005, 18:27
StD: dík za nabídku, bohužel to neklapne, do Prahy to mám 200Km (jih moravy) takže bohužel. Jinak s tou kopatibilitou, když to tak sleduju, tak abych otestoval kartu, musím mít nainstalovaný ovladače pro zvukárnu, pak pro TV kartu a k MB také, zbývá jen grafika která snad není nutná pro provoz TV pač XP si tam hodí nějaký svůj ovladač.
No dnes jsem nad tím s kámošem opět hloubal a zas nic nevymyslel, co se týče podpory na webu, tak podle předpokladu, odkázali mě na to ať si proštuduji jejich web, hlavně tu část o chipsetech. Hmm nic konkrétního k chipsetům jsem tam nenašel a ty jejich rady které uvádějí všeobecně mi nepomohly. Taková rada jako nainstalovat nejnovější ovladače ke všem komponentám v PC je mi platná jak mrtvýmu zimník, to bylo první co mě napadlo.

StD
25-02-2005, 07:51
INFO pro majitele PCTV Stereo, aneb není verze 5.90 jako 5.90...

(citace z Pi-fora, kdyby to někdo přehlédl. Jsem líný to překládat, nicméně Fazit je ten, že nyní Pi dodává ovladače 5.90 s kartami PCTV, ovšem 5.90 od verze Stereo nelze použít s v. Pro a stejně tak naopak...)

Hallo Leute,
also zu den Versionen:
Folgende Versionen gibt es zum Download: PCTV Pro Version 5.5 und bei der Stereo das Update auf 5.8.

Beide Karten werden mit der Version 5.9 ausgeliefert, das ist auch korrekt. Allerdings kann der 5.9 Treiber für die Stereo natürlich nicht für die Pro verwendet werden und umgekehrt.

Die Versionen Pro 5.5 und 5.9 bzw. Stereo 5.8 und 5.9 sind technisch identisch. Bei der Version 5.9 ist nur die MPEG2 Aktivierung dazu gekommen, die aus lizenztechnischen Gründen nun separat erworben werden muss...

Signature:
--------------------------------------------------------------------------------
Mit freundlichen Grüßen,
Elmar Fähndrich
Pinnacle Systems

Fanda
26-02-2005, 15:19
Nevíte kde bych mohl stáhnout nejnovější software na PCTV STEREO XE ???Na jejich domovské stránce za to chtěj zaplatit.
Mám nějakej starší a pořád mi trošku chrastí zvuk.

StD
26-02-2005, 16:29
...no já bych to tahal třeba z Marsu... (=joke). Nemáš instalační CD? Tak jdi na Exac.CZ, výhradniho to zástupce Pi v ČR. Ten poplatek není pro ně, ale pro "sdružení" Mpeg2. Počkejte, čeho se ještě dočkáte. Platit HW 3x a ještě daně.

Fanda
27-02-2005, 19:16
Chtěl bych vědět jaký program(nějaký dobrý co umí i ukládat filmy s dobrou kvalitou) by mi jel s mojí TV kartou mám Pinnacle stereoXE???Děkuji za odpověd

StD
28-02-2005, 07:18
Fanda: Pokud ti správně funguje Vision, tak není důvod používat jiný. Nicméně můžeš chytat třeba v MediaPlayer Classic nebo MV2Playeru, pokud si je budeš umět správně nastavit. ATV2000 asi s tvým chipsetem nepojede (musel bys rozhodně nastavit jako zdroj Internal WDM...).

PajaXV
04-03-2005, 14:39
Tak jsme ten problém s utíkajícím zvukem vyřešili. Konflikt byl mezi TV kartou a grafickou kartou. Zřejmě se nějak nemohla ta TV karta dohodnout s VIVO na grafice. Vylučovací metodou jsme přišli na to, že totožná karta ale bez VIVO jede v pohodě, problém nastal pouze při osazení kamošovou FX5700 VIVO. S jinými kartami (R9800 pro a FX 5200) nebyl také žádný problém.
Zajímavé, jsem to taky tipoval na problémy se zvukovkou a ono tohle...

Mimochodem oficiální podpora selhala na plné čáře, jediné co z nich vypadlo, byl odkaz na jejich web s problematikou chipsetů, že si to mám proštudovat (na té stránce je nejnovější uvedený chipset (AMD CPU) tuším nForce2 U a co se týče VIA, tak KT266, což je hrubo za opicema, a nic neřekne k současným produktům)

StD
04-03-2005, 17:10
PajaXV: To je ale o logice věci a stojí to i v manuálu, že PCTV karta se nesnese s žádnou jinou WDM Video Capture věcí v systému, dokonce ani se Sat kartou... Jinak jsi dostal od Pi Support "standardní" odpověď. Jsou halt líní číst a nadává se na to na jejich foru neustále.

PajaXV
06-03-2005, 19:15
StD: Jo to je super, že to stojí v manuálu, který dodali snad ve všech jazycích krom českého :-G Jooo logika, to je věc :-) kamoš je řezník a PC rozumí jako klasickej uživatel a já vyučenej od dřeva s koníčkem PC se stále učím, stále :-) . Když jsem pořizoval svou TV kartu od Winfastu, pohoda, žádný problém a v tu dobu jsem měl stejnou kartu jak kamoš, taky s VIVO, by mě nenapadlo že se to může hádat :-?
CZ manuál, to bylo první na co jsem je po registraci upozornil, že není přiložen CZ návod, nutno jim připsat k dobru, že ochotně nabídli zaslání CD s českým manuálem. Bohužel to CD tam mělo bejt při prodeji, ne až když marně pátrám jak kartu uvést do chodu a kontaktuji proto podporu :-(
Když o tom uvažuju, co času a nervů by si jeden ušetřil... ale co, hlavně když už to šlape...

StD
07-03-2005, 06:41
Já CZ manuál nevlastním a také žiju... :-D

PajaXV
08-03-2005, 15:46
Já zas neumím anglicky a taky žiju, ikdyž je fakt že někdy lituju, že nás učili východní jazyk a ne západní, někdy by to bodlo... (popravdě, za ty roky jsem se nenaučil ani rusky, holt když to je s odporem tak je to mizerně) 8-)

imported_Rada
10-03-2005, 10:28
Zdravim vsechny. Chtel bych se zeptat jestli nekdo nema zkusenosti s pouzitim ccdxp32 a PCTV Pro. Pri pouziti tohoto SW dojde pri vyberu TV tuneru (MT2032) k zatuhnuti aplikace. Diky za info

StD
10-03-2005, 11:37
1) Was ist ccdxp32? Nechám se poučit...
2) Ty máš na té kartě takový tuner - MT2032?

imported_Rada
10-03-2005, 12:00
ccdxp32 je SW umoznujici dekodovani TV programu v ramci kabelove TV. Co se tyce TV tuneru, tak tento tuner byl na me karte detekovan. Jestli tam je ci neni tezko rici. Predpokladam, ze kdyz se mi takto dekodoval ve 2 SW tak tam zrejme je.

StD
11-03-2005, 19:07
No tak to mohu jen doporučit odstřihnout kabel (=neplatit) a obrátit se na free Ether (u mne jen analog Sat přes S-video vstup a je klid!)

Dalton
18-03-2005, 22:05
zdravim, nemohl by mi nekdo rict kde by se daly sehnat original drivery z instalacniho cd pro Pinnacele TV stereo? Ja ty svoje nekde zaratil a tedka nemuzu kartu za boha rozjet, na pinacle je pouze update, kterej vyžaduje original. Díky moc.

StD
19-03-2005, 10:11
Dalton: V Českých zemích se obrať na Exac.cz, u sousedů na Pinnacle.de, nebo na svého konkrétního "dodavatele"...

Pucmeloud
05-04-2005, 22:29
Vidím, že můj problém je častý, ale jak z toho nevím....Mám TV kartu PINNACLE PCTV Stereo PAL (Phil SAA7134 chip set) na XP a SP2. Doposud skoro rok fungovala v pohodě, ale poslední dobou při zachytávání v TV se po chvíli (několika minutách) záznamu ztratí zvuk. Nepomohlo zachytávat ne samostatný disk...nevím co s tím. Máte tip?

StD
06-04-2005, 07:17
1) Přibyly nějaké kodeky nebo programy od doby, kdy to fungovalo OK?
2) Poslední ovladače ZK máš? Určitě Creative, že?!
3) S XP se "nehýbalo"?
4) Neměnila se eventuelně verze Nera?
...těch tipů by bylo 9-)

Pucmeloud
06-04-2005, 09:41
Ahoj "StD"
1. jestli přibyly, to nevím...jak by?
2.Ovladače ZK možná přibyly v rámci automatického upgrade MSI desky. Je totiž integrovaná.
3. S XP jsem nehýbal...aspoň si nejsem vědom
4. Ano, NERO se udatovalo....a to má na to vliv? Já zachytávám přímo programem Pinnacle, který je u té desky! Zachytávat Nerem se mi nepodařilo-nemůžu to nějak naladit.

Pučmeloud

StD
06-04-2005, 10:46
Ad 4) Jistě, protože ten blbeček bumbrlíček si tam narve své kodeky (konkrétně zcela blbě do registru ty pro QuickTime, které potom zlobí a už se to tu jinde popsalo, jak se toho zbavit). Navíc se ta nadstavba (Nero Media Player) pěkně "pere" s PCTV Vision. Já mám nainstalováno pouze Burning ROM a úplně to stačí.
Jinak další konkretní případ toho, kdy uživatel neví, co činí, respektive co bez jeho vědomí činí operační system W_XP a některé programy...

P.S. Nehýbal jsi náhodou nějak s hodnotou audia (přednastaveno 192 kbps)?? Na to pozor! Už jsem to tu také psal jindy.

Pucmeloud
08-04-2005, 21:36
Ahoj "StD",
díky za radu, Nero Media Player okamžitě odinstaluju, stejně ho nepoužívám. Které kodeky a jak odebrat nevím, a ani nevím, kde bych to tu hledal. Ale děkuju za ochotu. Zkusím a uvidím...

Pucmeloud
08-04-2005, 21:42
Tak jsem to odinstaloval a nic: pořád stejně. Po 6-ti minutách záznamu zvuk zmizel....:-(((( S tím audiem jsem nikdy nic nedělal, nebo aspoň vědomně!

StD
08-04-2005, 22:33
Ono "odinstalovat" jaksi nestačí. To se musí smazat stopy/odkazy na soubory QT*.ax v registru. Jestli to neumíš, raději povolej nějakého kamaráda, který se v tom vyzná...

fortesque
09-04-2005, 17:31
Jsem v tomto oboru laik, proto bych potreboval poradit který program je nejlepší na nahrávání z tv. Mám tv kartu PINNACLE Studio PCTV stereo. Díky za radu

StD
10-04-2005, 06:54
Zaručených výsledků dosáhneš s tím, co jsi dostal na instalačním CD. Jinak vyzkoušet můžeš vše, co akceptuje nainstalované WDM-audio & video capture device...

Jack_lib
13-04-2005, 11:21
Zdravím
vlastním TV kartu Pinnacle PCTV PRO. Používám ji přes 2 roky. Od včerejšího dne mi přestala fungovat.Nelze spustit PCTV Vision ani Webtext. PCTV assistant mi napíše chybu zařízení. Mám v PC také SAT kartu Skystar2. Tu jsem zakázal, odinstaloval jsem ovladače, problém jsem však nevyřešil.
Používám verzi PCTV 5.50. nejdříve jsem ji instaloval při povolené kartě skystar2, po dokončení instalace se objevilo chybové hlášení týkající se paměti (.....paměť nemůže být read). Kartu jsem zakázal, instaloval znovu a již bez problémů. TV karta bohužel nefunguje.
Konflikt se sdílením zařízení jsem neobjevil (dle správce vlastností ve WIN XP pro - IRQ 18).
Nefungují ani ostatní programy (ATV 2000, ChrisTV).
Poradíte někdo? :-(((

StD
13-04-2005, 11:27
Tak to už jsem dva... :-((( Mně zase začala "stávkovat" po záměně GK, ale ATV2000 kupodivu běží. Přitom byla v dlouholetém provozu na sdíleném IRQ5 právě s GK (předtím Radeon 7000VE, nyní 8500LE). To je u mne situace pod W98SE, pod W2K karta šlape OK, ale zase pro změnu stávkují DVD mechaniky a mám tam nějaké bugy.

Je jaro, halt potřebuje OS novou instalaci a provětrat... :-(( Chce to do čistého a neposkvrněného... To zase bude neco.

Jack_lib
13-04-2005, 11:52
:-? Pravda je ta, že ATV spustím, dám tam PCTV PRO (ostatní nevím), obraz jak v tunelu (freeze), a místo zvuku jen šum.
Jinak mám na jednom z disků nainstalovaný XP bez toho všeho svinstva kolem, tak to zkusím nainstalovat tam. I když k čemu mi to bude, když ten disk pak stejně nebude bootovací?
Mám přehodit kartu do jiného slotu? Nebo jí mám kopat hrob?

StD
13-04-2005, 11:56
Přehazovačky jsou jediné, co můžeš zkusit, a potom jí vzít do jiného PC, jestli vůbec funguje. O dlouhodobé životnosti se tady bohužel zatím nemluvilo...

Jack_lib
13-04-2005, 14:10
Na jiném disku mi to funguje. To je mi ale stejně na prd. Jinak jsem našel ve správci vlastností Zařízení pro dig. videa v režimu Legacy. Soubor WDM Video For Windows Capture Driver (Win32) je OK, ale Digital Processing Systems Video Capture CoDec je povolen , ale řádně nefunguje. Nevím, jestli je chyba právě tady. Nevím ani umístění těchto souborů. Aktualizace nic nenašla. :-(

StD
14-04-2005, 07:09
...ty soubory by měly teoreticky být v adresáři *\SYSTEM nebo *\SYSTEM32. Najdi si je třeba v Commanderu a jestli máš Spybot, tak si zkontroluj "Neplatné položky registru".

Jack_lib
14-04-2005, 09:45
Kouknu se na to. Podle mě to vypadá, že nějaká aplikace zabírá pro sebe pctv vision nebo tak nějak. Nebo jestli chybí nějaký důležitý soubor? S programem System Mechanic jsem vyčistil registr od neplatných položek.
Myslíš, že by pomohla částečná přeinstalace windows? Do ůplné se mi nechce, nemám kam zálohovat. U exacu mám kartu registrovanou, psal jsem jim, ale pořád nic. :-G

StD
14-04-2005, 09:48
Opravný re-install to pravděpodobně nespraví, protože zachovává nastavení. Hele, a neupgradoval jsi si náhodou Nero nebo DirectX?

Jack_lib
14-04-2005, 09:58
Cca před 14 dny jsem instaloval hru, která si instalovala DX 9.0c. Po instalaci to běhalo. Ostatně druhý disk, na který jsem TV kartu zkoušel, jsem instaloval také DX 9.0c. Jinak Nero mám 6.6.0.8. Ve spybotu jsem zkoušel obnovit vybrané zálohy-při obnově registru se vyskytla chyba.

StD
14-04-2005, 10:08
K tomu Neru je odpověď zde:
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=810

Jack_lib
14-04-2005, 10:34
Odregistroval jsem C:\Program Files\Common Files\Ahead\DSFilter\neqtdec.ax a ono nic. Mám odinstalovat nero? Tuto verzi mám cca měsíc.

StD
14-04-2005, 10:47
Ty soubory NeQT*.* by snad měly být dva (audio a video), ne?

Um beide Filter zu deregistrieren einfach folgende Befehle (>Start > Ausführen) ausführen (evtl. den Pfad zu Programme anpassen):

regsvr32 /u "C:\Programme\Gemeinsame Dateien\Ahead\DSFilter\NeQTADec.ax"
regsvr32 /u "C:\Programme\Gemeinsame Dateien\Ahead\DSFilter\NeQTVDec.ax"

Nach jedem der zwei Befehle bekommt man eine Bestätigung. Wenn diese nicht kommt oder ein Fehler gemeldet wird ist der Pfad falsch.

Danach am besten noch einmal Windows neu starten und dann funktioniert Vision und auch der DataReciever wieder.”

Jack_lib
14-04-2005, 11:09
Žádný z těchto souborů jsem nenašel (asi to cpou do jednoho souboru). Ani odinstalování nera nepomohlo. dxdiag akorát nepodepsaný audio ovladač Realtek.

StD
14-04-2005, 11:14
Na DX9c byl nějaký Patch 5.50a, ten tam máš?

Jack_lib
14-04-2005, 11:29
Hodil jsem ho tam a......nic

StD
14-04-2005, 11:32
Tak to je nějaké zakleté... Halt re-install z čista do čista nutný. Já se na to chystám na sobotu. Ještě že mi to funguje alespoň ve W2K.

fox2005
14-04-2005, 18:55
Zdar. Zakoupil jsem Pinnacle PCTV Pro a porad nemuzu rozchodit centrum na obladani teto karty. V FlyTV vse jede jak ja tak ze karta je oka ale jejich centrum ne a ne. Porad pise http:www.pospisil.wz.cz/tv.JPG. Kdyz zapnu PCTV Channel Manager tak to napise ze HRDWARE INITIALIZATION FAILED!
Uz me to silene stve a porad nevim jak nato 9-) celeron 2.8 384MB RAM Win XP SP2 Grafarna GEFORCE 5200 AGP. Dik za kazdou radu
[/url]

Jack_lib
14-04-2005, 22:01
Taxe mi to podařilo rozhejbat! Náhodou jsem našel návod na kompletní deinstalaci.
http://webboard.pinnaclesys.com/read_messages.asp?WebboardID=1&ForumID=-999&SectionID=80&ThreadID=220688&ThreadStart=0&Pos=0&cntThread=33&lng=1
Když jsem ručně mazal adresář Pinnacle, tak mi to napsalo, že tím může být ohrožen chod některých programů.

Akorát je problém s obrazem. Dělá mi to tohle: http://img54.echo.cx/img54/8025/blbakarta5au.jpg
a to jak při sledování, tak při nahrávání. (Fly2000TV mi to nedělá, akorát tam nemůžu nahrávat MPEG2 ve vysoké kvalitě). Jinak mi to občas hodí "modrou smrt" s diagnózou BAD_POOL_CALLER. To bude asi problém RAMky (hold shit-data). Zkusím to projet memtestem.
Poradíš mi s tím obrazem? kodeky..... :-((

Jack_lib
14-04-2005, 22:24
...........anebo se mám na to vykašlat a koupit WF2000?

StD
15-04-2005, 00:21
Na "deinstalaci" netřeba návod = Regdelete.exe a na to ostatní přizvat Dr. Chocholouška 9-)

in0
15-04-2005, 02:02
tak se mi podarilo nainstalovat bez problemu pinnacle pctv pro s PCTV Vision bez dalsich updatu a fixu na pocitac s GK Matrox Parhelia, ZK Creative SoundBlaster Live! a OS WinXP SP2... to sem si teda oddychl :-) :BB:

instaloval sem 5.9 z originalniho anglickyho cdcka co bylo u karty, protoze k nicemu jinemu pristup nemam a na ceskem prilozenem cd (a na netu je asi to same) je 5.5 ale instalace se hlasi jako RAVE.

mpeg2 mi snad ani nebude vadit, ale nepodarilo se mi prijit na to, jak tam dostat pegasusMJPEG kodek. Je to vubec mozne?

StD
15-04-2005, 17:54
Za tu instalaci jsem ti tam dal ty hvězdičky já a s tím Rave, bez "otevřeného" Mpeg2 a s Mjpeg se tu budeš trápit ještě pár let... Jde o výsledek.
Teď tu budu mít také jednoho Matroxe Dual Head z mé staré služební mašiny, tak s tím také zkusím laborovat.

in0
16-04-2005, 11:42
StD...k cemu sou ty hvezdicky? :-I

a jak s tim mjpeg kodekem, dostanu ho tam teda? zachytavat do DV je pro me zbytecne.

bral bych tu verzi 5.3 (jestli teda vubec pofrci pod mou vrazednou kombinaci) ale nevim kde bych ji mohl sehnat. na icq sem ti psal, ale neodpovidas :) predpokladam ze si jediny zdroj vsech verzi :-D

StD
16-04-2005, 14:09
Na ICQ jsem PO-CT vždy jen 10 minut ráno, víc nestíhám, to bych neudělal/nevydělal nic. Dej email, mám tu ready cosi na CD-R nosiči...

Pucmeloud
19-04-2005, 20:27
Tak jsem zkusil se svou Pináklou Stereo kdeco (viz výše) a stále kvoká....hraje normálně, ladí se bez problémů, ale při zachytávání je nahrávka se zvukem cca 5 minut a zbytek už je němý film...sice obraz perfektní, ale němý. To mi hlava nebere...chvíli to zvuk nahraje, bez rušení a potom to "vypne". A to ta karta fungovala donedávna bez problémů....tak mám po PC videu..:-(((((

Pucmeloud
19-04-2005, 22:16
Právě jsem zjistil, že když z toho Pináklu zachytávám přes NERO, tak to funguje normálně !!! Zvuk tam je pořád ! Dokonce při zachytávání slyším echo, protože v tomto režimu je asi zvuk veden i jinudy, než přes vnější vstup signálu. Když to rozpojím, hraje normálně.....ale v normálním režimu Pináklu to takhle nehraje vůbec...to je fakt zvláštní.

StD
20-04-2005, 07:49
Ad 1) Ten problemek s vypadáváním audia při zachytávání se vyskytuje už i u nových karet 300i a PCTV Sat, hodně lidí si na to na foru Pi stěžuje. Osobně bych podezříval právě nainstalovaný Nero Mediaplayer řady 6 a NeroReloaded jako viníka.

Ad 2) Když audio dekoduje TVkarta z tuneru, posílá ho do systému po PCIsběrnici. Pokud to máš propojené i přes LineIn, tak proto tam vzniká to echo. Řešením je mutnout ten vstup softwarově v Mixeru zvukovky. Takto jsem to dělal při zachytávání v ATV2000, ale tam se to vypíná i volbou zdroje audia a já mám navíc audio vedené cestou LineIn ZK => Aux port TVkarty => po PCI zpět do ZK.

mix
16-05-2005, 15:27
Rád by som graboval do DVD cez soft Cyberlink POWER VCR, ale on mení veľkosť obrazu na DVD zmenšením. Z toho (logicky) vyplýva dosť výdatná strata ostrosti. Neviete, prosím, poradiť, ako by sa dal ten soft donútiť, aby obraz iba cropoval? Tým by zostala plná ostrosť...
Vopred ďakujem za prípadné tipy... Zdá sa mi, že je to výkonnejší soft, než ten dodaný od Pinnacle, ale nejdem ho kupovať, ak nedokáže grabovať s plnou ostrosťou...

StD
17-05-2005, 06:28
...no já bych tam cokoli od Cyberlinku (vč. PwrDVD, PwrVCR etc.) nedával. Dosadí svému dekoderu/enkoderu Mpeg2 vyšší Merit, než má ten od PCTV Visionu (což je WinDVD) a dočkáš se jenom toho, že se ti začne při grabu rozcházet synchro audia s videem. Alespoň tak tomu bylo na mém stroji a proto Cyberlink letěl okamžitě ven... Podobně se chová i VirtualVCR. Jestli chceš mermomocí zkoušet "něco jiného" a nestačí ti z Visionu tvar DVD Custom na 8 Mbps, tak si tam raději dej ATV2000 a nějaký Mjpeg kodek (Morgan, Pegasus), případně Kastor K!TV.

mix
19-05-2005, 15:10
StD ďakujem za upozornenie. Skúsim ten MJPG, ale bojím sa rozsynchronizovania. S MPEG2 problém práve nie je, ale zas kvalita je dosť úbohá. Hmm. Už som rozmaznaný - záznam je výborný v MPEG-1 12 mega sekunda, ale zvuk aj obraz trpia kompresnými artefaktami. Málo, ale trpia.

StD
20-05-2005, 07:36
Nastavení Mjpeg (Morgan) pro ATV2000 ti mohu poslat (soubor ATV2000.REG)

marthy
05-07-2005, 18:28
predne zdravim Pinakery ..

to StD: Chystam se vyresit neostrost obrazu, mirnou desynchronizaci video/zvuk a dalsi veci, ktere me trapi pri zachytavani s PCTV Pro. Prelouskal jsem poctive cely tohle tema a ted se chci optat, jestli uz se nekdo pokusil dat vsechna (zde zminovana) obecne platna pravidla pro uspesny provoz karty do nejakeho uceleho "tutorialu"? .. :)

Sbirat tu jednotlive indicie je sice mozna dobrodruzne, ale trochu neprakticke, ze?

StD
06-07-2005, 18:16
Nazdar, zatím to nikdo nesestavil ("nejsou lidi"...), jinak jedině obecná rubrika Než se zeptáte. :-)

jirkas
08-07-2005, 15:14
Mozna hloupy dotaz, ale kam mam pripojit zvuk? Primo ke karte se pripojuje jen video. Do zvukovky? To je ale trochu neprakticky, protoze zvuk se vetsinou pripojuje pres cinche.