Zobrazit plnou verzi : volba editoru
kudykam_tvf
07-01-2006, 11:59
Potřeboval bych doporučit nejaký program na zpracování videa. Něco mezi Ulead Video studio (jehož funkce mi již nedostačují) a Vegas (je zase zbytečně a příliš složitý). Potřeboval bych možnost více video a audio stop a funkci zrychleneho přehvaní (aby mi výsledný obraz běžel třeba 2x rychleji (zrychlení času)).
kudykam
http://www.adobe.com/products/premiereel/overview.html#kmhead1 :-)
kudykam
no ja byt tebou zkusim pohrat si s tim Vegasem. Neni zase tak slozity, jak se na prvni pohled zda... Chce to vydrzat pianier! :-)
Rychle previjeni je tam pomoci klaves j k l a omezeni poctu stop jak videa a audia nema!
kudykam_tvf
07-01-2006, 12:32
jaký je rozdíl mezi:
adobe premiere 1.5
adobe premiere 7.0
adobe premiere elements 2.0
kudykam
Zásadní je mezi 2.0 a verzemi 7.0 a 1.5 ! Verze 2.0 je v podstatě "okleštěná" a blbuvzdornější verze dospělého profisoftu Pro1.5 a je docela dobře hodnocená uživateli ! Je také podstatně levnější !
7.0 je v podstate to iste co 1.5 ale starsieho datumu, resp. to bol prvy pokus o Pro :-D
kudykam
Co tak vyzkoušet od Canopusu Let's EDIT 2 cz. Není zase až tak složitý a máš jej v češťině, stabilitu neznám. V Syntexu je za 3 558,- Kč (s DPH) a je tam i manuál v pdf. Můžeš si to přečíst a rozhodnout se.
www.syntex.cz/produkt.asp?guid={1A0E508A-2A67-4A5E-BF73-B16C4A4A7BA5}
V Syntexu je za 3 558,- Kč (s DPH) :-k :-k :-k :-E :-E :-E
Jeste sem napis, ze sis ten soft koupil a ze se jim zivis. :-D
no troufnul bych si rict, ac jako uzivatel adobe, ze Vegas Movie Studio +DVD v tehle oblasti ,by byla jeste mozna lepsi volba ,
-a to jak v pripade kdyby to koupil (otazka by byla mozna , kde v Cechach ...),
-je tam vyzkousene jadro z DVD Architect zrovna, ne jen prilepene funkce pro DVD jako u Adobe,
-jak tazatel se pta na prodluzovani a zkracovani videa, tak tam to funguje velice dobre s pridrzenim CTRL (ne dynamicky, velocity tam neni)
EDIT: tak to uz nejak podobne je ve verzi Elements 2.0
-pro zacatecnika velice dobre funguje moznost namluvit neco do zvukove stopy, (mam tuseni, ze to v Elements jeste neni)
... to je jen tak co me ted napadlo, chtel jsem to tu uvest jako alternativu, o ktere by tazatel mel take vedet
Potřeboval bych doporučit nejaký program na zpracování videa. Něco mezi Ulead Video studio (jehož funkce mi již nedostačují) a Vegas (je zase zbytečně a příliš složitý). Potřeboval bych možnost více video a audio stop a funkci zrychleneho přehvaní (aby mi výsledný obraz běžel třeba 2x rychleji (zrychlení času)).
Tak zůstaň u Uleadu, ale s Media Studiem Pro.
Pears
Ty jsi si všimnul, že bych se zde zmiňoval o tom, že jsem si jej koupil? \/
Pokud jsi četl dotaz kudykam, "Potřeboval bych doporučit nejaký program na zpracování videa", chtěl jenom poradit. :-)
Jinak dělám v Adobe. :BB:
ai
no jo, mas pravdu, uplne jsem na nej zapomnel. :BB:
lada
To jsem si nevsiml, ale prekvapilo me, ze se hned zminujes o cene. Me je jedno kolik program stoji. Hlavne musi fungovat dle mojich predstav a pak je u me good.
Ja a Horst Fuchs doporucuje Vegas \/ :-E
Pears - ja bych si troufnul rict, ze 95% co delaji s videem by stacila ta Premiera Elements nebo Vegas Movie Studio+ DVD , Plus Photoshop Elements jako bonus, a nebudou uz nic jineho potrebovat
full Vegas nebo Premiera (a koneckoncu i full Photoshop) je overkill pro vetsinu a navic tazatel to i primo uvedl
Pears
Myslím, že jestli se má někdo rozhodnout, tak i cena hraje roli. \/
Samozřejmě, že funkčnost a pohodový soft je základ, jenže, co kdyby stál nad možnosti peněženky. :-R
Trosku se to tady zvrtlo v flame. Me se ve Vegasu dela dobre a ma velikou podporu nejen tady na Freaku (Vegas+Fantas! :-D ), ale nikdy bych si ho a ani jiny soft nekoupil pokud by me nezivil.
....me by ale neuzivil :-)
Kazdy soft je dobry, kdyz vis kam v nem kliknout a umi to co od nej pozadujes a nemusi to byt primo Vegas nebo Premiere Pro
Pears
Máš pravdu, dostali jsme se úplně jinam než byl základní dotaz.
Takže zdravím a přeji mnoho úspěchů.
kudykam_tvf
11-01-2006, 21:04
WTF !?! :OO Adobe Premiere Elements 2.0 vyžaduje SSE2?? To jako není kompatibilní s procesory AMD Athlon XP??? CO je zas tohle za čertovinu??? :((
kudykam
Kdo by taky stříhal video s AMDéčkem ? :-k :-E
Jen pro Tvou informaci :
System requirementsWindows for Adobe Premiere Elements 2.0
Intel® Pentium® 4, M, D, or Extreme Edition or AMD Opteron or Athlon 64 (SSE2 support required)
Microsoft® Windows® XP Professional, Home Edition, or Media Center Edition with Service Pack 2
256MB of RAM
4GB of available hard-disk space
DVD-ROM drive (compatible DVD burner required to burn DVDs)
1,024x768 16-bit XGA display
Microsoft DirectX 9 compatible sound and display drivers
DV/i.LINK/FireWire/IEEE 1394 interface to connect a Digital 8 or DV camcorder, or a USB2 interface to connect a DV-via-USB-compatible DV camcorder (other video devices supported via the Media Downloader)
Modena
jj, s Premierou si moc s AMD-ckem nepostrihas! :-E :BB:
redburger
12-01-2006, 11:09
Modena : video AMDéčkem by stihal napriklad redburger, ten má ale vegasa :-E
redburger
AMDéčko nestíhá ?
Profisoft ti nestříhá ?
Proto každý vocas
používá Vegas . . .
:-E :-E :-E :BB:
a ja myslel ze elements sou pro home-usery, sse2 support required je sice na jednu stranu chvalyhodnej, je videt ze typkove od adobe optimalizujou, ale na druhou stranu je to marketingovy slapnuti vedle vzhledem k cilovy skupine uzivatelu
kudykam_tvf
12-01-2006, 19:36
mám ještě jeden dotaz:
když nahrávám z dv kamery do pc s dv-type 2 tak se mi vždycky ten grabovací soft sekne přesně po 10 minutach, přišel sem na to že je to v useku kde je čast stare nahrávky (stará dovolená se zvukem 12 bit a přes něj přehraný silvestr se zvukem 16 bit) nevím proč ale tohle mu dost vadí. Zkoušel sem soft ulead video studio a media studio, seknou se oba. Adobe premiere pro použít nemohu protože zřejmě nepodporuje mou kameru panasonic nvgs120.
Jedine řešení je nahrávat ve formatu dv-type 1, kde vše proběhne bez problemu, teda až na to že ve vyslednem videu nejde zvuk. Nějaká rada??
To si děláš prdel? MSP Pro odjakživa podporuje právě DV-typ1 (víc, než DV-typ2), takže pokud bys to fakt zkoušel, tak nemůžeš dojít k poznání, že ve výsledku chybí zvuk... :-I
kudykam
A jaky mas souborovy system? Nemas nahodou FAT32? :-E
FAT32=4GB=19minut DV záznamu.
Pitomec
mas pravdu, chyba v desetinne carce! :-E
kudykam_tvf
13-01-2006, 21:22
no chyba bude asi nekde v tom softu od ulead protože je ot krám a furt padá, zvuk občas tam chybí toho sem si všimnul už dřív. Grabul sem to ve WinDV a uplne v poho type 2, to video studio je hroznej krám nefunkční
samozřejmě že mám ntfs
no chyba bude asi nekde v tom softu od ulead protože je ot krám a furt padá, zvuk občas tam chybí toho sem si všimnul už dřív. Grabul sem to ve WinDV a uplne v poho type 2, to video studio je hroznej krám nefunkční
samozřejmě že mám ntfs
No jasně - Ulead je krám a ty seš génius... 9-) Fakt "žeru" debilky, kteří s něčím neumí dělat a svádí to na všechno možný, akorát ne na sebe... :-k
kudykam_tvf
14-01-2006, 11:31
samozřejmě že mám ntfs
No jasně - Ulead je krám a ty seš génius... 9-) Fakt "žeru" debilky, kteří s něčím neumí dělat a svádí to na všechno možný, akorát ne na sebe... :-k
No ale ty jsi asi genius, to jestli s tim programem umím nebo neumím dělat, asi tak nějak nesouvisí s jeho stabilitou...
Mně (a celé řadě dalších lidí) nic nepadá, takže problém hledej u sebe a ne v MSP.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.