Zobrazit plnou verzi : WinFast TV 2000XP Expert - Naladění programů
Koupil jsem si tuhle hustou TV kartu, docela jsem sní spokojen jen na malý problém, na kvalitu nalazených programů. Mám jí napojenou na kabelouvou televizi 10 metrů dlouhým kvalitním koaxem. Když dám v nastavení automatické ladění tak se mi naladí 32 programů z toho asi na 10 se dá dívat na ty ostatní fakt ne ( např. Nova, ČT1, ČT2, Prima atd. ), ale u všech jde kvalitně zvuk. Je to nějaký divný. Nevíte náhodou někdo co by se stím dalo dělat, nebo nějak doladit. Mám tam nejnovější ovladače od Leadteku. O teletextu už radši ani mluvit nebudu.
Hardware: Duron 1,6 @ 2,1 , 300W zdroj obyč, GeForce 4 MX 440.
zkontroloval bych 2 věci: přívodní kabel do antény + konektor a sílu signálu kabelovky. na kabelu a konektorech se nevyplatí šetřit.
tvrdí se, že pro správnou funkčnost TV karty je potřeba 350W zdroj...
Ivo Mašek
10-07-2004, 15:54
Zaškrtni políčko "Auto Fine Tune", zaškrtni políčko "Adaptive Channel Scanning". Proběhne adaptivní vyhledávání kanálů, které potrvá zhruba 5 až 10 minut. Po této akci by se měly objevit všechny dostupné kanály. Problém se zvukem, který budeš pravděpodobně mít na českých stanicích, se řeší klávesou A na počítačové klávesnici.
Kabely budou asi nejspíš O.K. ale jestli to nebude tím, že na jednom koaxu mám napojenou televizi, modem a TV kartu. Asi tam budou nějaký ztráty na signálu nejspíš. Alespoň si to tak myslím.
A nevíte náhodou někdo jestli neexistuje nějakej zesilovač na televizní signál. ( Popřípadě kolik tak asi stojí ). :((
Ivo Mašek
10-07-2004, 20:03
Já mám na kabelu 2 televize a 1 tv kartu. Plánuji 3. televizi do dětského pokojíku. Na zásuvce mám 70 dB. Minimum je 50 dB (to už je špatné). Nech si to změřit, ale tam chyba pravděpodobně nebude (měl bys problém i na klasické televizi). Co se týče modemu, ten pouze přenáší "jedničky" a "nuly".
Zesilovače existují (i na kabelovku). Ale pozor: pokud je signál dostatečně silný, tak ti zesilovač udělá opačnou službu - příjem bude katastrofální !!
Je možní že to bude asi tim zdrojem je to jenom přeci 300W obyč za 500 Kč bez PFC.
Tak už se mi podařilo odhalit tu příčinu.
Bylo to způsobený špatně nasazenými konektorami na Koaxu.
Jinak fak brutální chytám 33 programů ve velmi dobré kvalitě.
:-D :-D :-D
já to říkal 8-) 9-) :-)-
měl jsem podobný problém... a už půl roku kupuju "plechové" konektory na koax :-)
Měl bych ještě jednu otázku na zdroj. Má cenu kupovat silnější zdroj, představoval bych si tak 480W s pasivním PFC.
A co je lepší s pasivním PFC nebo s aktivním PFC. ( kvuli tý TV kartě ).
8-)
...pasivní PFC úplně stačí, ale aktivní je lepčí a také dražší... :-( Servus!
Ivo Mašek
15-07-2004, 18:06
Mrkni na adresu, kterou mám pod čarou. Cosi tam píši o filtrech ve zdrojích.
Já to vím, ale aby to také věděl jeho Motherboard ze světa... nemluvě o nejmenované Energetice zásobující naše domácnosti a nepřišla náhodou bouřka, jako teď. Servus! :BB:
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.