Zobrazit plnou verzi : VHS na DVD
ludva_tvf
06-12-2005, 13:34
Ahoj. Zkoušel jsem převést video z VHS na DVD. Uložení VHS na disk PC proběhl pomocí analogové střižny Pinnacle DC10+ ve formátu MJpeg. Pak následoval převod do DVD:
1) Pomocí Pinnacle Studia 10 - převod proběhl OK, v PC vše funguje OK, ale v DVD přehrávači pokud se dá rychlé přeskakování, DVD se zastaví.
2) Pomocí Procoderu 2 Wizard vše proběhlo také OK, ale při sledování na PC už bylo vidět, že bylo odstraněno prokládání a v DVD přehrávači se obraz jakoby zasekává (v advanced output setting je nastaveno: Lower/Bottom Field First).
Kdo poradí jak na to? Postup v ProCoderu 2 by mi vyhovoval, i mě to vytvořilo kapitoly, akorát ten obraz :-(
Moc dík za rady
...přepnout interlaci na UFF (Upper Field First)! \/
ludva_tvf
07-12-2005, 11:04
tak sem to přepnul na UFF a cuká se to stejně. Evidentně se mi zdá, že tam stejně to prokládání nenechává, protože na monitoru není vidět takovýto řádkování. :-(
Nespravil si chybu v fps ??? (NTSC vs. PAL) ?
ludva_tvf
07-12-2005, 11:22
Ne. mám tam PAL. Nějak mi teda ten Procorder nemaká? Ted jsem to chtěl zkusit v Pinnacle Studiu 10.1.2 a píše mi to, soubor nelze otevřít. To píše i u souboru, kterej právě tím Pinnaclem nahraju. Před updatem PS to jelo.
Ludva: To vypadá, že jsi ten Mjpeg grabnul jako LFF. To by asi chtělo přehodit pořadí půlsnímků. Být tebou, tak to proženu Procoderem 2. Už při natažení na "vstup" by ti měl ohlásit, jak to vlastně je (zda UFF nebo LFF). Na výstupu potom nastav UFF (pozor, default je tam LFF!).
ludva_tvf
07-12-2005, 11:32
Grabnul jsem to PinnacleStudiem 10. Procoder 2 hlásí, že je to LFF. To ale právě v PC jede v pohodě, je tam i to prokládání vidět. Když to ale projedu Procoderem 2, jak nastavení LFF i UFF, tak podle mne prokládání zmizí a video se podivně cuká. Jestli můžeš, můžem si o tom pokecat na ICQ.
OK, ale až zítra ráno, právě "uklízím ponk" a odebírám se nach Hause... :-D
ludva_tvf
07-12-2005, 15:53
Tak jsem snad na to přišel. Musel jsem pustit normální Procoder2 a na vstupu taky nastavit UFF, pak na výstupu také. Dá se tady někde nastavit, aby to automaticky přepočítávalo bitrate na velikost DVD nebo naopak kde ve Wizardovi nastavit že video na vstupu je na rozdíl od jeho detekce UFF?
Ano, lze, když nastavíš Target DVD(VOB), ale potom se musíš smířit s tím, že audio bude pouze Mpeg2 nebo PCM a další autorisace není možná...
Wizzard je jen na rychlé prácičky, když je bezproblemový vstup a není potřeba nic moc měnit/převádět/filtrovat, tudíž celkem k ničemu. Já ho dosud použil snad jen jednou.
měnit/převádět tam ide tiez ako vo "velkom", akurat nema tie filtre a master quality.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.