Zobrazit plnou verzi : zasirani signalu ?
Ahojte lidi, mate nekdo zkusenosti s kartama s Phillips 713x chipem a zasirani signalu ? Slysel jsem, ze nektere karty to delaji, pokud je proste na kabelu od anteny k tv rozbocovac a kabel do tv tuneru tak to pry kazi signal prave do te TV.
Je to tak ? mate zkusenosti nekdo s Genius Video Wonder3 a jak hodne to kazi ? Zatim mi hraje dost blbe na pokojku se zesilovacem a zvazuju teda koupi koaxu a napojeni na stresni antenu (bydlim rd), ale protoze je to docela prace, to provlict kominem a vsecko kolem toho..tak se ptam jestli to nezkurvi signal rodicum dole na TV.
Diky moc za odpovedi :-(((
Signal moze byt ruseny vsetkym moznym.V drvivej vacsine pripadov sa zhorsuje kvalita obrazu kvoli ruseniu chladicmi,zdrojmi atd.Ak mas zakladnu dosku od firmy ECS tak to moze byt tiez jeden problem.Neviem rpesne ako sa oznacuju zdroje do compov,ktore su zatienene ale myslim,ze to tu uz bolo davnejsie spominane.
Inak skusal si napojit telku na ten kabel co ti ide do compu? Ak mas na nej cisty obraz, tak chyba bude uz len v ruseni samotneho compu a s tym urobis nieco,len ak nakupis poriadne komponenty.
A ze by SAA71xx nejakym sposobom zhorsovali kvalitu signalu som do dnesneho dna nic nepocul
Ivo Mašek
28-06-2004, 16:46
Neviem rpesne ako sa oznacuju zdroje do compov,ktore su zatienene ale myslim,ze to tu uz bolo davnejsie spominane
Zdroje musí odrušit "harmonické" vlnění. Zdroje musí mít filtr PFC. Cena takovýchto zdrojů neklesá pod cenovou úroveň 2000 Kč. Pokud se objevují husté pruhy přes obraz, je to známka toho, že zdroj nemá filtr PFC.
ale neeeeeeeee .. precte te si to znova prosim... mne jde o ruseni signalu v TV !! :-)
Proste pokud na kabel co vede z anteny na strese do TV, napojim kabel kterej povede do TV tuneru, tak nekde jsem cetl ze nektere TV tunery zacnou zasirat zhorsovat signal toho puvodniho kabelu antena-tv naktery sou napojeny.. a mne jde o to, zda to dela i tato karta.
Zda proste kdyz tuhle kartu napojim s kabelem na rozdvojku od puvodniho kabelu antena-tv tak zda zhorsi signal nebo ne.
Jinak u CT1/2 pruhy nemam, u Novy mam takove sikme pruhy kolme.. tudiz tam asi ruseni bude a ze jde o slabej signal tak je to videt no... ale jak rikam, jde mi o to, ze jsem cetl ze nektere tunery rusi signal televizi . na to se ptam . ze kdyz napojim tuner na kabel antena--tv tak zda ten tuner nebude rusit ten signal a zda se na TV nezhorsi kvalita obrazu.
Jinak teda asi to ozkousim, prinesu PC do obyvaku a zapojim ho prave na kabel z anteny na strese a uvidim jake to bude.. zda to za to vubec bude stat.. protoze ten muj zdroj ten filtr asi nema :) .. jen se prave bojim toho, abych potom nerusil rodicum TV signal tim ze se napojim na jejich kabel..
Drta.tom
29-06-2004, 12:05
Neviem rpesne ako sa oznacuju zdroje do compov,ktore su zatienene ale myslim,ze to tu uz bolo davnejsie spominane
Zdroje musí odrušit "harmonické" vlnění. Zdroje musí mít filtr PFC. Cena takovýchto zdrojů neklesá pod cenovou úroveň 2000 Kč. Pokud se objevují husté pruhy přes obraz, je to známka toho, že zdroj nemá filtr PFC.
O těch 2000Kč by se dalo polemizovat.
Např: zdroj EC (Eurocase) Super silent 350W o sobě tvrdí, že PFC má, viz:
http://www.eurocase.cz/Czech/ECSS350.htm
Jeho cena je cca 760Kč. vč. DPH:
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=44296
Jako zdroj bude asi stát za prd, ale alespoň je tichej.
Ivo Mašek
29-06-2004, 17:56
Zdroj, který je tichý, ale ruší "zařízení" stojí vždy za prd.
...a propo, byla řeč o značkových zdrojích, na které je absolutní spolehnutí. A taková 400Watovka pod 2000 Kč neklesá.
Osobne mam taku skusenost ze to nebude kartou ale zdraojom,doskou a neviem cim este.Na starej zostave som nemohol naraz pozerat TV na compe a na Tv.Hlavne niektore programy ako STV2 sa nedali vobec.Riesil som to roznym odrusenim a niekedy to pomohlo.Ale odkedy mam novu zostavu a silnejsi zdroj,problem nepoznam.
Ivo Mašek
30-06-2004, 12:22
Zkus mezi tv-kartu a příchozí koax vložit filtr Spaun, nebo filtr Toner/XTI-1G. Pro představu, jak to vypadá:
www.tonercable.com/Toner%20Website/CatalogPages/Onlineprod.htm
tam klikni na položku č. 16 a poté hledej položku TonerXTI-1G1GHz Isolator.
Lze to koupit i u nás v odborných prodejnách, zabývajících se antenními systémy.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.