Zobrazit plnou verzi : Rozdělení souboru bez přerenderování
Poraďte prosím nějaký prográmek (případně jak to udělat v Sony Vegas), kde by šlo jednoduše oříznout zleva a zprava mpeg2 soubor bez toho, aby se musel celý přerenderovat. Ten mpeg mám zachycený z DVB a už ho nechci nijak dál upravovat, stačí mi jenom oříznout co nechci na začátku a co nechci na konci - to se může klidně smazat. Díky!
Filini
Vegas to neumi, poüzi VirtualDubMod. B-)
Mastering \/ Inak skor MpegWizard alebo rovno VOBy strihat v Shrinku...
Díííky. Ten MPEG2Cut je přesně co jsem myslel! Ještě by mě zajímalo, proč na tom originálním mpeg mám podle GSpotu Sys. Bitrate 3501 VBR a kdyz sejvnu slelection, tak ten výslednej soubor má 6261 VBR... Netušíte proč je to jiný?
Tak se podívej na průběh grafu VBR na místo, kde jsi to střihl, a bude ti to jasný, ne? (Bitrate View hledej...)
Ještě bych měl dotaz, jestli ten výsledný soubor půjde zpracovat v DVD Architect bez recompresse. V nápovědě maj požadavky na soubor:
4:3 720x576
Frame rate: 25 fps
Maximum GOP (group of pictures): 30
Maximum bit rate: 9.8 Mbps
No low delay
a to ten mpeg snad splňuje (nebo to aspon tak v GSpotu vypadá ...)
Díky
jestli je to z dvb, tak projectx nebo dvr-studio (pripadne womble mpeg wizard), jinak jestli ma ten stream 720, 704 nebo 352x576 tak to arch. v pohode zchrousta
No jo, ale ten architect to chce pořád rekompresovat. To video v gspotu vypadá takhle http://www.filini.org/gspot.JPG
nastav si v properties projektu PAL 720x576, defaultne je tam NTSC...
Filini
Už se mi stalo, že max. velikost GOP u MPEG-2 z DVB bylo přes 30. Zkus to překontrolovat.
Ten PAL v projektu mám, GOP je podle bitrate viewer max. 20, tak už nevim. Jediny mpegy, který nechce rekompresovat jsou pokud je pripravim ve Vegas v tom template DVD Architect, to je ale asi jasný ....
Dochází při tý rekompresi ke změně kvality toho mpeg k horšímu?
Pls, asi jsem pako. Načtu 9GB mpg souboru do MPEG2cut a jak jej prosím rozdělím třeba přesně na polovinu. DD
yaso
MPEG2cut, je fakt dobrý jen na ostřihnutí začátku nebo konce, na přesnější střih se nehodí, nemá ani časomíru.
Jdu jen tak okolo a rád se přidám. Dle mínění mnohých na tomto foru: http://cssf.center.sk/forumdisplay.php?s=&forumid=32 (všechny přátele digitálního staelitního příjmu zvu na návštěvu), je jeden z nejlepších programů VideoReDo Plus. Stačí si v options nastavit stříhání podle scén a jede naprosto dokonale a rychle. Střihá mpg, mpeg, tp, ts, vob, vprj, vro. Tož si ho vyzkoušejte :-)
freezeJCavi
04-12-2005, 19:43
womble mpeg wizard
je nejpřesnější co jsem zatím odzkoušel ...
hlavně ho používej jen na střih bez rekomrese tu opravdu nezvládá :-k
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.