Zobrazit plnou verzi : v čem nastříhat video?
Zdravím všechny,
možná vznesu lamerský dotaz :-) , ale proste jsem nenasel uspokojive reseni. Existuje _jednoduchy_ strihovy SW (nekde na urovni Nero VisionExpres, Tsunami DVD Authror), ktery by umel stihat video tak, ze uvidim na casove ose alespon klicove snimky, ne jen nahled prvniho snimku (tak jako v Tsunami DVD Author, ten ale bohuzel umi pracovat jen s MPEG)? Nechci programy Premiera, Ulead a pod. Jde mi opravdu jen o ten strih, zbytek si uz udelam jinde.
BTW dnes jsem zkousel Ulead VideoStudio a tam je to stejne, opet jen prvni snimek, s tim se neda absolutne nic sestrihat.
Diky za pripadne tipy.
Myslis komplet vsetky vo videostreame? (mas pravdu, vidis iba snimky, nie polsnimky). VEGAS !
Staci mi klidne pouze klicove, i klidne cele (ne pulsnimky) snimky.
A neco jednoducheho neni? Asi ne co... No nic, tak sezenu VEGAS zkusim to tam.
BTW ani Pinnace Studio 8.5 to neumi :-( Celkem nechapu, jak se v takovem SW da neco udelat, protoza najit nejakou scenu to je horor :-D
Nicmene dekuji za utvrzeni, ze zadny jednoduchy soft to neumi.
To som nepovedal \/ Mozno to vie aj VD :-D
MiP
jestli chces pracovat rychle, tak VEGAS jak radi StayMan! :-R
Joooo, tak VD to je taky pro strih vyhra :-D Zkusim VEGAS. Doufam, ze se neslozi pri 50GB souborech :-)
VDub je pro střih perfektní.
MiP
Vegas jako jeden z mala urcite ne! :BB:
imported_laci53
23-10-2005, 11:05
PINNACLE STUDIO 10 PLUS
laci53
PINNACLE STUDIO 10 PLUS
Nech Těch blbých vtipů, jóóó ? :-E :-R
laci53
PINNACLE STUDIO 10 PLUS
Nech Těch blbých vtipů, jóóó ? :-E :-R
Kazdy mame svoje .....
Zkousel jsme pres vikend VEGAS Movie Studio a ty nahledy snimku to je presne to, co jsem chtel. Navic to ZOOMovani koleckem na mysi je vyborne. 8-) Dobry dojem zkazil fakt, ze to nevzalo nekomprimovane video YUY2, coz mne celkem zarazilo, huffyuv jel v pohode. Tohle nastesti tolik nevadi, protoze mi vcera klekl disk z RAIDu :-( , kde bylo to zdrojove video, takze jej stejne musim natahnout znova, tentokrat uz pres huffyuv kodek.
To ALL: jen se nehadejte, co je lepsi... Jak psal Joe-joe, kazdy mame svoje... :BB:
MiP
Vykasli se na Huffyho! Dej to primo do DV! :-R
Bude stihat komprimovat do DV Celeron 2.4? Usetreni mista na disku by mi celkem pomohlo... 8-) Mohl bych tam nasypat vice VHS-ek a byl bych pak moc rad, az by mi zase klekl disk :-D
MiP
JO bud klidny! Narocnost u DV na processor je maly. Srovnatelny s vytizenim formatu mjpeg... B-)
Fantas!
Stahl jsem si 3 kodeky: MainConcept, Cedocida a Adaptec. Ktery je nejlepsi? :-?
MiP
Ja pouzivam MC a jsem s nim spokojeny...
Fantas!
OK, mnohokrat dekuji za informace. Vyzkousim doma tedy capture primo do DV (aspon to nebude papat tolik mista na disku :-) )
MiP
jj a navic myslim rozdil nepoznas... :BB:
Prinasim sve poznatky pri capturingu do DV. Budto jsem uplne blbej a neco je spatne, nebo proste Celeron 2,4 nestiha. Ale popradku, nainstaloval jsem 3 DV codecy, MainConcept, Cedocida a Adpatec:
1) Vegas Movie Studio 6 trial verze - kdyz spustim Capture, tak to proste vubec nejde pustit (ze nelze otevrit capture device - WinFast TV Expert) :-?
2) V NeroVision capture mi vubec nenabidne ani jeden DV codec (z priinstalovanych pouze huffyuv a kdyz pustim capture, tak ztraci snimky) , navic mi pri z niceho nic zasekl neustale tvrdi, ze zdroj signalu je SECAM a nejde zmenit :-?
3) nasel jsem takovz jednoduchy programek na grabovani amcap. Ten se tvari jako ok, ale jakmile vyberu huffyuv, tak kazdou sekundu ztraci snimky, jakmile vyberu nejaky DV codec, tak napise Cannot render a hotovo a nebo rovnou spadne :-?
4) naposled jsem zkusil VirtualDub, ten nabizi sice pouze VFW codecy (takze jen Cedocida DV a Huffyuv). Kdyz dam Cedocida DV, ztraci snimky a CPU jede na 97-100%. Kdyz dam hyffyuv, tak jede OK, CPU na 57-60% :-D.
Fakt jsem myslel, ze mne u toho odvezou. Navic se mi povedlo omylem vytahnout video kabel aniz bych si toho vsiml a nejmin 10 minut jsem badal, nez jsem na to prisel :-D
Takze asi skoncim u poledni varianty, pujcim si kameru s A/D prevodnikem a bude vymalovano 8-)
MiP
DV kodek musi mit nastaveni 720x576 RGB! MC umi i YUV prevest na RGB, tak ze tam by nemel byt probel. Mrkni se jeste jaky pocet pixelu jsi mel nastaveny pri capture! B-)
MiP
Vykašli se na DV a zkus radši MJPEG. Jo a MainConcept je i VfW, takže by měl ve VD běžet, navíc zachytávání ve VD jede WDM. Tak nevim, kde je problém.
Ještě bych Ti doporučil vyzkoušet na zachytávání program ATV2000, ten používam k plnej spokojenosti já.
vlada
Nooo, tak Morgan MJPEG samozrejme mam nainstalovany a nestiha taky, proto sem hledal nejakou jinou alternativu. I u MJPEG vypadava kazdou vterinu neco.
Ve VD vidim jen Huffyuv a Cedocida DV, nic jineho, nastaveno mam capture pres WDM drivery. Co jeste stiha, tak je Cedocida DV kodek a na nem nastaveno Quality = ultra fast (nebo jak to tam je), proste ta nejhorsi kvalita. Na normal to zacne ztracet snimky.
Fantas!
Mam nastaveno 720*576 YUY2 ve vsech pripadech u vsech kodeku. Nejlepsi vysledky jsem dosahl pres Huffyuv a VD. To se neztratilo nic, ale velikost tech souboru je trochu problem :-)
Zkusim tedy nastavit RGB, ale to se mi nejak nezda.
MiP
Zkus ještě PIC MJPEG kodek. Je divné, že ti Celer 2,4G nestíhá při jiných kodecích, chtělo by to nějakou revizi.
mirekv
Ono zalezi, v cem grabuju. Jediny, ktery mohu porovnat ve vice programech je huffyuv, ten ve VD jede naprosto bez problemu, ale v NeroVision Epress ztraci snimky. Jo taky se mi to zda divne, je to Celeron 2,4, 512MB dual-channel RAM (puvodne 1GB), HW RAID 160GB (v testu to jelo 47MB/s pri zapisu, huffy zere kolem 9MB/s), WinXP prof se vsemi dostupnymi aktualizacemi a vse je relativne cerstve nainstalovane. Tak ted babo rad :-( Zkusim PIC MJPEG, nemam co ztatit 8-)
to je softem, jadro enkoderu je porad stejny, VD je dobre optimalizovanej, nero je pseudoprogram 9-)
No nevim, ale narocnost MJPEG kodeku je pri srovnatelne kvalite s DV kodekem narocnejsi na procesor a navic zabira vic mista na disku. Porovnaval jsem MC DV vs Pegasusu MJpeg... Ale ok, treba ti to pojede. B-)
Fantas!
Tak, prepnul jsem ba RBG a nestacil jsem se divit, najednou slo grabovat ve vsech programech a na vsech kodekach. :BB:
Vytizeni procesoru se pohybuje kolem 50% u PIC MJPEG, Morgan cca 60-70%. MainConcept ma take kolem 50%. Cedocida evidentne nestiha (je holt free). No ale mam zase jiny problem. Kdyz grabuju v MC DV, tak ten obraz se nejak divne chveje, jako kdyby poskakuje nahoru a dolu (prehozene pulsnimky to nejsou, zkousel jsem obe varianty a to chveni nezmizelo, pritom preview pri grabovani je ok). Neda se na to koukat.
Tak jsem zkusil MJPEG, ale na vysledny obraz se neda proti originalu divat. :-?
Takze zase mi z toho vitezne vychazi Huffy, obraz je jako pribity, zadne chveni ani "atrefakty" jako u MJPEGu. Co jeste muzu kde ovlivnit, protoze mne to jiz prestava bavit. Furt jen neco nekde steluju s nulovym vysledkem. :-(
MiP
Jo to je normalni! Zachycene je to dobre! Ted staci jen po sestrihani dat rendering s obracenym poradi pulsnimku...
Stahni si tento balik a udelej render z vegasu podle toho nastaveni co jsem tam pripravil.
http://www.dickinson.wz.cz/pl/fly-dvformat%20do%20mpeg2%20ve%20vegasu.zip
Fantas!
Diky moc, vyzkousim. Zrovna vcera jsem tady cetl ten clanek o prehozenych pulsnimcich.
Zkusim tedy to poradi pulsnimku pri renderovani obratit. Mne spis zarazilo, ze to poradi nejde prehodit uz pri grabovani.
Fantas!
Musim po case konstatovat - Vegas rulezzzzzzz :-D
Fakt se v tom dela velmi dobre, shodit se mi to povedlo jen jednou, uz mam skoro sestrihane cele to video a furt si vymyslim nejake nove blbustky, jak co udelat. Na NeroVision, Ulead a Pinnacle a dalsi podobny sw se uz po zkusenosti s Vegas ani nepodivam. :-)
Tak ted jen to poradi pulsnimku a pujde to MPEG2. Ja to IMHO ale asi resit nemusim, protoze jsem to nakonec sestrihal v Huffyuv a tam je poradi ok (top/bottom). Tohle poradi zachovam i pri exportu do MPEGu a bude to ok, ne?
MiP
Nevýhoda Huffyho, ze se bude renderovat dyl, nez to DV(teda co si vzpominam). S tim poradim u huffyho si nejsem jisty, doporucuji si udelat kratky render nejakeho pohybliveho mista a mrknout na to pri HW akceleraci v PowerDVD, nebo ve stolnim prehravaci...
|
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.