Zobrazit plnou verzi : Sony DV Capture (Vegas) x Pinnacle Studio x WinDV
Tomáš X.
18-06-2004, 10:02
Hledám DV Capture program pro ADVC 50 A/D převodník, který by mohl sloužit (jako druhá, méně důležitá funkce) i ke sledování TV na PC.
Zatím jsem zjistil:
1. Pinnacle Studio: jen malý náhled odhadem 320*240, bez zvuku
2. Sony Video DV Capture ve Vegas 4.0.: 2 režimy: 50% z 720*576 rozlišení a 100% 720*576 rozlišení. U 50% obrazu je vytížení 1,2 GHz Athlon procesoru na 60% a stíhá i zvuk. U 100%-ního obrazu je procesor na 100% a zvuk je trhaný, neposlouchatelný.
3. Český WinDV zobrazí malý náhled ostře a umí zobrazit i full screen, ovšem s nenáročnou interpolací, takže ve snížené kvalitě, nicméně vytížení procesoru maximálně 25%. Bohužel bez zvuku.
1. dotaz: je možné rozbočit zvukový signál z VHS videa do ADVC 50 a odbočku poslat do sluchátek? Nebude se takové paraelní zapojení nějak tlouct?
2. dotaz: ještě 4. možnost Capture, která má výhodu WinDV a ještě zvuk?
1. Ano, sam to tak pouzivam z vystupu VIDEO/AUDIO z ADVC do TV pi naberani.
Tomáš X.
14-11-2004, 01:22
Lepší to bude. Teď mám nově Prescotta 3 GHz a už nemám problém, že bych něco nestíhal ve full rozlišení. :-)
Ja som myslel ako "smycku" z ADVC pre nahlad na TV pri naberani, a nie procesor 9-) :-D
Tak s tym Prescotom je to pravda....Mal som pred tym Northwood 3.2GHz ateraz mam Prescot 3.2Ghz a je neskutocne ako videoaplikacie idu dovolim si povedat o 30pecent rychlejsie....ide viac veci RT, to co trhalo ide plynule. Ale to teplo.......v pracovni som mohol kludne odstavit radiator...Prescot je vazne peklo.
Tomáš X.
14-11-2004, 20:33
To HVT: přesně tak - on topí úplně neskutečně, musel jsem vypnout utilitu BIOSu, která hlásila, že má procesor 86 st.C a vypínala ho. Musí trochu přehánět, protože by se procesor zastavil vnitřní ochranou a on běží. Ale přidal jsem jeden větrák dozadu do bedny, aby vyháněl teplý vzduch.
Nicméně jsem zapnul "hyperthreading" systém mi ukazuje DVA procesory, Task manager ukazuje různé vytížení "OBOU" procesorů. No a 100% výkon jsem ještě neviděl. :-D Se starým Athlonem jsem jel na 100% furt. :-E
Na 100% nemusi ist preto, ze je to HT procesor a nepodoruje ti to aplikacia, nie kvoli tomu, ze ti "chrochta" :-D
Tomáš X.
14-11-2004, 23:20
Jako že se procesor fláká přesto, že aplikace běží nadoraz? 9-) :-?
To by zamrzelo. Ale on není na 100% ani jeden z těch grafů.
Nie nie, musi HT podporovat aplikacia (ProCoder, Dr.DivX, Ulead, aj Vegas vie ale plne dvojprocesorove PC) a az vtedy budes mat vyuzity CPU na 100% a tak to ma byt, inak si chrochta, resp. ide len "jedna" cast.
Tomáš X.
15-11-2004, 00:01
StayMane a 2 současné aplikace umí využít každá jeden ze 2 virtuálních procesorů?
Chtěl jsi tedy říci, že kdyby to bylo opravdu 2-procesorové pecko (jako mám v práci servery), tak to Vegas umí, ale HT nikoliv?
Skor je to tak, ze ak nieje aplikacia vyladena pre HT, tak ti ostava plno volneho vykonu pre druhu aplikaciu :-) Pri niekorych prevodoch mi ide aj u Vegasu na 100% vytazenie CPU (oboch), ale zalezi predovsetkym na zdroji a vystupnom formate (u Mpeg2 je zrovna tento priklad), a u DV (AVI) som vyuzitie HT na 100% nespozoroval. :-(
http://213.215.81.81/RikWeb/Freak/HT.png
Ano, Vegas podporuje dvojprocesorove masinky u DV, mas to aj v Preferenciach \/
PS: chystaju sa dvojjadrove procesory, tam to budee zase o niecom inom, skoro ako u dvjprocesorovych PC. Dufam ze manici zo Sony budu na to mysliet, resp. ta terajsia funkcia bude aj pre taketo CPU.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.