PDA

Zobrazit plnou verzi : Střih obrazu ze 2 kamer ve Vegas 6 ???

anatol
14-10-2005, 11:18
Mám nahranej rockovej koncert ze dvou DV kamer. Dostal jsem vše do vegasu jako stopy.(kamera1,kamera2).Stopy mám pod sebou a jsou sesynchrozované se zvukem, který mám nahraný z minidisku. (z mixpultu).
Jde mi o to aby se obrázky "přilepily" k timeline a po střihu se mi nerozjela synchro se zvukem. Abych s nima mohl pohybovat jen vertikálně. Chci střídat záběry z obou kamer a mít kontaktní zvuk.
Díky anatol

stayman
14-10-2005, 16:02
Oznac si obidve stopy a strihni (tam ostane kurzor) a presun si ich (prilep ku kurzoru...

yozefb
14-10-2005, 16:06
a pouzivaj auto ripple

TWINGAC
14-10-2005, 21:34
nepožívaj Auto Ripple, ak striháš kontinuálne a chronologicky, lebo si pri takej práci oddrbeš synchronizáciu, ak nie si natoľko zbehlý, že na to budeš vedieť stále preiférne myslieť..
TIP: polož si stopy cez seba ako 2 "Take" a potom strihaj normálne ako keby jeden videotrack.. Je to praktickejšie.. Len si to musíš nasynchronizovať . Použi v Trimmeri "M" ..mark . A ten istý zvukový bod si označ značkou aj v tom druhom videu.. Neviem, či je to jasné z tohoto postupu, ale funguje to stopercentne.. Strihal som takto niekoľko vecí z 5 kamier..

Fantas!
15-10-2005, 00:17
anatol
Ja kdyz striham dej sejmuty dvemi kamerami, tak si udelam picture in picture. A vidim pri zapnuti obe stopy. Potom striham a nechavam vzdy tu zajimavejsi... Vyresis tak problem, ze "viditelnosti jedne stopy". Taky to jde vyresit tak, ze zpruhlednis vrchnejsi stopu o 50 procent a tak uvidis taky obe....nicmene neni to uz ono...

tnet2
14-12-2005, 14:26
Jsem rad, ze jsem nasel tohle tema, prav toto resim. Bud 2 kamery, nebo kamera+minidisc.
Jak strihat mi je jasne, ale problem je ta prvotni synchronizace. Zapnout kamery a zvuk ve stejnou vterinu je nemozny a hledat synchronizaci zvuku z MD se zvukem s DV je fakt hodne narocny.

I metoda PIP kdy vidim druhou kameru v okenku, nebo si pustim oba zvkuky do sebe obnasi synchronizaci metodou pokus omyl az se z toho zblaznim. Chapu ze se da pouzit detailni trim, ale to je stale nadlouho. Hlavne mam treba vice kratsich zaberu, ktere musim synchronizovat...

Idelani by byla synchro podle casu a milisekund, ale to bych si asi moc pral. Poradte prosim jeste nake postupy. Konkretne delam v Ulead mediastudio pro 8, kde je casova osa podle me pekna a prehledna.

Fantas!
16-12-2005, 20:55
Edit: Smazani redundantni odpovedi :-)

Fantas!
16-12-2005, 20:56
tnet2
Ja to delam tak, ze koncerty tocim dvema kamerama a obe jedou v kuse! Potom jen jednou synchronizuju a naprosto k sobe sedi i zaznamy dlouhe treba 1h20m. Synchronizovat ve Vegasu je hodne rychle a svym zpusobem jedinecna. Zvetsi si obe stopy at vidi poradne sinusovky a podle spicek to mas hned! Pokud to mas ale nahravane s milionem strihu, tak je to otrava a priste uz budes pri toceni chytrejsi... 8-)

Alf
17-12-2005, 14:10
Jak píše Fantas! Obě kamery trvale v chodu. U jednéé z nich většinou měním první kazetu ca 10 min. před jejím koncem, aby se nestalo, že budu mít mezeru, pokud by se měnily u obou kamer kazety současně.

Nostradam
21-12-2005, 22:23
4 Anatol.
Už jsem to tady někde psal. Na záběry ze 2 kamer zkus free plug-in od WASST "Double Take". Po instalaci se ti přidá plug-in mezi scripty. Po vložení obou záběrů ve 2 stopách si je v záhlaví pojmenuj, pak si podle rytmu audia vytvoř klávesou M markry, kde budou provedeny střihy podle tvého přání a aplikuj Double Take. Nebo si nejprve bez markrů aplikuj Double Take, zvol si, který záběr má být jako Camera 1 a který jako Camera 2. Dáš tlačítko Step 1 a tím se ti v náhledu Vegasu zobrazí obě kamery současně jako PIP. Podle toho si pak můžeš volit markry. Když to máš hotovo, tak si opět zapni a otevři Double Take, kde zmáčkneš Step 2 a automaticky se ti vytvoří ve Vegasu 3. timeline s již nastříhanými scénami podle makrů, aniž bys něco vůbec dělal videem či audiem, toto stříhal a tím došlo případně k desynchronizaci. Jinak v 1. případě, kdy máš vytvořeny markry, je postup stejný.