Zobrazit plnou verzi : rozdíly v adobe premiere
Ahoj,mám jen takový dotaz, abych byl v obraze: jaký je rozdíl mezi Adobe Premiere Pro 1.5 a Adobe Premier Pro 7.0 (vlastně, který si mám začít shánět-jsem začátečník, ale stanovil jsem si vysoké cíle - aspoň se mi budou lépe podlézat) :-!!!
stanix
PremierePro 7 - alias PremierePro 1.0 je mezikus, začni shánět PremierePro 1.5 - to je nejnovější a bezproblémová verze ! :-)
Na odpovědi zde přítomného bratra z "blízkého" východu si můžeš povšimnout bigotní přístup vegistů, kteří se většinou při takovém dotazu ztopoří, anžto shání do svých řad další a další šťastné nebožáky-uživatele SONY softu, ale zvykej si na to. Většina z nich totiž svoji velkou hádanku s Vegasem vyřešila správným SN a jejich případná experienceliveshow s Premiere proběhla na nějaké trialové verzi s pochybným patchem a neměli tudíž možnost vyzkoušet plnohodnotný soft! Z toho pochází i jejich vypěstovaná nenávist k Premiere v jakékoliv podobě, která se projevuje zejména tak, jak zde předvádí yozefb ! :-)
yozefb
Máš ještě jinou dobrou radu pro tazatele, nebo pro Tebe platí totéž ? :-D :-E
Modena
díky :BB: ,takže půjdu do APP1.5 ,ale mám ještě dotaz,existují nějaké chytré knížky(česky) pro Adobe Afterefect,A.Encore a A.Audition ? - asi budu investovat 9-)
A co se týče Vegasistů...mně osobně více vyhovuje adobe(asi proto že jsem si už k němu čichnul) a že jim vyhovuje vegas ... i když nevím proč to každému vnucují (jestli za to mají body jako v hypermarketech ??? :-D :-D )
stanix
Dobrá volba :BB: a ať je nás víc a já se tu furt nemusím dohadovat najednou se třema až pěti dealerama od SONY ! :-k :-E
After Effects, Encore i Audition mají "zatím" pouze anglický help (After Effects dost návodnej :-) ) a sám bych koupil a investoval ! :-((
Sežeň si čísla časopisu PIXEL, tam vycházeli a stále vychází poměrně dobré tutoriály na tyto softy !
:BB: :BB: :BB:
http://www.pixel.cz/home.php?menu=1
No ja nevim ale mne se osobne dela lip Premiere 6.5,
Premieru PRO 1.5 vlastnim taky ale mam sni takovy problemy jako napr:
- neumim rozdelit video1 do stop A a B, abych se mi stopy prekryvali a ne schovavali za sebe, napr: kdyz mam stopy vedle sebe a dam prolinacku, tak jak v ty prolinacce prolnu i zvuk? u PRM6.5 zadny problem
-co se tyce ztlumovani zvuku, u PRO musim kliknout aby se mi zobrazila
lajna hlasitosti, pak si musim ukazatelem najet na pozici kde chci mit bod a vytvorit ho pomoci kliknuti mysi na ikonu coz mi prijde zbytecne zdlouhavy
u 6.5 si kliknu mysi na misto kde chci mit bod, hned tam je a udelam si snim chci.
-nevim zda postupuji zbytecne slozite nebo zda je i reseni jine a toto je mnoho z mala.
No ja nevim ale mne se osobne dela lip Premiere 6.5,
Premieru PRO 1.5 vlastnim taky ale mam sni takovy problemy jako napr:
- neumim rozdelit video1 do stop A a B, abych se mi stopy prekryvali a ne schovavali za sebe, napr: kdyz mam stopy vedle sebe a dam prolinacku, tak jak v ty prolinacce prolnu i zvuk? u PRM6.5 zadny problem
-co se tyce ztlumovani zvuku, u PRO musim kliknout aby se mi zobrazila
lajna hlasitosti, pak si musim ukazatelem najet na pozici kde chci mit bod a vytvorit ho pomoci kliknuti mysi na ikonu coz mi prijde zbytecne zdlouhavy
u 6.5 si kliknu mysi na misto kde chci mit bod, hned tam je a udelam si snim chci.
-nevim zda postupuji zbytecne slozite nebo zda je i reseni jine a toto je mnoho z mala.
Prolínačky:
Buď zadej z menu efektů prolínačku a umísti ji mezi dva klipy na stejné stopě, nebo nech první klip na stopě 1, druhý dej na stopu dva a trochu je překryj a uprav pomocí stmívačky. Ten druhý způsob je složitější, ale občas ho taky použiju.
U zvuku je to stejné. P.1.5 má na rozdík od 6.5 v nabídce "zvukovou" prolínačku. Funguje stejně jako u videa. Nebo to udělej stejně jako druhý způsob u videa.
Hlasitost u klipu.
Jsi zvyklý z 6.5 na ose rovnou nastavit úroveň hlasitosti tažením za lajnu (teď nevím, jak se to jmenuje). Pokud na tom trváš, tak Pro to umí také. Dáš nástroj "pero" a vlevo (před stopou je několik ikonek)si navolíš tu samou čáru jako 6.5 a táhneš.
Omlouvám se, ten návod je stručný, ale nemám Premieru před sebou a píšu to z hlavy.
Podívej se sem, tady jsou nějaké tutorialy, tam bys to měl najít.
http://busca.adobe.com/search?site=AdobeCom&client=AdobeCom&filter=0&output=xml_no_dtd&requiredfields=&getfields=&proxystylesheet=http%3A%2F%2Fwww.adobe.com%2Fspeci al%2Fsearch%2Fadobecom.xsl&restrict=Adobe_com_Train&q=tutorials&x=23&y=10
Plně s tebou souhlasím o těch Vegasistech, už mě tím osočováním jdou pěkně ně nervy.
Chvályhodný počin,že se držíš Adobe.
Knižky na Premiere Pro jsou www.softpress.cz (jen 1.0, ale to nevadí)
Návody na PremierePro, After Effect 6.5 a Encore 1.5 vyšli v Pixelu, dost dobrý. (zkus knihovny)
Encore bylo i v Chipu na verzi 1.0
Dělával jsem ve Workshopu 2, ale již se více orientuji na te Encore.
Přeji mnoho úspěchů a hlvně kvalitního videa.
|
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.