Zobrazit plnou verzi : užitečný prográmek
http://zik.webz.cz/html/recotoje.html
Já jsem osobně něco takového potřeboval (a marně hledal) asi před půl rokem. A to pro tuto funkci: "Umožňuje soubory nebo složky přejmenovat podle názvů uložených v textovém souboru".
Myslím si, že se tohle docela hodí, když si stáhnete od někud CD s "názvy" track01 atd. a z www.cddb.com si stáhnete texťák s názvy těch písní. Ještě jsem nevyzkoušel, tak dejte vědět. :BB:
hm, to vypadá pěkně, to musim zkusit. já zatím MP3 přejmenovávám tak, že v tagscanneru vyplním rukou ID3 (pokud nejsou) a potom dám dávkové přejmenování.
Já používám program TAGandRename, ale funkci načtení názvů z texťáku snad neumí žádnej, krom tohohle avizovanýho, tak jsem na to sám zvědavej.
Neviete o nejakom programe čo by vedel hromadne odstrániť diakritiku z id3tagov, ale nie tak že z toho spraví nejaké blbosti
Tilk
Já jsem vždycky dělal spíš opačnou věc, ne kvůli WinAmpu, ten to stejně nezobrazí, ale kvůli seznamu, kterej si vedu.
A názvy těch konkrétních souborů máš s diakritikou nebo bez?
Vo veľa skladbách mám slovenskú diakritiku ale mp3 prehrávač ju nezobrazí tak ju chcem dať preč. (lebo teraz mi z toto robí nejaké čínske znaky)
Tilk
Ptal jsem se Tě, jestli máš tu diakritiku i v názvech souborů. (??)
Pokud ne, pak pomocí např. Tag&Rename můžeš vytvářet (přetvářet) ID3Tagy z názvů souborů.
Pokud ale máš diakritiku i v názvech souborů, pak to bude horší. Postupoval bych stejně jako v prvním případě, ale napřed bych si smazal diakritiku v těch názvech souborů, a to asi pomocí TotalCommadera přes funkci Ctrl+T, případně CTRL+M (podle verze TC, kterou máš), s použitím políček "Vyhledat" (např. Č) a "Nahradit" (např. C). Samozřejmě bys musel takto projít jednotlivě všechny znaky s diakritikou.
Třeba bude mít někdo jednodušší nápad. :-)
odstranění diakritiky přes TC mě taky napadlo, ale raději jsem to nepsal...
ale napadla mě jiná prasárna: program Kubik SMS Dreamcom (klient pro posílání SMS přes Net) má taky funkci odstranění diakritiky. takže si vytáhni seznam souborů někam to texťáku, ten pomocé Ctrl+C a Ctrl+V zkopni do toho DreamComu a v nástrojích je volba odstranit diakritiku. a potom ctrl+c a ctrl+v zase zpět do texťáku a pomocí toho petrova programu přejmenovat.
teda doufám, že ten dreamcom umí odstranit diakritiku na požádání, pokud ne, tak ji umí odstranit při odesílání SMS :-)
DoomHammer
:-E
Napad dobry, ale musel by vzdy odeslat SMS. Nenasel jsem funkci, ktera by to odstranila pred odeslanim.... :-)
já taky ne. kua přece musí být něco, co umí odstranit diakritiku. my máme takovou funkci udělanou v Navision a je to na pár řádků (kromě převodní tabulky)
A co nieco taketo ?
http://www.volny.cz/riman/programs/name_it.html
A to stacilo dat do googla - odstranit diakritiku
a vybehlo to ako siesty odkaz :-R
stále se máme co učit :BB:
přiznám se, že občas nevim jaký řetězec zadat, aby google našel to co chci :-D
Fantas!
v tel. s operačním systémem symbian se ten prográmek jmenuje NaSms a před odesláním odstraní háčky čárky ..... :-E :-E
AleK
no jo no...ale toto je program na PC a v jeho funkci je to implementovano tak, ze to funguje... A nevidim duvod, pro by kubik mel umet prave to co potrebujete! 8-)
Prográmek na hromadné odstraňování diakritiky v souborech: Remdiak http://www.pspad.com/cz/remdiak.htm
LosPablos
11-10-2007, 16:38
Neviete o nejakom programe čo by vedel hromadne odstrániť diakritiku z id3tagov, ale nie tak že z toho spraví nejaké blbosti
Tak na tohle používám Media Tagger a jede to v pohodě.
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.