PDA

Zobrazit plnou verzi : Unmoutable_boot_volume

Pitomec
05-10-2005, 18:20
Tato hláška na mě vybafne v modré obrazovce po startu PC a následuje pořád dokola restart (jde pouze nouzový režim bez práce v síti). Je ale zajímavé, že se to objevilo až u nového HDD 120GB (předtím byl v PC 40GB HDD), který ovšem zase v jiném PC šlape naprosto v pohodě. Vše samozřejmě W XP_SP2.

exTNT
05-10-2005, 20:35
Počkej, teď asi nějak nechápu, čemu se divíš? Podle mně Ti systém hlásí, že z toho novýho disku chce bootovat, ale nende mu to, ne? Protože Tě nepodezřívám, že bys připojoval UDMA disk 40ti žilovým kabelem, jde pravděpodobně o nabouraný boot.ini (nebyl ten disk předtím už v nějakým jiným kompu a má v tomhle kompu být jako master?), takže mu dáš instalační CD, až Tě přivítá do instalace, zmáčkneš R, případně zadáš heslo do Recovery Console (spíš jenom odentruješ), měl by Ti naskočit příkazový řádek, napíšeš "chkdsk /p", odentruješ, až skončí checkdisk (pokud ten disk není poškozenej, pak je to jiná píseň...), napíšeš "fixboot", odentruješ, zeptá se Tě, jestli seš si jistej, dáš "Y", odentruješ, boot.ini se opraví, dáš "exit", odentruješ, systém se zrestartuje a jsi tam... (pravděpodobně) :-)
Případně můžeš jít tou cestou, co popisuje mrkvosoft (http://support.microsoft.com/kb/555302), tzn chkdsk /r, ta předpokládá, že ten disk má problém a snaží se zachránit data.

Pears
05-10-2005, 21:27
exTNT
Tak presne tohle jsem potreboval cist tak pred rokem. Ale to mi to nepsalo zadnou chybu, ale jen mi to nechtelo najit disk z supliku, ktery mi vracel kamos. Jemu ho system nasel v poho a ja se s tim pekne zapotil. Nakonec jsem si pohral s jumperama (uz ani nevim jak :-E ) a disk se nasel.

Pitomec
06-10-2005, 06:24
Počkej, teď asi nějak nechápu, čemu se divíš? Podle mně Ti systém hlásí, že z toho novýho disku chce bootovat, ale nende mu to, ne? Protože Tě nepodezřívám, že bys připojoval UDMA disk 40ti žilovým kabelem, jde pravděpodobně o nabouraný boot.ini (nebyl ten disk předtím už v nějakým jiným kompu a má v tomhle kompu být jako master?), takže mu dáš instalační CD, až Tě přivítá do instalace, zmáčkneš R, případně zadáš heslo do Recovery Console (spíš jenom odentruješ), měl by Ti naskočit příkazový řádek, napíšeš "chkdsk /p", odentruješ, až skončí checkdisk (pokud ten disk není poškozenej, pak je to jiná píseň...), napíšeš "fixboot", odentruješ, zeptá se Tě, jestli seš si jistej, dáš "Y", odentruješ, boot.ini se opraví, dáš "exit", odentruješ, systém se zrestartuje a jsi tam... (pravděpodobně) :-)
Případně můžeš jít tou cestou, co popisuje mrkvosoft (http://support.microsoft.com/kb/555302), tzn chkdsk /r, ta předpokládá, že ten disk má problém a snaží se zachránit data.
Problém je v tom, že příkaz chkdsk /p a chkdsk /r jsem samozřejmě použil a asi po hodině "chrochtání" to nic nenašlo a výsledek stejnej.
Ovšem problém s tou hláškou začal ještě před samotnou instalací, tj. postup: spuštění z bootovacího CD, naformátování HDD (úplné, ne rychlé), pak překopírování souborů z CD na HDD, restart a... ta výše uvedená hláška. Po několika dalších restartech žádný pokrok (pořád ta modrá obrazovka) a až jsem jenom zkusil vytáhnou CD z mechaniky (ta je na jiné kšandě sama, stejně jako na druhé kšandě je sám ten HDD), tak se instalace konečně rozjela (samozřejmě CD jsem musel pak vložit). Po další půlhodině, když instalace byla dokončena, opět restart a pak už jenom to, že na zlomek sekundy se tam objeví modrá obrazovka s tou hláškou a PC se sám restartuje - a takhle pořád dokola. Jedině když zmáčknu F8, tak se můžu pomocí toho dostat do nouzovýho režimu (bez sítě), ale každá jiná volba způsobí samovolný restart. Když ale ten HDD připojím do jinýho kompu, tak instalačka proběhne úplně normálně. Stejně tak když do toho původního kompu dám ten 40GB HDD (který tam byl), tak žádný problém. Dneska zkusím ještě pro sichr vyměnit ty kšandy, ale o výsledku pochybuju...

mouty
06-10-2005, 06:38
TAk tam nech tu 40 ku a tohle si dej jako slave :-I :BB:

map
06-10-2005, 09:55
Mě se stalo něco podobného po "instalaci" SP2 na XP. Ani reapir nenašel nic a dokonce pak hlásil, že na disku není žádný známý souborový systém.
Pomohly mi věcičky od Sysinternala na přístup na NTFS FAT z Hirens CD.
Při checku mi napsaly, že jsou poškozeny nějaké security části partice a jestli je má spravit. Po 5 minutách jsem měl opět funkční systém.

exTNT
06-10-2005, 10:12
Pitomec
No, mně bylo divný, že bys to nevyzkoušel, asi jsem to jenom špatně pochopil.
Ale pokud to nebude v tý kšandě nebo tak by to ještě mohlo bejt v konektoru na desce, což ovšem žádná radost... :-(

john
06-10-2005, 10:59
jenom pokusny "vystrel do tmy"...
podporuje BIOS "velke" disky / je ten hadr v BIOSu OK / ?

Pitomec
07-10-2005, 12:17
Už je to vyřešený - musel jsem vyhodit 80-ti žilovou kšandu, dát tam 40-ti žilovou, na HDD (Western) to nastavit na 40pin a šlape to jak má. Tedy: šlape to v UDMA2, takže je to hrůza, ale lepší než nic (co by taky člověk od motherboardu Soltec mohl čekat, že... :-I ).