PDA

Zobrazit plnou verzi : Bacha na Yudeny..

Krtek
04-10-2005, 22:06
Emgeton zřejmě pustil špatnou dávku DVD-R médií TY. To že mají potisk na placce i na obalu 4x a jsou to 8x by mi nevadilo.
Vypálil jsem 8 médií a všechny mají v CD speedu i Kprobe hroznej graf. Někde kolem 3,8 GB to spadne skoro na 1x, ale i tak je médium čitelné. Zkoušeno na 3 mechanikách a dvou verzích Nera.
Všechny jsem je vrátil. I ty nevypálený. Mám tu média z předešlé várky a jsou OK.

stayman
04-10-2005, 22:10
Paneboze, neexistuje snad clovek, co ma take problemy s mediami, bud to robis naschval, alebo si si spatne vybral vypalku. \/

Krtek
05-10-2005, 22:51
Teď už mám média přímo Tayo Yuden, a ne z Emgetonu. Jsou v pohodě.
Nemůžu za to, že co várka, to jiná značka.

stayman
06-10-2005, 06:40
akokeby iní mali stale to iste :-E :-E :-E

Trent
06-10-2005, 06:51
akokeby iní mali stale to iste :-E :-E :-E

:-E :BB:

ravo
07-10-2005, 07:36
Jseš si jistej, že to byly TY? Nebyly to Digireel? Když to má chybný potisk, tak nám napiš, jaký to má ADIP.

Krtek
07-10-2005, 09:12
Ravo:
Ne jde o TY od Emgetonu. Adip je TYG02. Jsou prostě v oběhu 2 druhy a dají se rozeznat pouze podle rychlosti až v mechanice.
Jsou to tyhle:

http://sweb.cz/videoprofi/emgeton.jpg

Pitomec
07-10-2005, 12:02
4x :-? Co to je proboha za šrot :-?

Krtek
07-10-2005, 22:11
Oni jsou 8x, ale na potisku je napsaný 4x.

Mike
27-10-2005, 21:20
Ja mám zase Emgetony DVD+R, který jsou 4x, ale jsou úplně nemožný, od 2/3 disku je totálně nepoužitelné, identifikace je:

Unique Disc Identifier : [DVD+R:POMSC001-002-000]
Manufacturer Name : [Plasmon]
Manufacturer ID : [POMSC001]
Media Type ID : [002]
Product Revision : [Not Specified]
Recording Speeds : [1x-2.4x , 4x]

Milosbb
27-10-2005, 21:31
Mike

Emgeton Hi-Tech = Taiyo Yuden
Emgeton bez Hi-Tech = šmejd

----------

Krtek
27-10-2005, 21:39
Emgeton Hi-Tech = Taiyo Yuden 4x = šmejd.
Dobrý jsou akorát 8x, jenže jsou od těch 4x k nerozeznání, protože mají potisk 4x. Poznáš je až v mechanice. Asi se chtějí zbavit starých zásob.

ka1ra
30-10-2005, 11:56
Mam podobné zkušenosti, Emgeton, Manufactured: Taiyo Yuden podle DVD Identifier, od pohledu přesně to co na obrázku výše. Z 20 vypálených dva šmejdy a dva reklamované. Ty reklamované měli viditelnou vadu v citlivé vrstvě, jako by se jí kus odlouplo či někdo otřel palec (samozřejmě, že šlo o výrobní vadu skovanou pod plastem). Reklamoval jsem to u vypal.cz v Praze, trochu musel diskutovat neb na první jsem přišel až při pálení (holt beru DVD z krabičky a vypaluji aniž bych zkoumal zda nejsou viditelné vady). Co se vypálilo vypadá dobře. Při tom jsem měl pocit, že Emgeton nakoupil hodně chybovou várku levněji, z důvodu prodejnosti napsal maly písmem výrobce a prodejce to opsal, ale již velkym písmem.
Jaká média jsou ted bez problému? Žádná.

Krtek
01-11-2005, 22:36
Originál Tayo Yuden. Ty ale stojí kolem 18 kč na spindlu.

ladinek
02-11-2005, 15:13
Mam podobné zkušenosti, Emgeton, Manufactured: Taiyo Yuden podle DVD Identifier, od pohledu přesně to co na obrázku výše. Z 20 vypálených dva šmejdy a dva reklamované. Ty reklamované měli viditelnou vadu v citlivé vrstvě, jako by se jí kus odlouplo či někdo otřel palec (samozřejmě, že šlo o výrobní vadu skovanou pod plastem). Reklamoval jsem to u vypal.cz v Praze, trochu musel diskutovat neb na první jsem přišel až při pálení (holt beru DVD z krabičky a vypaluji aniž bych zkoumal zda nejsou viditelné vady). Co se vypálilo vypadá dobře. Při tom jsem měl pocit, že Emgeton nakoupil hodně chybovou várku levněji, z důvodu prodejnosti napsal maly písmem výrobce a prodejce to opsal, ale již velkym písmem.
Jaká média jsou ted bez problému? Žádná.

Jakékoliv Verbatim s povrchem MMC a TY

Krtek
02-11-2005, 18:04
Ladinek:
Máš pravdu. Jen je rozeznat. Většinou to poznáš až v mechanice.
V tom vidím asi největší problém. Co várka, to jinej výrobce. Nejhorší Verbatimky byli s adipem Riteg

ohm
02-11-2005, 18:08
Krtek
Verbatim a adipem Ritek? tak ty jsem ještě neviděl... u nás jsou Verbatim DVD-R 16x jen MCC. takže nějaké várky neřeším :BB:

AleK
02-11-2005, 18:13
IKC
verboše u nás jsou s adipem TY a nebo CMC nebp MCC

stayman
02-11-2005, 18:52
Su aj Ritek, tie su uplne v pohode, len nesmies mat Pioneer, ale LG, alebo NEC, alebo nieco aj s tych ostatnych, dokonca Verbatim CMC Pioneer, Benq ani nevypalia :-E :-E :-E

Tu je potvrdenie kvality LG-4163 a adipu Ritek
http://www.videohelp.com/dvdmedia.php?selectmedia=3492#comments

:-!!!

AleK
02-11-2005, 18:56
StayMan by €RikŁ€
hezkýýýý

Libor
02-11-2005, 19:11
Tu je potvrdenie kvality LG-4163 a adipu Ritek
http://www.videohelp.com/dvdmedia.php?selectmedia=3492#comments

tohle potvrzuje leda velký kulový :-E :-E , tvrzení, že je něco přehratelné na PC i DVD přehrávači vůbec nic neříká o kvalitě vypálení,
svého času mi Panasonic S75 přehrál DVDR+ Gigatain vypálený na nějaké LT vypalovačce a scan toho média v KProbe byl příšerný (PI až 700, PIF 9)

ohm
02-11-2005, 19:12
AleK
já vím :BB: :-R :-!!!

stayman
02-11-2005, 21:28
Libor
Viem ze nie si spokojny so svojim Pionirom, ver ze to chapem, ale bohuzial, najlepsi je len jeden, vola sa .... LG

PS: dnes som sa tiez presvedcil, ako su spokojni s Pioneer (znackou) :-D mame tu DVD 2ks (rozumej dva) a z toho jedna je det, a druhu nahradila LG-4163, uz tri roky som mu to vravel, preco mi nosi take zmetky, ze to precitam len v LG, nakoniec dal na zdravy rozum a kupil ju a ... pochopil. :-)

PS: Nikdy nie je neskoro 9-)

stayman
02-11-2005, 21:38
Libor

LG-4163 s DVDVerbatim RitekR03

Výpalok s LG GSA - 4163B v 8x
Vypaľovacia spoľahlivosť je Dobrý .
PC spoľahlivosť je Dobrý .
DVD spoľahlivosť je Dobrý .
Skrinková spoľahlivosť je Dobrý

Mas to prelozene doslovne, aby si tam zase nevidel len to svoje, proste uz som si zvykol, ze na jedno oko asi nevidis, alebo si ho radsej zakryjes a na Pioneer ti nebudu stacit ani obe, bohuzial taka je pravda, on ich nevypali :-)

ladinek
02-11-2005, 21:44
dokonca Verbatim CMC Pioneer, Benq ani nevypalia :-E :-E :-E

komediante :-D

stayman
02-11-2005, 21:52
ladinek
http://www.videohelp.com/dvdmedia.php?selectmedia=3532#comments

Je tam sice len Benq (Pioneer si radsej zaplatil, nech to nezverejnia :-D ) ale videl som to na vlastne oci, ani s NEC (4550) to nie je az tak ruzove, ale predsa, je lepsi ako Pioneer, o tom niet pochyb.

AleK
02-11-2005, 22:42
LG, model 4163 nie je a ani nebude myslim prekonany, je to absolutny vrchol technologickych moznosti a kvality

:BB: :-E :-E :-E
čekám na vás v garáži :-E :-E

Krtek
02-11-2005, 23:56
Stayman:
Vždyť ty Verbáče s adipem Riteg jsou ten největší šunt a vypalka s tím nemá co dělat. Jsou špatně slepený hlavně u středu. Kraje nejsou ani zaoblený. Vypadají ještě hůř než Gigamastery.

Možná že na ně pálíš bez problému. Na šrot se dá pálit pouze šrotem..

stayman
03-11-2005, 08:15
Skuska

Libor
03-11-2005, 09:14
Výpalok s LG GSA - 4163B v 8x
Vypaľovacia spoľahlivosť je Dobrý .
PC spoľahlivosť je Dobrý .
DVD spoľahlivosť je Dobrý .
Skrinková spoľahlivosť je Dobrý

prostě tohle je podle mě nicneříkající hodnocení, nevím proč mi to překládáš, když máš Neca, tak sem hoď nějaké scany z Nero CD-DVD Speed na PI a PIF chyby, které toho řeknou víc, než nejaké všeobecné subjektivní hodnocení vypáleného média
o tomhle médii, co mi přišlo loni do ruk (DVDR+Gigatain vypálený v nějakém LT) bych mohl defacto napsat to samé (v PC i DVD přehrávači to jede, ) ale jakmile to nechám projet v KProbe, tak :-k
http://img279.imageshack.us/img279/5592/gigatainr2sj.png

to že si Pioneer neporadí s médii Verbatim (adip Ritek a CMC) tvrdíš ty a já ti to nyní nemohu vyvrátit, protože jsem ty média v životě neměl v rukách a v případě toho Riteku ani mít nebudu, ty CMC zkusím, ale kupovat celý spindl nemíním, takže musíš počkat, až narazím na kšeft, kde je lze koupit jednotlivě, protože proč kupovat něco, na co 3/4 lidí nadává, když mohu brát naprosto bezproblémové Verbatimy s adipem TY

stayman
03-11-2005, 12:04
Libor
1. kazdy zase nema moznost zohnat s adipom TY, to si hlavne uvedom.
2. to ze vie vypalka palit na hocjake media, je myslim prijatelnejsie, ako iba na jeden alebo zopar adipov.
3. nechapem preco robis v K-probe testy, ked vela ludi taku moznost nema, ked mas aj Nera, ktory vie oskenovat PI/PIF napriklad aj s NECom (dost vela uzivatelov ju ma) a ktory ti tych chyb ukaze ovela viac (alebo budu ovela vacsie). Zda sa mi, ze by si sa musel potom za toho Pioneera kapanek hambit (myslim tie testy co si robil doteraz, nie tento konkretny, ten sam pises, nie je z Pioneera, co ti mozem verit a aj nemusim, ale kebyze pouzijes toho Nera CD/DVDspeed, tak ti aj ukaze, kde bolo to DVD-R vypalene \/ ) :-D

stayman
03-11-2005, 12:18
Stayman:
Vždyť ty Verbáče s adipem Riteg jsou ten největší šunt a vypalka s tím nemá co dělat. Jsou špatně slepený hlavně u středu. Kraje nejsou ani zaoblený. Vypadají ještě hůř než Gigamastery.

Možná že na ně pálíš bez problému. Na šrot se dá pálit pouze šrotem..

To povedz firme Verbatim, sa bojis coooo? \/

AleK
03-11-2005, 12:54
Libor
nemysli si že verboše s adipem TY jsou neomylné já jsem s nimi neměl buchjaké exelentní výsledky aˇto bylo smažené na LG,P či NECU 9-) 9-) nejlepší výsledek jsem docílil na adipu MCC a světe div se nejlepší výsledky byli na ty LGině, ale i Pincek a NEC na ně umí bezchybně pálit, ale o malinko hůř

ale jak již jsem psal tyto testy pro mě njsou důležité a ani závazné by jim vůbec nevěřím záleží totiž na všech aspektech a že jich je
nejlepší test pro mě je že je medium i po 2letech čitelné a jde skopčit na hd v pc takové media tu mám a fungujou byli pálené na LG 4160 kterou jsem, ale musel reklamovat

Libor
03-11-2005, 13:07
Stayman:

1.sehnat média s adipem TY není vůbec žádný problém, na netu běžně jsou a ve Zlíně vím o dvou místech , kde je mají (a když je mají ve Zlíně, tak to už je co říct),

2. pálit na osvědčená média je nejlepší způsob, jak se vyhnout problémům a někoho (asi většinu) nebaví experimentovat a testovat, zda-li média XY jsou v pohodě, sám si svého času propagoval média s adipem Ritek (Traxdata, Ridata atd.)

3.testování v KProbe je nejrozšířenější způsob,navíc lze poté nalézt na netu srovnání, na Necu je to možné teprve nějaký čas, jako i na jiných mechanikách (myslím Benq), samozřejmě , že nelze vůbec srovnávat testy z LT vs Nec, a nepochybně i mezi LT vs LT či NEC vs NEC, každá mechanika bude číst trochu jinak
jenomže jak potom otestovat médium ? jen jestli jede v DVD přehrávači ? jede v PC ? takže alespoň něco a to tyhle testy, byť ukazují bůhví co

Libor
03-11-2005, 13:16
Alek:
já měl nejlepší výsledky s Verabimy Pastel 4x, 8x jsou mírně horší a ty prodávané ve spindlu (made in Japan) jsou srovnatelné s Pastely 8x, zatím mě nezklamaly
MCC jsem už chvíli neměl, ale obecně byly dobré snad všechny, ale byly mezi jednotlivými typy větší kvalitativní výkyvy (ale v normě), Pastaly mi přijdou nejvyrovnanější

AleK
03-11-2005, 14:56
Libor
no právě nedávno jsem chtěl jeden pastel načíst do pc a zkolaboval NEC i Pincek ale LG ho načetla v pohodě a ani jednou nezpomalila takže tak to asi je není podle mě nic 100%tní a co se týče dvd lacek už vůbec ne

ohm
03-11-2005, 15:28
Libor
adip RitekG04 je opravdu dobrej, nevím, co tady tvrdíš - kolik jsi těch placek s tíhmle adipem vypálil?...

Milosbb
03-11-2005, 16:04
Libor

1.sehnat média s adipem TY není vůbec žádný problém, na netu běžně jsou a ve Zlíně vím o dvou místech , kde je mají (a když je mají ve Zlíně, tak to už je co říct),

No nie je to až tak pravda, Verbatim Pastel s adip TY u nás v BB (cca 10 PC shop-ov) je problém zohnať a predavači ani nechápu, prečo chcem práve Pastel 9-) a keď im to vysvetlím, tak mi ponúknu Emgeton HI-TECH by Taiyo Yuden, no ale tie stoja viac ako 50 Sk a navyše už ani tie nie sú extra kvalita . No a v net shopoch nenakupujeme my, čo vypálime 5-10 ks do mesiaca, však na poštovnom by sme minuli viac, ako stoja tie médiá :-D .

Musím povedať, že predavači v PC shop-och v Banskej Bystrici sú v 90% prípadovc totálny amatéri.
------------------

Libor
03-11-2005, 16:26
Libor
adip RitekG04 je opravdu dobrej, nevím, co tady tvrdíš - kolik jsi těch placek s tíhmle adipem vypálil?...

ale no tak, lidi, nebuďte paranoidní :-) vždyť jsem napsal :
2. pálit na osvědčená média je nejlepší způsob, jak se vyhnout problémům a někoho (asi většinu) nebaví experimentovat a testovat, zda-li média XY jsou v pohodě, sám si svého času propagoval média s adipem Ritek (Traxdata, Ridata atd.)
a bylo to myšleno jako osvědčená média (proto je asi Stayman doporučoval) a tečka, do žádného hodnocení médií s adipem Ritek jsem se nepouštěl

Milosbb : sorry, ale situaci na SK neznám , byť to mám 55km na hranice, ale veškeré moje návštěvy Slovenska jsou pouze v zimě na lyže, u nás je jich nyní dostatek (což nebylo vždy)

ohm
03-11-2005, 16:36
Libor
:BB: dal jsem si to do souvislosti s těmi XY médii. něco o médiích se řešilo TADY (http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=5415)

Milosbb
03-11-2005, 16:47
Libor

U nás na Slovensku by nebol problém kúpiť Verbatim s adip TY, len predavači a obchodníci podnikajú v niečom, do čoho sa nerozumejú. Česť výnimkám. V jednom shope som ich objavil ( Verbatim s adip TY) minulý týždeň, ale tí predavači to tam mali len náhodou a dokonca ešte 4x rýchlostné 9-) , ale aj tak nevadí, ja sa nikam neponáhľam.

----------------------------

Libor
03-11-2005, 18:00
tak tu mám ty Verbatimky DVDR-8x s adipem CMC, Pioneer 110 nabídl overspeed 12x tak jsem to prubnul, TY to nejsou, ale na to, že by to Pioneer neměl vůbec zvládnout to nedopadlo špatně :-) :
http://img433.imageshack.us/img433/4309/verbatimdvdr8xcmc12x3gx.png

stayman
03-11-2005, 19:46
A kua, to je este lepsie ako s LG :OO , akurat ze mne NEC to testuje 1x alebo 5x, 4x sa neda vybrat :-E Nejdu na 109, teraz som mu volal, co to ma presne za vypalku , 110 neviem kto ma, ale klobuk dole, je to asi delo. :-D

stayman
03-11-2005, 20:11
Neviem co to vyskocilo, ale LG pali najrychlejsie, islo to hned 6x na zaciatku, takze male prevysenie, ale celkove skore mam lepsie ako ty na Pioneer 9-) 9-) 9-)

http://rikpower.szm.sk/image/LG-CMC.png

Inak na NEC-3520 som mal ten test este lepsi \/

Libor
03-11-2005, 20:11
až bude co, tak je zkusím i na "šuplíkové" Pi 108D, jak si poradí s nimi tento starší Pincek, koupil jsem ty média 3 ks, každopádně i Pi 108D nabízí overspeed 12x, máš ty Verbatimy stejný adip? je to přesně CMC Mag.AE1, jinak ten scan ber s rezervou, přeci jenom LT čte určitě jinak než NEC, já to otestoval v Nero CD-DVD Speed, protože se mi líbí, že to vypisuje i na jaké vypalovačce to bylo vypáleno, co jsem teď probíral média, tak to poznalo média vypálené na NEC 3500 a Pioneerech

stayman
03-11-2005, 20:12
Ano je to ten adip, kukni o jeden prispevok vyssie hned nad tvojim.

Libor
03-11-2005, 20:16
celkove skore mam lepsie ako ty na Pioneer
:-D :-D , no to by mě zajímalo, kde na to Nero CD-DVD Speed chodí , já si toho ani nevšiml, dokud jsi na to neupozornil

stayman
03-11-2005, 20:20
9-)

stayman
03-11-2005, 20:21
Libor
Inak co to mas za model ??? Ten co vie uz DVD-RAM??? Tu by som chcel skusit namiesto tohoto NECa, tento 4550 je nevydareny kus :-(((

Milosbb
03-11-2005, 20:25
celkove skore mam lepsie ako ty na Pioneer
:-D :-D , no to by mě zajímalo, kde na to Nero CD-DVD Speed chodí , já si toho ani nevšiml, dokud jsi na to neupozornil

Nero testuje naprd, veď to zbadá aj slepý, no a zaujímalo by ma ako chodí na to skóre kvality (hodnocení) 9-)

KProbe je myslím spoľahlivejší soft na test kvality zápisu, aj keď beží iba s chipom Mediatek
------------------------

Libor
03-11-2005, 20:35
Nero testuje naprd, veď to zbadá aj slepý, no a zaujímalo by ma ako chodí na to skóre kvality (hodnocení) 9-)

KProbe je myslím spoľahlivejší soft na test kvality zápisu, aj keď beží iba s chipom Mediatek
------------------------

Nero na LT testuje defakto úplně stejně jako v KProbe, já to projížděl i v Kprobe výsledek by téměř totožný, jen to hodnocení si asi cucá z prstu
Pioneera mám model DVR-110 bez D s podporou DVD-RAM, Made in Japan (v recenzích na 110D na CDR i CDRHARD měli Made in China) firmware 1.22

stayman
03-11-2005, 21:18
Bolo by dobre sem hodit aj ten test s K-probe, potom si ju mozno kupim :-D

wizzard
03-11-2005, 21:35
Pockaj si radsej na ASUS, bude lacnejsi...

P.S. v najnovsom cisle casopisu Computer je neuveritelny PI scan od Verbatim 16x napalene na novej vypalke LG s Lightscribe, vyzera skoro ako z DVD-ROM... :OO :OO :OO

wizzard
03-11-2005, 21:40
len zial teraz vidim, ze ide o USB2.0 externu mechaniku LG-GSA 2166D, takze plany poplach... :-((

Libor
03-11-2005, 22:34
Bolo by dobre sem hodit aj ten test s K-probe, potom si ju mozno kupim :-D

sjel jsem to znovu hned po sobě, předtím jsem scan z Kprobe neuložil a mezitím asi médium trochu "dozrálo" a hodnoty jsou trochu jiné:

KPROBE:
http://img65.imageshack.us/img65/4199/verbatimdvdr8xcmc12xkprobe2kj.png

Nero CD-DVD Speed:

http://img362.imageshack.us/img362/443/verbatimdvdr8xcmc12xcddvdspeed.png

Libor
03-11-2005, 22:41
len zial teraz vidim, ze ide o USB2.0 externu mechaniku LG-GSA 2166D, takze plany poplach... :-((

a co máš proti exterce (kromě ceny)? jinak přijde na trh i interní "totožná" mechanika

František Němec
04-11-2005, 15:16
to Libor:

Nemohl bys prosím tě to stejné médium a za stejných podmínek ještě projet i v DVD Speedu na tom Pioneeru? Pro srovnání objektivity těchto testů by mě to moc zajímalo ... díky moc.

to StayMan:

Dneska večer namontuju novýho Pioneera 110 (bez D) - tak jsem zvědav ...

stayman
04-11-2005, 15:20
František Němec
Takze si to vymenil za toho NEC-4550 ?

František Němec
04-11-2005, 15:50
to StayMan:

Kurňa StayMane, tobě taky nic neunikne ... :-D
Zatím toho NECa mám ještě taky, zkusím nějaký srovnání ...

Jinak Zero opět vyplodil recenzi, tentokrát na Pioneer 110 (bez D)
http://www.cdr.cz/a/15775/

stayman
04-11-2005, 16:21
Ma nejake zapory, ale pre mna su dolezite tri veci, ze vie:

1. DVD-RAM
2. Testovat PI/PIF
3. Vypalovat :-D

Takze ho za toho NECa vymenim 9-)

Libor
04-11-2005, 16:53
to Libor:

Nemohl bys prosím tě to stejné médium a za stejných podmínek ještě projet i v DVD Speedu na tom Pioneeru? Pro srovnání objektivity těchto testů by mě to moc zajímalo ... díky moc.

tohle ? :

http://img84.imageshack.us/img84/7081/speed3pu.png

stayman
04-11-2005, 17:13
Libor
Nee \/ Tretia zalozka (Kvalita disku)

PS: Inak nechapem preco sa pytas, ked si to predtym vedel pouzit :-?

Libor
04-11-2005, 18:08
Libor

ee, bohužel, s LT tohle jede, s Pinckem to nejde vůbec spustit (tlačítko Začátek je zašedlé a nefukční), verzi CD-DVD Speed mám 4.08

stayman
04-11-2005, 18:21
Libor

ee, bohužel, s LT tohle jede, s Pinckem to nejde vůbec spustit (tlačítko Začátek je zašedlé a nefukční), verzi CD-DVD Speed mám 4.08

Tak potom nemas toho Pioneera verziu bez "D", pretoze s tou ide Nero CD/DVDspeed \/

Libor
04-11-2005, 18:24
Libor

Tak potom nemas toho Pioneera verziu bez "D", pretoze s tou ide Nero CD/DVDspeed \/

tohle víš odkud a co mám za Pioneera asi vědět musím, či snad to na některých postlých obrázcích není vidět ?

stayman
04-11-2005, 18:41
http://www.cdr.cz/a/15775/12

Libor
04-11-2005, 18:53
http://www.cdr.cz/a/15775/12¨

musel jsem to celé přelouskat, takže na měření se musí použít DVDInfoPro a sami na CDR napsali : Naměřené hodnoty jsou v tomto případě spíše orientační a s normou ECMA nekorespondující. Více, než stav zápisu je demonstrována špatná schopnost korekcí chyb čtecí mechaniky (Pioneer DVR-110).

celé zde: http://www.cdr.cz/a/15775/9

zkusím ten soft sosnout, ale dnes už na to prdím a jdu na :BB:

stayman
04-11-2005, 19:04
Ok, ale to je skoda potom, ze to nevie s NeroCD/DVDspeed, ten je najlepsi na testovanie.

František Němec
04-11-2005, 19:07
StayMane ten Pioneer 110 (bez D) opravdu s CD/DVD Speedem v oblasti PI/PIF odmítá komunikovat - prostě zmizí tlačítko pro spuštění - zkoušel jsem tři verze včetně nejnovější 4.10.
DVD Info Pro to umí ale to je mě teď na prd ... :-((

Další poznatek - při čtení DVD-R video je podstatně pomalejší než NEC 4550 ... ty Liborovi screen shoty naprosto sedí ...

a při přehrávání videa se chová naprosto kultivovaně - je klidný, tichý, netopí ... při testech přenosu dat jde samozřejmě hluk nahoru ... celkově je ale tišší než NEC 4550A ...

DVD Speed nezobrazí zátěž procesoru při vyšších rychlostech - tak jak je to na Liborově snímku ...

stayman
04-11-2005, 20:01
Tak potom neviem , ale ten Pioneer mi asi nie je treba, ked vypalku LG mam a na citanie je naozaj najrychlejsi ten NEC (aj ked na citanie poskodenych DVD bol lepsi asi ten 3520) a dokonca vie tie PI/PIF chyby pomocou Nera a aj DVD-RAM zapis. Takze asi Pioneer mi bude na dve veci :-(

wizzard
04-11-2005, 20:31
StayMan, kolko mas vlastne tych optickych mechanik ? (ja zatial len 4, ale uz ma to zase taha nieco nove si kupit, no tento Pionier to asi nebude)

stayman
04-11-2005, 20:44
Ja mam len dve,ale casto skladam PC, tak niekedy aj 3-4-5-6-7-8... 9-)

František Němec
04-11-2005, 20:48
První DVD-R Verbatim 8x vypálené na Pioneer 110 vypadá v DVDSpeedu provedeném na NEC 4550 takto:

Jednotka: _NEC DVD_RW ND-4550A
Firmware: 1.06
Typ disku:: DVD-R (TYG02)
Zvolená rychlost: 5 X
PI errors
Maximum: 142
průměr: 38.94
Celkem: 546602
PI failures
Maximum: 5
průměr: 0.02
Celkem: 123
PO failures: n/a
Jitter: n/a
Statistika
Uplynulý čas: 15:40
Number of samples: 17283
Průměrný interval: 8.00 ECC
Odstraněno poruch: 0

stayman
04-11-2005, 20:50
Na vrstvu TY je to dost spatne 9-)

wizzard
04-11-2005, 20:59
PI failures
Maximum: 5
průměr: 0.02
Celkem: 123

tato cast je OK ale asi treba vyskusat aj ine media...
a pockat na novy FW....

František Němec
04-11-2005, 21:05
me to příjde dobrý - pokud to srovnám s výpalky z NEC 4550 tak podstatně lepší - jak se sem vkládají obrázky? tam je to zřetelnější ...

Milosbb
04-11-2005, 21:22
Klikni na odpovědět a tam potom pripojíš súbor

František Němec
04-11-2005, 21:34
tak tady je OTŘESNÝ výsledek u média DVD-R Verbatim 16x s vrstvou MCC, páleno v Decrypteru 8x:

stayman
04-11-2005, 21:36
Tak to hej, ale vypada to skor na nejaku chybu media za tymi 1,5GB \/ Urob to este raz s druhym mediom !

stayman
04-11-2005, 21:37
Ty kokosooooo, sak tych PI je tam nie 20 ale 232 priemer a max (pri tych 1,5GB) je tam az 1004 !!!!!! :OO

František Němec
04-11-2005, 21:43
jo ... je to na :-k
zkouším další médium

wizzard
04-11-2005, 22:01
Zachovajte paniku, je to bud chybne medium alebo zle zvolena strategia vyplovania u FW, mozno skus este inu rychlost...

stayman
04-11-2005, 22:08
...alebo mozno Nero mu bude po chuti viac..

František Němec
04-11-2005, 22:16
tady jsou výsledky vypálení téhož obsahu na další DVD-R Verbatim 16x z téhož spindlu, tentokráte páleno 4x opět Decrypterem:

wizzard
04-11-2005, 22:30
Moze byt....az na tu PIF Eifellovku na zaciatku, ale to bude asi šum...

stayman
04-11-2005, 22:45
PIF 21 neprechrusta ani Panak :-((( , je tam nieco divne, bud v tej vrstve, alebo v tej vy... , inak 16rychlostne media palit 4x je fakt uz hazard :-D

František Němec
04-11-2005, 22:52
StayMane já zpravidla pálím na polovinu certifikované rychlosti, takže 16x média pálím 8x, ale tady ovšem jak jsi viděl to je vražedná rychlost - proto ta 4x ...

tak a něco ze soudku plus médií ... DVD+R Verbatim 16x páleno 8x, opět stejný obsah a Decrypter - tady si Pincek vede lépe:

stayman
04-11-2005, 22:54
To uz je vysledok bezny napriklad s akymkolvek mediom u LG 9-)

(PS: nevsimaj si to, ked ja musim, dufam ze si ten isty Franto z Tvfreaku spred dvoch rokov, ak si ta este dobre pametam :-D )

František Němec
04-11-2005, 23:29
StayMane, klidně si rejpni a paměť ti slouží dobře ...
Ono to vypadá, že si z nás snad dělá nový čipset od NECu srandu ohledně těch hodnot PI/PIF jinak nevím ... nějak se mi nechce věřit, že by NEC-4550A a i Pioneer DVR-110 neuměly kvalitně pálit ... další pokusy zkusím zítra ... jo ještě něco: to "šíleně" vypálené médium s hodnotami PI 1000 atd. jde bez problému načíst do PC a taky jsem ho projel bez zádrhele v PowerDVD - zítra ho zkusím ve stolním playeru ...

stayman
04-11-2005, 23:50
Ok, skoda ze nemam este ten 3520, ten sa mi zdal naozaj bezproblemovy... Ale s tymto 4550 naozaj nieco je, pretoze palim zopar medii aj na nom a vratia sa mi obcas, daval som si na ne bodku, aby som si bol naisto s tym, ze to palil on a nie LG 9-)

Milosbb
05-11-2005, 08:04
DVD-R 16x Verbatim sú naprd. Mal som síce iba jedno, ale s podobnými výsledkami a zas naopak plusové 16x Verbatim je very good quilty. Navyše to 16x mínusové médium Verbatim mi moja 8x vypalovacka povolí páliť iba 4x a naopak plusové 16x Verbatim pálila ku koncu 16x.

Takže treba vyskúšať aj inú značku médií, aj keď recenzie na tieto dve výpalky nedopadli až tak dobre, tak sa dalo očakávať, že budú problémy.

-------------------

Diablo
05-11-2005, 08:19
DVD-R 16x Verbatim sú naprd. Mal som síce iba jedno....

Odvážné tvrzení. Je vidět, že o médiích nic moc nevíš. Podle jednoho kusu, házet všechny ostatní to jednoho pytle, no to jsi teda borec.

Mám DVD-R 16x Verbatim - Made in Taiwan - vrstva MCC, kvalita průměrná. Pak mám rovněž DVD-R 16x Verbatim - Made in Japan - vrstva TY, kvalita výborná (už jsem lepší testy dlouho neviděl).
Prvně vypal pár set placek od daného typu a pak tu piš nesmysly. :-E :-E :-E

bundadj
05-11-2005, 08:48
Ono to vypadá, že si z nás snad dělá nový čipset od NECu srandu ohledně těch hodnot PI/PIF jinak nevím ...

František Němec : v threadu o NEC 4550A sem psal, ze testovat PI/PIF chyby timhle NECem snad ani nema cenu... Zkus ty media otestovat u nekoho s LiteOn idealne v KProbe (ale s LiteOn muzes i v NeroCDSpeed) a budes prekvapen...

stayman
05-11-2005, 09:07
bundadj
Takze sa nemam obavat a testy z LG ktore su vynikajuce budu este lepsie = najlepsie na svete ? :-D

František Němec
05-11-2005, 09:26
Bundíku, ono to sice opravdu vypadá, že nový čipset od NEC má asi problémy s vracením chyb (je stejný v NEC 4550 i v Pioneer 110), ale jak jsem pro změnu zase psal já v onom tebou zmiňovaném threadu LiteOn pro mne není měřítkem kvality a ani ho nemám ... vlastním NEC 3540 a NEC 4550 a TEAC 516D (Pioneer 108) a nyní i Pioneer 110 - jsem takový malý sběratel :-) a kontrolovat kvalitu chci v tom co mám a co to umožňuje.

Je také možné, že špatné výsledky v NERO CD/DVD Speedu jsou důvodem, proč v tom Pioneer 110 odmítá měřit ... nevím ... teď jdu zkusit ono "shit" vypálené médium ve stolním playeru ... tak za 1,5 hodinky dám vědět ...

A omlouvám se Krtkovi, že mu tady przním thread na špatný média od TY, ale on má svou pohádku o ideálním médiu a já mám zase tu svou o ideální vypalovačce ... no a obě dvě sem do této diskuze přeci patří ...

bundadj
05-11-2005, 09:56
StayMan by €RikŁ€ : pokud si medium vypalene v LG otestujes opet v LiteOn v KProbe muzes srovnavat sam :-)

Milosbb
05-11-2005, 10:19
Diablo

Odvážné tvrzení. Je vidět, že o médiích nic moc nevíš. Podle jednoho kusu, házet všechny ostatní to jednoho pytle, no to jsi teda borec.

V prvom rade, som zástanca Verbatim, akurát toto jedno ( - R 16x ) sa im nejako nevydarilo
Neviem prečo by som kupoval ďaľšie DVD-R 16x Verbatim, keď ma kvalitou nenadchlo už to prvé.
Keď si kúpiš shit výrobok, tak sa znovu a znovu budeš presvedčovať, že je to shit ? Ak áno, tak to je tvoj problém.

A máš pravdu, nepálim stovky kusov, no na otestovanie kvality mi stačí prvý kus a keď je nanič, vyskúšam iný, v mojom prípade znovu Verbatim, ale s adip TY a tie sú v pohode a možno najlepšie na svete :-D .

A ešte by som rád videl tie 16x mínusové Verbatimi Made in Japan s adipom TY :-I , na ktoré páliš ty. Čo ja viem, tak Taiyo Yuden robia max. 8x, no ale možno už prešli na 16x, aj keď podľa mňa je 16x rýchlostné pálenie zbytočné, aj tak tú rýchlosť vypalovačky dosiahnu až ku koncu média.

František Němec

No ak si zberateľ, tak by si mal do zbierky pridať aj nejakú výpalku s chipom Mediatek (LiteOn, Teac s G, niektoré SONY) aby si to mohol otestovať v KProbe. Tento program používajú takmer všetky testovacie servery.

-----------------------

František Němec
05-11-2005, 10:26
Do prdele práca ...
Takhle dopadlo DVD-R ORIGINÁL TY 8x Printable pálené v NERU 8x:

stayman
05-11-2005, 10:27
Keď si kúpiš s**t výrobok, tak sa znovu a znovu budeš presvedčovať, že je to s**t ? Ak áno, tak to je tvoj problém.

To je u neho normalka a potom sa stazuje na druhych :-E :-E :-E

StD
05-11-2005, 10:31
...no a abych to shrnul, tak já mám na pálení/čtení tři LG, na kontrolu/čtení tři LiteOny (z toho jednu Romku :-D ) a Verbatim jakýkoli Adip zatím vše OK (+ i -), ovšem 16x já zpátečník vyrábím 8x, 8x zase 4x apod. S Verbatimy (i TY) nejsou problemy jako takové, problemy jsou v BFU a nastavení jejich strojů. Doplňujte prosím ve svých skvělých prohlášeních o kvalitě či nekvalitě toho či onoho ještě kompletní SysLog, na čem to děláte, FW apod., jinak to jsou jen hospodské tlachy. :BB:

Ono můžete mít dva stejné výrobky ve stejných PC vedle sebe, zakliknete v BIOSu o jedno políčko navíc (třeba APIC) a už je všechno jinak. Kdo že to říkal, že všechno souvisí se vším?

František Němec
05-11-2005, 10:32
a takhle dopadlo TOTÉŽ médium jako výše ale testováno s rychlostí čtení na MAXIMUM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

stayman
05-11-2005, 10:37
:-E :-E :-E sranda, to skusim

Milosbb
05-11-2005, 11:11
František Němec

No vidíš, že Nero nie je to pravé orechové na testovanie kvality.
To by ma zaujímalo, ako dospelo k tomu hodnoteniu 97 ?

A najviac ťa naštve, keď to DVD player prehrá bez problémov :-D

To znamená, že si to zbytočne testoval a zbytočne si sa potom rozčuloval :-D

-------

František Němec
05-11-2005, 11:45
tak a aby v tom bylo úplně jasno tak opět totéž médium jako již dvakráte výše, ale tentokrát rychlost čtení na 1x, jak to žádá norma:

František Němec
05-11-2005, 11:49
:-D 9-)
Není tady někdo z Brna s LiteOn a kProbe že bych mu dal ty média na prouzkoušení? ať už máme konečně jasno co se tady vlastně děje ....

Jo a to DVD-R Verbatim 16x ze včerejška co mělo PI přes 1000 jede celý ve stolním Panasonicu S-35 bez jakýchkoliv závad - právě jsem osobně dokoukal ... jdu ho zkusit v DVD Speedu na rychlosti 1x a na max ...

František Němec
05-11-2005, 11:51
StayMane to koukáš co?!?!?!? :-D

stayman
05-11-2005, 11:51
Obdivujem tvoju trpezlivost (s tou 1x) :-D

František Němec
05-11-2005, 11:58
To jsem musel, páč orig. DVD-R TY 8x Printable jsou moje nejoblíbenější média, na která pálím důležité zálohy ... a ono najednou jako že jsou nekvalitní ... tak to teda prrr pánové NEC a Pioneer!!!
Šmarja tady ještě bude prdel s těma PI a PIF - už teď jsem z toho PAF 9-)

stayman
05-11-2005, 12:02
Aj ja, len ma este udivuje, ze to neporovnas s tym NEC-3540, kedze ho este mas a normalne, teda 5x.

PS: tie testy s NECom a NEROom nechapem preco by nemali byt smerodatne, kedze to iste medium otestujes viackrat s tou istou rychlostou a grafy su takmer rovnake \/ :-? Vobec nezalezi uz n atom, ked to zrovnas trebars s K.probe, tam len zistis, ze ako ktory testuje, ci dokladnejsie,ale nie.

Libor
05-11-2005, 12:07
to testování na NECU je nějaké divné, já jsem kdysi zkoušel na LT v KProbe rychlost 1x, 4x a max, rozdíly tam byly, to jo, ale takové ??
Jinak, když Františku Němče máte i Pi 108, jak dopadly třeba Verbatimy 16x vypálené na tomto Pioneerovi
Moje dosavadní poznatky s médii,které mám jsou ty, že Pi 110 smaží buď stejně čí kvalitněji , jak 108, ještě zde přidám scany z KProbe na LT

Verbatim DVDR- 8xTY (z dortíku) vypálený 12x

http://img466.imageshack.us/img466/4971/verbatimdvdrty8x121id.png

a Verbatim DVDR- 8xTy(pastel) vypálený 8x

http://img466.imageshack.us/img466/8637/verbatimdvdrpastel8x86cf.png

a teď babo raď

František Němec
05-11-2005, 12:57
StayMane na NEC 3540 teď nemůže testovat páč jsem ho vyšoupl z komplu - aktuálně mám nainstalované NEC 4550 a Pioneer 110 (a mého oblíbence na CD - Plextor PX-W2410TA) ...

Tady je výsledek testu toho zlobivýho Verbatimu 16x co měl PI 1000, tentokráte při rychlosti čtení 1x:
(znovu připomínám, že ve stolním playeru jede bez zaváhání)

stayman
05-11-2005, 13:30
Tak to uz je aj tak horsie, ale myslim ani kprobe netestuje 1x nie? :-?

František Němec
05-11-2005, 14:06
Já myslím že kProbe testuje i při rychlosti 1x, koneckonců norma je stavěná na tuto rychlost, ale všichni pro úsporu času jedou 4x.

No nic - kašlu na PI/PIF ... nechám NEC 4550 na čtení (tam je skvělej) a Pioneer 110 na pálení (přece není možný aby nepálil skvěle!) a za pár dnů se uvidí, jestli nějaký DVD bude blbnout i ve stolním playeru - o nic jiného tady přeci nejde :-D

Ale pokud se najde někdo ochotnej z Brna s LiteOn na vyzkoušení zde zveřejněných DVD rád je dovezu ... zajímalo by mne to srovnání. 9-)

stayman
05-11-2005, 15:28
Ver ze aj mna ! 9-)

bundadj
05-11-2005, 19:44
František Němec : takhle pali NEC 4550 na Ricoh +R 8x

František Němec
05-11-2005, 20:40
Bundíku, takhle spíš čte LiteOn co NEC vypálil, nemyslíš? :-)

A navíc teď mě spíše zajímají výsledky Pioneera 110 ... ale i ten NEC je samozřejmě na pořadu dne ...

Další poznatek: NEC 4550A jsem nedonutil pracovat s DVD-RAM a to při použití nových médií Verbatim, nebo originál zn. Panasonic nebo Maxell ...
Pioneera 110 jsem vrazil do stejnýho komplu - do něj Verboša DVD-RAM 3x a jede na první pokus jak po másle ... tady při práci s DVD-RAM má NEC veliké "-" a Pioneer veliké "+"

stayman
05-11-2005, 21:09
Mylsis citanie ci zapis? Musis si ju najskor naformatovat asi...

StD
05-11-2005, 21:19
No to "asi" poněkud neplatí. LG+Matsushita (Verbatim DVD-RAM, 3x) píšou i čtou rovnou bez formátování (UDF 1.5), a to v Neru ( :-(( )
Vyzkoušeno pro Pitomce - na UDF 2 si netroufám, neboť nemám player/recorder Panasonic ani v dohledu.

František Němec
05-11-2005, 21:29
Jasan ... po rozbalení nových médií (neformátovaných, určených pro PC) je NEC nedokázal naformátovat - používal jsem DVD Form a zkoušel dvě různé verze a UDF i FAT formáty ... vždy to přes hodinu chroustal a nedokázal to dokončit ... a to nemám v komplu žádnej balast na packet writing, nezkoušel jsem NERO InCD apod. ... číst DVD-RAM umí, ale naformátovat a zapsat ne, alespoň u mne (a řady dalších - viz info na netu) a to jsem zkoušel média od Panasoniku! ... a jak jsem již psal, do stejnýho PC jsem vrazil Pincka 110 a valí jak čert ...

StD
05-11-2005, 21:43
No vidíš, já udělal totéž s výše uvedenou kombinací (Form od BHA se nechytá), ale funguje. Alespoň v tom denně mezi A a B přenáším 4 GB dat (jedno jakých)... a od toho to snad je, ne? Ale to jsme už daleko od jistých potíží Někoho s TY. :-D

bundadj
05-11-2005, 22:37
Bundíku, takhle spíš čte LiteOn co NEC vypálil, nemyslíš? :-)

nemyslim :-) Takhle test rika jak kvalitne NEC dane medium vypalil.

Jestlize je NEC (ktery poskytuje podivne vysledky) ci LG (a dalsi vypalovacky) nevhodny na testy neznamena to, ze takto nemuzes hodnotit kvalitu vypalu.

naopak porovnanim medii vypalenych na ruznych vypalovackach a ctenych (testovanych) jednou referencni mechanikou muzes snadno porovnavat. prave tak postupuji na vsech serverech kde se testy zabyvaji. (tedy v idealnim pripade v ramci LiteOn ctecky meni aniz by to bylo na zavadu)

stayman
06-11-2005, 04:10
bundadj
Tak sprav tie testy na tom NECu, uvidime \/

StD
06-11-2005, 08:02
@Bundadj: Souhlas, také mám jednu "referenční" LiteOnku, na které testuji a srovnávám. Třeba testování na combech ovšem vůbec nemá cenu - čtou hůř než DVD-ROM, alespoň má praxe to potvrzuje.

bundadj
06-11-2005, 09:41
bundadj
Tak sprav tie testy na tom NECu, uvidime \/

Vsak pisu, ze to je zbytecna prace, kdyz z toho lezou nesmysly :-) Vsak si sprav testy na LG ne ? :-)

StD : presne tak, testovani na combo ci dvd-rom se, ale take neda porovnavat (byt je lepsi nez nic). Je treba aby to byla vypalovacka teprve na te lze nastavit cteni 4x CLV a poskytuje porovnatelne vysledky.

Proste chipset Mediatek je jednim z mala poskytujici verohodne PI/PIF.

muzeme s tim nesouhlasit, muzeme proti tomu protestovat, ale to je tak vsechno co se s tim da delat(volna citace)

František Němec
06-11-2005, 14:08
Bundíku ty testy PI/PIF opravdu v první řadě zcela jednoznačně vypovídají především o tom, jak která mechanika dané DVD čte, tj. jaké jsou její schopnosti korekce chyb při čtení a teprve v druhé řadě to vypovídá o samotné kvalitě výpalku ... je zřejmé, že LiteOn je (a to včetně chipsetu a možná i kProbe) optimalizován na čtení a korekci chyb - proto je také dobrý především na čtení hůře čitelných (poškozených) médií ... pochybuji, že na LiteOn vypaluješ, nebo snad ano? (ostatně osobně neznám nikoho kdo by na LiteOnu pálil) \/

Testy PI/PIF nejde považovat za přesné zmapování toho co je na médiu za chyby, ale pouze za vyjádření, jak si daná čtecí mechanika a její korekční mechanizmy poradí s daným médiem, tj. jak často jsou použity korekce u dané kombinace optika/chipset/firmware (možná bychom mohli uvažovat i o orčitém vlivu "přesnosti" a "citlivosti" čtení ...).
Proto taky různé mechaniky a různé chipsety vykazují různé výsledky měření u identického média.

Ono taky ale nejde o nic jiného, něž prokázat, že vypálení splnilo svůj účel, tj. že médium je dostatečně dobře čitelné v co nejširším portfoliu mechanik. Aby byly výsledky testů opravdu objektivní, buď by muselo existovat zařízení, které by bez korekcí zhodnotilo kvalitu výpálených dat (nevím jak) a nebo by musely testy probíhat na referenčním vzorku tvořeném několika mechanikami reprezentujícími stav mezi uživateli ... to se však neděje.

A teď jde o to, kde je pravda - co a v jaké váze je skutečně objektivním zjištěním - výsledky z chipsetu Mediateku nebo NEC?

Jak je vidět, novému chipsetu od NEC tyto schopnosti korigovat chyby a tím i optimalizovat výsledky chybí a testy pak dopadají nesrovnatelně hůře ... no a na Pioneeru 110 ani nejdou spustit, alespoň v NERO DVD Speed ne (že by záměr společnosti Pioneer ? :-D ).

Ty se evidentně kloníš k Mediateku (LiteOn) protože se ti líbí skvělé výsledky které z něj vycházejí, to však pro mě a jak se domnívám i např. pro StayMana není dostatečným důkazem, že NEC 4550A či Pioneer 110 pálí kvalitně. Proč nevezmeš stejné médium a neprovedeš pro něj testy jak v LiteOnu tak i v NECu, jak tě žádá StayMan?

Je jasné, že kProbe a DVD Speed poskytují radikálně jiné výsledky.
U mne je ale i jasné to, že média vypálená na TEAC 516D nebo na NEC 3540A vykazují při testech prováděných na NEC 4550A výrazně lepší výsledky než stejné výpalky (média ze stejné dávky pálená za stejných podmínek) z NEC 4550A samotného a nebo z Pioneer 110, přičemž velice podobné výsledky měření udělá i NEC3540A. Že by problém nového chipsetu od NEC? Nebo co se děje? To je to co trápí mne a StayMana ... 9-)

Ale zřejmě opravdu se dá brát za v tuto chvíli jediné možné porovnání "kvality" výpalků test na LiteOnu v kProbe - proto jsem se tady již dvakráte ptal, jestli je zde někdo s LiteOnem kdo by udělal srovnání pro DVD se zde zveřejněnými výsledky z NEC4550A - a pořád nikdo.

PS: Bundíku, neber to ve zlém a ani nemíním tady s tebou na toto téma vést žádný flame, na serverech ve světě je toho napsáno dost a dost ... prostě chci vidět srovnání pro pár identických médií na NEC i LiteOn a chci znát odpověď na otázku, proč jsou výsledky testů na NEC tak děsivé, ať už z nového NECu nebo Pioneera 110. Toť vše.

stayman
06-11-2005, 14:17
Kua ludia odkial viete tak pekne pisat??? 9-) Jo Franto, suhlasim s tebou, ty si tu asi jediny odvazny, mna tu neberu vazne, iba ako LG-ckara, pricom ta jedina vypalka mi problemy nikdy nerobila (teda az na spojenie s Nerom :-k ). 8-)

bundadj
06-11-2005, 14:45
Bundíku ty testy PI/PIF opravdu v první řadě zcela jednoznačně vypovídají především o tom, jak která mechanika dané DVD čte, tj. jaké jsou její schopnosti korekce chyb při čtení a teprve v druhé řadě to vypovídá o samotné kvalitě výpalku ... je zřejmé, že LiteOn je (a to včetně chipsetu a možná i kProbe) optimalizován na čtení a korekci chyb - proto je také dobrý především na čtení hůře čitelných (poškozených) médií ... pochybuji, že na LiteOn vypaluješ, nebo snad ano? (ostatně osobně neznám nikoho kdo by na LiteOnu pálil)

omyl a mimochodem na LiteOnu palim uz celkem dlouho (vystridal sem nekolik modelu) a zvlaste 1673/1693 pali velice kvalitne (ostatne jsou taky v recenzich velice dobre hodnoceny)

Testy PI/PIF nejde považovat za přesné zmapování toho co je na médiu za chyby, ale pouze za vyjádření, jak si daná čtecí mechanika a její korekční mechanizmy poradí s daným médiem, tj. jak často jsou použity korekce u dané kombinace optika/chipset/firmware (možná bychom mohli uvažovat i o orčitém vlivu "přesnosti" a "citlivosti" čtení ...).
Proto taky různé mechaniky a různé chipsety vykazují různé výsledky měření u identického média.

LiteOn a Kprobe je odzkousena a fungujici kombinace...

Ono taky ale nejde o nic jiného, něž prokázat, že vypálení splnilo svůj účel, tj. že médium je dostatečně dobře čitelné v co nejširším portfoliu mechanik. Aby byly výsledky testů opravdu objektivní, buď by muselo existovat zařízení, které by bez korekcí zhodnotilo kvalitu výpálených dat (nevím jak) a nebo by musely testy probíhat na referenčním vzorku tvořeném několika mechanikami reprezentujícími stav mezi uživateli ... to se však neděje.

Na cdr serveru se prave takoveto testy delaji uz nejaky patek...

A teď jde o to, kde je pravda - co a v jaké váze je skutečně objektivním zjištěním - výsledky z chipsetu Mediateku nebo NEC?

Podle testu z NEC vetsina medii (vypalenych na ruznych vypalovackach) nesplnuje ECMA presto tyto media bezproblemu funguji a pri testu v LiteOn jsou v poradku (takze opet duvod proc verit LiteOn)

Jak je vidět, novému chipsetu od NEC tyto schopnosti korigovat chyby a tím i optimalizovat výsledky chybí a testy pak dopadají nesrovnatelně hůře ... no a na Pioneeru 110 ani nejdou spustit, alespoň v NERO DVD Speed ne (že by záměr společnosti Pioneer ? :-D ).

LG take sama sebe testovat neumi a neznamena to, zeby vypalovala spatne...

Ty se evidentně kloníš k Mediateku (LiteOn) protože se ti líbí skvělé výsledky které z něj vycházejí, to však pro mě a jak se domnívám i např. pro StayMana není dostatečným důkazem, že NEC 4550A či Pioneer 110 pálí kvalitně. Proč nevezmeš stejné médium a neprovedeš pro něj testy jak v LiteOnu tak i v NECu, jak tě žádá StayMan?

Nejde o skvelost tech vysledku (s nekterym mediem trebas ani skvele nebudou) jde o to, ze odpovidaji daleko vice realite (opet viz testy na odbornych serverech)

Je jasné, že kProbe a DVD Speed poskytují radikálně jiné výsledky.
U mne je ale i jasné to, že média vypálená na TEAC 516D nebo na NEC 3540A vykazují při testech prováděných na NEC 4550A výrazně lepší výsledky než stejné výpalky (média ze stejné dávky pálená za stejných podmínek) z NEC 4550A samotného a nebo z Pioneer 110, přičemž velice podobné výsledky měření udělá i NEC3540A. Že by problém nového chipsetu od NEC? Nebo co se děje? To je to co trápí mne a StayMana ... 9-)

Na LiteOn se testy KProbe a NeroCDSpeed kupodivu zas tak moc nelisi...

Ale zřejmě opravdu se dá brát za v tuto chvíli jediné možné porovnání "kvality" výpalků test na LiteOnu v kProbe - proto jsem se tady již dvakráte ptal, jestli je zde někdo s LiteOnem kdo by udělal srovnání pro DVD se zde zveřejněnými výsledky z NEC4550A - a pořád nikdo.

Souhlasim :-)

PS: Bundíku, neber to ve zlém a ani nemíním tady s tebou na toto téma vést žádný flame, na serverech ve světě je toho napsáno dost a dost ... prostě chci vidět srovnání pro pár identických médií na NEC i LiteOn a chci znát odpověď na otázku, proč jsou výsledky testů na NEC tak děsivé, ať už z nového NECu nebo Pioneera 110. Toť vše.

Nic ve zlem neberu, ale nechapu proc na jednu stranu nechcete pripustit realitu vysledku LiteOn a Kprobe (dlouhodobe overenou a proto pouzivanou v recenzich a testech) a naopak se tolik upinate k vysledkum z NEC ktere proste realite neopovidaji (opet nejen moje zjisteni).

Z praxe mam vyzkouseno, ze kdyz mam vyborne testy z LiteOn a KProbe je medium bez problemu prehratelne v mnoha ruznych mechanikach (pc i stolnich dvd). Kdyz testy vypadaji spatne medium nektere mechaniky neprectou ci zpomali v onom miste cteni (obraz na stolnich skube a rozpada se).

Zatimco dle testu s NECa a NeroCDSpeed ikdyz dosahnu spatnych vysledku kupodivu to vsude jede bez problemu. Proto vysledkum z NECa neprikladam zadnou dulezitost.

stayman
06-11-2005, 14:52
Uz som to tu spominal, ze z NECa sa mi vratia DVDcka, hlavne s touto vrstvou CMC na Verbatimkach, no a ku tomu tvojmu polemizovaniu len tolko, ze ked mi NEC otestuje medium (aj opakovane, aby som si spravil priemer, alebo vylucil chybovost testu) vypalene na LG a je ten test OK a to iste medium vypalene na NECu a ten test je spatny, tak mi snad nechces tvrdit, ze to tiez nie je smerodatne a ze NEC teda pali v poriadku. Skus sa teda zastavit a porozmyslat o co sa snazime a vobec mi nevadi, ze na Liteone budu tie vysledky este lepsie, ale musi ukazat aj on ten rozdiel v kvalite, inak je podla mna ten Liteon test uplne ku prdu. :-)

wizzard
06-11-2005, 14:57
Mam jedno "referencne" DVD video, kde som omylom nechal na okraji odtlacok prsta a potom ho vypalil, samozrejme je na konci necitatelene. Ked ho dam precitat do nejakej mechaniky alebo playera, niektore ho vypluju ako nestravitelne :-k , ine sa dostanu az do 2/3 disku 9-) . Pionier 575 sa dokonca tak snazi, ze nacita z toho aspon nejake slide show, ale aspon nezamrzne...
Zaver- ECC algoritmy u roznych DVD mechanik su velmi rozdielne, cim drahsi kus, tym citlivejsi je na chyby a problemy...(preto je LiteOn vsezravec a Plextor velky maskrtnik...). Ak LiteOn nahlasi privela chyb PI/PIF, asi to bude s tym DVD uz dost zle a na ostatnych mechanikach mozno este horsie... Kvalita sa da testovat aj cez Plextools, na www. cdr.cz boli u niektorych recenzii porovnane oba grafy pre rovnake medium, ale celkovo je toto podla mna zatial jedna velka alchymia... 9-)

František Němec
06-11-2005, 15:17
To Bunda:

Jak tak koukám tak jsi vůbec nepochopil co jsem napsal.
O další debatu s tebou nemám zájem.

bundadj
06-11-2005, 15:32
Uz som to tu spominal, ze z NECa sa mi vratia DVDcka, hlavne s touto vrstvou CMC na Verbatimkach

to je klidne mozne, na media Verbatim od CMC sem NECem nepalil (asi ani nebudu mediim od CMC proste neverim) takze na tyhle (a trebas i na nejaka dalsi) media muze vypalovat nekvalitne.

Zkus ty nekvalitne vypalena media schvalne testnout prave na LiteOn a KProbe jak to vypada.

Zatim sem vyzkousel Ricoh +8, Verbatim MCC +4x,+8x,-8x,+16, Verbatim TY 8x,+8x a -1x RW Princo, +4x RW Ricoh, +4x RW Philips, 3xDVD-RAM Maxell vse bez problemu...

bundadj
06-11-2005, 16:03
František Němec : btw na cdfreaks foru doporucuji s NEC testovat v NeroCDSpeed pri nastavene rychlosti 5x nebo 8x a pro porovnavani s jinymi mechanikami vlozit do registru patricny Scanning Interval viz :

To change the scanning interval with Nero CD-DVD Speed the following registry value can be added:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ahead\Nero Toolkit\CD Speed\CD Quality]
"Scanning Interval"=dword:0000008 for 8ECC or =dword:0000001 for 1ECC

To compare with other drives following intervals can be used:
8 ECC (to compare with BenQ/Philips/QSI/Pioneer)
1 ECC (to compare with LiteOn/BTC/Plextor)
32 ECC (to compare with AOpen)

František Němec
06-11-2005, 18:05
Bundíku ... ach jo ... vidím, že za každou cenu chceš mít poslední slovo ...
to co lze během pár minut najít na netu jsem již zkoumal ...

Tvůj předchozí příspěvek má asi takovouto hodnotu (závěr ať si udělá každý sám):

František Němec
06-11-2005, 18:09
Samozřejmě je testováno totéž médium:
1. obrázek DVD_Speed031.png je po zásahu v registrech pro dosažení srovnání s LiteOn
2. obrázek DVD_Speed030.png je při klasickém nastavení DVD Speedu
... aneb je to o ničem a zkoušel jsem různá nastavení již před týdnem :-(((

František Němec
06-11-2005, 18:17
a k NEC4550A ještě něco - jeden ze zdejších VIP mě dal čerstvě vypálené CD s daty - je to Verbatim DL+ Crystal Super AZO 52x 700MB - a milý NEC ho neumí načíst - všech dalších 6 CD či DVD mechanik které mám v okolí ho bere bez sebemenšího zaváhání ... :-G

stayman
06-11-2005, 20:02
Ten NEC je fakt riadna sracka, nielenze nevie citat :-k ,ale on fakt nevie ani palit :((

http://rikpower.szm.sk/image/NEC_8x_CMC.png

Fakt 3520 asi ani nebol NEC, a tak mi je clivo :-((( :-((( :-(((

Milosbb
06-11-2005, 20:13
StayMan by €RikŁ€

Tak toto :-D nedokázal ani bratov Teac 58G a to bola riadna sračka

stayman
06-11-2005, 21:36
hrozne vsak ? :-k

mišo
07-11-2005, 05:35
už tolko nerev a choď ten nec reklamovať.mám ho tretí týždeň a páli úplne v pohode. A k testom médií-robím ich v plextorovi a to veru neni žiadny čítač ako napr.lite on a oproti cd dvd speed to vychádza zhruba 6x menšie PIE ale o tom píšu na koždom serveri z danou problematikou
bundaj nechal odkaz na testy 4550 http://www.cdr-zone.com/reviews/dvd_hardware_reviews/nec_nd_4550_dvd_writer_review_page_1.html
a výsledky čo su tam z kprobe sú skoro na chlp rovnake aké mám z plextool. Používam verbatim-r16x,traxdata-r8x,verbatim-r8xTYG02

stayman
07-11-2005, 08:59
Vidis, a ja "pouzivam" Verbatim PearlHarbor :-D CMC :-I \/

František Němec
07-11-2005, 09:11
Tak teda StayMane seš borec!
Takovej výsledek! To můžu jít do ... se svým NECem i Pioneerem!
Ještě musím vyzkoušet nějaký shit médium - já vůl tam pořád cpu TY nebo Verbatim - valím do Tesca pro nějaký jejich "značkový" krasavce - pak tě určitě porazím ... :-D :BB:

PS: Nemáš někoho s LiteOnem že by jste tohle povedené médium zkusili na něm?

mišo
07-11-2005, 10:56
skús zohnať vanguard to je špica medzi médiami :-D :-D :-D
Verbatim PearlHarbor som mal jeden ks a tiež som si pochvaloval :-(((

František Němec
07-11-2005, 11:24
Tak navrhuji udělat hitparádu SHIT MÉDIUM ROKU 2005 :-D
Očekávám vaše tipy na žhavé kandidáty ...

No a aby bylo jasno jak je na tom NEC 4550A a Pioneer 110 s kvalitou pálení a jelikož řada z vás tady považuje za "objektivní" pouze výsledky s kombinace LiteOn/kProbe, tak už jsem se teda dostatečně vytočil a jedu koupil LiteOn SOHW 1693S a budu prubovat média pálená na shora uvedených palkách i v něm. 9-)

Libor
07-11-2005, 13:09
máš ty mechaniky ještě kam připojit :-D , ještě si přikup LG a můžeš nám tu dělat rozhodčího, na které média, která výpalka páli nejlíp :-D

František Němec
07-11-2005, 14:18
Tak jsem jel pro LiteOn 1693S a žeprej nejní, tak mě šoupli LiteOn 1635 ... 9-)

Dnes už nemám čas, ale zítra to osadím a začnu testit ... nebudu to dávat do komplu doma mezi elitu - tam mě může jen TEAC, Plextor, Pioneer a NEC :-D ale dám to do komplu v kanclu a uvidíme ...

Ivo Mašek
07-11-2005, 14:26
...že se vám do vaší zábavy míchám. Já kupuji media proto, abych si na ně vypálil film, muziku, data, atd., Mám svojí značku (Verbatim) a ještě mě nezklamala.
Jsem netušil, že média se kupují pro zábavu z testování. Ale také pěkný koníček :-D . Tak do dalších 10 stránek hodně úspěchů.
:BB:

stayman
07-11-2005, 14:39
Blazni :-D , ved predtym som daval link ako vypali tie CMC LG aha

http://rikpower.szm.sk/image/LG-CMC.png

9-) a velmi dobre si uvedomujem, ze NECovi nechuti, nic sa nedeje, nepalim ich na nom, ale ani s ostatnymi to nie je slava, dam tu nejake testy postupne... Avsak to ze ani necita dobre si musite zase uvedomit aj VY 9-)

clee
07-11-2005, 22:47
FUCK LG!!

http://clee.czweb.org/pioneers.png

http://clee.czweb.org/pioneers_.jpg

PIONEERS UNITED ELITE

AleK
07-11-2005, 23:16
clee
nebuď si tak jisrej v kramflecích nebo dám testy jak pálí LG a Pionner \/
nedávám je sem jen že jim vůbec nevěřím

stayman
07-11-2005, 23:19
Nechaj ho,ma pravdu, fakt nech si ich fa*k :-E :-E :-E

clee
07-11-2005, 23:55
AleK
me je celkem jedno jak pali, me staci boolean (citelny/necitelny) a pioneer vzdy vykaze hodnotu true :-) LG to nerozdejcha uz na inputu, takze neni co resit :-E

František Němec
08-11-2005, 21:04
Moje stanovisko na kvalitu zápisu NEC 4550A a také Pioneer 110 po provedení dalších osobních testů (a pod vlivem nátlaku BundyDJ) doznalo změny - více najdete zde: http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=5647