PDA

Zobrazit plnou verzi : Aktivizace WinXP

wendy
04-10-2005, 09:41
Budu asi muset provést reinstalaci OS WinXP a nevím, jestli po mně systém nebude chtít nový aktivizační kód. Někde na netu jsem kdysi četl článek, že pro takové případy postačí si schovat nějaký soubor a ten pak použít v nové instalaci.
Nevíte, jak se k tomu článku dostat?
Děkuji za brzkou informaci.

Joe-Joe
04-10-2005, 11:36
Ja som preinstaloval WXP celkovo asi 10x a na 3-4 nezavislych pocitacoch. Zakazdym som pouzil jedno OEM SN a vzdy presla aktivacia v pohode.
Dokonca to potvrdil aj test na Billovom webe.

Kedysi sa tvrdilo, ze mi pre zmene hardware to neberie aktivaciu.
Mne sa to ale nepotvrdilo. :-)-

Doom
04-10-2005, 11:42
možná, že s příchodem service packů se politika aktivace změnila, možná že v MS zjistili, že je kravina vázat aktivaci PC na HW komponenty... (normální lidi to otravuje a pirát si sosne Win XP Corporate)

exTNT
04-10-2005, 12:05
wendy
Ty jo, já to čet, ale už to bude nějakej měsíc, někde v Computeru v tý sekci "Servis uživatel" tuším... Zkusím polistovat v archivu, kdybych to našel, dám vědět.

Milosbb
04-10-2005, 17:17
Aktiváciu viazanú na HW musíte vykonať páni, ak máte Win XP Home
Edition. Ja som to musel robiť pred dvoma mesiacmi po reinstale Win. A žiadny Service Pack s tým nesúvisí.
No keďže mám legálne kúpenú OEM licenciu, tak mi to nerobí žiadny problém.
Celá aktivácia trvá cez net asi 30 sekúnd.
Čo sa týka zmeny HW, tak doteraz som menil akurát modem,
pridával pamäťový modul a menil vypalovačku z CDRW na DVDRW. Tieto zmeny však nerobili problém pri aktivácii. No pri výmene CPU, alebo MB by už asi problémy boli, toto posúdiť neviem.
Celkovo som Win aktivoval 3 krát, z toho raz telefonicky a dvakrát cez net. Všetko bez akýchkoľvek problémov.
Kolega si zapísal to aktivačné číslo pri prvej telefonickej aktivácii, no a po reinstale OS to použil znovu a pasovalo. On však doteraz nemenil HW.
---------------------------

Milosbb
04-10-2005, 17:20
Ja som preinstaloval WXP celkovo asi 10x a na 3-4 nezavislych pocitacoch. Zakazdym som pouzil jedno OEM SN a vzdy presla aktivacia v pohode.
Dokonca to potvrdil aj test na Billovom webe.

Kedysi sa tvrdilo, ze mi pre zmene hardware to neberie aktivaciu.
Mne sa to ale nepotvrdilo. :-)-

Myslím, že asi nemáš Windows XP Home Edition, ale Pro, však ?
--------------------

Milosbb
04-10-2005, 17:24
Budu asi muset provést reinstalaci OS WinXP a nevím, jestli po mně systém nebude chtít nový aktivizační kód. Někde na netu jsem kdysi četl článek, že pro takové případy postačí si schovat nějaký soubor a ten pak použít v nové instalaci.
Nevíte, jak se k tomu článku dostat?
Děkuji za brzkou informaci.

Ešte je rozdiel, či ideš len opraviť pôvodnú inštaláciu OS (netreba aktivovať), alebo ideš nanovo inštalovať OS(je treba aktivovať).
--------------------------

Joe-Joe
04-10-2005, 17:53
Milosbb
Praveze je to Home XP.
Vzdy som ju instaloval nanovo.
Ci uz na novy hard, alebo vycisteny resp. preformatovany

Milosbb
04-10-2005, 18:03
Milosbb
Praveze je to Home XP.
Vzdy som ju instaloval nanovo.
Ci uz na novy hard, alebo vycisteny resp. preformatovany

Ale je to kúpená verzia? A to SN je z prvej inštalácie?
Kolega skúšal aktivovať požičanú OEM verziu a tá pani v Blave ho poslala do riti z asi desiatimi S/N (volal tam 10x,vždy z iného tel.), tak sa na to vykašľal a zohnal si Profesional.

exTNT
04-10-2005, 19:36
1. Nalistuješ si C:\Windows\System32 (pokud máš instalaci na C:)
2. Zkopíruješ si soubory Wpa.dbl a Wpa.bak na nějaké médium
3. Provedeš reinstal, přičemž na konci instalace se Tě wokna zeptaj, jestli chceš aktivovat produkt - což odmítneš
4. Restartuješ systém a během starty woken zmáčkneš F8 aby ses dostal do výběru pokročilých možností startu
5. Vybereš si Safe mode
6. Poté co naběhne Safe mode, opět zamíříš do C:\Windows\System32
7. Pokud tam najdeš soubory Wpa.dbl a Wpa.bak, přejmenuješ je na něco jinýho, třeba Wpa.db0 a Wpa.ba0
8. Zkopíruješ si do tohohle adresáře svoje původní soubory Wpa.dbl a Wpa.bak
9. Restartuješ wokna máš je aktivovaný tak, jak byly před reinstalem.
Voila... :-E
Akorát bacha: tohle funguje, pokud skutečně jenom reinstaluješ systém. Pokud chceš měnit nějaké klíčové komponenty, pak máš smolíka a měl by sis radši pořídit XP Pro...

Pears
04-10-2005, 19:49
exTNT

3. Provedeš reinstal, přičemž na konci instalace se Tě wokna zeptaj, jestli chceš aktivovat produkt - což odmítneš
No ja reinstal delam tak 2x do roka a bez cisla se nehnu z mista (na konec instalace)
WinXP Prof SP2

clee
04-10-2005, 19:51
tak cislo si muzes vytahnout este pred reinstalem

Pears
04-10-2005, 19:53
To ja vim. Jen jsem chtel rict, ze se na konec instalu ani nedostanu.
Jinak je to zajimavej navod a pro jistotu si to ulozim. Treba se nekdy hodi.

Miuvek
04-10-2005, 20:55
při opakované instalaci na stejném HW to u mě na XP home aktivaci nechtělo, ale jednou se chtěly aktivovat při přidání HDD (šuplík)

Pears
04-10-2005, 21:10
Mas pravdu, ted si vzpominam. Mam orig. HOME a ty me nechali taky dokoncit instalaci. Pouzil jsem ty original CD 2x.
U Pro se mi to nikdy nestalo, vzdy to chtelo cislo.

stayman
04-10-2005, 21:13
Je jedno ake mate WinXPPro, staci mat "spravne" SN.

Pears
04-10-2005, 21:16
Je jedno ake mate WinXPPro, staci mat "spravne" SN.

To by jeden nerek......

stayman
04-10-2005, 21:19
Nemusi jeden, staci ze to vedia vsetci :-D

exTNT
04-10-2005, 23:03
Pears
jj, ten návod se týká XP Home, nějak mi ani nepřišlo na mysl, že by se wendy ptal na XP Pro... :BB:

Joe-Joe
05-10-2005, 05:01
Kolega skúšal aktivovať požičanú OEM verziu a tá pani v Blave ho poslala do riti z asi desiatimi S/N (volal tam 10x,vždy z iného tel.), tak sa na to vykašľal a zohnal si Profesional.
Na OEM verziu neexizstuje hotline. Nirmalne som po instalacii spravil cez web aktivaciu. Nebol s tym ziadny problem.

wendy
05-10-2005, 05:24
exTNT: Ten uvedený postup je asi ta moje požadovaná informace (můžeš uvést číslo časopisu?)

Moje instalace jsou prováděny z firemního CD WinXP Pro SP1, u kterého vypršel počet licencovaných instalací. Když se mi zmíněné CD dostalo do rukou, udělal jsem na svém pracovišti ještě dvě instalace s řádnou aktivací přes internet, jednu doma s aktivací přes telefon a u další už jsem musel dotaz na provedení aktivace potlačit malým patchem. Zajímalo by mne jak bych uspěl, kdybych při reinstalaci nebo instalaci na jiný oddíl HDD ve stále stejném PC použil výše uvedenou metodu překopírování určitých souborů.
Tak nechť kvete další diskuse !!!

Doom
05-10-2005, 07:03
WinXP Corporate RULZ :-!!!

Milosbb
05-10-2005, 18:02
Na OEM verziu neexizstuje hotline. Nirmalne som po instalacii spravil cez web aktivaciu. Nebol s tym ziadny problem.

Tak ja mám OEM verziu Win XP HE a po inštalácii sa ma vždy opýta, či chcem aktivovať cez telefón, alebo cez net. Tak mi vysvetli, ako by si po 30 dňoch aktivoval Win, keby si nemal net ???
-----------------------------------

MarsSnickers
05-10-2005, 18:36
No nechci se dohadovat, ale XPčka jsem musel reaktivovat už několikrát při změně komponent. MS prý zakomponoval do systému jakýsi rating, který sleduje komponenty a každou změnu ohodnotí.Pokud hodnocení přesáhne povolenou hodnutu, je nutná reaktivace.
Jinak korporátní edice je dle mého názoru taky na prd. Máme multilicenci pro 2000 počítačů a MS si přesně hlídá počet aktivací. Jediné kde to skvěle funguje je WIN2000 (unlimited), Office2003(unlimited) a WinRar.

Pears
05-10-2005, 21:10
Milosbb

.... a po inštalácii sa ma vždy opýta, či chcem aktivovať cez telefón, alebo cez net. Tak mi vysvetli, ako by si po 30 dňoch aktivoval Win, keby si nemal net ???

Ja kdybych nemel net tak bych si vybral prvni moznost pres telefon. :-E :-E :-E :-E :-E
A nekecej, ze ho nemas.

Joe-Joe
06-10-2005, 04:30
... Tak ja mám OEM verziu Win XP HE a po inštalácii sa ma vždy opýta, či chcem aktivovať cez telefón, alebo cez net. Tak mi vysvetli, ako by si po 30 dňoch aktivoval Win, keby si nemal net ???-----------------------------------

Namietka ctihodnosti, to je spekulacia :-E

Milosbb
06-10-2005, 15:58
Pears
Joe-Joe

Na OEM verziu neexizstuje hotline

Toto sú slová Joe-Joe-a, a na tie som reagoval, akurát nejaký tupci to nepochopia 9-)

-----------------------

Pears
06-10-2005, 21:49
Milosbb
Tak to jsem mluvil po telefonu asi s panembohem a ten mi moji OEM verzi aktivoval. Nadiktoval mi nekolikamistne cislo a pak to frcelo. Ten panbuh byla zena. Takze prepiste dejiny :-E
Muzes zacit, kdyz ses tak chytrej. Ja bych to nezvladl, protoze jsem tupec. :-R

Joe-Joe
07-10-2005, 04:51
Takze aktivaciu na hotline uz su ochotny spravit.
A co v pripade technickych otazok?
Mna poslali s kratsej cesty so slovami "OEM verziu hotline nevediem otazky smerujte na Vasho predajcu."
Podla mna je to ich vyrobok a ci to je OEM, alebo, nie tak to je snad jedno.

exTNT
07-10-2005, 06:12
Není to jedno, protože OEM verze je levnější právě proto, že nezahrnuje technickou podporu ze strany mrkvosoftu, ale jenom a pouze od prodejce...

stayman
07-10-2005, 06:28
Tak tak, ale na druhej strane corporate verzia nie je zase o moc drahsia, a to nehovorim o celkovych vyhodach (ignoruje zmeny HW, mozes pouzit kde chces..)

Doom
07-10-2005, 06:43
Tak tak, ale na druhej strane corporate verzia nie je zase o moc drahsia, a to nehovorim o celkovych vyhodach (ignoruje zmeny HW, mozes pouzit kde chces..)

jj. v PC měním HW dost často qůli testování a moje corporate mě qůli tomu ještě neotravovaly. aktivace SUX

Joe-Joe
07-10-2005, 07:16

to robi aj moja OEM. 3 alebo 4 rozne PC. Vymena HW. Vsetko slape. :-)-

stayman
07-10-2005, 08:16
Ano, ale len do urciteho mnozstva, ale naraz vsetko nevymenis, to musis potom ziadat MS o aktivaciu !!! (Robim PC dost casto a nemal som jeden pripad..)

Milosbb
07-10-2005, 16:20
Milosbb
Tak to jsem mluvil po telefonu asi s panembohem a ten mi moji OEM verzi aktivoval. Nadiktoval mi nekolikamistne cislo a pak to frcelo. Ten panbuh byla zena. Takze prepiste dejiny :-E
Muzes zacit, kdyz ses tak chytrej. Ja bych to nezvladl, protoze jsem tupec. :-R

Tak si konečne prečítaj celé toto vlákno a zistíš, že si proste kus vola, ktorý nevie, o čom píše. Joe-Joe tu písal, že na OEM neexistuje hotline a ty tu mne vypisuješ, že si aktivoval Win cez telefón 9-) . Napíš to Joe-Joe, on o tom nevie. Ja som takisto prvýkrát aktivoval Win XP cez telefón, takisto ako ty som nehovoril s pánombohom, takisto mi tá žena nadiktovala číslo a pak to frčelo. No ale ty nie a nie pochopiť. No čo už, komu niet rady, tomu niet pomoci a potom ti musím nadávať do tupcov a volov. Možno konečne začneš čítať a nie len vyberať z kontextu to, čo sa ti hodí. Nie si ty náhodou novinár ?

-----------------------

Joe-Joe
07-10-2005, 17:05
Milosbb
Klidek. \/ Ja tvrdim, ze na OEM neexizstuje hotline. Aktivacia vsak medzi hotline nepatri. Alebo sa mylim? :-?
Skus ist na hotline s nejakym problemom s tym ze mas OEM verziu. Ak Ti poradia tak len z vlastenej iniciativy. :BB:

Milosbb
07-10-2005, 18:34
Joe-Joe

Takze aktivaciu na hotline uz su ochotny spravit.

Aktivacia vsak medzi hotline nepatri

Tak sa rozhodni. Toto sú tvoje slová z dvoch tvojich príspevkov. A podľa návodu Pears-a som ich akurát vytrhol z kontextu :-D

Ešte k tomu hotline - myslel som, že pri aktivácii som volal na hotline, ale ak to nie je pravda, tak sorry.
-----------

exTNT
07-10-2005, 22:19
To je zajímavý: oba píšete slovensky a přitom si nerozumíte a já píšu česky a rozumím vám oběma... :-E
Myslím, že nemusíte být ve při, neb: aktivaci OEM verze woken vám na hotline udělají, ale s technickými problémy OEM verze woken vám na hotline neporadí (teda až na vyjímky - zkoušel jsem to s technickými problémy OEM verze asi pětkrát a z toho jednou si mně "neprověřili" a poradili, jinak pokaždý chtěli číslo z nálepky a jak zjistili, že jde o OEM, tak nazdar bazar).
8-)

Milosbb
07-10-2005, 22:24
exTNT

No ja som stredoslovák, ale keď prídem do Vranova n/Topľou, alebo do Šale, tak nerozumiem takmer ani jedno slovo :-D
To vieš, mi Slováci sme jeden obrovský multilanguage národ, skoro ako USA :-D

-------------------

exTNT
07-10-2005, 22:38
Igen! :-E :BB:

Joe-Joe
08-10-2005, 04:21
To je zajímavý: oba píšete slovensky a přitom si nerozumíte a já píšu česky a rozumím vám oběma... :-E
Myslím, že nemusíte být ve při, neb: aktivaci OEM verze woken vám na hotline udělají, ale s technickými problémy OEM verze woken vám na hotline neporadí (teda až na vyjímky - zkoušel jsem to s technickými problémy OEM verze asi pětkrát a z toho jednou si mně "neprověřili" a poradili, jinak pokaždý chtěli číslo z nálepky a jak zjistili, že jde o OEM, tak nazdar bazar).
8-)
Asi nie som dobry ucitel, neviem dobre vysvetlovat, ale exTNT ma pochopil na 100%
:BB: