PDA

Zobrazit plnou verzi : TV karta jen jako kvalitní tuner

Tomáš X.
15-06-2004, 10:29
Potřebuji poradit jakou si pořídit TV kartu, od které potřebuji především, aby dávala kvalitní S-video výstup a stereo audio výstup jako zdroj pro A/D převodník Canopus ADVC50. No a kromě toho potřebuji, aby ta karta měla softwarové rozhraní na přepínání naladěných kanálů.
Proč to potřebuji? Když jako zdroj signálu pro A/D převodník použiji výstup z TV nebo VHS videa, tak:
a) dostanu ven jen kompozitní video a ne S-video
b) nejsem schopen softwarově přepínat kanály
c) videosignál mi jde z videa a TV ven pouze když je TV puštěná nebo VHS video nahrává na kazetu
Mám-li si z počítače udělat programovatelný DVD-recordér, tak mi tohle poněkud vadí. :((

StD
15-06-2004, 10:48
Já bych osobně řekl, že nejlépe bude pořídit si kvalitní video (VCR) s S-video/IN a S-video/OUT vstupy/výstupy. Tak to mám já (S-VHS VCR Grundig) a v PC je TVkarta PCTV Pro s S-video/IN, na grafice S-video/TVout (Radeon 7500).
Kanály přepínám buďto na VCR pracujícím v režimu StandBy, případně jen na SATreceiveru (protože na terestriální TV vůbec nekoukám...) Servus! :-)-

Tomáš X.
15-06-2004, 11:00
Mám to pochopit tak, že jako S-video out z TV karty se používá S-video out na grafické kartě???? To tedy není ideální, protože já do toho rozhodně nepotřebuji plést grafiku počítače, to by se totiž dělal A/D převod a hned zase D/A převod. Rád bych tu cestu anténa - S-video zachoval v analogovém tvaru, aby první A/D převod dělal až ADVC 50!
No a taky do toho netoužím plést grafiku počítače.

mirekv
15-06-2004, 14:48
Obávám se, že karta s analogovým výstupem přímo z tuneru není, alespoň běžně ne, natožpak s odděleným Y/C pro s-video. Obecně tunery na TV kartách jsou horší kvality, než v TV nebo videích, proč tomu tak je nevím. Ale ta myšlenka je zajímavá.

clee
15-06-2004, 18:29
si sezen samotnej externi tuner...

StD
15-06-2004, 18:53
Nikoli, za zdroj můžeš mít S-video/Out z VCR, u mne je ten S-video/Out z Radeona také jen druhá, nepoužívaná varianta -- pro případ, že se někdy zblázním a budu chtít mít připojeny k PC 2 monitory a ještě TV 9-) , ale mohu si vybrat, že?!
Předpokladem je ovšem dobrý VCR, ne značky Thomson. Jediná dnešní alternativa se jmenuje Panasonic, ale hledat jde i po bazarech/Second Hand. Servus! :-D

BROWN
15-06-2004, 18:54
No, já mám v kompu ATI AIW, ta má výstup jak kompozit, tak S-video a momentálně to mám přes S-video propojený s druhým kompem, kde je PV 951 F a normálně to fachá. Tak stejně po střihu to spojuji v VHS videem, protože potřebuji sestříhaný výsledek na kazetu. Je fakt, že kvalita TV tunerů na kartách bude nižší, ale pokud je dobrý signál (kabelovka), troufal bych si říct, že ke koukání to je. Nicméně obraz na kompu, který je připojený přes to S-video je na moje oko daleko kukatelnější. To spojení kompů jsem vyzkoušel pouze jako pokus, nemá to nic s ničím společného. Stejně DVD jako z originálu neuděláš, ale podobné s VHS by to mohlo být.

Tomáš X.
16-06-2004, 14:55
Pokud by mi stačila kvalita jako z VHS recorderu, tak si to můžu nahrát nejprve na VHS video a pak to v klídku digitalizovat, ale já doufám, že to bude lepší. Zatím to lepší je, když do ADVC50 dostanu kompozitní signál a nahraju do DV a pak MainConceptem vytvořím DVD a přehraju z DVD přehrávače, tak je to zřetelně lepší, než nahrané na VHS video.

BROWN
16-06-2004, 15:39
Lepší jako co? Cesta digitalizace z VHS se mi nejevila nikdy jako oslňující svou kvalitou a pokud Ti jde o to použítat TV kartu pouze jako tuner, pak jsem pochopil, že Ti jde o nahrávání živého vysílání. A v tomto případě jsem viděl zatím nahrávky, které by se daly sice označit za "slušné", nicméně kvalitou nijak neoslňující a to hlavně ve srovnání s originál DVD. Faktem je, že záleží na tom, nač to chceš a jakou kvalitu od toho očekáváš. Já to používám na záznam filmů, pokud nemám čas se na to koukat ON LINE, grabuju do DVD kvality a pak si pochvaluju, jak pěkně mi to jede, ale pokud si chci film schovat, radši ripnu DVD (pokud je k mání).

StD
16-06-2004, 17:18
...tak, tak. NAPROSTÝ souhlas s poslední větou! :-D