Zobrazit plnou verzi : funguje softwarovy Canopus DV kodek?
snazil jsem se spustit video ve formatu CANOPUS DV se soft. kodekem, se kterym by to melo jit ...a neslo. nevite v cem by mohl byt problem?
http://www.canopus.com/US/Products/DV_Codec/pm_dvcodec.asp
No nemal by byt problem, no ale ako vlastne vies, ze sa ti (ne)spusta akurat ten Canopus DV kodek, a nemas pripadne problem niekde inde, trebars v tom samotnom subore ??? Skus to z QT prehrat, alebo si nainstaluj DivXG400 (daj pripadne na FORCE) a tak vidis, aky kodek sa nacita.
gspot mi hlasi ze ten spravnej "Canopus DV Codec" nebyl instalovan. QuickTime to nespusti protoze chybi spravnej compressor :)
dalsi napad?
aku ma priponu ten stream??? AVI ci DV ??? Ak AVI, tak ti to musi prehrat aj windowsovy DV kodek, pretoze tam neexistuju rozdiely a vlastne ani nechapem, ze preco ti GSpot ho sam neponukol:
"The following codecs should both capable of processing this format:
--> {DV Video Decoder}
{AVI Draw}
DirectShow is apparently able to play the file as well (see "DirectShow Render", below)"
Asi mas nieco sprasene v systeme :-k , alebo ten stream je fakt na :-k , navyse mne QT prehra DV aj s priponov AVI a aj DV uplne v pohode.
PS: DV kodek Microsoft je sucastou DirectX a ten CanopusDV kodek je len ako DSfilter=pre play.
systemem to nebude, je cistej a video je ve formatu XX.avi az XX.006. ze by bylo spraseny video se mi taky nezda, zvuk se rozjede a myslim ze bych se i vsadil ze s canopusackou hw kartou to spustim :)
systemem to nebude, je cistej a video je ve formatu XX.avi az XX.006. ze by bylo spraseny video se mi taky nezda, zvuk se rozjede a myslim ze bych se i vsadil ze s canopusackou hw kartou to spustim :)
A nie si divny??? \/ Sam sem das odkaz, kde je napisane, co nesmies mat v systeme a potom sa divis???
DO NOT INSTALL this CODEC on a machine with a DVRexRTPro, DVStorm, DVRaptorRT, DVRaptor, EZDV, Xplode or RexFX already installed!
PS: mal si sem dat z toho zaznamu kusok a bolo by sa videlo, kto ma co sprasene :-D
cervene cist umim, idiot snad nejsem :-(( (raptora mame ve skole)
ukazku mas zde 2.3MB@12sec
http://in0.biz/tvfreak/canopus_dv.avi
(doufam ze se to nesprznilo kdyz sem dal DIRECT STREAM COPY - jinak VD taky nenasel schopny DSfiltr na zobrazeni videa)
PIPO_tvf
14-06-2004, 22:03
To in0: A máš to avi skutočne v Canopus DV "formáte" ? Skontroluj si to pre istotu napriklad s AVI fourCC changerom. FourCC pre Canopus DV je "CDVC".
Je to DV kodek od Canopusu a na pracu s nim potrebujes Canopus DVBooster Pack , je to soft a pouziva dongle a pochybujem, ze ho niekde najdes a trochu nechapem, odkial si zohnal tten stream a naco ti vlastne je. :-?
stayman: ...normalne sem to nagraboval defaultne ve skole pres toho raptora, kdyz sem si digitalizoval kazetu, ke ktery se asi jen tak nekdo nedostane i kdyz je technicky v tragickym stavu :)
dik za radu, kouknu se po tom - jen nechapu proc to neni normalni canopus dv codec.
jen nechapu proc to neni normalni canopus dv codec.
Tak to ani ja, ale je to asi ich licencna politika... Tiez som bol prekvapeny, ze nic ine s tym nevie pracovat a je naozaj sucastou LEN toho balika, ktory je dodavany trebars aj s tym Raptorom... ale potom sa aj pozri, ci je mozny export (mal by byt, inak by to bola riadna blbost) z tej Premiere do ineho DV kodeku
ono se to muze prevest v programu "dv storm" na jakykoliv jiny dv format, jenze to bylo moc casove narocny tak sem si to stahnul v tom canopus formate...
Hawkey_tvf
15-06-2004, 08:16
VD taky nenasel schopny DSfiltr na zobrazeni videa)
VD ho ani nikdy nenajde, kedze VD a DS spolu NESPOLUPRACUJUUU :-E
PIPO_tvf
15-06-2004, 08:52
Stiahol som si tu Tvoju vzorku a skúsil ju otvoriť v Canopus Let's Edite. Pri načítavaní mi to hodilo hlášku "Origina file not found canopus_dv.002" a po odkliknutí "... this file is no suported", Po premenovaní na vyššie uvedený názov to nehodilo hlášku žiadnu, ale ani súbor nenačítalo. Proste len bliklo a koniec. :-((
hawkey. :-I
pipo: netusim, doufam ze to pujde jak psal stayman...
...stacil pouzit ten soft od canopusu na prevod z canopus DV na normalni microsoft compatible dv avi :-R cim blbejsi sedlak tim vetsi brambory 9-)
ze sem vas tu ale zmatnul, co :-D
Podle přípon, které jsi popsal výš to vypadá, že video bylo nabrané jako "reference AVI". Takže jakýkoliv pokus o přemístění (byť všech) souborů končí nepoužitelností. I toto je popsáno v dokumentaci Canopus. Nemohlo to být tím?
DUsoft :-!!!
...stacil pouzit ten soft od canopusu na prevod z canopus DV na normalni microsoft compatible dv avi :-R cim blbejsi sedlak tim vetsi brambory 9-)
ze sem vas tu ale zmatnul, co :-D
DUsoft spravne poznamenal: mas to nejspise jako "reference avi" kde do souboru s priponou avi je ukladan zvuk a informace kde je video CELOU CESTOU!!!
Kdyz v TotalComanderu F3 otevres soubor s priponou avi a nasledne das klavesu 1 nebo 2 aby zobrazeni bylo "text nebo binarne". pak si to prohlidnes tak v nastalem zmatku najdes cestu (napr: C:\dokuments.......) kde musi byt ulozeny vsechny soubory. pokud je dle teto cesty v souboru avi umistis pak Ti to pojede.
|
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.