PDA

Zobrazit plnou verzi : adobe premiere: problém, nezvládá pc

Tomas49
08-09-2005, 16:48
Mám AMD Athlon 2800+ a 512MB DDR 400 RAM a pokaždé, když spustím Adobe Premiere a snažím se v něm něco (cokokiv) dělat, počítač vůbec nezvládá. To má tak vysoké nároky, nebo je to v nastavení?

Fantas!
08-09-2005, 17:16
Tomas49
pokud jsi s premierou jeste nezacal delat a neumis to v ni, tak zacni delat v necem jinem...Proti Vegasu ma vysoke naroky a neumi toho tolik... B-)

yozefb
08-09-2005, 17:30
Tomas49
pokud jsi s premierou jeste nezacal delat a neumis to v ni, tak zacni delat v necem jinem...Proti Vegasu ma vysoke naroky a neumi toho tolik... B-)

Tak tak \/

Tomas49
08-09-2005, 17:59
tak to jo, jinak bych se asi nepohnul z místa :-((

yozefb
08-09-2005, 18:17
tak to jo, jinak bych se asi nepohnul z místa :-((

nainstaluj si vegas, pozri napr. sem :
http://plasap.wz.cz/tvfreak.html
a hned sa budes usmievat :-D :-D :-D

Fantas!
08-09-2005, 19:30
a pak taky tady:

http://www.tvfreak.cz/art_doc-BD57FB90D1343BC9C125727C0059A7F7.html
http://www.tvfreak.cz/art_doc-9AEBEFF4AE2E7E14C125727C00595C08.html
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=

imported_luky
08-09-2005, 19:45
Chybu nehledej v Premiere, ale v tom odkud jim mas {beztak nejaky zmrseny trial}. Dokaze bez problemu jet i na mnohem slabsim PC a nemusis ani nic nastavovat. Taky si uvedom, ze pro korektni chod strihovych programu musi byt vytvoreny urcite podminky tzn. OS musi byt v perfektnim stavu, jenom nezbytne kodeky {zadne K-lite baliky}, dostatecne velky strankovaci soubor a pokud mozno co nejmene instalovaneho softwaru {jenom nezbytne prehravace DVD,PowerDVD,WinDVD}. Hardware na to mas! No a protoze tady vetsina striha ve Vegasu, tak zapadni mezi ne!

vilik
08-09-2005, 19:54
Souhlas s tím, co píše luky. Premiera chce čistý systém bez zbytečných sarapatiček a kodeků, které stejně ke své činnosti nepotřebuje. Teprve potom budeš s Premierou spokojen. Já s ní dělám na podstatně slabší mašině a nemám problémy. Jede dobře, nepadá. Ale chce vytvořit podmínky. Jinak bych ji za, třeba Vegas neměnil. To je jediné, s čím s lukym nesouhlasím.

yozefb
08-09-2005, 20:45
keby si vedel aky mam momentalne rozhaseny windows ja 9-)

a Vegas fici bez problemov :-D

Fantas!
09-09-2005, 06:28
Tomas49
mrkni na me stranky - vegas bod 04)
je to ukazka co zvlada Vegas v realnem case zobrazit v preview...Mimochodem toto v premiere ani nedokazes! 9-)

Geralt
09-09-2005, 11:53
Ja to skor vidim v tom, ze kazdy je navyknuty na nieco ine. Kazdy program ma svoje PRE a PROTI, takze ludi co robia v niecom inom neodsudzujem. Ja osobne robim v Premiere a nechystam sa prejst na nieco ine. Je to proste zvyk. Preto hovorit ze to ci ono je lepsie ako to druhe je len cisto subjektivny nazor objektu :-)

Fantas!
09-09-2005, 12:55
Geralt
no jasne! Ale ja hodnotim z obou stran... Uz jsem to tu psal, tak si to vyhledej... Zkus si treba v premiere dat nad sebe 8 video stop, nebo aplikuj vice filtru na video a uvidis duvod, proc radim Vegas...B-)

TWINGAC
09-09-2005, 19:37
Geralt ...alebo skús urobiť obyčajnú prelínačku vo Vegase a v Premiere :-) ..a pri každom pokuse si spočítaj, koľko krát klikneš myšou.. :-)

Modena
11-09-2005, 07:40
Fantas!

Tomas49
Dobrá rada, chlape . . . :((
Asi něco, jako s tím trimem ve Vegasu na jiným vlákně ! :-E
luky
Naprostej souhlas, ale už se zas a zas jen opakujeme a je to marný, je to marný, je to marný . . . :BB:

Fantas!
11-09-2005, 09:05
Modena
ty kdybys mel Velorex, tak tady budes presvedcovat, ze je rychlejsi a konfortnejší nez bavorák... :-E :-R
Jak rikas: "je to marný, je to marný, je to marný . . . " Tak s tim se s tebou shodnu! :-E :BB:
mozná už bys mel s tim citovym poutem neco udelat... \/

Modena
11-09-2005, 09:17
Fantas!
S tím citovým poutem to nepůjde ! Musel bych zapomenout na Adobe Bridge (asi nevíš, o co go ! :-R ) a nerad bych se tím pádem rozváděl i s Audition, Encore, After Effects a Photoshopem ! :BB:
P.S. BMW je Bayerische Müde Wagenscheise s náhonem na lehkou p*del a to bych se sqělým Pláťákem nesrovnával ! ! ! :-E

Fantas!
11-09-2005, 21:30
Modena
No rika se tomu TC a umi snad vsechno co ten tvuj BRIDGE! 9-) Ale reknu ti jinak. Vegas ma temer vse v sobe a proto nejaky most nepotrebujes! \/ 9-) btw. s photoshopem se nemusis loucit... bezne ho pouzivam, tak ze nevim proc to tu porad cpes! :-E :-)-

Pro ty kteri nevi:
http://www.amsoft.cz/Produkty/Adobe/creativesuite2/bridge.html

TWINGAC
11-09-2005, 22:28
..možno to sem nepatrí, ale nedávno som sa dva týždne babral s opravami zmršených prelínačiek, dvojexpozícií a spomalovačiek po kolegovi, ktorý strihal film v Premiere (v 6.5).... a nebola to "chyba obsluhy" !!
Každý prechod "cukol" v jase s nástupom prechodu a na konci tiež. Spomalovačky - obraz ako blato a šum ako "bonus"...
..Tak teda.. neviem, neviem.. B-)

ai
12-09-2005, 16:45
prechody v 6.5 necukaji, kolisani jasu jsem si nevsim,mozna to je starym 16" monitorem :-D ,
zpomalovat a panovat v obrazku se tam ovsem publikovatelne neda, to by melo byt kolegovi zretelne uz pri tvorbe .6.5 je vykopavka , ktera ale poslouzi 100% na normalni strih, na slabsim PC , a ma stale lepsi titulkovac nez Vegas6 a "lidsky" export framu do bmp ...

Modena
12-09-2005, 17:07
ai
:-E
Je zbytečný, abych Ti teď vyjmenovával všechny bigotní vegasisty, co jsi právě nasral a kterejm to jistě nedá, aby Ti hned začali oponovat ? :-D :BB:

TWINGAC
12-09-2005, 18:58
ai
...když cukají, tak tak cukají :-) .. ja som si to nevymyslel teraz na nasr***atie Premierákov..
Prvý krát som sa dostal k NLE, na AVID-e (HW AVID)...na ktorom fičala Premiere, čiže to nie je z mojej strany predpojatosť.. B-)
Nepoznám DOKONALÝ NLE softvér..
Objektívne, VEGAS v pohode zvláda v "základnej zostave bez pluginov" operácie, o akých sa môže len snívať aj podstatne drahším a "profesionálnejším" programom... :-)

PS: nikto nie je dokonalý :-)

Fantas!
12-09-2005, 20:44
TWINGAC
Vzdej to! To nema smysl! Nikdy v zivote nedelali ve vegasu a proto to nepochopi! :BB: :-((

ai
12-09-2005, 22:30
Fantas - vyvozujes zajimave zavery ...

Fantas!
12-09-2005, 22:32
ai
sorry...mozna ty jo, ale rozhodne ne MODENA! :-)

Modena
12-09-2005, 22:39
Fantas!
A to jako že já mám tím pádem ňákou prašivinu, nebo co, že nemám Vegas ve fajlech ? :((
Jak jsem napsal - to by bylo, aby se někdo neozval, když se otřeš o Vegas - jestli sis ale všiml, nekritizoval jsem, jen jsem byl zvědav, kdo se první ozve a Tys nezklamal ! :-E :BB:

Fantas!
13-09-2005, 06:58
Modena
vis, byls dlouho pryc, tak se nediv, uz mi to chybelo! 9-) (a jeste dodat ze pravdu ma nacelnik! :-E )