Zobrazit plnou verzi : Canon MVX45i a 16:9
Modry_Zub
10-08-2005, 18:47
Mam kameru Canon MVX45i a potreboval by som vytvorit zaznam v rezime 16:9. Napriek tomu, ze kameru prepnem do "wide" rezimu (obraz ma skutocne o nieco sirsi zaber), tak si neviem poradit pri zostrihu. Pouzivam Premiere Pro: na zaciatku si zvolim projekt DV PAL widescreen a rovnake parametre nechavam samozrejme aj pri exporte. Nasledne pri prehrati vysledneho videa je tento zaznam neprirodzene vertikalne roztiahnuty.
Viem, ze pri prehravani sa to da nastavit napr v BSPlayeri, ale potreboval by som, aby sa video prehralo v rezime 16:9 aj v Media Playeri. Hlavne, aby nemusel ten, kto si ho bude prehravat, nic nastavovat. Skratka, aby to co ja vidim pri zazname na LCD displeji kameri, bolo vidiet aj pri prehravani.
Musim zaznamu pridat "letterboxes"? Ako? Presiel som kopec diskusii (aj tu) na temu 16:9, ale zial nenasiel som odpoved:-( Dakujem
Už jsem to tu několikrát psal :
Modry_Zub
10-08-2005, 20:11
Diky za odpoved, ale mam tak vsetko nastavene. Napriek tomu je vysledne video zdeformovane tym, ze je vytiahnute na vysku. Nevies, kde robim chybu? Skusil by si mi pripadne poradit, kde v Premiere najdem nieco ako "crop", alebo "letterboxes"? Diky
A mas aj Preview okno prisposobene tomu 16:9 rozmeru ? \/
Jasně, že asi má, když má založenej projekt jako 16:9 ! :-R
Podle mě je významnej ten Alparysoft Lossless DV Codek při grabování a když není, tak to nagrabovat extra softem, ale v tom Ti musí poradit někdo jinej, já nic takovýho nepoužívám a tahám to Premierou!
Zkusil bych to dát na Timeline a nechat vyrenderovat ! Jinak nevím . . .
To je "koupené" kde Zube ? Kolik měla MB ta Tvoje instalačka PremierePro ? To může být jádro pudla . . . :-R 9-)
Modry_Zub
10-08-2005, 20:54
ano, okno v Premiere je 16:9. Ono to cele vyzera OK, ale exportovane video je zdeformovane. Zdeformovane je aj ked ho len stiahnem Scenalyzerom. Skratka, potreboval by som, aby vysledne video vyzeralo tak, ako ho vidim na LCD kamery pri nakrucani a zapnutom wide rezime. V podstate mi je jedno, ci ide o pravy alebo nepravy sirokouhly rezim (o tom sa tu vedu dost velke debaty) - paci sa mi to tak, ako je to na kamere. Sory za ten amaterizmus, ale v kamerach zatial nie som velmi zbehly :-?
Joooooooj, ved zdeformovane je preto, ze nemas spravne nastavene AspectRatio, o tom vravim!!! Ja pri grabovani sa to da nastavit, tak pri editacii, aspon ujo Vegas (simulate aspect ratio) to tak ma !!! 9-)
Modry_Zub
10-08-2005, 21:52
Aspect ratio mam nastavene na 1.422. Instalacku Premiery nemam momentalne poruke, ale pozriem to. Aka je standardna velkost? V Scenalizeri som nikde nic o aspect ratiu nenasiel:-( Skusim to zkopirovat z kazety este cez Avid Free. Ked som prechadzal tie diskusie, tak som videl, ze ono je ten pes zakopany v tom AR, ale nechapem to. Mam ho nastavene na 1.422 v projekte, pri capturingu... Skusal som ho dat aj na timeline a vyrenderovat. Stale je zdeformovany.
Standartní *.ISO PremierePro 1.5 má cca 650MB a vše ostatní je shit a zaslouží vykopat z HDD ! To je podle mého nejčastější důvod stížností na PremierePro - lidi si postahujou jakýsi trialy z webu se 150MB, pak to cracknou nějakou debilní knihovnou na C/Windows/System 32 a pak si stěžujou, že jim to padá, nejede, seká atd. atd. :((
Většina zde používá Vegas - ten má cca 200MB i s pluginama a ke zprovoznění stačí ten správnej SN a je vymalováno ! :-E
Modry_Zub
10-08-2005, 22:13
skusim to este "presetrit". V kazdom pripade, dakujem "hosi" zatial za pomoc. Cakal som, ze ma poslete niekam daleko, za to, ze sem "zase" pletiem tuto temu:-) Len mi to neda pokoj, lebo s kamerou som spokojny a chcel som okrem 4:3 skusit aj 16:9. Zda sa, ale ze budem musiet zostat pri 4:3 :-(((
Tak si skus stiahnut Vegas5, ten ma nejakych 30MB a urcite ti to spravi na 100% OK.
Modry_Zub
10-08-2005, 22:28
to nie je zly napad. Vyskusam to. Zajtra sa ozvem, ze ako to ide:-)
OK, ak budes potrebovat pomoc, vies kde ma najdes :-D
StayMan
No vidíš, a je vymalováno a kdyby to nakonec koupil od toho distributora, s kterým jsi domluvenej na provizích, bude i malá domů ! :-R :-E
Modry_Zub
10-08-2005, 22:49
hehe, googlujem, googlujem, ale patku Vegas nikde nie a nie najst. Stiahnem asi na skusku 6.0 trial z ofic stranok. :-)
Mal si mi napisat na email, alebo SS, tak ti treba ! 9-)
Modry_Zub
11-08-2005, 09:11
nasiel som jeden link na 5.0 trial od teba, takze stiahnem radsej to, lebo momentalne mam net len cez GPRS, a ten 50 MB rozdiel medzi 5.0 a 6.0 nie je pre mna zanedbatelny:-)
Modry_Zub
11-08-2005, 14:18
Takze video som stiahol z kamery cez Vegas 5.0.
Moje postrehy:
1. stiahnuty zaznam vyzera tak isto, ako ked som pouzil Premieru alebo Scenalyzer (deformovany), napriek tomu, ze v nahladovom okne vyzera OK a projekt ma pixel aspect ratio 1,4568 (PAL DV Widescreen)
2. ked som toto video natiahol na timeline (neviem, ako tomu Vegas hovori) a vyrenderoval ako "PAL DV widescreen", tak bolo zdeformovane,
3. ked som ho vyrenderoval ako "PAL DV", tak to vyzera OK, ale v nahladovom okne pocas renderovania vidim, ako mi Vegas pridal cierne pruhy hore a dole-> takto prehrate video v Media Playeri ale vyzera nedeformovane.
Otazka znie: Ma sa to takto spravat? Zaujimalo by ma najma, ci je standarny jav c 1.
Dakujem
Modry_Zub
Určitě to takto vyzerať nemá, draku, pak hledej problém ve své kameře v nastavení record, nebo se Ti v PC pere několik DV kodeků. Doufám, že nemáš žádnej s těch multipaskvilů z netu !? ! :-? :-R
Modry_Zub
11-08-2005, 15:55
pozeram na nainstalovane programy a vidim tam z kodekov a filtrov toto:
- AC3filter,
- Alparysoft Lossless Codec
- ffdshow
V kamere niet co ine nastavit, je tam ON pri volbe widescreen v menu Camera Setup. hmmm
Modry_Zub
No, tak to by zas bylo trochu málo, né ? :-E
Projdi to v sekci kodeky - kdosi zde nedávno dával link na šikovnou utilitku na prohlížení a případný instal a unistal kodeků v PC ! :-R
Ja neviem kde robis chybu :-(
1. Ak aj tahas na HDD nejaky zaznam, prepni si okno capture na "Simulate aspect ratio" tak vidis aj ten zaznam v peview spravne.
2. Pred editaciou si nastav projest na 16:9, kde sa ti nastavi automaticky AR, teda tych 1,4568
3. ale pozor, zase musis mat nastavene okno preview na "Simulate aspect ratio" aby si zase neschaosil a videl video spravne !!!! vysledok ulozis ako DV PAL 16:9
4. Prehravat ho budes v WMP10 a aby si si bol isty, odinstalujes ten ffdshow!
Chapes?
Modry_Zub
11-08-2005, 17:54
Takze, preinstaloval som na zaciatok Media player a ono to vazne funguje :-D Ked stiahnem video cez Scenalyzer (alebo aj cokolvek ine), tak uz mi ho prehra ako 16:9. Chyba bola teda na strane prehravaca.
Skusal som pustit to video aj v inom prehravaci (winamp) a tam je stale zdeformovane, ale hlavne, ze MP funguje. Som taky rad:-) Diky este raz vsetkym...
No a teraz mozes robit aj v Pemiere :-D
StayMan
Sedím tu v úžasu a lapám po dechu - to by se mělo někam vytesat ! ! ! :-E :BB:
Ten Vegas som mu ponukol, lebo tam som si na 100% isty a kedze chyba bola inde, tak moze ostat u Premiery, ale to este neznamena, ze je 100%-tná \/ 9-)
vBulletin v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.